Til innholdet

Fritidsbolig med integrert garasje og solrik eiet naturtomt. Helårs bilvei frem, innlagt strøm, vann og avløp.

Alpinveien 316
Prisantydning 2 450 000 , -
Boligtype: Hytte
P-ROM: 87
BRA: 115 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1992
Tomtareal: 758 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Finn.no: Lokalområde

Larvik/Svarstad

Adresse

Alpinveien 316 3275 Svarstad

Adkomst

Fra RV 40 (Lågendalsveien) ved Svarstad tar man av inn på Krokenveien og følger veien. Ta Alpinveien til venstre og følg veien frem til første avkjøring til høyre. Ta videre første vei til høyre og følg Alpinveien frem til siste vei til høyre for så å ta første til høyre igjen. Kjør frem og inn første til høyre, og eiendommen er beliggende innerst i veien på høyre side i Alpinveien 316.
Eiendommen er skiltet med salgs skilt fra Z-eiendom.
Kontakt megler for visning.
For øvrig se vedlagte hytteprofil i salgsoppgaven eller vedlagte kartskisse i FINN-annonsen.

Beliggenhet

Er du glad i å fiske, plukke bær og sopp er det gode muligheter for varierte og fine friluftsopplevelser på Svarstad.

Hytta ligger på en høyde helt øverst i hyttefeltet godt tilbaketrukket fra adkomstvei. Den ligger innerst  i en blindvei uten trafikk forbi hytta. Hytta har meget gode solforhold med sol fra morgen til kveld. Terrassene vender mot syd og vest med nydelig utsikt til åsene rundt.

Løypenettet med oppkjørte skiløyper hele vinteren starter 100 meter fra eiendommen. Det er anlagt fin badedam med stupebrett og gressplen og benker i området for bruk sommerstid.
Her er turterreng hele året med merkede turstier.
Blåbærlyngen er å finne rett utenfor terrassen, og for den som er glad i sopp kan dette plukkes i nærområdet.

Det er mange fine fiskevann i nærområdet og Numedalslågen er å regne som en av landets beste lakseelver. Høyt&Lavt aktitvitetspark med klartepark ligger ved Kjerrafossen og er kun en kort biltur unna. Der tilbys mange spennende aktivitetstilbud for den som ønsker å utfordre seg selv.
Vinterstid er det preparerte skiløyper i området samt kort vei til Borgen Skiarena som er anlegg for langrenn. Der finnes både lysløype og snøproduksjonsanlegg som sikrer en tidlig start på skisesongen. Løypenettet ut fra Borgen er svært omfattende og korresponderer med skiløyper fra Skrim, Videaseter og Breivann. Det er ca. 15 minutters bilkjøring til Skrimfjella derosm man ønsker en ekstra utflukt med topptur og utsiktspunkt som f.eks. Styggemann.

Svarstad sentrum ligger kort kjøre vei unna med butikker, bensinstasjon , dagligvareforretninger, bibliotek, svømmehall og andre sentrumsfasiliteter.
Eiendommen ligger på mange måter i hjertet av Vestfold Telemark med sentral kjøreavstand til Vestfoldbyene, Kongsberg, Skien, Drammen og Holmestrand. Også Østfoldbyene Moss og Fredrikstad ligger kun en kort kjøretur på henholdsvis ca. 1,5 og 2 timer unna. Det er en drøy times kjøring med bil til Svarstad fra Oslo.

Velkommen til hyggelig visning!

Se for øvrig vedlagte hytteprofil i salgsoppgaven.

Type, eierform og byggeår

Hytte Selveier, oppført i 1992 og har ferdigattest 2013.
Tilbygg for garasje er registrert godkjent hos kommunen og har ferdigattest 2013.
Tilbygg er registrert godkjent hos kommunen 2000 (tilbygg badstue og bod).
Vedbod er unntatt søknadsplikt 2000 (ca. 10 kvm.)
Frittstående uthus brukes i dag som ATV- og motorsykkelgarasje med bod i bakkant  - selger har sendt melding til kommunen om oppføring 2020.

Bygninger og byggemåte

Hytte
Oppført i tr.
Fundamentert på ringmur av betong.
Yttertak er tekket med shingel takpapp.

Frittstående uthus
Oppført i tre.
Fundamentert på punktfundamenter.
Yttertak er tekket med shingel takpapp.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 4, Bad: 2, Antall rom: 5, Antall senger: 10

Arealer og fordeling per etasje

Hytte
Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 115 kvm, Bruttoareal: 125 kvm.
P-rom med ca. 87 kvm.: Gang, kjøkken, stue, 4 soverom, bad og badstue, dusj/servantrom med opplegg for vaskemaskin.
Takstmann kommenterer at garasje og bod har gruset gulv, samt at arealet er medregnet som bruksareal.

