Til innholdet

FÆRDER - FØYNLAND - Enebolig med mye potensiale | 3 sov. 1 bad | Garasje i kjelleretasjen | Barnevennlig

Fossåsveien 16
Prisantydning 3 990 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 94
BRA: 180 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1963
Tomtareal: 715 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

torsdag 22. september Kl 17.00 - 18.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Kort om eiendommen

Velkommen til Fossåsveien 16!

Boligen ligger i et populært, barnevennlig boligstrøk på Føynland med hyggelig utsikt til vannet. Boligen er av eldre karakter og trenger litt kjærlighet for å møte dagens standard, men har et godt utgangspunkt. Det er 3 soverom, kjøkken, bad og stue med store vinduer/terrassedør som slipper inn godt med lys! Fra stuen og terrassen har du utsikt mot Ekenessundet og båthavnen på Hjemseng.

Boligen ligger ca 500m fra Føynland skole, og ca 2 km fra Fjærholmen; en av Nøtterøys beste og mest populære strender. Få minutter også til nærsenter med dagligvareforretning, restaurant m.m.

Velkommen på visning!

Adresse

Fossåsveien 16 3132 Husøysund

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Z-Eiendom visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Beliggenhet

Boligen ligger i etablert boligområde med småhusbebyggelse.

Nærområdet

Eiendommen ligger i et rolig og veletablert boligområde. Her har du flotte turstier rett utenfor døren. I nærheten finner du Fjærholmen, en av Nøtterøys beste og mest populære strender. Fjærholmen tilbyr langgrunn sandstrand for de minste, og svaberg og badeflåter for de større. Til Føynland skole er det fin skolevei med fortau hele veien. Få minutter også til nærsenter med dagligvareforretning, restaurant m.m. Til Tønsberg sentrum er det ca. 6 kilometer.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1963

Bygninger og byggemåte

Enebolig oppført i 1963 etter datidens byggeskikk.

Boligen er oppført på masser av jord/morenegrus. Det er grunnmur i betongblokker, antatt på såler av betong. Det opplyses om at det er Gydrong smøremembran på murer.

Taket er tekket med enkeltkummet, glasert teglstein. Det er undertak av rupanel tekket med asfaltpapp, slisser og lekter av vanlig treverk. Israfter og vindskier er malt. Taket og tilhørende bygningsdeler ble byttet i 2002. Takrenner, nedløp og beslag er i lakkert/plastbelagt stål og ble også byttet i 2002. Vannbrett i sink er fra byggeåret. Terrassen er anlagt på dekke av betong uten tett sjikt med beslag og renner i fremkant. Rekkverk og beslag er av nyere dato.

Ytterveggene av bindingsverk er kledd med tømmermannskledning og vestlandskledning fra byggeår. Kledning bærer preg av alder og værslitasje. Vinduene er i 2 lags glass fra forskjellige perioder, noe utskiftninger må påregnes, nyeste er fra 1988. Skyvedør til terrassen har 2 lags glass og aluminium/stål fra ca 1992. Forøvrige dører og garasjeport er fra byggeåret.

EL og VVS anlegg er hovedsakelig fra byggeår. Stikkledninger fra offentlig tilkobling ble byttet i 2017, utvendig er det vannledninger av plast og stoppekran i hagen. Det er varmepumpe fra 2021 og varmtvannsbereder fra 2020.

Innhold

1.Etasje: Bad , Kjøkken , Soverom , Gang , Vindfang , Stue , Trapperom
2.Etasje: Soverom , Soverom 2 , Lagringsloft
Kjeller: Boder/kjellerrom 4 stk , Gang , Garasje

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Soverom: 3, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 180 kvm

1.Etasje: 74/72 m² BRA/P-rom
2.Etasje: 37/22 m² BRA/P-rom
Kjeller: 69/ 0 m² BRA/P-rom

Arealer er hentet fra tilstandsrapporten og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Enebolig oppført i 1963 etter datidens byggeskikk. Taket ble lagt om i 2002, varmtvannsbereder byttet i 2020, og varmepumpe installert i 2021.

Innvendig
Boligen har en blanding av massiv eike parkett, teppe og belegg på gulvene. På veggene er det tapet og i himlingen er det både malte plater og takessplater. Det er teglsteins pipe med sotluke i kjelleren og feierluke på loftet - boligen har to eldre ved/koksovner. Det ble utført kontroll av stedlig feiervesen i 2017, ingen anmerkninger. Ut til terrassen er det store skyvedører som slipper inn godt med lys i stuen. Det er satt inn en lakkert tretrapper med belegg på trinn og håndløper på en side. Det er satt inn finérdører innvendig.

Kjøkken
Boligen har kjøkkeninnredning med folierte fronter og skrog. Det er en høytrykkslaminat benkeplate med vask i rustfritt stål. Over benken er det flislagt. Det er plass til komfyr og kjøleskap, og ventilatoren har avtrekk ut av boligen.

