Til innholdet

DERFOR BØR DU VELGE BOLIGSTYLING FØR SALG

De fleste har fått med seg ordet Boligstyling i forbindelse med boligsalg.  

For å vise muligheter og potensial ved en bolig kan det være fint med boligstyling. Det er positivt at selgeren har gjort seg flid med salgsobjektet og ønsker å vise det fra sin beste side. En profesjonell stylist kan se gode løsninger og nye muligheter som kan være til inspirasjon for kjøperen.

Vi tok en prat med boligstylist Kamilla Fjellheim og stilte henne spørsmål våre kunder lurer på.

 

Fortell litt om deg selv og deres firma Norstyled.

Jeg er 30 år gammel og bor på en gård i Re sammen med min samboer Olav og vår lille hund Charlie.

I store deler av min jobbkarriere har jeg jobbet med interiør, kundeservice og styling. I de siste ni årene har jeg jobbet i designkjeden Bolia. Jeg har utdanning innenfor bedriftsutvikling, innovasjon og ledelse og har alltid ønsket å starte noe eget. Jeg ønsket å fortsette innenfor interiørbransjen og på bakgrunn av egen interesse og et behov i markedet, etablerte vi Norstyled på sensommeren 2018. Siden den gang har vi fått god kontakt med flere eiendomsmeglere og andre kunder som skal selge bolig i Vestfold. Vi har utvidet bedriften med flere ansatte og ser lyst på fremtiden.

Norstyled tilbyr privatpersoner og bedrifter en nordisk, moderne og tidsriktig boligstyling, samt kvalitetsbevisst interiørveiledning. Vi spesialiserer oss på nordisk styling og har et varelager med kjente designmerker som: Bolia.com, Normann Copenhagen, Hübsch, House Doctor, Broste Copenhagen med flere.

Kamilla Fjellheim i Norstyled gir boligselgere gode råd

 

Hvorfor mener du folk bør vurdere styling av boligen før salg?

En boligstylist vil kunne se potensialer og muligheter i boligen som vil kunne fremme boligens unike egenskaper. Det handler om å fange potensielle kjøperes oppmerksomhet, og med en nordisk, moderne og tidsriktig boligstyling vil annonsen skille seg ut.

Det er viktig at boligen ikke representerer noen andres hjem, men inspirerer kjøperen til å se sitt liv og sin fremtid i boligen. Dette kan tilpasset boligstyling bidra til.

 

Hva kan dere hjelpe til med? Er det kun å sette inn noen møbler og litt puter og pledd?

Norstyled tilbyr alt av interiørkonsulenttjeneseter og har et bredt varelager av nordisk design som vi benytter i vår boligstyling. Samtidig har vi gode kontakter i håndverker bransjen som tilbyr alt av enkle oppussingstjenester til større prosjekter. Ofte trengs det et malingsstrøk og kanskje noen lister for å gjøre boligen klar til salgsprosessen. Vi kan også hjelpe til med flyttehjelp, utvask og midlertidig lagring. Norstyled tilbyr en totalpakke av tjenester som vil gjøre prosessen med boligsalg lettere for selger.

 

 

Leiligheten min er litt slitt og trenger nok noen friske farger og et strøk maling. Hva gjør jeg?

Det lønner seg ofte å friske opp boligen med et nytt strøk maling. Vi har god fagekspertise og finner fort en fin fargepalett som vil passe din bolig og treffe boligens målgruppe. Vi tipser også om hvilke møbleringsalternativer som kan passe til de ulike fargetonene. Ønsker du boligstyling i tillegg til fargehjelp vil du virkelig gjøre boligen din delikat og klar for salg. Vi setter gjerne opp en totalpakke på maling og boligstyling.

 

Hva må jeg regne med å betale for styling? Gjør dere kun full styling, eller kan man gjøre mindre endringer?

Ved forespørsel om boligstyling kommer vi hjem til deg og gjør en befaring hvor vi går igjennom boligen, dens potensiale og muligheter. Deretter setter vi opp et tilbud ut i fra det vi ble enige om. Vi tilbyr alt fra enkle interiørkonsulenttjenester hvor du kan leie en stylist som hjelper deg med eksisterende interiørdetaljer og møblering. Eller om du ønsker å gå for en delstyling hvor vi endrer sammensetning samt plassering av eksisterende interiør. Videre suppleres det med tekstiler og interiørdetaljer fra vårt sortiment for å løfte boligen før foto og visning. Ved en eventuell helstyling bistår vi med alt av interiørdetaljer, tekstiler, møblering og sikrer at boligen har det lille ekstra som gjør den unik og attraktiv for kjøper.

Interiørkonsulent time: 700,-
Delstyling: Fra pris 5000,- (1.roms)
Helstyling: Fra pris 8000,- (1.roms)

*Alle priser er inkl. Mva

 

Hva bør jeg som selger tenkte igjennom før dere kommer på befaring?

Tenk gjerne igjennom hva som gjorde at du falt for boligen når du kjøpte. Hva er hovedpunktet i de ulike rommene og hvilken målgruppe har boligen. Gjør deg gjerne opp noen tanker om salgsprosessen og hva du eventuelt ønsker hjelp til. Under selve befaringen kan vi også jobbe «hands on».

 

Hvilke trender og farger er i vinden akkurat nå?

Vi opplever at trendene varer lenger og varierer mindre nå enn før. Naturen er fortsatt en stor del av trendbildet og gjennom materialer som treverk, naturlige tekstiler som ull, lin, bomull og ulike sten-materialer kobler vi oss på naturens elementer. Verden vi lever i blir stadig mer preget av høyt tempo og teknologiske nyvinninger. Hjemmene våre skal derfor representere ro, tilstedeværelse og harmoni. I tillegg ser vi at holdbarhet i produkter blir mer og mer viktig for forbrukeren.

I Norstyled er vi opptatt av bærekraftige produkter og vi benytter derfor produkter med høy kvalitet, som varer lenge. I tråd med trendene for 2019 går vi for avstemte og harmoniske fargepaletter. Jotun legger frem fargene grønn, fersken og rødnyanser som vårens farger. Vi tørr å kombinere farger mer, men sverger også til de rolige nøytrale fargene. Grått har vært en stor del av de nøytrale fargene i lang tid, men nå beveger vi oss mye mer over til gylne toner i beige. Tiden hvor alle hadde grå sofa og grå vegg er forbi. Det satses mer, og vi ser flere kreative innslag som gir oss et friskt pust i hverdagen. 

Jeg får ofte ros for stilen min hjemme, hvorfor trenger jeg råd og tips da?

Ofte handler det om å få noen med helt nye øyne til å evaluere boligen. Vi ser kanskje ting som du ikke legger merke til og sammen kan vi løfte boligens sjarm og potensiale. Styling før foto og visning har gjerne færre interiørelementer enn styling i vanlige hjem. De ulike rommene i boligen harmoneres i koordinerte fargetoner og representerer en tydelig stilretning.

 

Les mer om Norstyled her: www.norstyled.no og følg de gjerne på Instagram under: https://www.instagram.com/norstyled/

 

En fin presentasjon, lekre bilder og en hyggelig visning gir dine potensielle kjøpere et godt førsteinntrykk. Dette kan bety flere budgivere og bedre pris!

 

Foto: Frank Hesjedal & Jan Henning Thoresen//Zovenfra 

Av: Morten A Olafsen/z-eiendom