Til innholdet

En sjelden oase i byen! Enebolig med herlig tomt som oser av atmosfære i et av Tønsbergs mest attraktive områder! ZOLGT

Enggaten 16B
Prisantydning 4 790 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 111
BRA: 174 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1951
Tomtareal: 575 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Marianne Gran Rustadstuen

Marianne Gran Rustadstuen

Kort om eiendommen

Eiendom som oser av atmosfære! Eneboligen som ligger i overgangen Solvang/Sentrum ligger som en oase omkranset av vegetasjon. Boligen har flotte uteplasser hvor man kan kjenne på den deilige roen som hviler over eiendommen.

Beliggenheten er en av Tønsbergs med attraktive med sykehuset i Vestfold bare et par hundre meter unna. Sentrum ligger bare 5 minutters gange unna og tilbyr gode shoppingsmuligheter, rekreasjonsområder som Haugar og Slottsfjellet og bryggas yrende bar- og restaurantliv.

Eneboligen har en lun og god atmosfære. Det er 2 sov. i huset, men planløsningen byr på muligheter for endringer. Det er forøvrig stue, kjøkken, gjestetoalett, bad og masser av plass i kjeller. 2 utvendige boder.

Noe modernisering må påregnes, men her har man mulighet til å sikre seg en idyll av de sjeldne!

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG SENTRUM - SOLVANG/BANESLØYFEN

Adresse

Enggaten 16B 3117 Tønsberg

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man Halvdan Wilhelmsens alle mot Sentralsykehuset. I bakken etter sykehuset, går Enggaten inn til venstre. Følg denne et stykke inn. Enggaten 16B ligger så i enden av en liten veisnutt på venstre hånd.

Det vil bli skiltet med Z-eiendom sine visningsbukker ved annonserte visninger.

Se forøvrig vedlagt kart for ytterligere beskrivelse av eiendommens beliggenhet.

Beliggenhet

I Enggaten bor man i gangavstand til Tønsberg sentrum, særdeles sentralt  med alt den koselige byen inneholder av tilbud som butikker og forretningsliv, "Brygga" med sitt yrende restaurantliv, Jernbanestasjonen, butikksenteret Farmandstredet og Sentralsykehuset i Vestfold som er Vestfold sin største arbeidsplass.

Enggaten ligger også nær diverse dagligvareforretninger, blant annet Meny på Heimdal og Rema 1000 samt Kiwi på Kilen.

Området er meget barnevennlig med bl.a. gangavstand til skoler og barnehager. Byskogen skole oppfattes av mange å ha et godt tilbud til barn med spesielle behov.
Ellers er det kort vei til idrettsanlegg, forretninger på Heimdal, post, bank og busskommunikasjon. Ca. 2 km til Greveskogen videregående skole og rundt 3 km til Wang toppidrettsskole. 1-2 km fra eiendommen ligger også idrettsarenaer med bl.a. Gressbanen og innendørs treningssenter.

Fine tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet, herunder bl.a. Frodeåsen, Byskogen og Messeområdet.

Enkel tilkomst for å komme til E-18 mot Oslo og Kristiansand. Her bor du også særdeles sentralt i forhold til Torp lufthavn (ca. 19 km) som normalt nås på ca. 20-25 minutter med bil.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1951

Bygninger og byggemåte

1. etasje: Entré, kjøkken og stue med utgang til stor terrasse. Denne har man også tilgang til fra husets inngangsrepot.

2. etasje: Kjøkken/soverom, soverom, bad, gang og kott.

Kjeller: Bad, 2 ganger, 4 boder, kjellerrom og kott.

Til eiendommen hører en bod i tilknytning til naboens garasje samt bod i den vestlige delen av hagen.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Bygget er fundamentert med støpte såler og grunnmurer er oppført i støpte murer. Yttervegger i bindingsverk er utvendig panelt. Sperretak med saltak form er tekket med betongstein.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 2, Bad: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 111 kvm, Bruksareal: 174 kvm, Bruttoareal: 190 kvm

1. etasje: 65/68 kvm P-rom/BRA
2. etasje: 41/43 kvm P-rom/BRA
Kjeller: 5/63 kvm P-rom/BRA

Standard

En buet port ønsker varmt velkommen, og så er man inne på denne oasen av en eiendom! Eneboligen har masser av sjel og atmosfære som man kan oppleve allerede på trappa. Det romslige inngangsrepoet strekker seg rundt huset og over i en stor, deilig terrasse. Her finnes flere steder å nyte roen som ligger over eiendommen, både under tak og i det fri.

