Til innholdet

Enebolig med 2 kjøkken, 2 bad og utvendig adkomst til kjeller. Sjeldent idyllisk hage! ZOLGT

Stærveien 1B
Prisantydning 3 990 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 148
BRA: 167 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1970
Tomtareal: 788 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Marianne Gran Rustadstuen

Marianne Gran Rustadstuen

Kort om eiendommen

Koselig enebolig med alt på én flate, nydelig beliggende i et fredelig område, hvor solforholdene er upåklagelige og barnefamiliene stortrives. Det er kort vei til barnehage, skoler, lekeplasser og flotte turområder. Her bor man sentralt, med kort vei til både sjøen, dagligvare, Teie torv og Tønsberg sentrum.

Eneboligen har en stor, flat, idyllisk tomt ideell for barn. Spennende beplantning og flotte bed kan friste den med grønne fingre. Innvendig er alt det nødvendige på én flate, så som stue, kjøkken, bad (2007), 3 soverom og bod. Full kjeller byr på masse ekstra plass, og har både vaskerom med wc, kjellerstue og en hybel. Det meste av kjeller er ikke ihht godkjente bygningstegninger. Boligen har moderniseringsbehov, men en praktisk og fin planløsning byr på spennende muligheter.

Finn.no: Lokalområde

FÆRDER/VESTSKOGEN

Adresse

Stærveien 1B 3142 Vestskogen

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man over kanalbrua og rett frem i rundkjøringen her. Følg Kirkeveien utover og ta Kjærnåsveien til høyre. Følg denne og ta Dueveien inn til høyre og følg denne til enden (du er nå i Måltrostveien). Ta så til venstre, og deretter første til høyre som er Stærveien. Boligen ligger så på høyre hånd. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Beliggenhet

Vestskogen ligger på Nøtterøy sin vestside i meget attraktivt villaområde med boliger bebygget ved forskjellige tidsepoker.

Gangavstand til flott tur- og fritidsterreng med båthavn og badestrand og kort vei til golfbane på Borgheim (Nøtterøy golfbane).

Innen kort gange fra området er du direkte på kilometerlange turstier, bl.a. på øyas egen kyststi som strekker seg helt frem til Tjøme i syd. Det er også kort vei til Teieskogen med flotte turområder året rundt.

Stærveien 1B ligger i kort gangavstand til Vestskogen barneskole - i tillegg ligger Rudolf Steinerskolen også i Vestskogen, kun noen få hundre meter fra eiendommen. Den planlagte kommunale skolen ved Labakken vil også ligge innen kort  gangavstand når denne straks ferdigstilles.

Kort vei også til Teigar Ungdomsskole (ca. 2 km) og ca. 3 km til Nøtterøy videregående skole på Borgheim. Hundremeterskogen familiebarnehage, Vestskogen barnehage og barnehage ved Rudolf steinskolen ligger i nærheten av eiendommen.

Dagligvareforretning (Kiwi) i Vestskogen ligger innen kort gangavstand. Det er kort vei til Teie torv med sitt mangfold av forretninger, enkelte spisesteder, vinmonopol med mer. Ca. 2 km til Borgheim sentrum m/bl.a. restauranttilbud, Nøtterøy kommune sitt kulturhus, dagligvareforretninger, legesenter med apotek. Ca. 4 km til Tønsberg sentrum m/gode bussforbindelser.

Vestskogen ligger drøye 10 mil fra Oslo. E 18 fra Tønsberg til Oslo har 4-felt hele veien, noe som gjør at kjøreturen fra Tønsberg til Oslo normalt gjøres unna på drøye timen!

Til Torp Flyplass er det ca. 25 minutter med bil med daglige avganger til en rekke Europeiske byer.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil som beskriver området fasiliteter og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1970

Bygninger og byggemåte

Bygget er fundamentert med støpte såler og grunnmurer er oppført i betongblokker. Yttervegger i bindingsverk er utvendig panelt. Sperretak med saltak form er tekket med flat betongstein.

