Til innholdet

Familievennlig enebolig beliggende i populært boligområde!

Tyrihansveien 8B
Prisantydning 6 280 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 135
BRA: 142 m²
Soverom: 3
Byggeår: 2021
Tomtareal: 2030 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Kort om eiendommen

Velkommen til en aldeles hyggelig enebolig i et veletablert, attraktivt, barnevennlig og hyggelig villastrøk på Eik! Sentralt og fordelaktig beliggenhet med gangavstand til barne- og ungdomsskole, flere barnehager og videregående skole. Boligen ligger sentrumsnært med korte avstander til både dagligvare og serveringssteder på Eik, og kun 10 min. inn til Tønsberg by med alle sine fasiliteter. Eneboligen har gjennomgående god standard med 3 soverom, 2 bad, 1 ekstra toalettrom og eget vaskerom samt stor stue og kjøkken i åpen løsning ? her kan du flytte rett inn! I tillegg frittstående utebod samt carport  og innredet loftsetg (Ikke søkt godkjent) i felles garasjebygg med 2 andre seksjoner.

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - EIK

Adresse

Tyrihansveien 8B 3122 Tønsberg

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man Stenmalen opp til gressbanen og tar til høyre i rundkjøringen mot Eik. Tyrihansveien kommer på venstre side av veien rett før Eiktoppen og eiendommen er beliggende på venstre side av veien i Tyrihansveien 8A.

Eiendommen er skiltet med salgs skilt fra Z-eiendom.

For øvrig se vedlagte nabolagsprofil i salgsoppgaven eller vedlagte kartskisse i FINN-annonsen.

Beliggenhet

Tyrihansveien 8B har kort vei til Eik barneskole, Kongseik ungdomsskole, samt Greveskogen videregående skole. Området byr også på alternative skoler som Wang Ung, Wang toppidrettsskole og private Granly barne-/ungdomsskole. Forøvrig er det godt utvalg av både private og kommunale barnehager. I nabolaget finnes flere flotte idrettsanlegg med gode idrettsmiljøer. Det er lagt til rette for et aktivt fritidsliv med lekeplass, fotballbaner og Eikhallen.

Fra Tyrihansveien 8B er det også kort vei til dagligvareforretninger (Meny og Rema 1000), Eiktoppen med ulike sentrumsfunksjoner og flere spisesteder langs Eikveien. Eiktoppen har tilbud som post, frisør, legesenter, apotek m.m. 

Fra eiendommen er det kort vei til Greveskogen med flotte tur- og friluftsområder med to flotte lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper på snørike vinterdager, også ideelt for løping og sykling. "Messeområdet" med ishall, lyssatt akebakke og lyssatt skøytestadio ligger også innen kort gangavstand. Dette området er også et godt utgangspunkt for fine turer i Frodeåsen. Ved Gressbanen finnes bl.a. treningsstudio og fotballbaner.

Med kort avstand til Tønsberg sentrum bor man særdeles sentralt med alt den koselige byen inneholder av shoppingmuligheter. Farmandstredet ligger i sentrum, og har godt over 100 butikker. Bussterminalen er integrert i senteret. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.

Fra Eik er det ca. 10 minutters kjøretur til populære familiestrender - blant annet til Ringshaugområdet med en stor nydelig sandstrand, Skallevold og Karlsvika. I dette området finner man også kilomenterlange kyststier.
Fra Eik er det enkel adkomst til E-18 som på en drøy time tar deg nordover til Oslo eller sydover mot Sørlandet. Til Sandefjord lufthavn (Torp) er det kun ca. 20 minutter med bil. Det er også svært gode bussforbindelser fra Eik med blant annet adgang til/fra Tønsberg sentrum og jernbanestasjonen (rutetilbud på www.vkt.no).

Se for øvrig nabolagsprofil som viser områdets fasiliteter og avstander til ulike interessepunkt.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Eierseksjon, oppført i 2021

Bygninger og byggemåte

Eneboligen sto ferdig i 2021. Boligen er oppført på isolerte ringmurselementer armert og fylt med betong. Gulver av betong over trykkfast isolasjon.

