Til innholdet

EFTELØT - Enebolig, anneks, stor garasje og stabbur. Sjelden flott eiendom ca 20km fra Kongsberg. Egen strandlinje!

Efteløtveien 525A
Prisantydning 4 950 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 225
BRA: 315 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1979
Tomtareal: 9628 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Kort om eiendommen

Velkommen til Efteløtveien 525A, en perle langs Lågen!

Nå har du en fantastisk mulighet til å skaffe deg en stor, privat tomt med utsikt og egen lang strandlinje langs Lågen.

Eiendommen ligger ca. 25 minutter fra Kongsberg sentrum med alle fasiliteter du måtte trenge. Det er et utvalg av barnehager og skole fra 1.-13. trinn innenfor en 20 minutters radius fra boligen. Kun 15 minutter opp til flotte rekreasjonsmuligheter på Skrim fjellet. Her kan du fiske på sommeren, plukke sopp på høsten og gå på ski på vinteren!

De mange bygningene og deres beliggenhet på tomten danner et innbydende tun mellom seg. Hovedbygget har 2 etasjer samt kjeller, planløsningen åpner opp for mange innrednings muligheter, samtidig som du vil oppleve å ha god lagringsplass i alle etasjer. Noe modernisering på påregnes for at boligen skal møte dagens standard. Eneboligen ble beiset sommeren 2022.

De andre bygningene på tunet er en stor dobbel garasje med stor nok plass til å huse for eksempel en mindre båt på henger. Annekset har fullt fungerende kjøkken, egen stue, soverom og bad. Perfekt når du får familie og venner på besøk som ønsker å bo litt privat. Stabburet er idyllisk plassert i hagen og gir god oppbevaring til hage redskaper e.l. Litt ut i hagen, med utsikt utover Lågen, er det plassert et overbygget piknik bord som gir skygge på varme dager. Hele hagen bærer preg av at den har blitt tatt godt vare på.

Ta kontakt med megler for å avtale visning. Denne eiendommen må sees!

Adresse

Efteløtveien 525A 3647 Hvittingfoss

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Z-Eiendom visningsskilt.

Beliggenhet

Eiendommen ligger ca. 20km sør for Kongsberg sentrum og ca. 14km nordvest for Hvittingfoss sentrum.
Området er bebygd med spredt bebyggelse.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1979

Bygninger og byggemåte

På eiendommen finnes enebolig, anneks, garasje, stabbur og redskapsbod.

Det er morenemasse i området. Takvann går til terreng og det er grunnmur i betong. Dette er en gammel del som står igjen fra en tidligere bolig. Tilbygg har grunnmur i lettklinkerblokker med utvendig- og innvendig puss. Området rundt boligen er relativt flatt. Vannrør er i plast og avløpsrør er i PVC. Denne er fra slutten av 1990-tallet. Det er sprede grøfter. Eiendommen har en glassfibertank med 3 kammer, og en nedgravd oljetank.

Taket er tekket med rupanel undertak, takpapp, sløyfer, taklekter og Zanda ru, dobbeltkrummet betongtakstein. Det er takrenner og nedløpsrør i overflatebehandlet metall. Det er bunnbeslag på pipen. Det er yttervegger 12cm maskinlaft. Det er yttervegger i bindingsverk på loft. Disse er kledd med rundtømmerpanel. Det er sperretak på åser. Det er noe lufting mellom isolasjon og undertak. Det er adkomst til øverste loft fra luke i gangen. Det er ikke stige. Det er 3-punkts innad slående vinduer med 2- og 3-lags glass. Det er gamle vinduer med 2 enkel glass. Det er finert ytterdør med sidefelt i glass.
Det er en to fløyet balkongdør fra stuen og en fløyet dør fra vaskerommet og fra soverom på loft. Det er en terrasse på 26m². Det er utvendig markise.

