Til innholdet

INTERIØRTRENDENE AKKURAT NÅ

Vi tok en prat med Kamilla Frydenberg, daglig leder av boligstyling & interiørkonsulentvirksomheten Norstyled for å finne svaret på noen av grunnene til at folk har kjøpt og pusset opp boliger den siste tiden, og ikke minst gode råd for ditt hjem!

 

Hva tror du er grunnen for denne oppussingstrenden?
Kanskje er det trangen til å skape noe bedre og noe godt å se frem imot?
Samtidig har det blitt satt store krav til funksjonaliteten til hjemmene våre, som nå plutselig skal omfavne alle livets formål. Smarte og effektive hjem har lenge vært i vinden, men det er nok først nå vi virkelig ser behovet for denne trenden. Et rom kan dekke flere enn et behov. F.eks. kan en spiseplass både være et samlingspunkt for familien under middagen, men også en fint fungerende kontorplass på dagtid. Man oppdager at man trenger større plass og ønsker å rive ned en vegg, eller at man ønsker en lunere farge på veggene, for å skape bedre konsentrasjon til arbeidet og en hyggeligere atmosfære under middagen.

Foto: Invisio Norge

Hvilke trender er det vi ser i de norske hjem akkurat nå?

Det er tydelig at vi trenger påfyll av farge og energi i hjemmene. Vi inspireres av viltre og sammensatte fargekombinasjoner. Tidligere var det vanlig å trekke inn 1-2 kulør toner. I dag leker vi oss gjerne med flere farger, og vi tiltrekkes av kontrastene. Stilen fortsetter å være preget av funksjonalitet, og der vi tidligere så mye rene linjer i møblementet, ser vi nå mer organiske, runde og myke former. Vi tiltrekkes av balansert og harmonisk design. Japansk inspirert design og kunstneriske skulpturer viser seg også.

Lyst treverk og harmoniske tekstiler i jordtoner er en kjent nordisk stilretning, som vi finner i mange norske hjem. Fler og fler begynner å utfordre denne harmoniske stilretningen ved å sette litt farge på tilværelsen. Spreke vaser i farget glass, og interiør i knallfarger kombinert med nøytrale farger, skaper mer lekenhet og moderne uttrykk i den nordiske stilretningen.  

På den andre siden av trendbildet finner vi den mørkere og mer mystiske, men fortsatt lune stilen. Her møter vi mørkere treverk og naturmateriale i jordtoner, sammen med interiør i rustrøde nyanser. Vi ser også at naturlige materialer og bærekraft blir viktigere og viktigere. Vi setter pris på fine ting, men også miljøet rundt oss. Hjemmet skal gi pusterom og samtidig være et sted vi kan få påfyll av energi. Å ha de riktige tingene heller enn mange ting, skaper ro og harmoni. Dette er også et godt poeng å ta meg seg inn i julehandelen, som straks møter oss.

Har du noen tips til de som står fast og ikke klarer å se hvilken stil de ønsker?
Begynn med blanke ark. Start med å skissere rommet slik du ønsker å innrede det etter behovene som bør dekkes. Jeg får alltid masse inspirasjon av fine interiørkontoer på Instagram og andre sosiale mediekanaler. Ta en titt og se hva som fanger oppmerksomheten. Et annet tips er å kontakte en interiørkonsulent. Vi kan hjelpe deg i gang, slik at du tar de riktige valgene også senere i prosessen. 

Er det noen spesielle trendfarger akkurat nå?
Lyseblått har virkelig kommet tilbake for fult. En herlig avslappet tone som passer inn i de fleste hjem. Blått tilfører friskhet samtidig som fargen ofte er lun og harmonisk. Mal gjerne et lysblått rom eller tilfør lyseblå elementer på interiøret. Kombiner fargen med ulike kamelfarger og du får et mer eksotisk uttrykk i rommet. For et mer luksuriøst uttrykk kan du gå på de lysere beige tonene og skape kontrast med mørkere elementer i sort og brun.

En annen farge som begynner å komme tilbake er lilla og da gjerne lys lilla. Dette er en farge som lenge har vært borte fra interiørfronten. Denne fargen gjør seg også med dype kamelnyanser og den får fort et eksentrisk utseende. Er du sprek nok, kan du male et soverom eller stue i en lilla tone.

Hva er ditt tips om man skal trekke flere enn en farge inn i hjemmet?

Trekk inn et samlingspunkt på fargeskalaen din. Personlig liker jeg å ha et bilde som trekker opp fargespekteret i rommet. Mange foretrekker også tapet. Velg gjerne en eller maks to farger fra bildet som du trekker igjen i ulikt interiør i rommet. Ønsker du at bildet får oppmerksomheten, beholder du resterende interiør i jordtoner.

Kort oppsummert er trendbildet blitt påvirket av situasjonen verden nå befinner seg i. Vi oppholder oss mer hjemme, og det er naturlig at vi da blir mer bevisst på både funksjon og utseende av hjemmene våre. Samlingspunktene blir viktigere. Skap hyggelige soner i hjemmet der dere som familie kan trekke dere tilbake og senke skuldrene sammen.

Det aller viktigste uansett hvilke oppgraderinger du ønsker å gjøre, er at du velger utifra noe du selv liker og finner energi i. Men tenk også at noen ganger må man prøve nye farger etc. for å se hvordan de oppleves. Det er jo også det som er så gøy enkel oppussing som maling, det gjør en stor forskjell men det er ganske enkelt å endre farge. Så mitt siste tips er å ikke være redd for å tørre å velge farger som er litt utenfor komfortsonen. Er du usikker eller trenger bistand, hør med en interiørkonsulent eller de i fargehandelen. Vi hjelper deg gjerne.

Lykke til med oppussingen!

Stor takk for gode farge og oppussingsråd til

Kamilla Frydenberg
Daglig leder av Norstyled AS

Boligstyling & Interiørkonsulenttjenester

 

Foto: Inviso Norge, Frank Hesjedal og Norstyled