Til innholdet

Eierleilighet m/orkesterplass mot sjøen. Toppetasje m/båtplass, 180 grader sjøutsikt, 2 balkonger og seneste kveldssol!

Husøystrand 53
Prisantydning 4 275 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 78
BRA: 78 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1995
Tomtareal: 11327 m²

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - HUSØYSTRAND V/SJØEN

Adresse

Husøystrand 53 3132 Husøysund 2. etasje

Velkommen til Husøystrand 53 med flott sjønær beliggenhet og båtplass

Nærmest helt i sjøkanten og i 2. husrekke ved Husøystrand har vi nå har gleden av å presentere en sjelden mulighet for deg som setter høye krav til hvor du vil bo. Private, solrike balkonger med sol fra morgen til sen kveld og nydelig utsikt sjøen, endeplassering m/orkesterplass mot maritimt miljø, parkering helt ved egen dør og tilhørende båtplass. Med andre ord tilbyr vi her en sjelden mulighet som må oppleves!

Utsikten innover mot Byfjorden, Træla og Husøysundet er slående imponerende nesten uansett hvor man oppholder seg i stue-/spisestuen eller på kjøkkenet. Samme fantastiske utsikt har man også fra den vestvendte balkongen. Man har også flott utsyn ned til områdets flotte fellesarealer, sameiets bryggeområde med mer.

Du kjører helt frem til egen inngangsdør hvor man har en tilknyttet privat carport. Innvendig består leiligheten av en trivelig entrè, romslig stue-/spisestue, kjøkken med spiseplass, to doble soverom, stort bad og et svært romslig lagringsloft med ståhøyde. Man har balkong på begge sider hvor sol og utsikt kan nytes fra tidlig morgen til svært sent på kvelden! Det medfølger også en romslig sportsbod.

På vegne av eier av eiendommen og Z-eiendom AS ved eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes det velkommen til visning.

Leilighetens særpreg i korte trekk

* Nær 180 graders sjøutsikt med orkesterplass mot sjøen
* Et av områdets beste plasseringer i 2. rekke fra sjøen
* Endeleilighet med plassering i "åpning" og svært høyt over foranliggende bebyggelse
* Kveldssol til over klokken 22 midtsommers
* Kun et drøyt steinkast til områdets egen badestrand
* Et maritimt miljø med høy grad av "feriefølelse"
* Medfølgende båtplass (maksimalt 7,20 meter lengde)
* Flotte tur-/rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet
* Parkering helt inntil egen inngangsdør - i tilknyttet carport
* Store vindusflater mot sjøen slipper utsikt og sol inn til stue og kjøkken
* To romslig soverom
* To balkonger - både mot vest og øst
* Fredelig bomiljø i blindgate uten gjennomgangstrafikk
* Husøystrand har sin egen strand tilknyttet sameiet
* Enkelt vedlikehold da man ikke har hage eller annet grøntareal til leiligheten
* Stor felles selveiertomt for sameiet
* Ca. 10 minutter med bil til Tønsberg sentrum og kort vei med båt
* Gangavstand til dagligvareforretning på Føynland
* Ypperlig utgangspunkt for besøk til Færderskjærgårdens øyparadis
* Ingen boplikt!

Nærområdet og beliggenhet

Leiligheten ligger i et unikt og meget maritimt sjømiljø på populære Husøystrand. Her er det umiddelbar nærhet til sjøen og egen båtplass.

Fra terrassen kan man nyte panorama over Nøtterøy, Træla og inn seilingen til Tønsberg. Det er gode solforhold hele dagen, særlig om
ettermiddagen/kvelden og samtidig kan man knapt bo nærmere sjøen! Solnedgangen over Slottsfjellet i Tønsberg by er et vakkert skue som kan nytes fra leiligheten!

Det er gode bussforbindelser til Tønsberg, og avstanden til sentrum av byen er ca. 6 km. Det er ikke boplikt på Husøy!

Fjærholmen seilforening og Borge med korthulls golfbane er kun en kort kjøretur unna. Kun 5 minutter kjøring til Nøtterøy golfbane som regnes for et av Norges flotteste golfanlegg. Du finner også flotte tur-/rekreasjonsområder med utgangspunkt fra leiligheten. Det er anlagt kyststi som man kan følge fra Husøystrand.

