Til innholdet

Borgheim / Signaturhagen - Flott selveierleilighet i 1.etg! Tropehage og unike fellesarealer. Må oppleves!

Hellaveien 12D
Prisantydning 4 400 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 76
BRA: 80 m²
Soverom: 2
Byggeår: 2020
Tomtareal: 9999 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

onsdag 6. april Kl 12.00 - 13.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Simon Mellingen

Simon Mellingen

Adresse

Hellaveien 12D 3140 Nøtterøy 1. etasje

Adkomst

Fra Tønsberg sentrum følger du rett frem når man har kommer over Kanalbroen på Nøtterøysiden. Hold høyre kjørefil i retning Tjøme helt frem til Borgheim. Ved Borgheim tar man til høyre i første rundkjøring og man er nå i Hellaveien. Signaturhagen ligger deretter på venstre side av gaten etter ca. 200 meter. Det vil bli skiltet med Z eiendom sine visningsbukker frem til leiligheten ved fellesvisning.

Vel innenfor hovedinngangsdøren til bygget er man i en flott og innbydende lobby/hovedinngangen i 1.etasje som videre fører en inn i den herlig store tropehagen. Herfra har leiligheten valgfri adkomst enten man vil benytte heis eller trapp. Heisen er plassert inne i den innglassede tropehagen og tar de opp til øverste etasje hvor det videre er innvendig svalgang. Inne i leiligheten er det installert porttelefon som låser opp hovedinngangsdøren til bygget for dine besøkende!

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Beliggenhet

Signaturhagen ligger i Borgheim hageby ligger sentralt på Nøtterøy med blant annet kun minutter gange til annet dagligvareforretning, cafè og flere servicetilbud.

Signaturhagen i Borgheim Haveby er et ypperlig sted å bosette seg for den som vil bo i et fredelig miljø blant annet preget av flott nærhet til rekreasjonsområder. For den golfinteresserte ligger Nøtterøy golfbane vis a vis eiendommen. Golfbanen her på Borgheim har godt renommé og er viden kjent for sine flotte fasiliteter. Herfra er det blant annet anlagt flott lysløype hvor det blant annet kjøres opp skispor når forholdene tillater det i vinterhalvåret.

Umiddelbar nærhet også til flotte tur-/skogsstier. Man kan også velge kyststien langs Vestfjorden og Hella hvor det for øvrig er en rekke offentlige badeplasser.

Til Teie torv med et riktig tilbud av butikker, Vinmonopol, ulike servicetilbud, spisesteder med mer er det ca. 3 km. Ca. 4,5 km til Tønsberg sentrum m/gode bussforbindelser og sykkel-/gangvei hele veien inn fra Borgheim Haveby.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil som beskriver området sine fasiliteter og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2020

Bygninger og byggemåte

Leilighet beliggende i 1. etasje med adkomst via fellesarealene i tropehagen. Bygget er oppført i tre-/stål og betongkonstruksjoner. Fasader er kledd med trepanel, og taket er tekket med papp/membran. Til leiligheten medfølger det parkeringplass og bod i kjeller.
Leiligheten fremstår fin, og det utvendige vedlikeholdet er godt ivaretatt av sameiet.

Eldste sameier og/eller husstandsmedlem skal være minst 50 år, og ikke ha hjemmeboende barn («Aldersklausul»), ref. sameiets vedtekter punkt. 2.2. Sameiets styre kan dispensere fra Aldersklausulen når spesielle grunner tilsier det.

Antall rom

Soverom: 2, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 80 kvm

1.Etasje: Gang, toalettrom, bad, 2 soverom, kjøkken, stue/spisestue, bod og balkong.
Leiligheten disponerer parkeringplass i kjeller, samt bod i kjeller på 5,5 m2. Sameiet har tillegg felleslokaler og gjesteleilighet som kan bookes etter behov.

