Til innholdet

Bynær og meget sjarmerende villa o/3 plan - 4(5) sov - Nydelig innredet og flere oppgr. senere år - Idyllisk hage!

Fagerheimgaten 22
Prisantydning 5 390 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 197
BRA: 225 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1912
Tomtareal: 1093 m²
Få salgsoppgave

Visninger

lørdag 29. februar Kl 12.00 - 12.45
Søk om finansiering Legg inn bud her

Ansvarlig megler
Lars Ole Wittingsrud

Lars Ole Wittingsrud

Kort om eiendommen

Velkommen til denne romslige og koselige byvillaen i Fagerheimgaten 22 på Kaldnes.

Denne flotte eiendommen med en idyllisk "Carl Larsson tomt" på over et mål, har en meget attraktiv og bynær beliggenhet. Her bor du kun noen få meter fra Byfjorden hvor gangbroen ved Kaldnes brygge tar deg inn til Tønsberg sentrum på 2-3 minutter!
Innvendig byr boligen på masse plass og koselige rom. Bebyggelsen er oppført over 3 etasjer, og et lyst spisekjøkken m/utgang til hagen, flere stuer og rikelig med soverom er blant elementene som gjør denne eiendommen så attraktiv.

Kort fortalt;
- 4(5)soverom hvorav hovedsoverom med walk-in.
- Innvendig vesentlig oppusset senere år
- Klassiske detaljer og lekkert innredet
- Godt med bodplass i boligen
- 3 toaletter, ett i hver etasje.
- Utvendig drenert, tilkoblet off.VA m.m.
- Stor selveiertomt midt i byen!
- Garasje (18 kvm) og uthus (30 kvm) med mange bruksmuligheter! Hobbyrom, gjesterom, lager m.m.

Vi ønsker velkommen til hyggelig visning!

Finn.no: Lokalområde

KALDNES

Adresse

Fagerheimgaten 22 3115 Tønsberg

Adkomst

Fra Tønsberg sentrum kjører man over Kanalbroen og tar høyre i første rundkjøring. Følg veien, og ta deretter til venstre i første rundkjøring. Du er nå i Sundveien, og ta deretter inn Fagerheimgate til høyre hvor du like etter får Fagerheimgate 22 liggende på venstre hånd.

Beliggenhet

Dette er virkelig eiendommen for deg som vil bo bynært! Høyt og frittliggende eiendom med svært sentral beliggenhet på Kaldnes.

Sykkel-/gangbroen fra den urbane bydelen Kaldnes til Tønsberg Brygge, ligger kun ca. 3-400 meter fra eiendommen. Med andre ord bor man tilbaketrukket fra typisk bystøy samtidig som man har alt Tønsberg sentrum har å by på nær rett utenfor egen eiendom. Herfra er det også kun noen minutters spasertur til Tønsbergs handelssentrum. Ved den nye bydelen på Kaldnes, som ligger vis a vis, er det bl.a. etablert stor dagligvareforretning, spisesteder og øvrig forretningsvirksomhet.

Kort gangavstand også til friluftsområder i bl.a. Teieskogen med stort skogsterreng og bl.a. lysløype. Gangavstand også til skoler, barnehager, småbåthavn, badeplass på Ramdal og Teie Torg med alt av sentrumsfunksjoner.

Se for øvrig vedlagte kart og nabolagsprofil som angir området fasiliteter og avstander til disse

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1912. Tilbygget i 2004. Modernisert og oppusset i 2017 og 2020.

Bygninger og byggemåte

Enebolig bygget i trekonstruksjon over støpte murer.

Innhold: 
1.etg.: entré/gang med doble (originale) dører til hall, toalettrom, hall med trapp opp/ned, kjøkken med innredning, samt spiseplass og doble dører til hagen. Spisestue/stue med klassisk vedovn. Tv-stue/dagligstue i påbygget stuedel.
2.etg.: soverom gang, kneloft, kott, flislagt baderom med dusjkabinett, integrert badekar, wc og innredning. 3 romslige soverom hvorav hovedsoverommet har walk-in-closet.
U.etg.: gang, toalettrom, vaskerom med opplegg til vaskemaskin, bod med dusjkabinett, bod, kontor/gjesterom (for lite vindu ifht rømning), kjellerstue/soverom i tilbygget del.

Frittliggende uthus/utebod med mye lagringsplass. Garasje.

