Til innholdet

Flott og romslig leilighet over 2 plan med solrik balkong og garasjeplass beliggende i et rolig og populært nabolag.

Rønninglia 48D
Prisantydning 3 100 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 110
BRA: 114 m²
Soverom: 2
Byggeår: 2001
Tomtareal: 0 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

søndag 25. februar Kl 12.00 - 13.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Erlend Løvold

Erlend Løvold

Finn.no: Lokalområde

Rønninglia / Brekke

Adresse

Rønninglia 48D 3153 Tolvsrød 2. etasje

Adkomst

Reiserute frem til eiendommen:
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et trivelig, pent opparbeidet boområde i Rønninglia/Nordre Ringshaug, ca. 5 km fra Tønsberg sentrum.  Her bor du skjermet i trafikkstille blindgate, noe som gjør beliggenheten rolig og fredelig. Det er gangavstand til Ringshaug barneskole og Ringshaug ungdomsskole. I tillegg er det gangavstand til flere barnehager, blant annet Solsikken barnehage som ligger ikke langt fra eiendommen med adressen Rønninglia 1.

Det er gang- og sykkelsti frem til både skoler og barnehager i tillegg til gangsti/snarveier gjennom nærområdets turstier. Diverse grøntlunger i umiddelbar nærhet til eiendommen med bl.a. balløkke, ulike lekeplasser osv.

Få minutters gange til flott badestrand på Skallevold og Karlsvika naturreservat. Innenfor kort avstand ligger også kanskje Vestfolds flotteste badestrand, Ringshaugstranda. Denne er svært populær sommerstid, men vel så populær på øvrige årstider takket være den flotte kyststien som er anlagt. Enten du liker deg best på land eller på sjøen i båt, ligger området perfekt til med tanke på tilgjengelighet. En sykletur til Vallø Båthavn gir deg anledning til direkte adkomst til den flotte Tønsberg-/Nøtterøy- og Tjømeskjærgården.

Fra området er det kun ca. 5 km til Tønsberg sentrum med Tønsberg Brygge, Kulturhus, Jernbanestasjonen og et uendelig antall restauranter og serveringssteder. Nærhet til dagligvareforretning på Gauterød og nylig utvidet handelssenteret Olsrød park. Kort vei til bussholdeplass med gode bussforbindelser. Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil som beskriver området fasiliteter og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 2001

Bygninger og byggemåte

Leilighet over to etasjer beliggende i andre og tredje etasje i flermannsbolig oppført i 2001, tilknyttet Basbergtunet borettslag. I borettslag tilfaller vedlikehold av utvendige konstruksjoner og fellesområder borettslaget. Med boligen disponeres en garasje på ca 16 m2 og en sportsbod på ca 5 m2 i felles bygg på gårdsplass. Det er klargjort for montering av elbillader i garasje. Boligen er oppgradert med bla ny parkettgulv i stue, kjøkken og soverom i 2017, ny terrassedør i 2020, ny varmtvannsbereder i 2022 og ny viftemotor til avtrekksventilasjon i 2024.

Forøvrig er boligen slik den ble bygget og fremstår med normal slitasje.

Det henvises forøvrig til rapportens enkelte poster med ytterligere vurderinger og tilstandsgraderinger.

Antall rom

Soverom: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 110 kvm, Bruksareal: 114 kvm, BRA-i:114 kvm , TBA: 8 kvm

2.Etasje: Entré med trapp, stue, bod, bad/vaskerom, 1 soverom samt kjøkken.
3.Etasje: Stue m/trapp, 1 soverom.

Standard

Velkommen til Rønninglia 48D v/Erlend Løvold.

Dette er en leilighet over to etasjer beliggende i andre og tredje etasje i flermannsbolig oppført i 2001, tilknyttet Basbergtunet borettslag. I borettslag tilfaller vedlikehold av utvendige konstruksjoner og fellesområder borettslaget. Med boligen disponeres en garasje på ca 16 m2 og en sportsbod på ca 5 m2 i felles bygg på gårdsplass. Det er klargjort for montering av elbillader i garasje. Boligen er oppgradert med bla ny parkettgulv i stue, kjøkken og soverom i 2017, ny terrassedør i 2020, ny varmtvannsbereder i 2022 og ny viftemotor til avtrekksventilasjon i 2024.

Du kommer inn til en romslig entré som gir deg en god romfølelse i det du kommer inn i boligen. Her er det god plass for å henge fra seg yttertøy.

Boligen har en god planløsning og inneholder en romslig stue. Stuen er stor og fin med en sosial dynamikk med god plass til sofaløsning med tilhørende møblement. Her er det vindusflater som gir godt med naturlig lys. Det er også en flott peis i stuen. Fra stuen har du en flott balkong med gode solforhold.

Her har du et lyst og flott kjøkken med kjøkkeninnredning i malt profilert utførelse. Laminat benkeplate med fliser over benk. Opplegg for vaskemaskin. Innredningen er fra byggeår. Benkeplate, vaske og enkelte fronter er skiftet i ca 2017.

Leiligheten har et romslig bad med fliser på gulv og vegger samt takessplater i tak. Her har du varmekabler på gulv. Badet er innredet med servantinnredning, dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin samt wc.

I denne etasjen har du et romslig soverom med god plass til seng og tilhørende møblement.

Du har også en praktisk bod for obevaring.

3.Etasje:

Til toppetasjen har du en trapp opp til loftstuen med god plass til sofa og tilhørende møblement.