Det er støpt etasjeskille i betong på gammel del. Begge tilbygg har etasjeskille i tre. Avvik er målt med laser på 5 tilfeldige punkt. Avvik i stuen er målt til 27mm i stuen. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det var tilsyn fra det lokale branntilsyn var i 2019. Det ble ikke rapportert avvik. Det er en elementpipe med sotluke i kjelleren. Det er en Jøtul 602 vedovn på kjøkkenet. Det var tilsyn fra det lokale branntilsyn var i 2019. Det ble ikke rapportert avvik. Det er en eldre vedovn i kjellerstue, avgass fra parafinbrenner, åpen peis i stuen og en Ulefoss etasjeovn i stuen.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Eneboligen ble nylig beiset; juli 2022.

Innhold

Enebolig
Hovedetasje: Vindfang m/nedgang til kjeller. Gang med trapp til 2. etg. Kjøkken med vedovn, hovedstue med varmepumpe, spisestue med stor etasjeovn. Utgang til stor vestvendt terrasse, peisestue med åpen murt natursteinspeis. Gang. Soverom, bad. Baderomsinnredning, wc og badekar, soverom og Vaskerom med egen utgang
Loftsetasje: Gang. Bad med dusjkabinett, wc og baderomsinnredning . Hovedsoverom. Soverom. Store kott på begge sider.
Kjeller: Gangrom, fyrrom, Kjellerstue med stor Jøtul peisovn. Matbod, gangrom med egen utgang, bod, teknisk rom, matbod 2. Kjellerstue. Grovkjøkken. Vindfang. Kjølerom (aggregat virker ikke).

Anneks
Hovedetasje: Gang, Stue. Kjøkken. Soverom. Bad.
Kjeller: 2 store kjellerrom.

Garasje
Etasjeplan: Stor dobbeltgarasje med 2 leddporter. Store siderom på hver side. Det ene innredet som hobbyrom,

Stabbur
Etasjeplan: Ett åpent rom.

Eldre Redskapsbod

Antall rom

Enebolig:
Soverom: 4, Bad: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 225 kvm, Bruksareal: 315 kvm

Enebolig
Loft: 52/52 m² BRA/P-rom
Etasjeplan: 125/125 m² BRA/P-rom
Kjeller: 138/48 m² BRA/P-rom
Totalt:   315/225 m² BRA/P-rom

Anneks
Etasjeplan: 46/46 m² BRA/P-rom
Kjeller: 42/0 m² BRA/P-rom
Totalt:   88/46 m² BRA/P-rom

Garasje
Etasjeplan: 57/0 m² BRA/P-rom

Stabbur
Etasjeplan: 5/0 m² BRA/P-rom

Redskapsbod
Etasjeplan: 19/0 m² BRA/P-rom

Møblering / utstyr

Noe møbler kan medfølge i handelen. Robotklipper.

Standard

Enebolig fra 1979.

Innvendig
Kjelleren har gulv av betong i boder, teppefliser og belegg i ganger, og tregulv i en bod og kjølerommet. Det er Epoxy på kjøkkenet og furugulv i kjellerstuen. Veggene har panel og taket er panel eller malt betong. Etasjeplan har stort sett furugulv, med unntak av vaskerommet. Veggene er i tømmer og panel, taket består av panel. Loftet har furugulv i gangen og på begge soverommene. Vegger og tak i panel. Det er støpt etasjeskille i betong på gammel del. Begge tilbygg har etasjeskille i tre. Trapper i tre.

Det er en elementpipe med sotluke i kjelleren. Det er en Jøtul 602 vedovn på kjøkkenet. Det var tilsyn fra det lokale branntilsyn var i 2019. Det ble ikke rapportert avvik. Det er en eldre vedovn i kjellerstue, avgass fra parafinbrenner, åpen peis i stuen og en Ulefoss etasjeovn i stuen.

Våtrom
Alle våtrom i boligen er bygget etter byggeforskrifter fra før 1997. Det foreligger ingen dokumentasjon. Det er bestemt i ny forskrift at alle våtrom bygget før 1997 skal ha en tilstandsgrad 3 på grunn av stor fare for feil/mangler og at forventet levetid er overskredet.
Vaskerommet på etasjeplan har våtromsbelegg på gulvet. Det er ikke fall mot sluket av plast i gulvet. Oppkant av belegg rundt rommet, men ikke tett opp mot dørterskel. Innredningen bærer preg av noe fukt. Det er kun luftemulighet i vindu og dør. Det er ikke tatt hull i vegger siden vannopplegg ligger åpent og vegger er i tømmer.

