Til innholdet

Barkåker - Herskapelig enebolig. Høytliggende og solrik eiendom med stor tomt.

Barkåkerveien 20
Prisantydning 7 990 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 206
BRA: 0 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1928
Tomtareal: 1880 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Simon Mellingen

Simon Mellingen

Adresse

Barkåkerveien 20 3157 Barkåker

Adkomst

Reiserute frem til eiendommen:
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Flott enebolig, beliggende i veletablert, attraktivt og familievennlig boligområde på Barkåker. Attraktiv eiendom i stille blindvei uten sjenerende gjennomgangstrafikk. Tomten er solrik, usjenert og lettstelt med gressplen, prydbusker og gårdsplass med belegningsstein. Solrik terrasse og hage mot sør og vest, med hyggelige uteplasser, samt hagestue. På tomten er det også en frittliggende garasje med innredet rom og sportsbod.
Området er meget barnevennlig med få minutters gange til barneskole, barnehage, idrettsanlegg og dagligvare. Kort vei til flott turterreng og lysløype. God bussforbindelse til Horten og Tønsberg med busstopp rett utenfor døren. Kort vei til E-18 for deg som er pendler. Ca. 8km til Tønsberg sentrum og 7km til Høgskolen. Sentralt, men samtidig rolig beliggende.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1928

Bygninger og byggemåte

Enebolig med kjeller oppført i trekonstruksjon over støpt ringmur. Liggende kledning.
Boligen fremstår i normalt god stand og uten noen vesentlige avvik utover normal bruksslitasje. Det er ikke registrert noen  bygningsmessige strakstiltak utover normalt vedlikehold. Forøvrig vises til beskrivelser og vurderinger for de enkelte bygningsdeler i tilstandsrapporten.
Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Soverom: 4, Bad: 3, Ekstratoalett: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 206 kvm

1.Etasje: Vindfang, hall, stue, spisestue, kjøkken, bad/ vaskerom, gjetetoalett, kontor/bibliotek, grovkjøkken, trapperom.
2.Etasje: Trapperom, gang, 3 soverom, bad, toalettrom.
3.Etasje: Loftsrom.
Kjelleretasje: Kjellerrom.
Garasje/anneks: Garasje, verksted/bod, stue, kjøkken, soverom, bad.

Standard

Velkommen til Barkåkerveien 20.
Boligen er en stor og romslig bolig med gjennomtenkte løsninger og mange bruksmuligheter. Boligen har store lysflater som gir godt med naturlig lys og vidt utsyn over omgivelsene. Huset har god takhøyde, noe som skaper en god atmosfære i boligen.
Helhetlig material-/fargevalg, nyere innholdsrikt kjøkken, flere bad, vaskerom og toalettrom, bibliotek, mange soverom, stor tomt, og med godt planlagte løsninger for at du skal trives i denne eneboligen. Boligen er etterisolert, drenert og flere vinduer er fra 2008. Deler av garasjen er innredet til leilighet med soverom, stue, kjøkken og bad. Denne er ikke omsøkt og godkjent hos kommunen.
Vi må også spesielt trekke frem den flotte store tomten og hagen, her har du sol fra morgen til kveld.

Stue og spisestue:
Stuen og spisestuen er i to store separate rom og i lukket planløsning til kjøkkenet. Her er det god plass til å dekke til langbord i spisestueavdelingen samt flere innredningmuligheter i stuen.
Stuen har store vindusflater, som gir godt med naturlig lysinnslipp. Rommet er malt i nøytrale fine farger.
Vedovn plassert i stuen, samt utgang til den nydelige terrassen.
Det er også et bibliotek mellom stue og hall. Denne passer også fint som et kontor eller tv-stue. Her er det også plassert vedovn.

Kjøkken:
Kjøkkenet har profilerte fronter i heltre og benkeplater av stein.
Delvis integrete hvitevarer og fliser over benkeplate. Det er i tilegg et praktisk grovkjøkken med egen inngang og oppevaringsplass.
Kjøkkenet har god plass til langbord, rommet er luftig og har godt med skap- og benkeplass. Perfekt for deg som liker å lage mat.

