Til innholdet

Bo med orkesterplass til Vrengensundet I Enebolig på drømmetomt kun ca. 180 m fra sjøen I Sen kveldssol I Ingen boplikt!

Vestre Styrsvikvei 15
Prisantydning 5 750 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 131
BRA: 189 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1962
Tomtareal: 888 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

onsdag 7. juni Kl 17.00 - 18.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

STYRSVIK/KJØPMANNSKJÆR

Adresse

Vestre Styrsvikvei 15 3143 Kjøpmannskjær

Velkommen til Vestre Styrsvik vei 15 - her bor du på drømmetomt med panorama til Vrengensundet

På en sydvestorientert åskam på Nøtterøys sydspiss ved idylliske Sevika og Kjøpmannskjær, finner du herlig beliggende eiendommen i Vestre Styrsvik vei 15. Eiendommen ligger i enden av blindvei med en majestetisk og vidstrakt utsikt over Vrengensundet hvor avstanden ned til sjølinjen er kun ca. 180 meter.

På nedsiden av eiendommen finner man flotte friarealer, småbåtbrygger med mulighet for leie av båtplass og suverene rekreasjonsområder. Med båt herfra er du umiddelbart ute i den vakre Nøtterøy-/Tjømeskjærgården og Færder nasjonalpark.

Som om ikke den misunnelsesverdige utsikten er nok, byr eiendommen også på suverene solforhold. Allerede fra morgenen av treffer solen eiendommens utendørsområder og du kan nyte solen enten i hagen eller ved dedikerte uteplasser til langt ut på kvelden!

Bolighuset på eiendommen har planløsning med alt på ett plan hvor en romslig stue ut mot sjøen er blant hjemmets høydepunkt. Huset er opprinnelig oppført i 1962  - i 1986 ble boligen påbygget i tillegg til at hjemmet ble oppusset og modernisert. Samtlige oppholdsrom og soverom er lagt til husets 1. etasje, i tillegg er det en rekke lagringsboder, vaskekjeller og ekstra bad i hjemmets underetasje. Familiens kjøretøy plasseres i boligens integrerte carport eller på en romslig gårdsplass som er steinlagt i sin helhet.

På vegne av selger og Z-eiendom AS ved eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes du velkommen til visning av en eiendom med en fantastisk drømmetomt!

Kort fortalt om eiendommen

º Enebolig med "majestetisk" plassering øverst på fjell-/hagetomt
º Drømmetomt med fantastisk plassering!
º Misunnelsesverdig vid sjøutsikt over Vrengensundet 
º Kun ca. 180 meter til sjøen (luftlinje)
º Syd-vestvendt plassering med ypperlige solforhold 
º Selveiertomt på 888,20 m²
º Ingen boplikt
º Stort bryggeanlegg for småbåter beliggende rett på nedside av eiendommen
º Eiendommen ligger i enden av rolig blindvei
º Idylliske badeplasser og små friarealer i nærmiljøet
º Planløsning med alt på ett plan med tillegg av diverse rom i underetasje
º Innglasset hagestue
º Romslig stue-/spisestue med peis
º Kjøkken med spiseplass og egen kjøkkengang
º Stor og lys hall
º To soverom + kontor
º To baderom
º Massevis av bod-/lagringsrom i hjemmets underetasje
º Carport
º Steinlagt gårdsplass hvor det er rikelig med biloppstillingsplasser
º Umiddelbar nærhet til både kyststi og turterreng i skog
º 200 meter til nærmeste dagligvareforretning

Nærområdet og beliggenhet

Eiendommen ligger flott til på Nøtterøys sydspiss med flott utsikt over Vrengensundet på en høyde mot sydvest. Sevika og Kjøpmannskjær har en herlig nærhet til sjøkanten ved Vrengensundet. Området er preget av boliger med spredt bebyggelse, og eiendommen har en tilbaketrukket men samtidig åpen plassering.

Fra området er det kort gangavstand til bryggeanlegg og ikke minst nærmeste umiddelbar nærhet rekreasjonsområder langs sjø og i skog. Nærområdet byr også på en rekke områder med bademuligheter og idylliske friarealer.

