Til innholdet

Flott plassert einebustad fra 2017 med høg standard. 3(4) soverom, 2 bad samt vaskerom.

Follevågvegen 2
Prisantydning 5 400 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 161
BRA: 166 m²
Soverom: 3
Byggeår: 2017
Tomtareal: 778 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

lørdag 2. juli Kl 13.00 - 14.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Erlend Løvold (1)

Erlend Løvold (1)

Adresse

Follevågvegen 2 6980 Askvoll

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 2017

Bygninger og byggemåte

Nyere enebolig fra 2017, med moderat til høy standard. Pulttak av sperr i trevirke. Yttervegger av bindingsverk i trevirke.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Soverom: 3, Bad: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 161 kvm, Bruksareal: 166 kvm

1.etg: Entré, gang, kjøkken, stue, bad, soverom, soverom 2, soverom 3, bad 2, vaskerom, garderobe, vinterhage samt bod.

Standard

Velkommen til Follevågvegen 2 v/Erlend Løvold.

Dette er en innholdsrik enebolig med høy standard fra 2017 der alt er på en flate. Eiendommen er beliggende på tomt med fantastisk utsikt.

Man parkerer lettvint rett ved siden av inngangsdøren. Videre går du til en romslig entré som gir deg en god romfølelse i det du kommer inn i huset. Her er det god plass til å henge fra seg yttertøyet. Her har du også muligheten til å komme ut til den flotte vinterhagen.

Boligen har en god planløsning og inneholder en romslig stue. Stuen er stor og fin med en sosial dynamikk med god plass til spisestue og sofaløsning med tilhørende møblement.

Kjøkkeninnreiing frå Hâcker, med høy, under og overskap med slette fronter. Benkeplate av laminat med nedfelt vask i stål. Integrerte hvitevarer som kjøle og fryseskap, kaffemaskin, stekeovn og oppvaskmaskin.

Badet fra stuen har fliser på gulv og baderomsplater på vegger. Dusjhjørne med dusjvegg i glass, blandebatteri og oppheng for dusj på vegger. Vegghengt baderomsinnredning med servant og underskap. Vegghengt toalett.

Flott bad nummer 2 med fliser på gulv og baderomsplater på vegger. Her har du dusjhjørne med dusjvegg i glass, blandebatteri og oppheng for dusj på vegger. Her har du også badekar med blandebatteri montert på gulvsokkel. Vegghengt baderomsinnredning med to servanter og undersskap. Du har også vegg og gulvmontert toalett.

Eiendommen har et praktisk vaskerom med fliser på gulv og baderomsplater på vegger. Her har du benkeplate med nedfelt vask. Tilkobling for vann og avløp til vaskemaskin. I dette rommet har du også sentralstøvsuger, varmtvannstank samt ventilasjonsaggregat.

Du har 3 flotte soverom med plass til seng og tilhørende møblement samt boder som er praktisk for oppbevaring.

Velkommen til en hyggelig visning.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Det er viktig at disse dokumentene leses nøye.


Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
- 23 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  1 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  14 stk tilstandsgrad 2 (TG2 oransje) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  1 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.


Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2 oransje) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i Tilstandsrapporten.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Oppvarming

Boligen varmes opp blant annet av vedovn. Ellers elektrisk oppvarming.

Parkering

Parkering på egen tomt.

Areal og eierform

Areal: 778 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomten er opparbeidet med grusbelagt innkjørsel samt noe plen og platting.

Eier

Dorota Anna Szczyglowska Robert Wasik

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et område som er avsatt til:

Byggeområde for bustadhus - Røyset Bustadfelt.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 13.07.2017. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

5 400 000,-

Beregnet totalkostnad

5 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 135 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 400 000,-)) -------------------------------------------------------- 148 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 548 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Peder Johann Ness Tveit Takstdato : 06.04.2022 Formuesverdi : 852 023,- Sekundær formuesverdi : 3 067 284,- Formuesverdi pr. : 01.01.2020

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82806224

Kommunale avgifter

Kr. 14 024 pr. år Kommunale avgifter inkluderer abonnement vann, abonnement avløp og avløpsforbruk etter måler. Oppgitt beløp er for 2022.

Kommunale avgifter utgjør:
Abonnement vann: kr. 4 658,00/år
Vassforbruk etter målar: kr. 2 997,66/år (basert på 141 m2 vassforbruk)
Abonnement avløp: kr. 3 488,00/år
Avløpsforbruk etter målar: kr. 2 880,63/år (basert på 141 m2 vassforbruk)

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:852 023,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 3 067 284,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Annonsering (Kr.4 500) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 400 000,-) (Kr.167 400) Tilrettelegging (Kr.15 950) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Internett annonsering (Kr.21 500) Internettannonsering (Kr.4 700) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950) Pantattest selger (Kr.387) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.224 507)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Dagboknr. 1116766-2/200, tinglyst  30.11.2015 -Forkjøpsrett på vilkår  
Rettighetshaver:Askvoll Kommune 
Org.nr: 964968330
Dersom bygging ikke er igangsatt innen 3 år etter tildeling
 
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Erlend Løvold (1)

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Erlend Løvold (1)

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?