Innhold

Boligen går over to plan og inneholder følgende:

1. etasje: hall, wc, bad, vaskerom, kjøkken, stue og utgang til delvis overbygget uteplass.

2. etasje: loftstue, bad, kontor/bod og 3 soverom hvorav hovedsoverommet har utgang til egen balkong.

Frittstående utebod.

Carport med innredet loftsareal

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Oppholdsrom: 2, Soverom: 3, Bad: 2, Ekstratoalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 135 kvm, Bruksareal: 142 kvm

Enebolig:
1.etg: 71/71m² P-rom/BRA.
1.etg: 64/71m² P-rom/BRA.

Carport:
1.etg.: 2/37m² P-rom/BRA
Loft: 27/27 m² P-rom/BRA

Standard

Velkommen til Tyrihansveien 8B! Boligens overbygget inngangsparti leder deg inn i en stor hall. Her finnder du trapp til 2. etasjen, eget toalettrom og inngang til stue/kjøkken. Samt inngang til 1. etasjens bad som leder videre til boligens vaskeromet.

Stuen er lys og innbydende med god plass til flere møbelgrupperinger. Det er en åpen løsning mellom stue, spisestue og kjøkken som gir en praktisk flyt i hverdagen. Ved inngang fra hall er det plassert en modernde peisovn, dette gir god fordeling av varmen. Ved kjøkkenet finner du dobble dører ut til den overbygde uteplassen og tilhørende hage.

Kjøkkeninnredning har folierte skrog og fronter i en nøytral gråtone. Benkeplate i lys laminat med sort vask i kompositt e.l. materiale. Det er integrerte hvitevarer (koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys), og ventilator på vegg i lakkert stål med kullfilter. Utformingen gir god lagringsplass, samtidig som du har nok benkeplass for at flere kan bruke kjøkkenet samtidig. Perfekt for de som liker å lage mat sammen!

Badet i 1. etasje har mørke fliser på gulv og lysere fliser på veggene. Det er varmeklabler i gulv. Innredning er lys med servant, wc og dusjhjørne. Adkomst videre fra bad til vaskerom/bod/teknisk rom som har fliser på gulv og malte vegger, samt egen inngangsdør fra boligens østside.

I 2. etasje finner vi 3 soverom samt ett kontor/bod i tillegg til en lys loftstue og bad. Hovedsoverommet er innredet med en stor skyvedørsgarderobe og har utgang til en vestvendt, privat balkong. De to resterende soverommene ligger på boligens østside og har begge vinduer som slipper inn godt med lys.

Badet i 2. etasje bad har mørke fliser på gulv og lysere fliser på veggene. Det er lys innredningen med servant, wc, dusjhjørne og badekar. 

I tillegg til eneboligen har eiendommen en frittstående utebod på ca. 10 m² (oppført 2021), samt carport i felles garasjebygg med innredet loftsareal.
Dette loftsarealet er ikke søkt godkjent som beboelsesrom.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Enebolig:
Rør i rør system. Koblingsskap og stoppekran plassert på vaskerom. Avløpsrør av plast. Utlufting antatt over tak. Ukjent om det er noe stakeluke utover i utvkum. Boligen har balansert ventilasjonsanlegg. Varmtvannsbereder med kapasitet på 200 l. Elektrisk anlegg med skjult ledningsnett. Sikringsskap med automatsikringer. 50 amp hovedsikring og 18 fordelingskurser. Det er påvist brannslukker og brannvarslere.
Garasje:
Vannrør av kobber. Stoppekran på badet. Det er vannstopperventil på slange til oppvaskmaskin. Det bemerkes noe fravær av isolering ifb med røropplegg. Løses med varmekabel. Avløpsrør av plast. Stakemuligheter fra utv.kum. Utlufting/Durgo ventil i kjøkkenbenk. Boligen har ventiler i vinduer. Forøvrig  naturlig ventilasjon. Varmtvannsbereder med kapasitet på ca 80 l. Elektrisk anlegg med skjult og åpent ledningsnett. Sikringsskap med automatsikringer. 40 amp hovedsikring og 7 fordelingskurser. Det er påvist brannslukker og brannvarsler. Anbefaler en gjennomgang av brannteknisk utstyr og rømningsveier.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
- 10 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 1 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
- 17 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
- 3 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:

Enebolig:
Vaskerom - Overflate gulv, samt sluk, membran og tettesjikt: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

WC - Overflate og konstruksjon: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Carport:
Taktekking: Forekommer mose. Vindskier og Israfter har behov for vedlikehold. En er skadet.

Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Skade på renne og nedløp i front.

Vinduer: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Dette gjelder vinduer mot syd.

Overflater, innvendig: Noe slitasje og merker på parkett. På vegger er det tilfeller av bobler og hull i tapetstrie samt noe merker på panel.

Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Innvendige dører: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l.

Bad - Overflater vegger og himling: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet Svertesopp er registrert. Generelt bruksslitasje. Flisarbeidet er ufagmessig utført. Over fliser i dusjsonen er det malt panel. Dette er uegnet i våt sone.

Bad - Sanitærutstyr og innredning: Varierende slitasje. Spesielt ved dusj.

Bad - Ventilasjon: Rommet har kun naturlig avtrekk.

Kjøkken - Overflater og innredning: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. En front mangler/falt av. Mindre skader på skrog og benkeplate.

Kjøkken - Avtrekk: Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter).

Elektrisk anlegg: Da det er noe begrenset med opplysninger om anlegget bør en kontroll foretas. I tillegg mangler kursfortegnelse. Ingen spesielle avvik registrert.

Grunnmur og fundamenter: Mur er ikke pusset. Liten skade i blokk mellom porter.


Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):

Carport:
Bad - Overflate gulv: Bunnlist/oppkant ved sluk er høyere enn topp membran ved dør. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Gulvet er ikke bygget ihht til forskrifter. Ufagmessig utbedring av belegg. Hele rommet har ikke tilgang til sluk.

Bad - Sluk, membran og tettesjikt: Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning.

Branntekniske forhold: apparatet eldre enn 10 år, fra 1991.

Oppvarming

Gulvvarme i hele 1. etg. samt bad i 2. etg. I tillegg frittståde moderne rentbrennende peisovn

Parkering

Gode parkeringsmuligheter i gårdsplass ved boligen samt egen carport i felles garasjebygg.

Areal og eierform

Areal: 2 030 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomt og hage

Opparbeidet hage. Ca. 160 m² med belegningsstein ved uteplasser, inngangsparti og gårdsplass.
Ubebygget fellesarael vest for denne seksjonen. Dette araelet er avsatt som felles uteareal/lek.

Eier

Kristian Fadum

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst fra offentlig vei.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Tønsberg kommune er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (22.5.2019)

GJELDENDE REGULERING:
Eiendommen ligger i et regulert område med plannavn Porfyrveien Gbnr 22/17 vedtatt 27.6.2001 med planID 3811 173-E1 og reguleringsformål boliger.

GJELDENE REGULERING:
Eiendommen ligger i et regulert område med plannavn Granly skole og eiendommer sør for Tyrihansveien, nord for Granly skole vedtatt 18.6.1997 med planID 3803 31007 og reguleringsformål boliger.

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. Alle opplysninger fra Tønsberg kommune.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest. Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

6 280 000,-

Beregnet totalkostnad

6 280 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 157 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 280 000,-)) -------------------------------------------------------- 170 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 450 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Anders Auen Takstdato : 28.02.2022

Energiforbruk og energimerking


Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 10 669 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Trygg Polisenummer: 7583877

Kommunale avgifter

Kr. 11 336 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp og renovasjon. Oppgitt beløp er for 2022.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: ,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2019.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 040522 (Kr.4 500) Pantattest selger (Kr.387) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tønsbergs Blad 110522 (Kr.4 500) Tønsbergs Blad 080622 (Kr.4 500) Tønsbergs Blad 290622 (Kr.4 500) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.2 950) Markedspakke (Kr.21 500) Internettannonsering (Kr.4 700) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 775) Provisjon (forutsatt salgssum: 6 280 000,-) (Kr.194 680) Tilrettelegging (Kr.13 695) Totalt kr. (Kr.266 807)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Dagboknr.11802, tinglyst 03.09.2003 -  Bestemmelse om veg    
Rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:82 Bnr:122  
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3803-84/24
Gjelder denne registerenheten med flere

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?