Det er den faktiske bruken av rommene i boligen på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommene kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Soverom: 4, Bad: 1, Ekstratoalett: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 197 kvm, Bruksareal: 225 kvm, Bruttoareal: 247 kvm

1.Etasje: 82 / 82 kvm p-rom/BRA.
2.Etasje: 60 / 66 kvm p-rom/BRA. Kott mot nord tilfredsstiller ikke krav til målbarhet grunnet lav takhøyde og kommer i tillegg til målte arealer.
U.Etasje: 55 / 77 kvm p-rom/BRA. Innredet soverom i kjeller tilfredsstiller ikke krav til rømningsvei. Rommet er likevel medregnet som primærrom.

Frittliggende garasje; 18 kvm BRA.
Frittliggende utebod/uthus: 30 kvm BRA.

Møblering / utstyr

Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen, foruten frittstående kjøleskap som ikke medfølger. Stringhylle på kjøkken medfølger ikke. Lamper og fastmonerte skohyller i gangen medfølger ikke.

Standard

Stor og svært tiltalende byvilla med gjennomgående normalt god standard. Det er i de senere årene utført flere oppussingsarbeider innvendig, samt et omfattende tilbygg i 2004 som strekker over alle husets tre etasjer mot øst.

Det er innvendig lagt stor vekt på å bevare opprinnelig detaljer og at moderniseringen skal stå i stil med husets historie og identitet. Innvendige oppussing er utført i fin harmoni med gamle håndverkstradisjoner hvor husets egenart og stil er bevart i stor utstrekning.
Av utførte oppgraderinger i det siste nevnes blant annet 3 nyinnredede soverom i 2.etasje, alle med nye/dels nye overflater og moderne fargevalg i tråd med husets klassiske stil. Det er innredet nytt walk-in-closet med adkomst fra hovedsoverom, samt endret enkelte vegger i denne etasjen for å oppnå en bedre planløsning. Det er montert nytt Velux takvindu i trappeoppgang for en lysere og hyggeligere opplevelse i trappen. Entré, hall og kjøkken er alle tre pusset opp med nye gulv og malt panel på vegger. Øvrige overflater i boligen er holdt godt vedlike og boligen fremstår som meget innbydende.

Eiendommens generelle standard og beskrivelse av hovedrommene i huset er bl.a. som følger:

Vindfang og hall/gang 
Her er rommet som ønsker deg "velkommen inn" i huset. Praktisk og romslig entré med god plass til oppheng og dagliglivets klær, jakker og sko. Innenfor entrén finner man en praktisk wc.
Legg spesielt merke til den koselige, dobbelfløyede døren fra opprinnelig byggeår mellom rommene, og ikke minst den originale, malte trappen som følger opp til 2. etasjen! En annen flott detalj er de lekre flisene (varmekabler) i ekte gammel stil. Det overbygde inngangspariet foran vindfanget har trapp som er belagt med skifer. Malt trepanel på vegger og malt trepanel i himlinger.

Kjøkkenet
Kjøkkenet er et meget lys og hyggelig rom med stor innredning og mengder av benkeplass. At rommet ligger mot sydvest og har godt med vindusflater, gjør rommet spesielt lyst når man kommer hjem etter endt arbeidsdag. Innredning fra 2009 med klassisk og stiltilpasset innredning i lyse farger fra Ikea.  Legg også merke de koselige kjøkkenbenkene i heltre eik (slipt i 2020).  Innredningen har bl.a. utstrakt bruk av praktiske kolonialskuffer, og innredningens u-form gir godt med arbeidsplass til rommet.
Her er det nylagt gulv i lik stil som hall og 2.etg for øvrig, samt malt trepanel på vegger og malt trepanel i himling.
Nydelige, doble dører ut til hagen mot vest.

Stuene
I 1. etasje ligger stuene i åpen løsning mot hverandre, adskilt med den koselige, doble glassdøren. Den ene stuen fungerer ypperlig også som kombinert spisestue, og sentralt plassert står vedovnen som et eget møbel i rommet.
I begge stuene er det lagt brede heltregulv, og det er malt trepanel/tapet på veggflater og malt trepanel i himlinger.

Baderommet
Hovedbadet i 2.etg. er et lyst og innbydende rom, bl.a. takket være takvinduet som slipper inn dagslyset! Badet er innredet med bl.a. dusjkabinett (nytt desember 2018) innfliset boblebadekar, søyleservant og wc. Fliser med varmekabler på gulv, fliser på vegger og malt trepanel med innfelte downlights i himling.

Soverommene:
De tre soverommene i 2. etasje er moderne og koselige rom i klassisk stil. Alle rommene er nyoppussede med nye gulv og til dels nye overflater med malt panel.
Soverommet i kjelleretasjen har tregulv, malt trepanel på vegger og malte plater i himling. Dette rommet har ikke godkjent rømningsvindu.