Like nedenfor ligger også Kiwi-dagligvareforretning med blant annet post-i-butikk og bussholdeplass med direktebuss til Tønsberg sentrum. Det er 150 meter til busstopp med hyppige avganger til Tjøme/Hvasser og Tønsberg/Horten/Holmestrand.

Beliggenheten ligger "midt i smørøyet" med tanke på tilkomst til den populære Nøtterøy-/Tjømeskjærgården i Færder. Nøtterøy og Tjøme er norsk sommer på sitt beste og deiligste. Idylliske øyer ligger som en "perlerad" med en gang man kjører ut med båt fra bryggeanlegget i nærmiljøet. Nasjonalparken Færder ligger tett på i nærmiljøet.

Rett på nedsiden av eiendommen finner man lekeplass for de minste, samt en asfaltert idrettsplass/basketballbane.

Det er gang-/sykkelvei til barneskole på Brattås barneskole gjennom skog- og friarealer eller ved å følge gang-/sykkelsti langs hovedvei. Nærmeste barnehager finnes på Randineborg på "Tjømesiden" (ca. 4,5 km) og Brattås barnehage (ca. 3,1 km). Til ungdomsskole og videregående skole på Borgheim er det ca. 5 km.

Fra Sevika er det også gangavstand til Vrengenbroen som binder sammen Nøtterøy og Tjøme. På Tjøme finner man finner man blant annet den populære sommerrestauranten "8-glass" som ligger like etter at man har passert broen. Av øvrige kjente fasiliteter på Tjøme finner man blant annet golfbanen i Tjøme sentrum, Verdens ende ligger ca. 1,3 mil unna og det er ca. 10-12 minutter å kjøre til kulinariske Engø gård. Idylliske Tjøme Golfbane er en klassisk parkbane og den eneste banen i Norden med Dobbel Ni design. Man finner en rekke koselige spisesteder på idylliske Hvasser. Tjøme byr også på en rekke fasiliteter med kunst-/kultursenter

Det er faktisk sykkel- og gangvei helt inn til Tønsberg sentrum også. Det er ca. 5 km til Borgheim sentrum hvor man finner 18-hulls Golfbane ved et av Norges flotteste golfbaneanlegg.

Mulighet for båtplasser i nærmiljøet

Rett på nedsiden av eiendommen finner man to større båthavner, Vrengensundet Marina (vsmarina.no) og Kjøpmannskjær båtforening (ksbf.no). Begge tilbyr utleie av båtplasser, og evt. ledige plasser finner du på deres hjemmesider.

Type, eierform og byggeår

Selveiet enebolig oppført i 1962, påbygget ca. 1986.

Innhold

Boligen er oppført over to plan hvor oppholdsrommene er samlet i på grunnplanet i 1. etasje. Huset har følgende inndeling:

1. ETASJE:
INNGANGSPARTI med betongstøpt trapp med skiferheller.

VINDFANG med inngang til lukket trappegang til underetasje. Trappegangen har også direkte inn-/utgangsdør fra gårdsplassen i øst.

Romslig HALL med garderobeplass.

SPISEKJØKKEN med inngang både fra både hall og separat KJØKKENGANG på østsiden av huset.

Stor STUE-/SPISESTUE med peis, utgang til hage/terrasse og store vindusflater som vender ut mot sjøsiden.

2 SOVEROM - begge med plassbygde garderobeskap.

KONTOR med åpen inngang fra innerste del av stue-/spisestuen.

UNDERETASJE:
Underetasjen består av en stor og bred gang, vaskekjeller, matbod og diverse øvrige lagringsrom. Videre består etasjen av en større sone med til dels tilstrekkelig takhøyde (over 1,90 meter) og dels noe lavere takhøyde som "råkjeller" med gulv som er gruspukket/fjell i dagen.

CARPORT:
Boligen har tilbygget carport på nordvegg. Denne har praktisk inngang fra husets kjøkkeninngang for enkel tilkomst. I enden av carporten er det også dør ut mot hagen i syd-vest.

Planskisser

Vedlagt følger planskisser som illustrerer inndelingen av boligens to etasjer. Disse er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 131 kvm, Bruksareal: 189 kvm hvor arealene etasjevis er fordelt som følger:

1. etasje: P-ROM/BRA: ca. 103/116 m²
U. etasje: P-ROM/BRA: ca. 73/28 m²

Primærrom (p-rom) i bolighuset består av følgende rom:
Alle innvendige rom i 1. etasje er inkludert i oppgitt areal for primærrom (P-rom) med  unntak av hagestuen på ca. 13 m² som inngår i BRA (bruksareal) og således er S-rom.