Standard

Velkommen til Hellaveien 12 D! En nyere fantastisk lelighet sentralt på Nøtterøy, uten boplikt!
Leiligheten er delikat innredet med gjennomtenkt eksteriør og interiør. Leiligheten er gjennomgående, noe som gir godt med naturlig lys.
Den innvendige standarden bærer preg av god materialbruk, god teknisk standard og funksjonelle løsninger.
Det er to soverom i leiligheten og parkeringsplass i parkeringskjeller, med mulighet for å innstalere el-bil lader. Vi må også trekke frem den deilige terrassen og ikke minst fellesarealene.
Helhetlig material-/fargevalg, moderne bad, innholdsrikt kjøkken og godt planlagte løsninger fordrer for at du skal trives i denne leiligheten.

Stue og spisestue:
Stuen og spisestuen er i åpen planløsning. Her er det god plass til å dekke til langbord i spisestueavdelingen.
Plass til stor sittegruppe i stuen.
Store vindusflater som slipper inn mye naturlig gjennomgående lys.
Rommet er malt i nøytrale tidsriktige farger.
Balkong på 8m2 bestående av betongkonstruksjon.

Kjøkken:
Innredning med profilerte fronter og benkeplate av laminat.
Integrerte hvitevarer: Kjøleskap/frys, oppvaskmaskin, platetopp og komfyr. Integrert ventilator over platetopp.
Godt med både skap og benkplass.
Rommet er i åpen løsning mot spisestuen.

Soverom:
Hovedsoverommet har godt med garderobeplass og er i god størrelse.
Leilighetens andre soverom er noe mindre, men også her med god plass til garderobeskap.

Baderom:
Badet inneholder vegghengt toalett, baderomsmøbel med servant, opplegg for vaskemaskin og dusjhjørne.
Vegger og gulv er belagt er belagt med fliser.
Toalettrommet inneholder vegghengt toalett og servant. (toalettet blir byttet til et standard toalett)
Tak og vegger er belagt med malte plater. Gulvet er belagt med fliser.
Begge rommene har mekanisk avtrekk og varmekabler i badegulv.

Velkommen til en hyggelig visning!

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

Det er ikke utført tilstandsrapport i forbindelse med salg av denne eiendommen.

Oppvarming

Det er vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon, hvilket er både økonomisk lønnsomt og har stor betydning for inneklimaet. Den vannbårne gulvvarmen er lagt i stuene, kjøkkenet, hall/gang og på begge soverom. Baderommet har elektrisk varmekabler i gulvet. Tenk deg hvor deilig det er å alltid ha varme gulv - i tillegg slipper du varmeovner på veggene og står mer fritt til plassering av møbler. Det vannbårne varmeanlegget og tappevannet blir avregnet etter manuelle forbruksmålere i hver enkelt leilighet m/akontoinnbetaling, se punktet "fellesutgifter".

Leiligheten har eget balansert ventilasjonsanlegg m/varmegjenvinner som med eget ventilasjonsaggregat elegant og plassbesparende innfelt i himling t i bod/garderoberom. Styringspanelet til anlegget fra Flexit er også plassert i dette rommet.

Parkering

Leiligheten har en medfølgende parkeringsplass i felles garasjeanlegg på nederste etasjeplan. Garasjeplassen ligger lettvint og praktisk plassert med kort vei til heis. Garasjeanlegget er avstengt med elektrisk garasjeportsystem. Det er mulighet for å montere el-bil lader på leilighetens parkeringsplass. (søkes styret, og det forutsettes at anlegget tåler slik etablering)
På felles utvendig gårdsplass, mot øst, er det etablert en rekke asfalterte biloppstillingsplasser. Disse er til felles bruk for sameierne og deres besøkende.

Areal og eierform

Areal: 9 999 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Signaturhagen er et nytt og unikt boligkonsept, et konsept som bygges også noen andre steder i landet. Leilighetene omkranses en tropisk helårshage, en arena hvor både planter og det sosiale livet får næring til å spire og gro året rundt. Her kan man også glemme snømåking om vinteren og gressklipping på sommeren - alt er lagt til rette for det enkle liv!