I området finnes det blant annet busstopp, dagligvarebutikk og barnehager. Nabolaget passer for godt både voksne, barnefamilier og etablerere.

Spar, som også har både Posten og Post Nord, ligger innen gangavstand, 1 kilometer unna, mens Coop kan man nå innen noen få minutter i bil, her er også Post Nord. Det finnes et kjøpesenter innen kort kjøreavstand fra eiendommen.

Nært boligen ligger Føynland barnehage. Knerten og Husøy Maritime et par andre barnehager ligger også i gangavstand, men litt lenger unna. Stedet oppleves som veldig trygt av beboerne i området. Det finnes et idrettsanlegg i gangavstand fra boligen, og Føynland skole - ballbinge ligger rundt 15 minutter unna.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 1995

Innhold og rominndeling

HOVEDETASJE - 2. ETASJE:
STUE-SPISESTUE med peis og utgang til vestvendt balkong mot sjøen.
KJØKKEN med spiseplass og medfølgende hvitevarer.
2 SOVEROM - begge med plass til dobbeltseng og utgang til østvendt balkong fra hovedsoverommet.
GANG med trappegang til 1. etasje og villetrapp til loft.
BADEROM med toalett, baderomsinnredning, stor dusjnisje og skjermet løsning for vaskemaskin.

1. ETASJE - INNGANGSPARTI:
ENTRE/GANG med trappegang til hovedetasjen og inngang via. egen carport.

CARPORT:
Suverene parkeringsfasiliteter hvor leilighetens inngangsparti er tilknyttet egen carport til leiligheten. Denne inneholder også en liten, åpen bod med avsatt plass til renovasjonsbeholdere. Se punktet "parkering" for ytterligere beskrivelse av carporten.

LOFT:
Leiligheten har et stort loft med svært godt takhøyde (ståhøyde) midtparti. Her er gulvet isolert, men ikke platet/gulvet. Her kan det skapes masse god lagringsplass med enkel tilgjengelighet på grunn av den gode takhøyden.

UTVENDIG SPORTSBOD:
Det tilhører utvendig bod på ca. 10 m² i felles bodanlegg. Boden er i "sjøbodstil" og er innredet med arbeidsbenk og diverse hyller og skap.

Båtplass som følger leiligheten

Det medfølger en egen tinglyst båtplass ved sameiets bryggeanlegg. Denne ligger på nedsiden av leiligheten på den som kalles "Brygge III" i sameiet. Maksimalt godkjent lengde på båt i denne plassen er 7,2 meter. Innvendige mål for bryggeplassen er ca. 2,70 meter bredde og ca. 6,20 meter lengde. Plassen er merket "53" og ligger som nest ytterste plass på høyre side på den aktuelle bryggen.

Flotte og solrike uteplasser med herlige sol-/utsiktsforhold

Leiligheten har balkonger på hver side av leiligheten.

Mot sjøsiden, i vest, er det bygget en ca. 10 m² uteplass med adkomst fra sonen mellom stue-/kjøkkenet. Her nyter du sen svært sene kveldssolen og den praktfulle utsikten leiligheten har å by på! Balkongen blir nærmeste som en "ekstra stuen" i sommerhalvåret og skjermes av terrassemarkise på dypeste parti i tillegg til uttrekkbare vindseil i hver av ytterkantene. Uteplassen er bygget i tre av impregnerte materialer, stålplater mellom
gulvbjelkene, impregnerte malte terrassebord og malt rekkverk i tre .

Mot øst og i hele leilighetens bredde, har man også en ca. 17 m² balkong med morgen-/formiddagssol. Hit kan man også trekke tilbake for å søke skygge på hete sommerdager hvis ønskelig. Balkongen har adkomst fra leilighetens hovedsoverom. Også denne balkongen er bygget i tre. Gulvoverflate med gummi banemembran og malt rekkverk i tre .