Innvendig oppleves boligen lun og koselig. Den store stuen rommer både peis, spisestue og 2 sofagrupper. Her er møbleringsmulighetene flere. Kjøkkenet i heltre er i tråd med den lune stilen i huset og har en superkoselig spiseplass under vinduet. Det er gode oppbevaringsmuligheter, bra med benkeplass og opplegg for oppvaskmaskin. Det finnes i tillegg et gjestetoalett med wc i denne etasjen.

I 2. etasje er det i dag et bad, stort soverom og kjøkken/soverom. Soverommet har skyvedørsgarderobe mens det andre rommet har integrerte skap. Fra vinduet ser man over hagens grøntareal og den flotte bebyggelsen som kjennetegner området.

Baderommet har belegg på gulv og tapetserte vegger. Rommet inneholder servant i innredning, dusjkabinett, wc og opplegg for vaskemaskin.

I kjelleren finnes også et bad, men dette trenger oppgradering. Det er innredet med servant i innredning, wc og dusjhjørne.

Oppvarming

Peis i stue og ellers elektrisk oppvarming.
Dersom det i enkelte rom ikke er oppvarmingskilde, medfølger dette heller ikke.

Det er ved kontroll av fyringsanlegget 08.03.2018 avdekket følgende avvik:
Feieluken har for liten avstand til brennbart materiale.

Parkering

Plass til flere biler i asfaltert innkjørsel og foran bod (boden er i tilknytning til naboens garasje).

Areal og eierform

Areal: 575 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2051, Festeavgift: 1478, Neste regulering av festeavgift: 2031.
Festeavgiften reguleres ihht konsumprisindeks.
Man kan søke om innløsning av festetomten. Kommunen opplyser av innløsningssum pr. mai 2021 er kr. 333.200,-.

Tomt og hage

Dette er virkelig en oase av en tomt! Huset ligger omkranset av andre herskapelige hus. Likevel føler man seg nesten alene og i ett med naturen. Klatreplanter, trær og prydbusker skaper sammen en lun atmosfære og en helt egen stemning som bare må oppleves. Gressplen  med gjerde gjør barnas lek trygg og fin. Her vil store og små stortrives!

Eier

Bibbi Todal

Vei, vann og avløp

Septiktank som eier selv må besørge tømming av.
Offentlig vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i uregulert område.
Ihht kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området avsatt til boligbebyggelse - nåværende.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1952/313-2/91  Festekontrakt - vilkår  
25.01.1952 
festetid: 100 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 79
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
MED FLERE BESTEMMELSER
 
1954/2488-2/91   ** Diverse påtegning  
21.09.1954 
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 01.09.1953.
At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er gjort en del endringer siden. Vegger er flyttet i kjeller. Terrasse og balkong er ikke omsøkt eller godkjent hos kommunen.
Det blir kjøpers risiko å eventuelt bringe dette i orden og ta eventuelle kostnader knyttet til dette.

Prisantydning

4 790 000,-

Beregnet totalkostnad

4 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 125 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 915 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jan-Erik Rossavik Takstdato : 04.05.2021 Formuesverdi : 979 542,- Sekundær formuesverdi : 3 526 352,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Energiforbruk i 2020: 16.000kWh. Normalt har det ligget på mellom 16 og 20.000kWh i årlig forbruk.
Energiforbruk vil variere med innetemperatur, antall medlemmer av husstanden m.m.

Forsikring

Gjensidige
Premie: Kr. 10.533,- årlig.
Premie vil variere med avtale.

Kommunale avgifter

Kr. 13 168 pr. år Kommunale avgifter for 2021 dekker vann, avløp, renovasjon, feiing og festegebyr.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsberg Blad 020221 (Kr.4 500) Markedspakke (Kr.18 125) Provisjon (Kr.54 000) Tilrettelegging (Kr.14 950) Tønsbergs Blad 090621 (Kr.4 500) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 900) Totalt kr. (Kr.104 925)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Søderberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Forkjøpsrett

Tønsberg kommune har forkjøpsrett på eiendommen. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt senest 2 timer før annonsert visningstidspunkt. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Marianne Gran Rustadstuen

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Marianne Gran Rustadstuen

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?