Frittstående uthus/ATV- og motorsykkelgarasje
Sekundærrom: 10 kvm, Bruksareal: 10 kvm, Bruttoareal: 12 kvm.
S-rom med ca. 10 kvm.: 2 boder.
Takstmann kommenterer at bygningen har gruset gulv , samt at arealene er betegnet som bruksareal.

I tegning 1989 som er mottatt fra kommunen er det avvik på dagens rominndeling. Kjøkkenet på tegningen er i dag et soverom, og deler av gang er bygd om til et soverom. Tegningen viser 2 soverom, hvor det i dag er inndelt med 4 soverom.
I tegning 1989 vises det et baderom, i dag er dette delt i to baderom hvor ett er med adkomst til badstue.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.
Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven.

Møblering / utstyr

Selger opplyser at han i dag har mobilnett/TV/Internett er via ICE+4G (5G), streaming med Apple box kan medfølge i handelen, fri data med kostnad kr. 498,- pr. mnd. Videre opplyser selger at hytta ligger med fri sikt til mobilmast/antenne plassert i Askjemåsen, noe som gjør at nettet er stabilt hele året.
Hytta selges møblert/utstyrt, foruten løsøre/gjenstander av affeksjonsverdi.
Oljemalerier medfølger ikke i handelen.
Møbler som er i hytta på visningsdagen medfølger i handelen.

Standard

Fin fritidsbolig med innlagt strøm som er beliggende solrikt til rett ved oppkjørt løypenett vinterstid.
Hovedsakelig bruk av panelte lysnet overflater fremhever hyttefølelsen av ro og behag.
Fritidseiendommen er en av de høyest beliggende hyttene i dette veletablerte hyttefeltet og ligger i blindvei, godt tilbaketrukket fra veien.
Herlig utsyn med sol fra morgen til kveld.
Her ligger alt til rette for et behagelig hytteliv.

Selger har i sin eiertid oppført frittstående ATV-/motorsykkelgarasje med bod i bakkant.
Selger orienterer også om at hytta er oppgradert innvendig og utvendig de siste årene med ny taktekking på nordsiden, beiset utvendig i 2020 med Butinox oljebeis, innvendig panel er lysnet med Tyrilin miljøvennlig panelvoks, baderom2 er nylig malt med Jotun våtromsmaling Aqua, alle armatur er skiftet, det er ny stoppekran for vann i 2021 samt det er montert frostsikring på vanninntak med termostat i sikringsskap.
En praktisk utekran med ventil er montert utvendig under kjøkkenvinduet.

Koselig familiehytte med utebod ved inngangspartiet med trappeadkomst til inngangsdøren. Boden er isolert, har panelovn, støpt gulv, panel på vegger og i himling.
Vel innen for ankommer man en gang med belegg på gulv, panel på vegger og panel i himling. Her er hattehylle med kagger samt praktisk plassbygd skap for utetøy og sko.
Romslig stue hvor det kan møbleres med både sofahjørne og spisestue. Stuen har belegg på gulv, panel og beiset vegger. Panel i himling. En peisovn i stuen bidrar til ekstra varme på kalde vintersdager. Store vinduer tilfører mye naturlig lys samt hyggelig utsyn mot omkringliggende naturlandskap.
Kjøkken med belegg på gulv, beiset panel på vegger og panel i himling. Hvit moderne kjøkkeninnredning med takhøye overskap og ventilator over komfyr med kanal ført ut i vegg. Det medfølger oppvaskmaskin, komfyr og kjøle-/fryseskap i handelen. Kjøleskapet har kun kjøling i frysedelen og selger benytter i dag kjøleskapdelen som et vanlig skap. Frittstående kjøleskap i børstet stål medfølger ikke i handelen. Det er god plass for spisebord hvor man kan duke opp til sosialt samvær for venner og familie i tilknytning til kjøkkeninnredningen. Rommet har utgang til syd-/vestvendt treterrasse. Treterrassen har videre adkomst til terreng og den solrike naturtomten med lyng. Terrassen er delvis overbygget med en integrert plassbygd spisebenk. En koselig og lun uteplass hvor det er flere fine muligheter til utemøbler. Det er tilgang til stor uinnredet delvis gulvet hems med god lagringsplass som er tilgjengeling med inngang/stige via luke fra terrassen.
Hytta har 10 sengeplasser fordelt på 4 soverom.
Hovedsoverom med plass til dobbeltseng. Det er plassbygd skap for oppbevaring av klær, belegg på gulv, panel på vegger og malt panel i himling i hovedsoverommet.
Soverom med belegg på gulv, panel på vegger og i himling. Det er en familiekøye på soverommet.
Soverom med belegg på gulv, panel på vegger og i himling. Her er en køyeseng.
Soverom med belegg på gulv, panel på vegge rog i himling. Soverommet har en familiekøye.
Baderom1 med belegg på gulv, panel på vegger og i himling. Badet har håndvask, dusjvegger, håndkletørker, opplegg for oppvaskmaskin (vaskemaskin medfølger ikke i handelen) og panelovn samt at badstuen ligger på innsiden av badet. Virkelig et rom for velvære.
Baderom2 har belegg på gulv, panel på vegger og i himling. Rommet inneholder dusjvegger, WC, håndvask og panelovn.
Integrert garasje har leddport, åpen røsting og innlagt strøm. Det er gruset gulv og en sidedør i garasjen.