Våtrom
Badet er av eldre årgang. Det er støpt terrazzo gulv på betong og sluk av støpejern. Veggene har våtromspanel og tapet, mens himlingen har takessplater. Badet har innredning med servant, wc og dusjkabinett. Det er montert ventil på yttervegg. Takstmann har foretatt hulltagning fra kjøkkenet og det er ikke påvist noen unormale forhold.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Vannrør av kobber. Stoppekran i kjeller. Her er også opplegg for vaskemaskin. Avløpsrør av soil og plast. Ventiler i vinduer på enkelte rom. Varmepumpe fra 2021. Ikke vurdert utover alder. Ikke i drift på befaringen men opplyses å fungere normal. Varmtvannsbereder med kapasitet på ca 200 l. Elektrisk anlegg med skjult og åpent ledningsnett. Sikringsskap med skrusikringer. 35 amp hovedsikring og 5 fordelingskurser. Det er påvist brannslukker og brannvarsler.


Internett:
Det er innlagt bredbånd fra Telenor tilgjengelig, men ikke tilkoblet.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  6 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  3 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  14 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  6 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:

Utvendig - Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Eldre vannbrett preges av alder.

Utvendig - Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Eldre skjolder fra før takomlegging. Tørre på befaring.. Kun luft i gavler.

Utvendig - Dører: Det er påvist dører med punkterte eller sprukne glassruter. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det opplyses om trekk i dør/glassfelt. Eldre dører preges av alder og bruk. Sprekk i glass til kjellerdør.

Innvendig - Overflater: Generelt brukspregede overflater.

Innvendig - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig - Pipe og ildsted: Ufullstendig tetting rundt rørgjennomføring fra ildsted i kjeller. Sprekk i ildfast stein i begge ildsted.

Innvendig - Innvendige dører: Bruksslitasje. Enkelte har behov for justeringer.

Kjøkken - Overflater og innredning - Kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Generell bruksslitasje. Skader i folie. Fuktmerker i underskap.

Kjøkken - Avtrekk - Kjøkken: Preges av alder og bruk.

Tekniske installasjoner - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Drypper fra kjøkkenarmatur.

Tekniske installasjoner - Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tomteforhold - Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Synlig fuktmerker og saltutslag.

Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser.

Tomteforhold - Terrengforhold: Mindre partier faller inn mot murer.

 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):

Utvendig - Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er påvist omfattende skade i fasade. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Preges av vær og aldersslitasje. Flasser. Skade i kledning mot øst er midlertidig tettet med asfaltpapp.

Utvendig - Vinduer: Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist et betydelig antall vinduer med punkterte eller sprukne glassruter. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke montert rekkverk. Mangler rekkverk på trapp. Tremmegulv er brukspreget. Rustspregning har før til skader i betong.

Innvendig - Innvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Gjelder til kjeller. Generelt bruksslitasje.

Våtrom - Generell - Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Preges av alder.

Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg med skjult og åpent ledningsnett. Sikringsskap med skrusikringer. 35 amp hovedsikring og 5 fordelingskurser.

Tekniske installasjoner - Branntekniske forhold: Det er påvist brannslukker og brannvarsler.


Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Oppvarming

Ved/koksovner, varmepumpe fra 2021 og ellers øvrig elektrisk oppvarming.

Parkering

Parkering i egen garasje, samt mulig oppstillingsplass på egen eiendom. For øvrig gjelder kommunale bestemmelser for parkering i terreng/nærområde.

Areal og eierform

Areal: 715 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Flott opparbeidet hage med plenarealer og beplanting. Belegningsstein i gårdsplass og overbygget, hellelagt frokostterrasse.

Eier

Tom Knudsen Annette Hofer Christian Hofer Monica Hofer Hagen

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Tilknyttet offentlig vannforsyning og avløpsnett via private stikkledninger.

Reguleringsforhold

Kommuneplan/Kommunedelplan:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende, Kommuneplan (31.1.2018)

Gjeldende regulering:
Eiendommen ligger i område som reguleres av PLANID 3811 184, Føynland III (18.10.1985), reguleringsformål; boliger.

 Bebyggelsesplan:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

 Midlertidig forbud mot tiltak:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Færder kommune.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 16.08.1963. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

3 990 000,-

Beregnet totalkostnad

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-)) 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 113 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 103 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Anders Auen Takstdato : 12.09.2022 Formuesverdi : 857 484,- Sekundær formuesverdi : 3 086 941,- Formuesverdi pr. : 31.12.2020

Energiforbruk og energimerking


Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  7000 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede AS og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Trygg Polisenummer: 2061473 Premie: 10918

Kommunale avgifter

Kr. 14 138 pr. år

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:857 484,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 3 086 941,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Provisjon 1,12% av salgssum
Tilrettelegging (Kr.15 950)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Garantiforsikringspremie (Kr.2 950)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger. Inventar som er i boligen ved visning kan overtas av kjøper vederlagsfritt.

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelser som skal følge eiendommen:

Dagboknr. 3857-1/91, tinglyst 18.08.1970 - Best. om vann/kloakkledn.  
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:18 Bnr:155  

Dagboknr. 50552-1/200, tinglyst 17.01.2017 - Best. om vann/kloakkledn.  
Gjelder felles stikkledninger
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3811-19/5
Rettigheter i eiendomsrett

Dagboknr. 50521-1/200, tinglyst 17.01.2017 - Best. om vann/kloakkledn.  
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:18 Bnr:37  
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:18 Bnr:155  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen


Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?