Til innholdet

Fritidseiendom med bryggeplass I Vid panorama over Vrengensundet I 75m til sjøkanten I 1074 m² eiertomt I Må oppleves!

Havgløttveien 6
Prisantydning 2 875 000 , -
Boligtype: Hytte
P-ROM: 35
BRA: 41 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1920
Tomtareal: 1074 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

NØTTERØY - KJØPMANNSKJÆR

Adresse

Havgløttveien 6 3143 Kjøpmannskjær

Velkommen til Havgløttveien 6 - en høytliggende fritidseiendom ytterst på Nøtterøy med vakker og vid sjøutsikt, bryggeplass - kun 75 meter til sjøkanten

Ute etter en fritidseiendom med privat og høytliggende plassering med flott sjøutsikt? Havgløttveien 6 har en idyllisk beliggenhet hvor hytta ligger misunnelsesverdig tett på sjøkanten? Det er kun ca. 75 meter til sjølinjen og utsikten samt nærheten til Vrengensundet vekker en helt spesiell følelse!

Havgløttveien er en smal og trafikkstille vei hvor de samlede inntrykkene skaper et herlig maritimt miljø. Rett på nedsiden av eiendommen har man tilhørende båtplass. Tett på eiendommen finner man også flotte friarealer, småbåtbrygger og suverene rekreasjonsområder. Med båt herfra er du umiddelbart ute i den vakre Nøtterøy-/Tjømeskjærgården og Færder nasjonalpark.

Den mindre hytta med enkel standard og moderniseringsbehov, er oppført ca. 1920 og ligger på en høytliggende fjelltomt som totalt er på 1 074 m². Tomten er selveiet og har flotte soner med terrasser mot sjøen og innslag av hageplen. Selve hytta er enkelt innredet med tre soverom, stue-/spisestue med vakker sjøutsikt, kjøkkenanretning og bodplass. Det er kun innlagt sommervann, men ikke avløp. Dog har man rett til å tilknytte seg offentlig vann og avløp fra tilgrensende naboeiendom mot nord. Det er også oppført et eldre uthus med vedskjul, plass til hageredskaper, bod og utedo.

På vegne av selger og Z-eiendom AS ved eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes du velkommen til visning av en eiendom med en fantastisk drømmetomt.

Kort fortalt om Havgløttveien 6

º Fritidseiendom med "majestetisk" plassering på høytliggende fjell-/hagetomt
º Båtplass medfølger vis av vis eiendommen
º Kun ca. 75 meter til sjøen (luftlinje)
º Drømmetomt med fantastisk plassering!
º Misunnelsesverdig vid sjøutsikt over Vrengensundet 
º Sentralt beliggenhet helt syd på Nøtterøy nærmest "Tjømesiden"
º Den idylliske skjærgården ved Nøtterøy og Tjøme ligger rett ut for eiendommen
º Bebygget med liten hytte, uthus og terrasser
º Selveiertomt på 1 074 m²
º Rett til å legge inn offentlig vann og avløp fra naboeiendom
º Kjørevei helt inn på egen tomt
º Idylliske badeplasser og små friarealer i nærmiljøet
º Trafikkstille "smalgate" uten gjennomgangstrafikk med maritime omgivelser
º Umiddelbar nærhet til både kyststi og turterreng i skog
º Sykkel-/gangvei helt inn til Tønsberg by og til Tjøme sentrum
º Ca. 7 km til Tjøme sentrum og 12 km til Tønsberg by
º 200 meter til nærmeste dagligvareforretning
º Velkommen til visning av en sjelden anledning!

Nærområdet og beliggenhet

Eiendommen ligger flott til en høyde ved Nøtterøys sydspiss med nydelig panorama over Vrengensundet. Kjøpmannskjær har en herlig nærhet til sjøkanten ved Vrengensundet. Området er preget av boliger og noe fritidseiendommer og Havgløttveien 6 har en tilbaketrukket og privat plassering.

Fra området er det kort gangavstand til bryggeanlegg og ikke minst nærmeste umiddelbar nærhet rekreasjonsområder langs sjø og i skog. Nærområdet byr også på en rekke områder med bademuligheter og idylliske friarealer.

