Til innholdet

Arealeffektiv 2-roms i høy 1.etasje - fyring/vv inkl - Balkong - Sentralt - Moderniseringsbehov ZOLGT

Falckenbergs gate 1 A
Prisantydning 1 575 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 43
BRA: 43 m²
Soverom: 1
Byggeår: 1966
Tomtareal: 3407 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Ola Norderhaug (1)

Ola Norderhaug (1)

Kort om eiendommen

Dette er en lettstelt og pen leilighet med fin beliggenhet i 1. etasje i tilbaketrukket og rolig område like utenfor sentrumskjernen. Området er sentralt med kort gange til alt av shopping, kultur og byliv, i tillegg til dagligvare, treningssenter og kollektivtransport.

Leiligheten oppleves arealeffektiv og består av gang, moderne og nytt bad fra 2018, ett soverom, romslig stue med store vinduer og utgang til hyggelig, solrik balkong på 6 kvm. Screen solskjerming med fjernkontroll betjening er montert i hele balkongens bredde. Eldre kjøkken i delvis åpen løsning fra stuedel.

Finn.no: Lokalområde

Tønsberg/Sentrum

Adresse

Falckenbergs gate 1 A 3111 Tønsberg 1. etasje

Adkomst

Fra jernbanestasjonen kjører man over jernbaneovergangen retting mot Stenmalen og gressbanen/Eik. Rett etter Midløkken bo og behandlingssenter tar man inn Falckenbergs gate til venstre. Eiendommen ligger på høyre side av veien. Det vil bli skiltet med Z Eiendom-skilter ved fellesvisninger. Se kartanvisning på finn-annonsen.

Beliggenhet

Sentral, sentrumsnær beliggenhet med gangavstand til alle sentrumsfasiliteter i Tønsberg. Innenfor ca 5 minutters gange finner du både dagligvare, shoppingmuligheter på Farmandstredet, buss- og jernbanestasjon, treningssentre, SiV og ikke minst flotte turmuligheter i Frodeåsen. Leiligheten ligger i høy 1.etasje, balkongen vender mot vest, nytt bad fra 2018 (tatt i regi av brl), sentralvarme/varmtvann er inkl. i felleskostnadene og det er muligheter for elbillading (18 punkter klargjort i 2022).

Perfekt som for førstegangskjøperen!

Type, eierform og byggeår

Borettslagsleilighet
Oppført i 1966.

Bygninger og byggemåte

Boligblokk med 3 etasjer og kjeller. Oppført i betong og mur. Leilighet med noe moderniseringsbehov, beliggende i første etasje i lavblokk oppført i 1966, tilknyttet Solheim borettslag.
I borettslag tilfaller vedlikehold av utvendige konstruksjoner og fellesområder borettslaget. Det er balkong på 5 kvm med tilgang via stuen. Boligen ble i 2019 oppgradert med nytt bad/vaskerom og nye vannledninger, øvrige overflater og innredninger er av noe eldre dato. Boligen fremstår i hovedsak med normal slitasje, og gir ettgodt inntrykk, men som det fremkommer i rapporten så er det enkelte avvik.

Innhold

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm

1.etasje: Gang, soverom, flislagt bad fra 2018 og stue med delvis adskilt kjøkken. Utgang til vestvendt balkong fra stuen.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 1, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 43 kvm

Standard

Velkommen til Falckenbergs gate 1 A, en lys, arealeffektiv leilighet med en god planløsning. Moderniseringsbehov - nytt bad fra 2018 tatt i regi av borettslaget. Stue med utgang til vestvendt balkong og sunscreen. Eldre kjøkken som må moderniseres.
Soverom som vender mot øst og har god plass til seng og garderobeskap. Flislagt bad fra 2018, tatt i regi av borettslaget. Består av servant, vegghengt klosett, gulvvarme, svingbare dusjdører og opplegg for vaskemaskin. Malt gipshimling.

Borettslaget har nylig installert elbilladerpunkt og beboere kan lade etter behov.

To boder i kjelleretasjen. Den ene er en matbod (liten).

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
- 16 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 1 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
- 4 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
- 0 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:
Utvendig > Vinduer - 2
Det er avvik:
Vinduer og terrassedør har passert mer enn 50% av
forventet levetid, og har alder/værslitasje.

Innvendig > Overflater
Det er avvik:
Det er stedvis noe hull, glipperog skjolder i overflater.

Innvendig > Andre innvendige forhold
Det er avvik:
Det er sprekk i speil på dør.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Det bemerkes at støpejernsrør har passert forventet levetid

Oppvarming

Sentralfyring (inkludert i fellesutgifter). Borettslaget har oppgradert anlegget og installert moderne system.

Parkering

Borettslaget har parkeringsplasser og det er garasjer som kan leies etter ansiennitetsprinsippet. Borettslaget har montert 18 elbil-laderpunkter, hver eier betaler etter eget bruk.

Areal og eierform

Areal: 3 407 kvm, Eierform: Fellestomt

Eier

Bente Rolid Jan-Erik Jenssen Eugen Olav Jensen

Vei, vann og avløp

Offentlig.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i uregulert område, og er avsatt til boligformål samt samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest. Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Borettslag: Solheim borettslag, orgnr.: 953 245 523.
Andelsnr.:
Andel fellesgjeld: kr 365.000

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: * OBOS02-98208063561. Annuitetslån. Restsaldo: 11.215.095,- Restløpetid: 29 år 9 md. Flytende rente pt. 4,35%.

Andel fellegjeld:
Lånenr. * OBOS02-98208063561 Restsaldo 364.178,- Kapitalkostnader ( renter og avdrag) kr 1.823,-

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Prisantydning

1 575 000,- / Felleskostnader: 5 845,- pr. mnd Inkluderer: renter og avdrag fellesgjeld, styrehonorar, festeavgift, kom.avgifter, fyring/varmtvann, Tv/bredbånd. drift og vedlikehold og andre driftskostnader.

Beregnet totalkostnad

1 575 000,- (Prisantydning) 365 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 940 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 6 132,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 946 132,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Formuesverdi : 498 679,- Sekundær formuesverdi : 1 795 244,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 89249791

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:498 679,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 1 795 244,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Servitutter (Kr.400) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 215) Provisjon (Kr.43 750) Tilrettelegging (Kr.16 950) Visninger a 2 timer (Kr.3 750) Eierskifteforsikring (Kr.5 206,50) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Kommunale opplysninger (Kr.3 700) Markedspakke (Kr.17 300) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 688) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.480) Totalt kr. (Kr.111 269,50)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Ola Norderhaug (1)

Eiendomsmegler MNEF /

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Ola Norderhaug (1)

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?