Badet på etasjeplan har fliser og varmekabler på gulv, samt brystningsfliser på vegg. Ellers vegger i tømmer. Det er sluk i plast på gulvet, men det er lite fall til sluket. Ellers er det baderomsinnredning med benkeplate av fliser og porselensvask, høyskap, wc og badekar med dusj. Avrenning fra badekar går i rør over gulv til sluken.

Badet på loftet har våtromsbelegg på gulvet med oppkant langs veggen. Innredningen består av formstøpt vask, wc og dusjkabinett. Det er plastsluk under dusjkabinett med belegg klemt i sluken, det er ikke fall til sluk. Membran på gulvet er punktert med skruer til toalett. Det er kun naturlig lufting. Det er tatt hull i vegg fra soveromssiden mot dusjkabinett og toalett; det er ingen avvik.

Kjøkken
Hovedkjøkkenet på etasjeplan har innredning fra Sivesind, med profilerte furufronter og heltre benkeplate med nedfelt vask og opplegg for oppvaskmaskin. Grovkjøkkenet i kjelleren har kjøkkeninnredning med slette, malte fronter og en laminat benkeplate med benkebeslag. Det er mekanisk avtrekk fra kjøkkenventilator.

Spesialrom
Spesialrommet (iflg. tilstandsrapport) er kjølerommet som er bygget i kjelleren. Her er det veggmontert aggregat, men det virker ikke.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Det er vannrør i kobber. Det er avløpsrør o PVC. Det er naturlig ventilasjon med ventiler i enkelte vinduer. Det er forsert avtrekk fra begge kjøkken. Det er vannpumpe i kjelleren med trykktank. Det er en kombinert varmesentral på strøm og biodiesel. Det er radiatorer i de fleste oppholdsrommene. Det er en CTC 171 fyrkjele. Brenner er byttet i 2013 og klargjort for biodiesel. Det er innlagt fiberkabelkabel fra Viken Fiber. Det er radiatorer med varmtvann i oppholdsrom. Det er styring på temperaturen i stuen, men den har ikke vært i bruk. Det er sikringsskap i gang i kjeller med skrusikringer på inntakssikring og automatsikringer. Det er montert ny måler i 2017. Det er pulverapparat og brannvarslere.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  18 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  6 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  20 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  5 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:

Utvendig - Taktekking: Takstein er ikke festet i randsoner.

Utvendig - Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.

Utvendig - Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.

Utvendig - Veggkonstruksjon: Det er begrenset isolering og ikke i henhold til byggeløyve. Der er det bemerket at yttervegger måtte isoleres. Det er generelt behov for overflatebehandling av utvendige overflater.

Utvendig - Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne Det er funnet punktert glass på 1 fastkarmsvindu på soverom på etasjeplan. Vinduer henger generelt på sidesvingsfunksjon.

Utvendig - Vinduer - Kjeller gammel del: Vinduer er fra 1956 og har behov for utskifting/vedlikehold.

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjonene har skjevheter.

Utvendig - Andre utvendige forhold: Duk på markise er utslitt.

Innvendig - Overflater: Det er generelt behov for noe oppgradering av innvendige overflater.

Innvendig - Radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig - Pipe og ildsted - 2 løp: Det er påvist at pipe har sprekker og riss. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke. Det er sprekk i røykrør i nedre del av pipen.

Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig - Innvendige dører: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l.

Innvendig - Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper

Innvendig - Innvendige trapper - Kjeller: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Nederste trinn er 10cm høyere enn resterende trinn.

Kjøkken - Overflater og innredning: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken.

Kjøkken - Overflater og innredning: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Kjøkken fungerer som tiltenkt.

Kjøkken - Avtrekk: Kjøkkenventilator er fra byggeår. Denne fungerer, men må skiftes på sikt.

Spesialrom - Overflater og konstruksjon - Kjølerom: Det mangler luftespalte mot tilstøtende konstruksjoner Det er flassing på betonghimling i området over aggregat. Dette kan komme av kondens fra aggregat eller så er det en lekkasje i membran under terrassen.