Innhold

1. etasje: Entré, gang, kjøkken, stue med utgang til terrasse, 3 soverom, bad og bod.

Kjeller:
Hoveddel: Vaskerom, kjellerstue og 2 boder.
Hybel: Entré, kjøkken, stue, bad og alkove.

Tilhørende eiendommen er en enkel garasje samt utebod.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Selve hybeldelen utgjør 34 kvm. En kjellerstue og alkoven har for små vinduer for rømning og er ikke i henhold til krav til lysflate inn på rommene. Takhøyden i kjeller er ca 201 cm på det laveste og 222 på det høyeste. Sistnevnte gjelder hybelen som ikke er søkt om.

Antall rom

Oppholdsrom: 2, Soverom: 3, Bad: 2, Ekstratoalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 148 kvm, Bruksareal: 167 kvm, Bruttoareal: 183 kvm

1. etasje: 85/ 87/ 92/ 2 Kvm P-rom/ BRA/ BTA/ S-rom
Kjeller: 63/ 80/ 91/ 17 Kvm P-rom/ BRA/ BTA/ S-rom

Garasje: 22/ 24 Kvm BRA/ BTA

Standard

Koselig enebolig som overrasker med all sin plass! Boligen har noe behov for oppgradering, men har en meget funksjonell planløsning med spennende muligheter. Man kommer inn i et vindfang og videre inn i en hall. Her er husets soveroms"fløy" inn til venstre (mot øst), mens kjøkken og stue ligger i den vestre delen av huset. Stuen er i L-løsning og rommer både sofahjørne, spisestue og lenestoler ved tv'en. Store vindusflater lar sollyset flomme inn. Terrassen utenfor er romslig og tilrettelagt for å nyte sol, samtidig som man kan finne lune skyggeplasser. Fra terrassen kommer man videre til den deilige hagen med masser av boltreplass.

Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass og opplegg for oppvaskmaskin. Soverommene ligger alle i 1. etasje, og alle har klesskap.

Badet som ble pusset i 2007 er stilrent innredet med lyse veggfliser og lekre, sorte gulvfliser. Varmekabler sørger for komfortvarmen, og downlights i himling gir god belysning. Rommet inneholder servant i stilig innredning, vegghengt wc og dusjkabinett.

Kjelleren har både utvendig og innvendig adkomst, sistnevnte med kjellertrapp ned fra stuen. Man kommer da ned i en kjellerstue som har teppelagt gulv, og videre til 2 boder. Et praktisk vaskerom inneholder vegghengt wc, varmtvannsbereder og plass til vaskemaskin og tørketrommel.

En låsbar dør leder fra vaskerommet inn til hybelen. Denne ble innredet i 2006 (ikke omsøkt) og inneholder entré, stue, kjøkken, alkove og bad. En lys og tiltalende hybel med laminatgulv og varmekabler i alle rom, og lysmalt smartpanel. Et brukt kjøkken ble satt inn i 2006. Badet innredet i 2006, er flislagt på gulv og vegger. Det er her baderomsinnredning, vegghengt wc, dusjnisje og egen nisje for vaskemaskin og tørketrommel. En entré fører ut via utvendig kjellertrapp.

Oppvarming

Boligen varmes opp via ildsted (2016) og varmepumpe (2011). Det er varmekabler i bad, vaskerom og hybel; bad, stue, kjøkken, alkove og entré.

Det finnes en nedgravd brenselstank på tomta. Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at oljetanken/parafintanken må fjernes i sin helhet eller tømmes/spyles/plomberes (det siste krever særlig tillatelse fra kommunen og at fylle- og lufteledninger fjernes). Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Parkering

I enkel garasje. Forøvrig god plass til mange biler i innkjørsel.

