Til innholdet

Familiehytte i naturskjønne omgivelser

Fantenveien
Prisantydning 2 995 000 , -
Boligtype: Hytte
P-ROM: 74
BRA: 78 m²
Soverom: 3
Byggeår: 2003
Tomtareal: 0 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Adresse

Fantenveien 3648 Passebekk

Adkomst

Felles privat vei inn i hyttefeltet. Bomvei fra offentlig vei. Ringebom inn fra hovedparkering, Skrim Syd. Følg skilting opp til Skrim syd. Inn ved 1. bom (ringebom), høyre side med en gang en kommer opp til hovedparkeringen. Følg Bjørklundveien innover slik at en får Sportskapellet på venstre side. Når veien deler seg etter sportskapellet, hold til venstre. Veien går etterhvert over i Fantenveien. Hytta ligger på høyre side og er skiltet.

Beliggenhet

Hytta er beliggende på Skrim syd i Kongsberg kommune og her befinner man seg i et flott naturterreng, som egner seg til både sommer- som vinteraktiviteter. Hytta ligger solrikt til med flott utsikt mot øst. Fantenvannet i umiddelbar nærhet mot vest. Hovedskiløypenettet også i umiddelbar nærhet.

Nærområdet

Skrim byr på flotte turopplevelser både sommer og vinter. Sommerstid er det idylliske badevann, gode fiskemuligheter (med fiskekort) og mye bær og sopp å finne. Terrenget er hovedsakelig lett kupert, men tilbyr også krevende fjellpartier for den som måtte ønske det. Det er et omfattende merket løypenett, både sommer og vinter, hvor ca. 90 km, skiløyper kjøres opp med to-spors-løypemaskin eller snøscooter. Vintrene er snøsikre på Skrim, og løypenettet er blant de beste i Kongsberg. Løypene er en del av det regionale løypenettet som forbinder Vestfold med Hardangervidda. Turistforeningen har flere hytter innover i fjellområdet og det er fine utfluktsmuligheter til f.eks. "Styggemann" som er et kjent utsiktspunkt.

Fra Skrim er det ca. 40 minutters kjørevei til golfbane og skisenteret i Kongsberg. Således er det ikke problematisk når de yngste søker mere fart og spenning enn de flotte oppkjørte løypene i Skrimfjella kan by på. Alpinløypene i Kongsberg byr for øvrig på turer av varierende vanskelighetsgrad, slik at de fleste vil finne utfordringer som passer for alder, kondisjon eller dagsform. Alpinbakker finnes og så i Bergerbakken (Hvittingfoss) som nås på ca. 30 minutters biltur.

Klikk deg inn på VisitSkrim sin youtube kanal for flotte videoer, både sommer som vinter! Se for øvrig mer informasjon på www.visitskrim.no.
Link (kopieres til nettleser): https://www.youtube.com/channel/UCaaMM-bGEJjO5yrq-2s3mZw


Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil i prospektet.

Type, eierform og byggeår

Hytte Selveier, oppført i 2003, modernisert i 2018

Bygninger og byggemåte

Fritidsbolig oppført i 2003.  Hytta er oppført på fjell, stripemur av lettklinkerblokker med pusslag på såle av betong. Utvendig er overflater, dører og vinduer fra byggeår. Tak tekket med impregnerte trebord., med renner, nedløp og beslag av lakkert/plastbelagt stål. Pga byggemåte og takvinkel er det ikke behov for snøfangere og stigetrinn. Yttervegger av bindingsverk kledd med raftekledning. Selvbærende takkonstruksjon. Undertak av rupanel. Loft isolert med mineralull. Lufting i gavler. Trevinduer med koblet glass. Panelte ytterdører og terrassedør med 2 lags glass. Terrasser oppført på støpte fundamenter og murer.  Impregnerte bjelker og gulvbord. Beisa gulv og rekkverk. Terrasse opprinnelig fra byggeår men utvidet etter 2018.

Vannrør av plast(pel). Utvendig stoppekran. Det er varmekabel i forbindelse med vannrør. Vann fra felles borehull med naboer. Avløpsrør av plast. Dette føres til kvernpumpe som igjen er koblet til felles avløpsanlegg i området. Ukjent når de forskjellige installasjoner er anlagt. Glassfibertank. Antatt til gråvann fra tidligere. Antatt ikke i bruk. Begge installasjoner fungerer normalt. Innlagt strøm med utvendig skap for måler og hovedsikring. Eget fordelingspanel innvendig med automatsikringer. Det forekommer ingen dokumentasjon på anlegget, dette pga eierskifte etter byggeår.

Antall rom

Soverom: 3, Bad: 1, Antall rom: 4, Antall senger: 7

1.Etasje: Svalgang med ingang til både vindfang samt til sportbod. Vindfang, gang, Stue/kjøkken, 3 Soverom, bad, wc samt sportsbod med også egen adkomst utenfra

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 78 kvm

Arealer er hentet fra tilstandsrapporten og er ikke kontrollmålt av megler.

Møblering / utstyr

Hytta selges møblert og utstyrt ettrer hærmere avtale.