Tekniske installasjoner - Vannledninger: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner - Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det burde vært bedre ventilasjon i rom med kjøleaggregat. Det er fuktmerker i støpt tak. Maling har flasser.

Tekniske installasjoner - Andre VVS-installasjoner: Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år.

Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg: På grunn av alder på anlegget og siden det er et dødsbo anbefales en EL-kontroll.

Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter - Tilbygg: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk.

Tomteforhold - Oljetank: Tilstand på tank er ukjent.

Tomteforhold - Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.

 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):

Våtrom - Generell - Bad (loft): Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Våtrom - Generell - Bad (etasjeplan): Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Våtrom - Generell - Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Kjøkken - Avtrekk - Kjøkken: Det er registrert avvik med avtrekk.

Spesialrom - Teknisk anlegg - Kjølerom: Dette fungerte ikke på befaringstidspunkt.

Oppvarming

  • Elektrisitet
  • Olje (klargjort for biodiesel)
  • Varmepumpe
  • Ved

Parkering

Svært gode parkeringsforhold på egen eiendom

Areal og eierform

Areal: 9 628 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomten ligger på begge sider av hovedvei. Det er en gruset adkomst opp til boligen, Asfaltert stor gårdsplass. Tomten er flott beplantet og opparbeidet med plen. Hyggelig areal også nede ved Lågen

Eier

Kåre Marstein Terje Marstein Geir Marstein Morten Marstein Tom Marstein Anne-Lise Marstein

Vei, vann og avløp

Eiendommenhar septiktank, spredegrøfter og offentlig tømmeplan.
Det er ikke tilknyttet offentlig vann, vann er fra egen brønn med trykktank og selvfall fra brønn. Rikelig og godt vann..
Eiendommen har adkomst via offentlig vei med privat adkomst.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som er regulert i henhold til kommuneplanen/kommunedelplanen for Kongsberg kommune (KPLAN13), Kommuneplanens arealdel 2013 - 2025 (12.11.2014).

I følge informasjon om kommuneplan fra Kongsberg kommune vedrørende eiendommen er det notert under seksjon "Delarealer";
Delareal: 9 629 m²
Arealbruk: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gardens ressursgrunnlag, Nåværende
Delareal: 9 629 m²
KPHensynsonenavn: H290
KPStøy: Andre støysoner

GJELDENDE REGULERING:
Det eksisterer ingen reguleringsplan for eiendommen/området innenfor eiendommen.

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. Alle opplysninger fra Færder kommune.

Ferdigattest

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 14.06.1985 Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

4 950 000,-

Beregnet totalkostnad

4 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 123 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 950 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 137 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 087 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Øyvind Reinertsen Takstdato : 06.04.2022 Formuesverdi : 1 079 807,- Sekundær formuesverdi : 3 887 304,- Formuesverdi pr. : 20.12.2020

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  18 737 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Glitre Energi Nett og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 65024519 Premie: 17125

Kommunale avgifter

Kr. 9 101 pr. år Fakturert beløp i 2021. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 079 807,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 3 887 304,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Provisjon 1% av salgssum
Tilrettelegging (Kr.15 950)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Garantiforsikringspremie (Kr.2 950)
Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Robotgressklipper kan medfølge handelen ved godt bud. Husk å presisere i bud dersom det er ønske om at denne skal følge med.

Tinglyste rettigheter og servitutter
Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelser som skal følge eiendommen:

Dagboknr: 386, tinglyst 18.04.1944 - Erklæring/avtale  
Rettighetshaver: Televerket
Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere


Dagboknr. 1738, tinglyst 23.10.1959 - Bestemmelse om veg  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:82 Bnr:7


Dagboknr. 7528, tinglyst 24.10.1985 - Elektriske kraftlinjer  
Rettighetshaver: Ytre Sandsvær elverk
Gjelder denne registerenheten med flere


Dagboknr. 637, tinglyst 29.01.1999 - Elektriske kraftlinjer  
Rettighetshaver
YTRE SANDSVÆR ELVERK BA 935160952

Rettigheter på 3006-82/7

Rettigheter i eiendomsrett
Dagboknr. 1738, tinglyst 23.10.1959 - Bestemmelse om vannrett  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:82 Bnr:18


Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistret org.nr.: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?