Toalettrommene:
Boligen har toaletter i alle tre etasjene. Toalettrommet i 1. etasje er koselig innredet i "gammel stil" med bl.a. søyleservant, "sjakkmønstret" belegg på gulv og malt trepanel på vegger og i himling. Toalettrommet i kjelleretasjen er innredet med veggmontert servant, flislagt gulv, malte vegger og malt panel i himling. I 2.etg er toalettet på hovedbadet.

Kjellerstue/soverommet
Kjellerstua/soverommet/kontorer ligger i tilbygget fra 2004 og er et lyst og delikat rom med sine gode vindusflater og høye himling. Rommet har flislagt gulv, malte veggflater og malt himling.

Vaskerommet er et praktisk rom med bl.a. 2 vaskekummer og godt med plass. Tilstøtende rom/bod har bl.a. et installert dusjkabinett.

Frittliggende uthus med mye lagringsplass. Meget praktisk bygning som kan brukes til hobbyvirksomhet, ekstra gjesteplass eller til genrell lagring.
Det er også en garasje som rommer en vanlig bil.

Øvrig info om boligens tekniske standard:
* El-anlegg har skap med automatsikringer fra 2004. Det er delvis nyere anlegg i gang-entre-wc og stue+ soverom i 2. etasje.
* Det er drenert rundt boligen i 2008.
For ytterligere beskrivelse av standard, vises det til utarbeidet tilstandsrapport.

Oppvarming

Det er montert luft-til-luft varmepumpe i stue fra 2017, samt vedovn. Varmekabler i entré/gang, bad i 2.etg, samt i gang i 2.etg.
For øvrig oppvarming via panelovner der disse befinner seg.

Det bemerkes at det er enkelte forhold i feierrapporten som ikke er utbedret, særlig vedrørende ildstedet i stua. Se rapport som vedlegg til salgsoppgaven for mer informasjon.

Parkering

Parkering på egen tomt, enten i/foran garasjen eller foran boligen. Det er også muligheter for å parkere langs Fagerheimgaten vår/sommer/høst (ikke ved snøbrøyting).

Areal og eierform

Areal: 1 093 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Idyllisk, romslig og ikke minst koselig hagetomt opparbeidet med diverse prydbusker, blomsterbed, flotte løvtrær, frukttrær, bærbusker og noe vintergrønn beplantning. I hagen finner du bl.a. epletrær, pæretre, morelltre og plommetre!
"Tunet" bak huset har diverse uteplasser og byr på en særdeles romslig hagetomt hvor man sitter meget usjenert, og hagen innbyr fra alt til lek og moro for barn til store familie-/venneselskap. Det er også en lekestue på tomten.
Den nedfelte trampolinen medfølger også. Tomten er med andre ord virkelig barnevennlig og idyllisk.

Tomten er videre i det vesentlige innhegnet med hekk og flekkverksgjerde rundt større deler av eiendommen. Noe utvendig belysning. Terrenget og arealet omkring boligen er lett skrånende til flat. Romslig gårdsplass med diverse biloppstillingsplasser. Veigrunn på sørsiden avhekk som nabo på baksiden benytter, tilhører denne eiendommen (ref. målebrev.)

Eier

Carina Tenvig Fredrik Noldus Nilsen

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Iflg. ferdigmelding datert 29.04.2004 er vann og avløpsledning lagt ny i 2004, med separert spill- og overvannsledning.
Adkomst fra offentlig gate.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i uregulert område, avsatt til boligområde - nåværende. Ingen igangsatte planleggingsarbeider/planforslag som vil berøre eiendommen i flg. kommunen.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1947/3743-1/91  Fradelingsdokument  21.10.1947 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Det finnes ingen ferdigattest for boligen i kommunens arkiver. Dette henger i hovedsak sammen med bygningens alder, og at det ikke var vanlig med ferdigattest på den tiden.
Det foreligger likevel godkjente bygningstegninger på tilbygg til enebolig (2004), samt garasje og utebod.

Prisantydning

5 390 000,-

Beregnet totalkostnad

5 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 134 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 390 000,-)) -------------------------------------------------------- 147 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 537 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Takst & Byggservice Anders Kjær / Anders Kjær Formuesverdi : 1 271 222,- Sekundær formuesverdi : 4 576 398,-

Kommunale avgifter

Kr. 11 112 pr. år

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 29.01.20 (Kr.4 500) Tilretteleggingshonorar (Kr.13 695) Kveldsfotografering (Kr.3 300) Garantiforsikringspremie (Kr.2 500) Markedspakke inkludert kveldsbilder (Kr.15 500) Oppgjør og tinglysning (Kr.4 875) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 5 390 000,-) (Kr.43 120) Totalt kr. (Kr.87 490)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Lars Ole Wittingsrud

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Lars Ole Wittingsrud

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?