I underetasjen er i alt 28 m² inkludert i oppgitt P-rom og inkluderer baderommet, vaskekjeller, stor gang med oppgang samt gang 2. Øvrige målbare rom er inkludert i BRA (bruksareal) og er således S-rom. Det opplyses følgende for underetasjen: Den største delen av gruset bod er medtatt i arealoversikten med 18 m², ca. 1 m² i hjørne av boden er ikke målbart. Øvrig rom med gruset gulv er ikke målbart da himlingshøyden er under 1,90 meter. 3940 Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9. februar 2015 .

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Hans Holt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Tomt

Tomteareal: 888,20 m² iht. matrikkelbrev
Tomtetype: Selveiertomt.

Den store og spennende hagen er åpen, romslig og samtidig innbyr den til alt fra lek og moro for barn i alle aldre til utendørs familie-/venneselskap. Man kan nyte lange soldager i sommerhalvåret i hagen eller ved terrassemiljøene - på samme tid kan man frydes over den flotte sjøutsikten til Vrengensundet.

Hagen er beplantet med diverse prydbusker, noe frukttrær og en rekke hyggelige sitteplasser. Terrengplassert skifer danner trappetrinn mellom enkelte av nivåene i hagen. Tomten er opparbeidet med gressplen ned mot sjøen i syd - deler av eiendommen består også av noe fjell-/naturtomt.

Eiendommens innkjørselsvei og gårdsplass er steinlagt med tromlet belegningsstein. Dette forenkler vedlikeholdet på tomten og gir et raust område for biloppstillingsplasser og annet.

Tomtens grenselinjer fremkommer av situasjonskart og matrikkelkart som utgjør vedlegg til komplett salgsoppgave.

Uteplasser/uterom og innglasset hagestue

Om sommeren åpnes skyvedøren i stuen i 1. etasje og ute blir en naturlig del og utvidelse av stuen. Husets hoveduteplass bestående av markterrasse av bruddskifer på husets hjørne mot syd-vest, er orientert mot sjøen hvor man kan nyte vakker sjø-/landskapsutsikt. På samme sted kan man nyte solen til langt ut på kvelden i sommerhalvåret. Uteplassen ligger i kombinasjon med den overbygde hagestuen som lukkes helt av glassdører med glideanordning. Her er det god plass til utekjøkken med grilling, solkroker og utemøbler. I hagestuen er det bygget utepeis som gir flott stemning på kveldstid!

Standard

Boligen fremstår så vel innvendig som utvendig med utstrakt grad av materialbruk fra år for tilbygg og oppussing i 1986 i tillegg til fra byggeåret 1962. Det er ikke gjort moderniseringer siden siden 1986.

Husets innredninger og egenskaper i ulike rom i hjemmet beskrives blant annet som følger: 

Stuen og spisestuen ut mot sjøen:
Dette rommet er selve "hjertet i hjemmet" - et stort rom med massevis av vindusflater ut mot sjøsiden i tillegg til ut mot uteplass i vest. Vindusrekken fyller rommet med herlig, maritime inntrykk og gir godt med innslipp av naturlig dagslys i tillegg til den flotte sjøutsikt. Skyvedøren i enden av rommet  leder deg ut til markterrassen av bruddskifer ut for innglasset hagestue. Stuen byr på ulike, naturlige "avdelinger" med fleksible og gode møbleringsmuligheter for lounge-/sofagrupper. Peis med innsatsovn tilbyr peiskos og ekstra god varme i vinterhalvåret. Det er også montert en eldre kombinert ved-/parafinkamin. Veggen mot kjøkkenet har plassbygget møbelinnredning med over-/underskap. Legg også merke til den fine løsningen med serveringsluke i veggen fra kjøkkenet. Stuen har eikeparkettgulv og i det vesentlige malt tapet i kombinasjon med trepanel på vegger. Himlingen i rommet har malte slette flater og bjelker, innerste del har trepanel i taket.