Planskisser av husets inndeling og presiseringer av bruken av rommene

Vedlagt følger planskisse som illustrerer inndelingen av boligens etasjeplan. Disse er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning. Loft er ikke illustrert i planskissene. Det er heller ikke planskisse som viser utebod i fellesanlegget.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende for benevnelsen av rommene. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Standard

Leiligheten bærer preg av forsiktig bruk og godt vedlikehold. Innvendig er den i all vesentlighet nymalt i 2019.

Stue og spisestue med utgang til balkong mot vest:
Fra dette rommet er det imponerende sjøutsikt! Rommet "fylles" med maritime inntrykk og ikke minst flotte lys-/solforhold helt til solen faller ned i nord-vest sent på kvelden. Det største vinduet i rommet er ført nærmest helt ned til gulvet. Stuen har fleksible møbleringsmuligheter med plass til både spisestue og sofa-/sittegruppe. Det er god plass i rommet, og man kan invitere til større venne-/familieselskap med plass til godt med gjester. Den åpne løsning mot spiseplassen på kjøkkenet gjør at man kan holde samtalen i gang med hjemmets gjester samtidig som man er i gang med tilberedelser på kjøkkenet. Den nye, rentbrennende og varmeeffektive peisovnen gir ekstra lun varme på mørke vinterkvelder.

Kjøkkeninnredningen og utstyr:
Leiligheten er innredet med et klassisk og stilrent kjøkken. Ved den koselige spiseplassen, er det også vakker utsikt gjennom det store vinduer mot vest. Fliser mellom over-/underskap forenkler rengjøringen, og belysning skjult bak lyslister blant overskapene gir god belysning til arbeidsplassen i rommet. innredningen består av både over-/underskap med kjøkkenfronter i hvit profil. U-løsningen gir godt med benke-/arbeidsplass. Alt av hvitevarer medfølger; To benkekjøleskap på hver sin side av rommet fra hhv. Norcool og Temptech og stekeovn m/keramisk topp. Oppvaskkummen har en mindre sidekum. 

Leilighetenes baderom/vaskerom:
Hva er ikke mer behagelig enn å komme inn på et varmt, lunt og delikat bad på morgenen? Baderommet har flislagte vegger og flislagte gulv med elektrisk gulvvarme. De terracottafargede gulvflisene skaper en lun kontrast til de klassiske og lysere veggflisene med innslag av blått som hinter til leilighetens maritime plassering!
Badet er innredet med romslig dusjnisje fra vegg-til-vegg med glidedører, sokkeltoalett og baderomsinnredning med både underskap og overskap. Over den helstøpte servantbenken er det veggspeil m/overlys og strømuttak. Badet er smart inndelt med mulighet for å stenge mellom dusj/vaskeromsdel og øvrig del av badet. Det er derfor montert dør som gjør denne avdelingen mulig. I den innerste delen er det også opplegg for vaskemaskin/tørketrommel i tillegg til at leilighetens varmtvannstank også er plassert her. 

De to soverommene:
Leiligheten har to romslige soverom, praktisk plassert vegg-i-vegg med hverandre med vinduer mot "svalsiden" i øst. Alle vinduene har påkostede persienner. Rommene er av slik størrelse at det er plass til dobbeltseng i begge rommene hvis behov.
Hovedsoverommet ligger på hjørnet mot nord-øst og har utgang til den flotte balkongen i hele leilighetens bredde. Det er frittstående garderobeskap på soverommet i 2. etasje. Både skyvedørsgarderobe og frittstående garderobe på soverommet i 3. etasje. Dette rommet er innredet med 4-dørs slagdørsgarderobe plassert i garderobenisje.
Det andre soverommet er innredet med dobbelt, frittstående garderobeskap med slagdører.

Entre og mellomgang:
Entrèen har en nymalt trapp med tette trinn som fører deg opp til gangen som adskiller sove-/baderomsdelen og stue-/kjøkkendelen i hovedetasjen. Her er det avsatt plass til diverse vegganheng, og under trappen er det i tillegg noe lagringsplass. Vindu i inngangsdøren slipper inn daglyset!
I mellomgangen i hovedetasjen er det en garderobenisje hvor noen mindre overskap er plassbygget og medfølger. Fra samme rom finner du villetrappen som fører deg opp til loftet med den god takhøyden hvor det er massevis av lagringsplass.

