Til innholdet

Flott leilighet over 2 plan med 4 soverom, stor stue-/spisestue samt loftstue. Flott utsikt til innseilingen.

Måkeveien 13
Prisantydning 3 790 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 108
BRA: 108 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1958
Tomtareal: 3122 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Kort om eiendommen

Velkommen til Måkeveien 13! En romslig leilighet med hele fire soverom som gir et godt inntrykk. Leiligheten er beliggende sentralt og solrikt på Træleborg i barnevennlig område. Kun få minutters gange til barnehage og barneskole. Eiendommen ligger i et rolig boligområde uten gjennomgangstrafikk. Det er kort vei til Tønsberg sentrum med alt av fasiliteter

Ypperlig leilighet beliggende i 2. og 3.etasje med adkomst via felles inngangsparti i 1.etasje. Spisestuen og stuen er i åpen planløsning. Fra stuen er det hyggelig utsikt til innseilingen til Tønsberg, samt adkomst ut til en koselig sydvendt balkong. Lyst kjøkken med innredning og benkeplate som er overmalt i 2018. Delikat bad ifra 2017. Det er forøvrig biloppstillingsplasser foran eiendommen.

Ta kontakt med megler for privatvisning!

Adresse

Måkeveien 13 3112 Tønsberg 2. etasje

Adkomst

Kjør Nedre Langgate og over krysset ved Volvo mot Slagen. Ta til venstre i første lyskryss (ved El-kjøp), deretter til høyre og så til venstre i Tjøllinggata. Ta denne fram til Måkeveien som er 2. vei til høyre. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Sentralt og solrikt beliggende på Træleborg i barnevennlig område med lekeplass som nærmeste nabo. Kun få minutters gange til barnehage og barneskole. Eiendommen ligger i et rolig boligområde uten gjennomgangstrafikk. Det er kort vei til Tønsberg sentrum med alt av fasiliteter som svømmehall, jernbanestasjon, bussterminal, kjøpesenteret Farmandstredet, dagligvareforretning, treningssenter, bibliotek, Sentralsykehuset i Vestfold, gode kulturtilbud samt flere parker med grøntareal i nærområdet. Det er gangavstand til Tønsberg Brygge med kino, flere restauranter og puber som skaper et yrende folkeliv. Dette er bolig for deg som ønsker å leve det urbane liv med alle byens fasiliteter like utenfor døren.

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Kjennemerket Slottsfjellet ligger også i Tønsberg sentrum og byr på attraktive kulturminner, fine turområder samt vidstrakt utsikt. Tønsberg stadion er et godt utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter på Messeområdet og Frodeåsen hele året. Greveskogen har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. I Jarlsbergs skoger finnes også flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil i salgsoppgaven.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1958

Bygninger og byggemåte

Andelsleilighet beliggende i 2. og 3. etasje i firemannsbolig. Leilighet i bygning fra 1958, påbygget 2002, med alle bærende konstruksjoner fra byggeår. Kjelleretasjen er av betong med sparestein. Yttervegger av bindingsverk kledd utvendig med liggende dobbeltfalset kledning. Bygget har saltakkonstruksjon tekket med dobbeltkrummet betongstein. Vegger er i 2013 foret ut, etterisolert og kledd om. Balkong oppført på underliggende konstruksjon.

Innhold

Leiligheten innholder foruten felles trappegang:

2. etasje: Gang, bad, kjøkken, 4 soverom, stue og utgang til balkong med sjøutsikt.

3. etasje.: Loftstue med utsikt.

Egen bod i kjeller og på loft. Diverse fellesboder/rom i kjeller.

Terrasseplatting på bakkenivå som tilligger leiligheten.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Oppholdsrom: 2, Soverom: 4, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 108 kvm, Bruksareal: 108 kvm

2.etasje:        Primærrom 98 m2          Bruksareal 98m2
3.etasje:        Primærrom 10 m2          Bruksareal 10m2

Totalt:            Primærrom 108m2.        Bruksareal 108m2.

Arealer er hentet fra tilstandsrapporten og er ikke kontrollmålt av megler

Standard

Velkommen til Måkeveien 13! Leiligheten fremstår helhetlig med tiltalende preg. Leiligheten er beliggende i 2. og 3.etasje med adkomst via falles inngangsparti i 1.etasje. Vel innenfor leiligheten ankommer man først en praktisk gang med skyvedørsgarederobe.

Spsiestuen og stuen er i åpen planløsning. Det er plass til både sofagruppe og en hyggelig spisegruppe. Sentralt plassert i stuen står en moderne peisovn som gir ekstra varme og hygge på kalde vinterdager. Fra stuen er det hyggelig utsikt til innseilingen til Tønsberg. Det er lagt nytt laminatgulv i 2021, malte vegger og malt panel i himling. Fra stuen er det direkte adkomst ut til en koselig sydvendt balkong. Det er markiser på to vinduer mot syd samt på balkong.

Lyst kjøkken med innredning og benkeplate som er overmalt i 2018. Kjøkkeninnredning med folierte skrog og fronter. Benkeplate av heltre med malt overfalte med kum av rustfritt stål. Det er også Kitchenboard plater over benkeplaten. Kjøkkenet har frittstående hvitevarer med plass for komfyr, kjøleskap og opplegg for oppvaskmaskin. For øvrig er det ventilator i børstet stål. Kanal på yttervegg.