Kjøkken med spiseplass og egen kjøkkeninngang:
Kjøkkenet er plassert omtrent "i senter av huset" med nordvendt vindu ut mot deler av gårdsplassen. Ved det samme vinduet er det plass til spisebord. Kjøkkenet nås både fra stuen og via praktisk kjøkkeninngang ved hjemmets carport. Innredningen med hvitprofilerte dørfronter inneholder diverse underskap og overskap i tillegg til ett høyskap. Over benkeplater av laminat er det lagt fliser mellom over-/underskapene og i vaskesonen er det både oppvaskkum og sidekum i stål. Det er medfølger frittstående kjøle-/fryseskap fra Siemens, stekeovn i underskap med tilknyttet platetopp nedfelt i benkeplate fra Husquarna og mikrobølgeovn i høyskap fra Husquarna. Over platetopp er det installert komfyrvakt. Det ikke installert oppvaskmaskin. Kjøkkenet har parkettimitert laminatgulv, tapet på vegger og tak-ess i himlingen. Kjøkkeninngangen har blant annet innbygget oppbevaringsskap og avsatt plass for klesanheng. Dette rommet har parkettimitert laminatgulv, tapet på vegger og malte slette takflater.

Vindfang og hall:
Vel innenfor hjemmets hovedinngangsdør møter man husets vindfang og deretter en innenforliggende stor og åpen hall. Fra vindfanget. hvor stort østvendt vindu med blyglassinnfatning slipper inn naturlig lys, er det nedgang via lukket trappegang til hjemmets underetasje. Fra vindfanget er det glassdør som leder videre inn til den romslige hallen hvor det blant annet er en mindre nisje for anheng av ytterklær og skotøy. Hallen har god plass til både pynte-/oppbevaringsmøbler i tillegg til garderobeskap. Fra hallen er det inngang til alle husets soverom, baderommet, kjøkkenet og stue-/spisestuen. I hallen er det eikeparkett på gulvet, kombinasjon av trepanel og malt tapet på vegger og malte takplater i rommets himling.

Huset to soverom og kontor:
Huset har to soverom, gunstig plassert lengst vekk fra stue-/spisestuesonen i huset. Det ene soverommet har flott sjøutsikt med vindu direkte ut mot sjøen i syd mens hovedsoverommet vis a vis ligger på boligens hushjørne mot nord-øst.
Hovedsoverommet, med vindu mot øst, er praktisk innredet med massevis av garderobeskap på to av rommets sider. I tillegg er det god plass til dobbeltseng. På langveggen i rommet er det 6-dørs plassbygde garderobeskap som gir massevis av plass til klestøy. I tillegg er det to høyskap og midtstilt arbeidsbord på den andre veggen. Hjemmets andre soverom har plassbygget dobbeltskap. Begge soverommene har belegg på gulv, det er tapet/malt tapet på vegger og malte slette takflater. 
Kontoret i huset ligger i motsatt  ende av soverommene, på hushjørnet mot nord-vest og med åpen inngang fra innerste del av hjemmets stue. Vindu vender ut mot hagen i vest. Rommet har eikeparkett på gulvet, malt tapet på vegger og malte takplater i himlingen.

De to baderommene - ett i hver etasje:
Boligen har baderom i begge etasjer, det største av disse er plassert i 1. etasje. Begge baderommene antas i følge tilstandsrapport å være fra 1980-tallet og er vurdert å måtte oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.. Begge rommene har flislagte gulv har innstøpte varmekabler utstyrt med 3-trinns regulatorer, baderomspanel (respatex) på vegger og vindu som slipper inn naturlig dagslys. Baderommet i 1. etasje har frittstående badekar m/dusjanretning mens badet i underetasjen har nedsenket sone i gulvet med montert dusj og takskinner beregnet til forheng. Begge baderommene har sokkeltoalett i tillegg til hvitprofilert baderomsmøbler med servantbenker.

Rommene i underetasjen:
Boligen byr på godt med lagringsplass min en rekke bod-/lagringsrom i underetasjen i tillegg til praktisk vaskekjeller og baderom. Vaskekjelleren er utstyr med blant annet vegghengt vaskekum, opplegg for vaskemaskin og installert varmtvannstank mens lagringsrommene har en rekke plassbygde trehyller som medfølger. Gulvflater består i det vesentlige av malte murgulv (innslag av belegg), malte murvegger/malt panel på vegger og malt/ubehandlet rupanel i himlinger.