I denne etasjen har du et stort soverom.

Velkommen til en hyggelig visning!

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger en tilstandsrapport datert 19.01.2024 med befaringsdato 18.01.2024 fra Onsrud Taksering AS som er en uavhengig og autorisert Takstmann.
 
En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 1 stk. tilstandsgrad 0 (TG0 lys grønn) - ingen avvik.

- 14 stk. tilstandsgrad 1 (TG1 - lys grønn) - mindre eller moderate avvik.

- 6 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak

- 2 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak

- 0 stk. tilstandsgrad 3 (TG3 - rød) - store eller alvorlige avvik.

- 0 stk. tilstandsgrad IU - konstruksjoner som ikke er undersøkt.

 
Inngående beskrivelse av anmerkningene følger av tilstandsrapporten.

Det er kun TG-2(mørk gul) og TG-3(rød) som kommenteres særskilt, for øvrig vises det til tilstandsrapporten.

Både tilstandsrapport og selgers egenerklæring, utgjør en integrert del av denne salgsoppgaven, som kjøper forventes å gjøre seg kjent med. Tilstandsrapporten gir opplysninger om eiendommens tekniske tilstand.

Oppvarming

Eiendommen er oppvarmet via peisovn. Varmekabler på bad. Ellers elektriks oppvarming.

Parkering

Parkering i garasjeplass på ca 16 m2 i felles garasjerekke, klargjort for elbillader.

For øvrig parkering i området etter gjeldende bestemmelser.

Areal og eierform

Eierform: Fellestomt

Fellesareal og hage

Fellestomten er pent opparbeidet med plenareal, skjermende beplantning og felles sittebenk. Gårdsplass og internveier er asfalterte.

Eier

Bodil Marie Rønningen

Vei, vann og avløp

Offentlig vann og avløp.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:

Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (22.5.2019), areal: 2514,01m2
Parkering - Nåværende Kommuneplan (22.5.2019), areal: 142,95m2
Veg - Nåværende Kommuneplan (22.5.2019), areal: 91,29m2

Bebyggelseplan:

Plannavn: Deler av Basbergrønningen nord, planid 56008-B4 (29.7.1997)

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Borettslag: BASBERGTUNET BORETTSLAG, Orgnr.: 982077907 Andelsnr.: 18 Medlemskontingent: 500 Andel fellesgjeld: 509000, Total gjeld: 10495170, Total formue: 90616, Oppdatert pr: 01.01.2024 Forkjøpsrett: Ja

Opplysninger om boligselskapet:
 • Forkjøpsrett: Ja
 • Styregodkjenning: Ja
 • Eventuelle andre forkjøpsrettsklausuler: Se boligselskapets vedtekter.
 • Særskilte begrensninger/klausuler: Se boligselskapets vedtekter.
 • Dyrehold: Se boligselskapets husordensregler/vedtekter.
 • Forsikret hos: If Skadeforsikring - polisenummer 561634.
 • Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei
 • Månedlige felleskostnader som ikke er spesifiserte, dekker boligselskapets driftskostnader. For ytterligere spesifikasjon, vennligst se regnskapet i årsrapporten.
 • Påkostninger/utbedringer i boligselskapet: Se årsrapporten.
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Kabel-Tv: Brl har inngått avtale med Canal Digital (grunnpakke).
 • Telefoni: Avtale med Telenor.

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenumer: HABA02-94817238127
Type: Annuitet
Restsaldo: 3.919.526,-
Restløpetid: 30 år 4 mnd.
Type rente: Flyt, 6,10%

Lånenumer: HUS601-11455889 3
Type: Annuitet
Restsaldo: 6.575.644,-
Restløpetid: 8 år 6 mnd.
Type rente: Flyt, 4,22 %

Vi gjør oppmerksom på at vi kan ha mottatt varsel om renteendring eller nye lån som ikke er iverksatt pr dags dato.

Fellesgjeld:
Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 509.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.01.2024.


Felleskostnader:
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 9.230,- pr. mnd.

Herav:
Felleskostnad 9.130,-
Dugnad 100,-
Felleskostnadene inkluderer:  Tv-anlegg/bredbånd, kommunale avgifter, utvendig drift og vedlikehold, forretningsfører og utvendig forsikring m.m.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Prisantydning

3 100 000,- / Felleskostnader: 9 230,- pr. mnd Felleskostnadene inkluderer: Tv-anlegg/bredbånd, kommunale avgifter, utvendig drift og vedlikehold, forretningsfører og utvendig forsikring m.m.

Beregnet totalkostnad

3 100 000,- (Prisantydning) 509 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 609 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 240,- (Pantattest kjøper) 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 5 340,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 614 340,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Formuesverdi : 1 106 203,- Sekundær formuesverdi : 4 203 570,- Formuesverdi pr. : 31.12.2022

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 10291 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 561634

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkl. i felleskostnader.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 106 203,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 4 203 570,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Internettannonsering (Kr.4 800) Visninger (Kr.3 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.500) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.500) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 609 000,-) (Kr.39 750) Tilrettelegging (Kr.16 950) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 385) Eierskiftegebyr til forretningsfører (Kr.6 215) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Kommunale opplysninger (Kr.5 500) Markedspakke (Kr.20 200) Oppgjør og tinglysning (Kr.8 900) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.5 500) Totalt kr. (Kr.121 800)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Erlend Løvold

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Erlend Løvold

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?