Frittstående uthus/ATV- og motorsykkelgarasje med bod i bakkant.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven da konklusjon tilstand, taktekking fritidsbolig da taktekke er fra byggeår, bad fritidsbolig (baderom2) overflater innvendige gulv og innvendige vegger, bad med opplegg for vaskemaskin (baderom1) generelt samt VVS-installasjoner da noe ufagmessig utførelse av rørarberider i kjøkkenbenk er kommentert eller vurdert med tilstandsgrad 2.
Takkonstruksjon fritidsbolig gjeldende at det ikke er etablert ventilering over isolasjon i bod er isolert sett vurdert med tilstandsgrad 3.

Oppvarming

Panelovn i utebod ved inngangspartiet.
Panelovn i baderom1.
Panelovn i baderom2.
Peisovn i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette ikke med i handelen.

Parkering

Svært gode parkeringsforhold i garasje samt biloppstillingsplasser i innkjørsel på egen tomt foran hytta.

Areal og eierform

Areal: 758 kvm, Eierform: Eiet tomt

Oppgitt tomteareal er et areal som er innhentet hos/oppgitt av Larvik kommune, og er opplyst i mottatt eiendomskart.
Det tas forbehold om at arealet kan avvike noe og må kunne anses som et ca./antatt areal.
Eiendomskart med areal følger vedlagt i salgsoppgaven.

Tomt og hage

Solrik naturtomt med noen trær og lav vegetasjon.

Eier

Svein Erik Søiland

Vei, vann og avløp

Vei
Helårs privat vei helt frem til innkjørselen for hytta.
Vedlikehold og brøyting av vei til Svarstad camping og hyttegrend utgjør ca. kr. 2 500,- pr. år.

Vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei og vann.

Det er installert vannmåler hvor det forskuddsbetales forbruk med 76 m³. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper.
Ved overtagelsen bes selger/kjøper varsle inn til Larvik kommune om måleravstand/vannavlesing slik at forbruk hensyntas for årlig avregning av kommunale avgifter. Larvik kommune kan således bistå partene for utregning av beløp hver er ansvarlig for, men kommunen sender ikke ut fordeling og avregning i egen faktura ved eierskifte. Partene er selv ansvarlig for varsling til kommunen og gjør opp seg imellom pr. overtagelse.

Reguleringsforhold

I Reguleringsplan for Hyttefelt Svarstad Skisenter med planID 45, vedtatt og ikrafttredelse 10.06.2008, ligger eiendommen i område for fritidsbebyggelse. 

I Kommunedelplanen for Svarstad 2010-2022 med planID 201134, vedtatt og ikrafttredelse 08.03.2011, ligger eiendommen i område for fritidsbebyggelse.

Det er planforslag/kommuneplaner under arbeid med navn Kommuneplanens arealdel 2021-2033 og planID 201810. Kommunen opplyser det er ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Ferdigattest

Det er utstedt ferdigattest, datert 16.09.2013.
Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret, eller se vedlegg i salgsoppgaven.
At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

2 450 000,-

Beregnet totalkostnad

2 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 61 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,-)) -------------------------------------------------------- 74 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 524 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Takst & Byggservice Anders Kjær / Anders Kjær Takstdato : 31.08.2021 Formuesverdi : 306 037,-.
Formuesverdi er innhentet og bekreftet hos Skatteetaten og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2019.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 78727645 Premie: 5712

Kommunale avgifter

Kr. 10 851,99 pr. år Kommunale avgifter dekker vann, avløp og renovasjon. Det er installert vannmåler hvor det forskuddsbetales forbruk med 76 m³. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:306 037,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: ,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skattetaten og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2019.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.540) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Markedspakke (Kr.18 500) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 900) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 450 000,-) (Kr.59 375) Tilrettelegging (Kr.15 950) Totalt kr. (Kr.103 215)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Hvis ikke tidspunkt for fellesvisning fremkommer i annonsen eller du ønsker annet tidspunkt, ber vi deg kontakte megler for å avtale visningstidpunkt.

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?