Annet - teknisk

* 200 liter varmtvannstank plassert i underetasje
* Elektrisk tavleskap med skrusikringer
* 50 A hovedsikring
* 16 A teknisk kurs for komfyr + en kurs til kjeller
* For øvrig 10 A forbrukssikringer
* Innvendige vannledninger av kobber og plast
* Innvendige avløpsrør av plast og soil/støpejern

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur. Boligen er oppført i en etasje samt kjeller.

Takkonstruksjon i tre med sperrekonstruksjon, tekket med takpanner (stål-/aluminiumsplater) antatt fra 1986. Yttertak på hagestue har pulttak tekket med shingel.

Yttervegger med trekonstruksjon med bindingsverk og malt stående trekledning. Bygningen har grunnmur i betongstein. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur.

For ytterligere beskrivelse av byggemåte vises det til utarbeidet tilstandsrapport.

Oppvarming

Eiendommen har oppvarmingskilder basert på vedfyring og elektrisk oppvarming med panelovner/elektriske varmekabler.

Det er elektriske varmekabler på baderomsgulv i begge etasjer. For øvrig noe bruk av elektriske panelovner.

Vedfyring med murt peis og skiferplate i 1. etasje. Peisen har innsatsovn med lukkede dører. Det er også kombinert ved-/parafinkamin i stuen i 1. etasje *).

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

*) Det er forbud mot fyring med fossil olje og parafin fra 2020. Boliger med oljetank kan bli pålagt å fjerne anlegget. I denne boligen er det lagt opp dagtank for parafinfyring med tilhørende løfter i innvendig trappegang til kjelleretasjen. Dette er koblet mot parafintank av stål i nedenforliggende gang, innmurt av siporexblokker med inspeksjonsluke.

Parkering og carport

Eiendommen har gode parkeringsfasiliteter med carport og romslig steinlagt gårdsplass og innkjørsel hvor det er rikelig med biloppstillingsplasser.

Eier

Monica Shanks Andersen

Vei, vann og avløp

Vestre Styrsvik vei er offentlig vei - kommunal.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløpsnett, inntaksledninger er utskiftet for både vann og avløp. Eiendommens tidligere septiktank er ikke lengre i bruk da boligen ble tilknyttet kommunalt avløp med nytt ledningsnett iht. selgers opplysninger på 1980-tallet. Det er også innlagt ny hovedvannsledning i bolig (plast) - dette er også utført antatt på 1980-tallet.

Færder kommune bekrefter at det ikke går kommunale ledninger over eiendommen. Den har heller ikke felles ledninger sammen med andre private eiendommer.

Ferdigattest

Boligen har ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i bygningsarkiv. I henhold til plan og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre
ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger kommunalt godkjente bygningstegninger for oppføring av boligen av september 1962 - sak 197/62 med arkivnr. 3221. Det foreligger også godkjente bygningstegninger for oppføring av tilbygg med pergola og terrasse fra samt carport fra 1986 - sak 457/86.

Godkjente og byggemeldte tegninger stemmer med dagens bruk av boligens 1. etasje med unntak av at hagestue er innglasset med blant annet skyvedører som ikke fremkommer av tegninger men inntegnet som "pergola". Det foreligger plantegninger over kun deler av kjelleretasjen (stor gang med oppgang, to lagringsrom og vaskekjeller) hvor disse stemmer med dagens bruk. Øvrig del av kjelleren er kun delvis inntegnet men anmerket som "ingen kjeller". Bad i kjeller er ikke inntegnet og såles ikke bygningsgodkjent.

Prisantydning

5 750 000,-

Beregnet totalkostnad

5 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 143 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 750 000,-)) 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 157 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 907 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport og oppsummerte tilstandsgrader fra tilstandsrapport

Det foreligger et tilstandsrapport datert med rapportdato 9. mai 2023 fra Sertifisert Takstingeniør Hans Holt. 

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 7 stk. tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 12 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak 
- 9 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak 
- 8 stk. tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik.

TG-3 anmerkninger er relatert til utvendig veggkonstruksjon hvor det er påviste spredte råteskader, anmerkning på enkelte vinduer, anmerkning på enkelte utvendige dører, anmerking for mur/gulv i kjeller, anmerkinger på baderommene og anmerkinger på tomt/terreng/drenering. Beskrivelse av avvikene følger av tilstandsrapporten.