Gulv, innervegger, himlinger og belistning:
De fleste innervegger, himlinger og listverk er nymalt 2019. Innervegger består av malt tapet i alle rom og det hvitmalte, slette himlinger i samtlige innvendig tak. Profilert og malt listverk rundt dører, vinduer og i himlinger gir en solid preg. Gulver har parkettimitert linoleumsbelegg.

Øvrige detaljer for eiendommen:
* Elektrisk tavleskap med automatiske sikringer
* 50 A hovedsikring
* 15 A forbrukssikringer (2 x 1 1/2-kvadrats ledninger)
* 20 A til komfyr (2 x 2 1/2-kvadrats ledninger)
* Jordfeilvarsler til det elektriske anlegget
* 3-speilede hvite innerdører til alle rom
* Ventilasjon fra ventilasjonsanlegg til kjøkken og baderom - Villavent
* 194 liter varmtvannstank fra CTC Ferroterm
* Innvendig veggluke i entre for stengning av utvendig vannkran

For ytterligere og spesifiserte detaljer rundt innvendige overflatematerialer, se utarbeidet tilstandsrapport.

Byggemåte i korte trekk

Leilighet bygget i rekke/kjedehus oppført i tre på mur. Denne leiligheten ligger som endebolig. Yttertak med saltaksløsning tekket med betongtakstein. Yttervegger i tre bindingsverk som er isolert. Lyd og brannvegg mot naboseksjon. Vinduer av type toppsving, glidehengslede vinduer, 2-lags glass og malt. fastkarm og sidehengslet vindu i stue. Terrassedør fra stue til terrasse mot vest 2 - lags glass malt dør fra 2019.

For ytterligere beskrivelse av byggemåte og bygningens tilstand henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 78 kvm, Bruttoareal: 83 kvm

1. etasje: P-ROM/BRA/BTA ca. 6/6/6 m²
2. etasje: P-ROM/BRA/BTA ca. 72/72/77 m²

Overbygget carport ved inngangsparti på 16 m² og tilhører utvendig bod på ca. 10 m² i felles bodanlegg er ikke medtatt i noen av de oppgitte arealer.

Følgende rom er inkludert i oppgitte p-rom (primærrom):
Samtlige rom i hovedetasjen er inkludert i oppgitte primærrom.

De oppgitte arealer er hentet fra Tilstandsrapport utført av Takstmann Hans Holt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst - hvordan finner du frem til Husøystrand 53?

Kjør Nøtterøyveien over Kanalbroen og følg Smidsrødveien over Teie Torv i retning Torød og Årøysund. Ta av til Føynland i Ekeneskrysset, kjør over broen ved Foynlandssundet og følg veien til videre til Husøy. Like etter at Husøybroen er passert tar man inn til venstre til Husøystrand. Ta deretter inn til venstre og hold høyre i "veidelet" til sameiet. Husøystrand 53 ligger nå i enden av nest innerste bygning.

Se vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse. Huset er skiltet med Z-eiendom sine til salgs skilt.

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Oppvarming

Elektrisk og ved.

Frittstående nye peisovn fra Norpeis fra stue-/spisestuen fra 2019.

Det er elektriske varmekabler på baderom. Øvrig elektrisk oppvarming med panelovner/opplegg til panelovner. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Fellesutgifter og hva som inngår i disse

Fellesutgifter som månedlig beløper seg til 2 607,- pr. måned som fordeler seg som følger: 

* Kabel TV (grunnpakke)
* Internett (grunnpakke)
* Bygningsforsikring
* Snøbrøyting
* Plenklipping av fellesområde
* Strøm ved fellesarealer
* Honorar til forretningsfører
* Styregodtgjørelser
* Utvendig vedlikehold og avsetting til dette
* Vedlikehold brygganlegg og strand

Se for øvrig sameiets budsjett og regnskap som utgjør vedlegg til salgsoppgave og som viser fullstendig oversikt over hva som dekkes over andel fellesutgifter.