Eiendommen er oppført på et tomteområde på parsellen gnr. 124, bnr. 135 i Tønsberg kommune. Tomten er selveiertomt på 10 mål (9 999,7 m² iht. matrikkelbrev).

Utomhusområdene er opparbeidet som et frodig, grønt og tiltalende boligområde hvor det sosiale og aktive liv kan nytes. God balanse i arealutnyttelsen av eiendommen som er inndelt i flere soner med varierende størrelse for ulik bruk. Rekreasjonsområdene er plassert mot syd og vest, mens nedkjøring til garasjeanlegg og asfaltert område for biloppstilling er plassert mot øst og nord.

Tilliggende fasiliteter

* Leilighetene er bygget rundt en helårs tropisk felleshage som forlenger sommeren
* Lounge og selskapslokale
* Gjesteleilighet
* Treningsrom
* Innendørs motstrømsbasseng
* Møblert fellesterrasse på bakkeplanet i syd m/boblebad
* Aktive trivselsgrupper innenfor ulike tema for fellesaktiviteter

Eier

Terje Askerud Yuqiu Ding

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløp.
Adkomst fra Hellaveien som er kommunal vei.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Færder kommune av 31.01.2018 er avsatt til "Kombinert bebyggelse og anleggsformål (bolig og offentlig/privat tjenesteyting) framtidig, bevaringsverdig kulturmiljø, byggegrenser, utbyggingsvolum, funksjonskrav og andre sikringssoner".

Området er regulert gjennom reguleringsplan nr. 3811 2015005 - Borgheim Hageby av 15.6.2016 med reguleringsformål "Boligbebyggelse-blokkbebyggelse, grønnstruktur, utforming, andre sikringssoner, lekeplass, veg og vegetasonssystem.

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov, og ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak. Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen og det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. Alle opplysninger fra Færder kommune.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 17.06.2020. Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret.

Diverse opplysninger

Sameie: Sameiet Signaturhagen Nøtterøy, Orgnr.: 824940312
Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Sameiet Signaturhagen Nøtterøy har organisasjonsnummer 824 940 312 og eiendommen ligger på gbnr. 124/315 i Færder kommune. Sameiet består totalt av 47 boligseksjoner/bruksenheter. For hver seksjon er det fastsatt en sameiebrøk som uttrykker sameieandelens størrelse. Sameiet Signaturhagen Nøtterøy har ingen ansatte.

Leilighetens seksjonsbrøk er 80/3748 iht. tinglyst seksjoneringsbegjæring av 14.02.2020.

Det er ingen fellesgjeld i sameiet.

I årsregnskapet for 2020 fremkommer det at driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 2 039 556,-, driftskostnadene var til sammen kr 1 562 025,-. Årets resultat på til sammen kr 477 537,- ble overført til egenkapital. Driftskostnader for 2021 er budsjettet høyere, hovedsaklig begrunnet med at utbygger dekket ca 5 måneders drift av betydelig deler av fellesarealene som utgjorde ca 215 000,-. Budsjettet for 2021 er basert på 2% økning av felleskostnadene fra 01.01.2021. Opplysningene er innhentet fra sameiets årsberetning av mai 2021.

Sameiet benytter OBOS, avd. Tønsberg som forretningsfører. Kontaktperson/rådgiver fra OBOS er Bente Rojahn Kveil tlf.33 30 94 58 evt. per. e-post: bente.rojahn.kveil@obos.no.

Sameiet Signaturhagen Nøtterøy. Boligprosjektet er i vedtekter beskrevet som spesielt utviklet for aktive voksne som verdsetter fleksibilitet, trivsel og trygghet etter at barna har forlatt redet. For å sikre bomiljøet er derfor Sameiet Signaturhagen Nøtterøy aldersklausulert, og det kan ytes særskilte tjenester og funksjoner. I den forbindelse har utbygger enkelte særlige rettigheter i sameiets eiendom slik at konseptet med tjenester og funksjoner kan i ivaretas til det beste for alle sameierne.