TG-2 anmerkninger (mørk-gul) er relatert til deler av puss på hagestue, anmerkninger på enkelte overflater i innvendige himlinger, anmerkninger til ubrennbar plate foran ildsted, anmerkinger til overflater/himlinger i vaskekjeller, anmerkning avløp på kjøkken, anmerkninger til alder på elektrisk anlegg og anmerkninger til dokumentasjon av parafintank. Beskrivelse av avvikene følger av tilstandsrapporten.

TG-1 vurderinger og TG-2 vurderinger - lys gul er ikke kommentert i salgsoppgave, men angitt og beskrevet i tilstandsrapporten.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Energiforbruk og energimerking

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 16 304 kWh. Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon.

Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster, volum for bruk av ikke strømdrevne oppvarmingskilder etc.

Kontroll av eiendommens pipe/fyringsanlegg - VIB rapport

Det er utført rapport fra VIB (Vestfold interkommunale brannvesen) ved seneste anledning 10. juni 2016. Under tilsynet ble det konstatert mangelfull stegeventil på parafinledning før flottør og noe kvist i skorstein. Kopi av rapport følger som vedlegg i salgsoppgave.

Forsikring

Eiendommen er i dag forsikret av eier.

Kjøper må selv bekoste og besørge forsikring fra og med dato for overtagelse av eiendommen.

Kommunale avgifter

Kr 19 969,25,-.

Kommunale avgifter er oppgitt som totalt årlig beløp for 2023 og dekker Færder kommune sin leveranse av vann, avløp, renovasjon (søppel) og feieavgift. Det er i dag ikke installert vannmåler ved eiendommen.

Eiendomsskatt

Det er per tiden ikke eiendomsskatt i Færder kommune.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Formuesverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: kr 968 114
Formuesverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr 3 485 210

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene utgjorde hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger) for det angitte inntektsåret..

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Færder kommune som er vedtatt 31.  januar 2018 avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende.

GJELDENDE REGULERING:
Eiendommen ligger i uregulert område. 

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

PLANFORLAG/IGANGSATT PLANLEGGING SOM BERØRER EIENDOMMEN:
Færder kommune opplyser at "Kommuneplanens arealdel revideres. Eiendommen foreslås fremdeles avsatt til nåværende boligbebyggelse, men med hensynssone ras- og skredfare over".

Alle opplysninger fra Færder kommune.

Adgang til utleie

Boligen består av en boenhet, og den har ingen egen/separat utleiedel i tillegg til denne.

Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. Det opplyses for ordens skyld at det ved utleie skal det foreligge dokumentasjon på at rommene som leies ut har forsvarlige radonnivåer.

Boplikt

Det er ikke boplikt på eiendommen og det er ikke boplikt i denne delen av Færder kommune.

Konsesjon/odel

Det er ikke odel eller konsesjon knyttet til omsetning av eiendommen.

Skolekrets

Eiendommen tilhører Brattås skolekrets (skolekrets 3).

For evt. spørsmål anbefales det å ta kontakt med Skolekontoret ved Færder kommune - ams@faerder.kommune.no eller 33 39 00 00.

Adkomst - slik finner du frem til eiendommen

Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, denne er vedlagt i salgsoppgaven.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Tinglyste heftelser-servitutter-rettigheter-grunndata

Følgende er tinglyst og følger eiendommen også ved eiendomsoverdragelse:

Heftelser/servitutter:
1963/2501-3/91. Bestemmelse om gjerde av 26.08.1963

Rettigheter:
Rettigheter på 3811-83/5 - Rettigheter i eiendomsrett av 1963/2501-2/91. Best. om vann/kloakkledn. av 26.08.1963. Rettighetshaver: Knr: 3811 - Gnr: 83 Bnr: 64. Bestemmelse om veg.
 
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen og de tinglyste avtalene følger som del av salgsoppgave. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår. Det er innhentet kopi av tinglyst dokument som kan være av interesse å lese innen budgivning. Kopi av dokumentet følger av salgsoppgave.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Evt. ønske om relativt rask overtagelse kan imøtekommes.

Vennligst angi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av kjøpetilbud.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?