Areal og eierform

Areal: 788 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Nydelig tomt som er særdeles skjermet, lun og koselig. Rundt eiendommen er skjermende hekk, busker og trær, og i den deilige hagen er det flotte bed og spennende beplantning. I husveggen finnes en ferskenplante som bugner av frukt i august. Et stort bed er et blikkfang med alle blomstene i nydelige farger som bytter på å blomstre hele sommeren. Det finnes også epletre, komposthjørne og prydbusker. En terrasse ligger solrikt til mot syd, men har også lunere skyggeplasser. Et deilig sted å nyte roen som råder over eiendommen!

Eier

Øyvind Mikalsen Toya Mikalsen

Vei, vann og avløp

Offentlig vei og vann.
Offentlig avløp og septiktank som eier selv må besørge tømming av.
Eiendommen har felles ledninger med naboer.
Det vil komme pålegg om tilkobling til offentlig avløp og separering av avløp.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan ( vedtatt 31.1.2018)
Og omfattes av reguleringsplan 3811 16 Fugleveiområdet (2.9.1965) med reguleringsformål: boliger.

Kopi kan fås ved henvendelse til meglerkontoret.

Ferdigattest

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 20.05.1970. Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Innredning av kjeller er ikke i overensstemmelse med godkjente bygningstegninger. Kjellerstuen er tegnet inn som ikke innredet, og der hybelen befinner seg, er det tegnet inn boder. Eiendommen selges slik den fremstår, og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent innredningen av kjelleren nå i ettertid. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f.eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, ileggelse av mulkt mv. Uavhengig av kommunens reaksjonsform blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår.

Prisantydning

3 990 000,-

Beregnet totalkostnad

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 102 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 115 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 105 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Takst / tilstandsrapport

Utført av: Jan-Erik Rossavik
Takstdato: 06.09.2021

Tilstandsrapporter er utvidede tekniske rapporter utarbeidet av autoriserte takstmenn. Tilstandsrapport gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Tilstandsrapporter har TG 0-3. TG-0 benyttes ikke ved denne type tilstandsrapporter. TG-1 er angitt tilstandsgrad med svakeste symptomer. Der tilstandsgradens element er 2 eller mer anbefales normalt videre undersøkelser.
Tilstandsrapporten for Stærveien 1B har:
* TG-1: 8
* TG-2: 24
* TG-3: 3

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Strømforbruk 2019: 12.907 kWh.
2020: 14.794 kWh.
Forbruk vil variere med innetemperatur, antall medlemmer av husstanden m.m.

Forsikring

Årlig premie husforsikring: Kr. 4.402,-.
Premie vil variere etter avtale.

Kommunale avgifter

Kr. 14 091 pr. år Kommunale avgifter for 2021 dekker vann, avløp, renovasjon og feiing.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 011 765,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 3 642 354,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2019.

Adgang til utleie

Eneboligen er godkjent som 1 boenhet. Hybelen er ikke omsøkt eller godkjent hos kommunen.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 150921 (Kr.4 500) Markedspakke (Kr.18 125) Eierskifteforsikring (Kr.18 819) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 900) Provisjon (Kr.61 500) Tilrettelegging (Kr.10 450) Totalt kr. (Kr.122 244)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Søderberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk.

Eier av denne eiendom har gitt nabo (Stærveien 1) tillatelse til å bygge nærmere grensen enn 4 meter. Denne avtalen er ikke tinglyst, men vil kunne påvirke f.eks byggemuligheter for Stærveien 1B på den siden av tomta.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1969/5852-2/91  Best. om vann/kloakkledn.  
16.12.1969 
Kommunens vilkår vedtatt

2017/522944-1/200  Bestemmelse om vannledning  
18.05.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:NØTTERØY KOMMUNE  
Org.nr: 964952256
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:14 Bnr:137  
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:14 Bnr:139

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt senest 2 timer før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen for påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Marianne Gran Rustadstuen

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Marianne Gran Rustadstuen

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?