Til innholdet

Fin leilighet supersentralt beliggende med kort vei til alt. 1 soverom (mulig for 2). Biloppstillingsplass. Liten hage. ZOLGT

Enggaten 9A
Prisantydning 2 590 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 63
BRA: 63 m²
Soverom: 1
Byggeår: 1918
Tomtareal: 664 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jens Erik Wesenberg

Jens Erik Wesenberg

Adresse

Enggaten 9A 3117 Tønsberg 2. etasje

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Boligen ligger supersentralt til i et sjarmerende og etterspurt boligområde like ved Sykehuset i Vestfold, med gangavstand til Tønsberg sentrum og jernbanestasjonen. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv.
Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte både båtlivet og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Slottsfjellet er byens landemerke - et historisk friluftsområde midt i byen!

Fra boligen er det gangavstand til Tønsberg stadion og Messeområdet på Greveskogen, et flott friluftsområde spekket med aktiviteter for både store og små.
Her finnes kunstgressbaner, ishall for hockey og kunstløp, utendørs kunstisbane, idrettspark, idrettshall, treningssenter og tennisanlegg. Messeområdet har også lysløype på vinterstid, og langs 1. og 2. Dammen ligger en 18-hulls bane for Frisbeegolf.
I forlengelse av Greveskogen ligger idylliske Frodeåsen med utsiktspunkt over byen, turstier, åpen blandingsskog og knauser - et yndet sted for frilek i vakker natur! Videre finner man flere badeplasser godt innen rekkevidde, deriblant Klopp, Karlsvika og Ringshaugstranda. Sistnevnte har nydelig sandstrand, steinmolo, badetrapp og stor gresslette, og her finner du også Tønsberg brettseilerklubb.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1918

Bygninger og byggemåte

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Gang. Bad/wc med dusj og opplegg til vaskemaskin. Kjøkken med spiseplass og hvitevarer. Romslig stue med peisovn og mulighet for å dele av til et soverom nr. 2.

Loftsetasje inneholder:
Stort soverom.

1 utebod.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 1, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 63 kvm, Bruttoareal: 69 kvm

Standard

Sjeldent flott og sjarmerende bybolig med gjennomgående klassisk stil. Hovedsakelig bevarte, malte tregulv i boligens oppholdsrom, men parkett i stue/kjøkken. Original trepanelte vegger som er malt. Badet er flislagt. For standard forøvrig se vedlagte tilstandsrapport fra takstmann Gunnar Sverrisson. Boligen bærer preg av svært pent hold, og er i de senere år malt opp innvendig. Det er lagt inn kabel-tv fra Telenor. Stuen er såpass romslig at man har mulighet for å dele av til et soverom nr. 2. Her kan du flytte rett inn uten å nødvendigvis måtte gjøre noe. Velkommen til visning!

Oppvarming

Montert peisovn i stue (nytt røykrør i pipa for kun få uker siden), varmekabler på baderom. For øvrig elektrisk oppvarming.

Parkering

Biloppstillingsplass.

Areal og eierform

Areal: 664 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Fellesareal og hage

Eksklusiv andel av tomt på baksiden av eiendommen som er pent opparbeidet og beplantet. Hyggelig terrasseplatting i usjenerte omgivelser.

Eier

Maiken K Anthun Alm Henrik Sverdrup Bjørlo

Vei, vann og avløp

Offentlig.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i uregulert område og er i kommuneplanen avsatt til boligformål nåværende - hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig innflytningstillatelse på bygningen i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 "Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998."
Det foreligger ferdigattest for innredning av loft datert 02.09.2003.

Diverse opplysninger

Borettslag: Tønsberg Boligselskap B/L, Orgnr.: 970926771
Andelsnr.: 6
Andel fellesgjeld: 49000

Tønsberg boligselskap er et privat borettslag i sentrum av Tønsberg, beliggende i kvartalet mellom Halfdan Wilhelmsens Alle, Thurmanns gate, Skiringssalsten og på begge sider av Enggaten. 20 hus med til sammen 53 leiligheter. Forretningsfører er OBOS.

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr    Type   Restsaldo    Restløpetid  Term  Type  Rente
OBOS01  A        3.200.000,-   20 år              12      Flyt     1,80%

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Borettlaget har følgende fremtidige planer:
Det legges vekt på fremover å osmose behandle de boligene som har fuktige kjellere først, før vegger prioriteres.
- Utskifting av 2 gangvinduer hvert år
- Maling av vegger hvor panelet er bra
- Et male program for vegger som ikke er skiftet er ferdig
- Delvis paneling av vegger med noe "dårlige bord" er vurdert
- Samt skifting av vindusomrammeringer, dørkanter etc.

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for de andre andelseierne og medlemmer av borettslaget. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Prisantydning

2 590 000,- / Felleskostnader: 2 839,- pr. mnd Fellesutgifter inkluderer: Kommunale avgifter, festeavgift, grunnpakke kabel-tv Telenor, bygningforsikring, forretningsførsel, vedlikehold m.m.

Beregnet totalkostnad

2 590 000,- (Prisantydning) 49 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 639 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 5 232,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 644 232,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Gunnar Hilmar Sverrisson

Forsikring

If Polisenummer: 957939

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Meglerprovisjon: kr. 25.000
Tilrettelegging: kr. 14.600

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jens Erik Wesenberg

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jens Erik Wesenberg

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?