Like nedenfor ligger også Kiwi-dagligvareforretning med blant annet post-i-butikk og bussholdeplass med direktebuss til Tønsberg sentrum. Det er gangavstand (200 meter) til busstopp med hyppige avganger til Tjøme/Hvasser og Tønsberg/Horten/Holmestrand.

Beliggenheten ligger "midt i smørøyet" med tanke på tilkomst til den populære Nøtterøy-/Tjømeskjærgården i Færder. Nøtterøy og Tjøme er norsk sommer på sitt beste og deiligste. Idylliske øyer ligger som en "perlerad" med en gang man kjører ut med båt fra bryggeanlegget i nærmiljøet. Nasjonalparken Færder ligger tett på i nærmiljøet.

Innen gangavstand finner man lekeplass for de minste, samt en asfaltert idrettsplass/basketballbane.

Det er gang-/sykkelvei til barneskole på Brattås barneskole gjennom skog- og friarealer eller ved å følge gang-/sykkelsti langs hovedvei. Nærmeste barnehager finnes på Randineborg på "Tjømesiden" (ca. 4,2 km) og Brattås barnehage (ca. 3,2 km). Til ungdomsskole og videregående skole på Borgheim er det ca. 5 km.

Fra Kjøpmannskjær er det også gangavstand til Vrengenbroen som binder sammen Nøtterøy og Tjøme. På Tjøme finner man finner man blant annet den populære sommerrestauranten "8-glass" som ligger like etter at man har passert broen. Av øvrige kjente fasiliteter på Tjøme finner man blant annet golfbanen i Tjøme sentrum, Verdens ende ligger ca. 1,3 mil unna og det er ca. 10-12 minutter å kjøre til kulinariske Engø gård. Idylliske Tjøme Golfbane er en klassisk parkbane og den eneste banen i Norden med Dobbel Ni design. Man finner en rekke koselige spisesteder på idylliske Hvasser. I gangavstand fra huset finner den populære sommerrestauranten "8-glass". Tjøme byr også på en rekke fasiliteter med kunst-/kultursenter.

Det er faktisk sykkel- og gangvei helt inn til Tønsberg sentrum også. Det er ca. 5 km til Borgheim sentrum hvor man finner 18-hulls Golfbane ved et av Norges flotteste golfbaneanlegg

Type, eierform og byggeår

Hytte Selveier, oppført i 1920

Det gjøres oppmerksom på at byggeåret er angitt som omtrentlig byggeår og dermed er forbundet med usikkerhet.

Innhold

Hytta er oppført over to plan hvor oppholdsrommene er samlet i på grunnplanet i 1. etasje. Huset har følgende inndeling:

1. etasje:
Svalgang, delvis innbygget inngangsparti, entre/gang med åpen løsning til rom med kjøkkenanretning og trappoppgang til loftsetasje, stue med spisestueavdeling med panoramautsikt til Vrengensundet. Etasjen har også soverom med panoramavindu mot sjøen og egen inngang fra inngangspartiet i tillegg til bod/lekestue med egen inngang og bod innenfor gang/kjøkken med utgang mot nord. På sydsiden er det oppført sydvendt veranda på ca. 17 m² i sammenheng med overbygget svalgang. 

Loftsetasje:
Trappoppgang og to sammenhengende soverom.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

UTHUS:
Frittstående uthus på ca. 15 m² inndelt med vedskjul/redskapsrom, utedo og bod. Hvert av rommene har separate utvendige innganger.

TERRASSE/UTEPLASS:
Det er opparbeidet en frittstående terrasse på ca. 20 m² hvor man kan nyte et fantastisk panorama over Vrengensundet. Denne er oppført i tre med terrassebord.

Bryggeplass som medfølger eiendommen

Eiendommen eier 1 stk. båtplass på bryggeanlegget vis av vis eiendommen. Båtplassen er sikret gjennom tinglyst avtale og er avbildet i fotopresentasjonen.

På bryggen er det blant annet opparbeidet både badestige og avsats for struping.

Det gjøres oppmerksom på at man som rettighetshaver bærer sin andel av drifts-/vedlikeholdsutgifter ved bryggeanlegget, per tiden anslått til ca. kr 2.500,- per år.