Dyrehold er regulert i sameiets vedtekter, punkt 2.3.2 hvor det fremkommer at "Innvendig og utvendige fellesarealer kan ikke benyttes til opphold av dyr, kun nødvendig adkomst til og fra seksjonene og til garasjeanlegg".

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider).

Prisantydning

4 400 000,- / Fellesutgifter: 4 897,-
Tv og internett, kommunale avgifter, driftsutgifter, forsikringer, avsetting til vedlikeholdsfond, renhold, forr.fører m.m.

Fellesutgifter på månedlig kr 4 897,- inkluderer blant annet følgende: 
* TV/bredbånd (Telenor)
* Kommunale avgifter (vann, avløp og renovasjon)
* Driftsutgifter av Tropehage, motstrømsbasseng og øvrige fellesrom
* Renhold i innvendige fellesarealer
* Felles bygningsforsikring
* Snøbrøyting
* Vedlikeholdstjenester ved fellesarealer
* Avsetting til vedlikeholdsfond
* Lys og varme fellesarealer
* Drifts-/serviceutgifter til heisanlegg
* Drifts-/vedlikeholdskostnader knyttet til garasjeanlegg
* Heiser, drift/vedlikehold med alarmlinjer
* Drift/vedlikehold tekniske anlegg i fellesarealer
* Utgifter til forretningsførsel, revisor, styre m.m.

Ovennevnte beløp er i henhold opplysninger gitt av forretningsfører. Se for øvrig vedlagt budsjett for 2021 i komplett salgsoppgave.

Beregnet totalkostnad

4 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 110 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 400 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 119 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 519 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Formuesverdi : 916 570,- Formuesverdi pr. : 22.02.2022

Energiforbruk og energimerking


Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 2789 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:916 570,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: ,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2019.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 090322 (Kr.4 500) Tilrettelegging (Kr.15 950) Visninger: x a kr. 1875,- (Kr.1 875) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.5 995) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.5 995) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Markedspakke (Kr.17 500) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 775) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 400 000,-) (Kr.48 400) Totalt kr. (Kr.112 890)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.
Boligen er ferdig utvasket, og vil ikke bli yttligere vasket ut innen overtagelse.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Følgende er tinglyst på eiendommens grunnboksblad (gjelder også øvrige seksjoner i sameiet):

Heftelser som følger eiendommen:
1912/900416-1/91  Erklæring/avtale av 19.09.1912. Bestemmelse om senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv.

1920/900329-1/91. Skjønn av 16.12.1920. Elektriske kraftlinjer.

1920/900481-1/91. Skjønn av 16.12.1920. Overskjønn.

1927/910009-1/91. Elektriske kraftlinjer av 01.06.1927.

1963/2036-2/91. Bestemmelse om bebyggelse av 17.07.1963. Rettighetshaver: Knr:3811 Gnr:124 Bnr:38. Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 2 m.

1969/3580-1/91. Erklæring/avtale av 19.08.1969.  Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn. 

1972/993-1/91. Erklæring/avtale av 29.02.1972.  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m - avskjærende kloakkledning og pumpestasjoner.

1977/2570-1/91.  Elektriske kraftlinjer av 10.05.1977. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. 

1989/1991-1/91  Erklæring/avtale av 08.02.1989. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. 

2020/2149172-1/200. Erklæring/avtale. 25.02.2020 21:00. Bestemmelse om pliktig vedlikehold av fellesarealer og infrastruktur.

Grunndata som følger eiendommen:
2020/2110156-1/200. Seksjonering av 14.02.2020 21:00. Opprettet seksjoner: snr: 15. Formål: Bolig - tillegsdel: Bygning. Sameiebrøk: 80/3748. For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Overtagelse etter nærmere avtale. Hvis mulig, vennligst oppgi ønsket tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud.

Det kreves ingen styregodkjenning av ny eier såfremt kjøper oppfyller kravet om Aldersklausul.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Simon Mellingen

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Simon Mellingen

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?