Felleskostnadene inkluderer ikke kommunale avgifter. Disse faktureres direkte fra Tønsberg kommune, se punktet "kommunale avgifter".

Parkering

Parkering i egen carport tilknyttet leilighetens inngangsparti. Carporten har støpt betongdekke, innlagt lys i himling og det er vannuttak innerst til venstre for leilighetens hovedinngang.

Ved evt. installasjon av ladepunkt for elektrisk kjøretøy i egen carport fremkommer det i sameiets vedtekter at "det er seksjonseier sitt ansvar at ladbar bil blir ladet fra forskriftsmessig ladepunkt".

For øvrig parkering på sameiets fellesarealer hvor det er oppmerkede og asfalterte p-plasser for beboerne og deres gjester. Det oppgis fra sameiet at det også er installert en elbil-lader for felles bruk.

Areal og eierform

Eiet fellestomt på 11.327,4 m² som tilhører sameiet i fellesskap. Felles badeplass og badebrygge i tillegg til fellesarealer med gjesteparkeringplasser, pent opparbeidede grøntarealer og frodig beplanting.

Eier

Olga Elisabeth Opsahl Sletto Thor Sletto

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei.

Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanens arealdel av 22. mai 2019 er avsatt til "boligbebyggelse-nåværende". Området er iht. samme arealplan også avsatt til "naturområde - nåværende", "grønnstruktur - nåværende", "byggegrense" og "turvegtrasè - nåværende".

Eiendommen ligger i regulert område i reguleringsplan nr. 3803 51002 - Husøy nord-vest av 8/2-1989 med reguleringsformål "konsentrert småhusbebyggelse, felles avkjørsel og friområde i sjø og vassdrag". 

Relaterte planer iht. Tønsberg kommune er "Medusatomta" syd for området (innerst mot broen over til Husøy) med planid. 20150109 og Industriområde ved Husøy av 22/8-2019 med planid. 05130.

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre PBL. Eiendommen ligger ikke i et område som har midlertidig forbud mot tiltak, det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som inkluderer/berører eiendommen og det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. Opplysningene er iht. innhentet informasjon fra Tønsberg kommune.

Forholdet til evt. boplikt, konsesjon og odel

Det er ikke boplikt på eiendommen. Det er heller hverken konsesjonskrav eller odel forbundet med overdragelsen.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av tinglyste erklæringer/avtaler i form av heftelser og servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse følger av salgsoppgave.

Heftelser som følger seksjonen:
1995/11826-2/91. Erklæring/avtale tinglsyt 27.09.1995 - Panterett til sameiet for kr 20.000,- som sikkerhet for fellesutgifter. Gjelder denne registerenheten med flere.

Heftelse som rettighet for seksjonen:
1995/15956-2/91. Best. om båt/bryggeplass tinglyst 21.12.1995  - Rett til ett båtfeste.

Grunndata:
1995/11826-1/91. Seksjonering tinglyst 27.09.1995, opprettet seksjoner: snr: 31, formål: Bolig, sameiebrøk: 74/5199.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Kommunen opplyser at eiendommen er byggemeldt 1994.

Diverse opplysninger

Sameiet Husøystrand et eierseksjonssameie med 49 boligenheter.

Fellesgjeld: Det er ingen fellesgjeld i sameiet.

Sameiebrøk for denne leiligheten: 74/5199.

Formann i sameiet: Iver T. Andersen, tlf. 477 50 522, e-post: iver@andersen.as

Driftsåret 2019: Iht. årsrapport fra revisor gav driftsåret 2019 et overskudd på kr 406 154,- mot budsjettert overskudd på kr 100 800,-. Sameiet hadde pr 31.12.2019 i alt kr 2 608 325,- i positiv egenkapital. Det er ikke opplyst fra forretningsfører beløpet som angir seksjonens andel av felles formue.

Verdt å merke seg ved det å bo i et boligsameie: En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25. Det kan ikke erverves mer enn to boligseksjoner i et sameie av en og samme juridiske person/selskap, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregnes dugnadsplikt samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst). Sameiets forretningsfører opplyser at dyrehold er tillatt.