Standard

Velkommen til Fantenveien! Man kommer inn i hytten via vindfang som fører deg videre inn i en åpen stue/kjøkken løsning med en vedovn sentralt i rommet. Det er god plass til både sofa, spiseplass og kjøkken. Løsningen er optimal for at flere skal kunne bruke oppholdsrommet samtidig, med godt definerte soner i rommet. Kjøkkeninnredningen har folierte fronter og skrog med en laminat benkeplate og vask i kompositt. Hvitevarer er integrert (koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap) og ventilator på vegg med avtrekk ut. Ved spisestuen finne du dør ut til en sørvendt terrasse som byr på både utsikt og mange soltimer.

Fra oppholdsrommet går du inn i soveromsgangen som leder deg videre til hyttens tre soverom og badet med eget toalettrom. Hovedsoverommet er i dag innredet med dobbeltseng og en stor garderobe som gir mye god lagringsplass. De to andre soverommene har familiekøye og køyeseng som gir mulighet for hele familien til å samles på hytten. Badet har moderne innredning samtidig som hytte-sjarmen er beholdt, dusjkabinett i hjørnet. Eget toalettrom innerst på badet gir mulighet for flere å benytte rommet samtidig ved fullt hus. Det er også ankomst til boden via badet. Boden har også dør direkte ut mot inngangspartiet/svalgangen..

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Vannrør av kobber. Stoppekran på toalettrom. Avløpsrør av plast. Boligen har ventiler i vegger. Forøvrig naturlig ventilasjon. Varmtvannsbereder med kapasitet på ca. 100 l. Om ventil er koblet til avløp er vanskelig å kontroller da den er skjult. Elektrisk anlegg med skjult og åpent ledningsnett. Sikringsskap  med automatsikringer. 6 fordelingskurser og jordfeilbryter. Utv inntak med 32 amp hovedsikring og måler. Det er påvist brannslukker og brannvarsler.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  19 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  4 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  8 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  1 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:
Utvendig - Taktekking: Det er værslitt og oppsprukket tretaktekking. Ingen vesentlige skader men værslitt.

Utvendig - Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Det er ikke/begrenset utlufting i gesimser, kun i gavler. Spottkasser er kun lagt løse over dampsperre, ikke tapet/forsegler.

Utvendig - Vinduer mot syd: Stedvis behov for utv. vedlikehold.

Utvendig - Dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Dette gjelder inngang og terrassedør.

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Noe brukspregede gulvoverflater. Rekkverk er rett under krav til høyde på oppføringstidspunktet for hytta.

Innvendig - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Dette ut fra dagens regelverk/standard vedrørende våt sone.

Spesialrom - Overflater og konstruksjon - Wc: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

Innvendig - Gulvoverflater: Noe bruksslitasje og merker, spesielt i vindfang og stue.

Innvendig - Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Ifølge feier rapport liten sprekk i pipeløp. Utløser ingen krav ifølge egenerklæring.

Våtrom - Overflater Gulv - Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Rommet er ikke bygget som våtrom.

Tomteforhold - Terrengforhold: Fall mot mur på vestsiden. Dette er vanskelig å utbedre da det er fjell. Noe fukt i løsmasser under hytta.
 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):
Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad : Rommet oppfyller ikke krav til tett sjikt for våtrom.

Oppvarming

Ved og elektrisk

Parkering

Parkering på egen eiendom inntil hytta

Areal og eierform

Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2079. Festeavgift: p.t. kr  4213,- . Neste reguleing 2030 etter konsumprisindeksen. Festekontrakten er tatt inn som vedlegg i prospektet.

Tomt og hage

Gruset gårdsplass, forøvrig naturtomt.

Eier

Ragnar Eknes Tove Eknes

Vei, vann og avløp

Selger har 1 aksje i Skrim Vann og Avløpsselskap AS, pålydende kr 134.000,-. Vann fra felles borehull med nabohyttene.. Helårs vei frem til hytta.

Reguleringsforhold

I Kommuneplanens arealdel 2013 - 2025, vedtatt og Ikrafttredelse 12.11.2014, ligger eiendommen i område avsatt til Fritidsbebyggelse, Nåværende.

I reguleringsplan 343R-Omholtfjell, vedtatt og ikrafttredelse 11.03.2009, ligger eiendommen i område avsatt til fritidsbebyggelse.

Ferdigattest

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiv. Konferer med megler.

Prisantydning

2 995 000,-

Beregnet totalkostnad

2 995 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 74 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 995 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 88 212,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 083 212,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Anders Auen Takstdato : 27.04.2022 Formuesverdi : 470 568,-

Energiforbruk og energimerking

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  10.140 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Glitre Energi og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Storebrand

Kommunale avgifter

m.m.Kr. 2 799 pr. år Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2021.
Årskort Skrimveien/Digerhaugveien p.t. kr. 2.300,-
Brøyting internveieer/gårdsplass, p.t. kr. 4.050,-
Skrim vann og avløp (gjelder kun kloakk) p.t. kr. 5.312,- (egen aksjepost som kan gi utbytte ved overskudd)
Privat vannforsyning, p.t.ca. kr. 300,-
Frivillig løypekjøring.
Skrim hytteeierforening (frivillig) kr 350,-

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:470 568,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: ,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 110522 (Kr.4 500) Pantattest selger (Kr.387) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Servitutter x 2 (Kr.344) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.2 950) Markedspakke (Kr.16 900) Internettannonsering (Kr.4 700) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 995 000,-) (Kr.92 845) Tilrettelegging (Kr.13 695) Totalt kr. (Kr.143 441)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?