Lyst og delikat bad med fliser på gulv, elektriske varmekabler og våtromsplater på vegg. Baderommet inneholder innredning med servant, wc og dusjkabinett. For øvrig er det er montert mekanisk avtrekksvifte. I tillegg ventil til sjakt. Badet er ifra 2017.  Det store vinduet gir godt med dagslys til rommet!

Det er totalt 4 soverom i leiligheten. Alle er beliggende i hovedetasjen. Hovedsoverommet er et deilig rom som gir plass for dobbeltseng, og er innredet med skyvedørsgarderobe. På gulvet er det laminat, malte vegger og himling.

Fra stuen er det trapp opp til loftsetasjen. Her er det boltreplass for barna/ungdommene! Laminat på gulv og malte vegger og himling.

Det er loftsrom for lagring med adkomst fra felles trapperom. I kjelleren finnes bod, samt felles vaskerom.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Vannrør av kobber.
Stoppekran i kjøkkenbenk. Ukjent alder men eldre.
Avløpsrør av soil og plast.
Ukjent om det er stakeluke eller utlufting da det er flere boenheter i bygget.
Boligen har ventiler i vegger og i enkelte vinduer. Forøvrig naturlig ventilasjon.
Varmtvannsbereder med kapasitet på ca 120 l. Denne er skjult i kjøkkenbenk og ikke vurdert. Elektrisk anlegg med skjult og åpent ledningsnett. Sikringsskap med automatsikringer. 40 amp hovedsikring og 7 fordelingskurser.
Alt EL på bad nytt i 2017.
Boligen har brannvarslere i begge etasjer. Brannslukker fremvist

Se for øvrig vedlagt rapport utført av takstmann i salgsoppgaven.

Velkommen til visning!

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Det er viktig at disse dokumentene leses nøye.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
- 14 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  4 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  3 stk tilstandsgrad 2 (TG2 oransje) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  1 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2 oransje) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i Tilstandsrapporten.

Elementer hvor TG-2 (oransje) tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som ligger til grunn for tilstandsgraden, er det blant annet kommentert at:
Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Behov for behandling av overflate.
Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Dette etter dagens forskrifter. Ingen skade registrert. Det benyttes dusjkabinett.

Elementer hvor TG-3 tilstandssgrad er angitt som hovedvurderng, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd), er det blant annet kommentert at:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Dette er hovedsakelig i stue. Noe knirk i 3.etg.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Oppvarming

Peisovn i stuen. Ellers elektrisk oppvarming.

Parkering

Parkering på terreng. Kan stå  på venteliste for garasje.

Areal og eierform

Areal: 3 122 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Fellesareal og hage

Leiligheten har også eksklusiv platting/uteplass.

Eier

Mette Gjertsen Morten Bekken

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst fra offentlig vei.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Tønsberg kommune er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende og Hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø Kommuneplan (22.5.2019).

GJELDENDE REGULERING:
Det eksisterer ingen reguleringsplan for eiendommen/området innenfor eiendommen.

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. Alle opplysninger fra Tønsberg kommune.

Ferdigattest

Boligen har/har ikke ferdigattest datert 20.08.1958/ 11.01.2002 (tilbygg). Kopi kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Borettslag: Træleborg 2 Borettslag, Orgnr.: 953141132 Andelsnr.: 13 Medlemskontingent: 500 Andel fellesgjeld: 188000, Andel fellesformue: 7506, Total gjeld: 2167739, Oppdatert pr: 01.02.2022 Forkjøpsrett: Ja
Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Styreleder: Janne Elisabeth Jacobsen

Forkjøpsrett: Ja
Styregodkjenning: Ja
Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av
partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Borettslaget har 6 garasjeplasser, 2 til hvert hus. Det kan søkes om plass til styret traleborg2@styrerommet.net etter ansiennitet. Garasjeleie etter gjeldene satser. Det påløper administrasjonskostnader til forretningsfører etter gjeldende satser ved overdragelse eller bytting av garasjen/bruksrett til garasjen. Selger opplyser at denne leligheten disponerer to biloppstillingsplasser.
Borettslaget har felles grunnavtale med Telenor bredbånd og T-We, den enkelte andelseier kan selv oppgradere for egen regning. Abonnementsnummer: 20122477.
Borettslaget har felles strømmåling til utvendig belysning og garasje

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: * EIKA-152070578
Type lån: Annuitet
Restsaldo: 2.167.739,-
Restløpetid: 16 år 3 mnd.
Rente: 2,40%, Flyt

Felleskostnader:
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.937,- pr. mnd
Herav:
Felleskostnad 4.341,-
Mediaprodukter 596,-

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Prisantydning

3 790 000,- / Felleskostnader: 4 937,- pr. mnd Felleskostnadene inkluderer drift og vedlikehold, forsikring bygg, festeavgift, kommunale avgifter og TV/bredbånd.
Åpen for bud

Beregnet totalkostnad

3 790 000,- (Prisantydning) 188 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 978 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 6 132,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 984 132,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Anders Auen Takstdato : 21.03.2022 Formuesverdi : 788 761,- Sekundær formuesverdi : 2 839 541,- Formuesverdi pr. : 31.12.2020

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  8995 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6866678

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:788 761,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 2 839 541,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2019.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 180422 (Kr.4 500) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 115) Tønsbergs Blad 270422 (Kr.4 500) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Markedspakke (Kr.21 500) Internettannonsering (Kr.4 700) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 775) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 978 000,-) (Kr.45 101) Tilrettelegging (Kr.15 950) Totalt kr. (Kr.115 041)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?