Prisantydning

4 275 000,- / Fellesutgifter: 2 607,- pr. mnd

Beregnet totalkostnad

4 275 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 106 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 275 000,-)) -------------------------------------------------------- 115 612,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 390 612,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport

Utført av: Hans Holt Byggmester/Takstmann
Befaringsdato: 16.06.2020

Tilstandsrapporter er utvidede tekniske rapporter utarbeidet av autoriserte takstmenn. Tilstandsrapport gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Tilstandsrapporten konkluderer med at boligen er normalt godt bygget, og fremstår normalt godt vedlikeholdt siden byggeår. Rapporten har ingen TG-3, og der det er gitt tilstandsgrad TG- 2 er dette hovedsakelig vurdert ut fra alder. Det er særskilt kommentert at rekkverk på terrasse mot øst bør avstives bedre. På baderommet er det kommentert at det er fall, men på grunn av høyere oppkant til dusj enn høyde på dørterskel bør det gjøres tiltak for sikrere avledning av vann til sluk. Det er ingen fukt registrert i rommet.

Skattemessig formuesverdi

Som primærbolig: kr 672 835
Som sekundærbolig: kr 2 422 206

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. 31.12.2018. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til ca. 8 245 kWt.

Forbrukstall er innhentet fra strømleverandør og er snittforbruk siste 3 år. Forbrukstallet gir kun en indikasjon av forbruk gitt situasjonen over denne perioden. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc. Det gjøres oppmerksom på at selger har benyttet boligen som sin sekundærbolig og dermed ikke bebodd den gjennom hele året i den angitte perioden.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 85913387

Ovennevnte forsikringer er felles bygningsforsikring i sameiet. Kjøper må selv tegne og bekoste innboforsikring.

Kommunale avgifter og forholdet til evt. eiendomsskatt

Kr. 11 113 pr. år Kommunale avgifter for 2020 inkluderer vann areal/m³ og fastledd, avløp areal/m³ og fastledd, renovasjon og feieavgift.

Det er pr. i dag ikke eiendomsskatt i denne delen av Tønsberg kommune.

Utleiemuligheter av boligen og evt. utleie av egen båtplass

Det foreligger bare en bruksenhet i leiligheten, og den har ingen separat utleieenhet.

Leiligheten kan fritt leies ut dersom ønskelig da vedtekter og husordensregler ikke inneholder noen forbud mot dette. Utleie reguleres for øvrig iht. lov om Eierseksjoner. Iht. husordensregler fremkommer det at "den som leier ut egen leilighet (kort-/langtidsleie) er pliktig til å informere leietaker om informasjonsdokument nr HS-05-01, og branninnstruks dokument nr HS-05-02".

Iht. sameiets vedtekter fremkommer det følgende vedr. eventuell utleie av egen båtplass: "Båtplassene som medfølger leilighetene kan ikke leies ut til andre enn seksjonseierne. Båtplassene er kun til bruk for seksjonseiere i Sameiet Husøystrand. Seksjonseierne kan leie ut til hverandre innen sameiet".

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 240620 (Kr.4 500) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.3 000) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 4 275 000,-) (Kr.61 987,50) Tilretteleggingshonorar (Kr.13 695) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Kommunale opplysninger, gunnbok og servitetter (Kr.3 280) Markeds- og informasjonspakke (Kr.12 200) Oppgjør og tinglysning (Kr.4 875) Totalt kr. (Kr.104 122,50)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg & Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Nyttig informasjon ved kjøp av brukt bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres. Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen 2 måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Hvis mulig, vennligst angi ønsket tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud.

Det kreves ingen styregodkjennelse av ny kjøper i forbindelse med eierskifte i dette sameiet.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

'Finn.no: Visningstekst'

Ta kontakt med megler for avtale om visningstidspunkt. Dette gjelder også ved annonsert visningstidspunkt hvor man må melde seg på i forkant og få bekreftet oppmøtetidspunkt. Det inviteres til visninger etter gitte forhåndsregler hvor vi følger gjeldende smittevernregler. Kontakt gjerne megler via linken "VISNINGSPÅMELDING" som avtaler vi en tid hvor vi  finner gode og trygge løsninger. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?