Soverom:
Det er 3 store soverom i hoveddelen, hvorav disse er beliggende i 2.etg. Samt ett i den innredede delen i garasjen.
Alle soverommene har god plass til garderober og hovedsoverommet har også utgang til balkong med nydelig utsikt.
Soverommene ligger alle i nærheten av baderommet i 2.etg. og har vedovn på to av rommene.

Baderom/wc/vaskerom:
Bad/vaskerom i 1.etg. Her er det opplegg til vaskemaskin og tørketrommel samt dusjkabinett. 
Bad i 2.etg. har fliser på gulv og vegg. Moderne innredning og farger. Badekar, toalett og nedsenket servant med underskap.
Ekstra toalettrom i begge etasjer. 

GarasjeAnneks:
Romslig garasje med sportsbod/verksted.
Det er også innredet del av byggningen som leilighet, denne er ikke søkt om eller godkjent hos kommunen.
Her er det bad, kjøkken, stue og soverom.

Terrasse/uteplass:
Utgang til den ene terrassen fra stuen. Denne har godt med sol på morgenen og hele dagen.
Markterrassen er beliggende mot syd og vest, og har videre adkomst til hagen. Denne har også godt med sol hele dagen og utover kvelden. I hagen er det også bygget et lysthus, som passer perfekt på gråværsdager.
En stor hage med mye boltreplass. Tomten er solrik, usjenert og lettstelt med gressplen, prydbusker og gårdsplass med belegningsstein.

Velkommen til en hyggelig visning.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

Det foreligger en tilstandsrapport datert xx med befaringsdato xx fra xx som er en uavhengig og autorisert Takstmann. En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger; - xx stk. tilstandsgrad 0 (TG0 lys grønn) - ingen avvik.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
- 2 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 41 stk tilstandsgrad 2 (TG2 oransje) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
- 0 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Oppvarming

Elektrisk via panelovner/ varmekabler.
Vedovner og varmepumpe.

Parkering

Garasje og i gårdsplass.

Areal og eierform

Areal: 1 880 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eier

Liv Helen Smedsrud

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et uregulert område.
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til: Boligbebyggelse.

Ferdigattest

Boligen har ikke ferdigattest i kommunens arkiver, men er byggemeldt i 1956. 
Det er ferdigattest på rehabilitering av pipe datert 22.06.2015.
Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

7 990 000,-

Beregnet totalkostnad

7 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 990 000,-)) -------------------------------------------------------- 213 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 203 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Arild Lysebo Takstdato : 05.07.2023 Formuesverdi : 1 486 428,- Sekundær formuesverdi : 5 351 141,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 19917 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Kommunale avgifter

Kr. 15 989

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 486 428,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 5 351 141,-
Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Tilrettelegging (Kr.16 950) Provisjon (forutsatt salgssum: 7 990 000,-) (Kr.79 900) Dronefoto (Kr.3 200) Avisannonse TB lørdag 12.08 (Kr.3 900) Kommunale opplysninger (Kr.3 700) Markedspakke (Kr.14 400) Markedspakke utlegg (Kr.5 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Servitutter (Kr.1 800) Totalt kr. (Kr.140 320)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
Integrerte hvitevarer medfølger i handelen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z-Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Heftelser:
1927/900434-2/91  Bestemmelse om kloakkledn . 16.08.1927 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
 
1953/501929-1/91  Bestemmelse om kloakkledn. 19.09.1953

1956/501631-2/91  Bestemmelse om veg. 26.07.1956 
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:58 Bnr:41

Rettigheter i eiendomsrett:
1927/900432-2/91  Bestemmelse om kloakkledn. 16.08.1927 
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:58 Bnr:18  

1956/501631-3/91  Bestemmelse om kloakkledn. 26.07.1956 
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:58 Bnr:18 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Simon Mellingen

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Simon Mellingen

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?