Planskisser

Vedlagt følger planskisse som illustrerer inndelingen av hyttas to etasjeplan. Disse er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning. Uthus er ikke illustrert i disse.

Tomt og hage

Tomteareal: 1 074,00 m² iht. matrikkelbrev
Tomtetype: Selveiertomt.

Pent opparbeidet fjelltomt med innslag av noe hageplen som ligger på en høyde over sjøen. Utsikten mot Vrengensundet må fremheves og soloppgangene må rett og slett oppleves. Videre kompletteres eiendommen av en fantastisk terrasse med panorama over sjøen.

Hyttas plassering på tomten, tilbaketrukket mot vest, gir et raust uteoppholdsareal som er åpent, romslig og som innbyr til alt fra lek og moro for barn i alle aldre til utendørs familie-/venneselskap.

Tomten er opparbeidet med bl.a. store uteplasser, innslag av gressplen og enkelte trær. På vestsiden, på baksiden av huset, strekker tomten seg oppover fjellsiden.

Mot øst (sjøsiden) er tomten inngjerdet med eldre flettverksgjerde.

Tomtens grenselinjer fremkommer av situasjonskart og matrikkelkart som utgjør vedlegg til komplett salgsoppgave.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 35 kvm, Bruksareal: 41 kvm hvor arealene etasjevis er fordelt som følger:

1. etasje: P-ROM/BRA: ca. 31/37 m²
Loftsetasje: P-ROM/BRA: ca. 4/4 m²'¨

Primærrom (p-rom) i hytta består av følgende rom:
Alle innvendige rom i 1. etasje er inkludert i oppgitt areal for primærrom (P-rom) med unntak av 2 stk. boder på tilsammen 6 m² som dermed utgjør S-rom (sekundærrom). I loftsetasjen er alle rom inkludert i oppgitt P-rom, men store deler av loft er ikke målbart pga. skråtak. Det opplyses også at deler av loftsetasjen ikke er medtatt i arealer da takhøyde er under 1,90 meter.

Andre kommentarer - opplysninger fra takstmann: Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner. Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig. Grunnet boligens geometriske form, og forhold vedr. skjevheter/måleregler/skråtak, kan det forekomme avvik i arealmålingen.

Areal uthus: BRA: ca. 15 m².

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Jens Martin Onsrud. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende for arealdefinisjon. 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Standard

Hytta har enkel og gjennomgående lav standard i det aller vesentlige fra byggeåret med behov for modernisering og oppussing.

Stue-/spisestue med panoramautsikt til Vrengensundet:
I stuen dominerer det store vinduet og panoramautsikten mot sjøen, herfra kan man nyte den vakre utsikten over Vrengensundet. Rommet byr på naturlige "avdelinger" med møbleringsmuligheter for både sofa-/loungemøbler og spiseplass. Rommet har smalbordet lakket heltregulv, malt trepanel på vegger og malt trepanel i himling.

Kjøkkenet med gang og oppgang til loftsetasjen og tilknyttet lagringsbod:
Hytta er innredet med en åpen gang hvor trapp leder opp til loftsetasjen. I dette rommet slippes det inn naturlig dagslys fra nordvendt vindu, i samme sonen er hyttas enkle kjøkkeninnredning med 60-talls skap-/skuffeseksjon inkl. vaskekum og utslagsvask plassert. Innredningen har blandebatteri tilknyttet sommervannledning, men det er ikke godkjent avløp fra sluk. Kjøkkensonen har medfølgende komfyr med 4-soners jernplater og diverse vegghyller. Rommet har nyere lakket heltregulv, trepanel på vegger og trepanel i himling.
Innenfor kjøkkensonen finnes også et lagringsrom/anretningsrom med utgangsdør mot nord. Dette rommet, som for øvrig har vindu som vender inn mot bod/lekestue med underliggende vegghyller, har linoleumsbelegg på gulvet og trepanel på vegger og i himling.

Soverom i 1. etasje:
Vel innenfor svalgangen og det innbygde inngangspartiet, er det utvendig inngang til soverommet i 1. etasjen. På samme vis som i stuen, er det her stort vindu mot sjøen hvor det vakre utsikten til Vrengensundet kan nytes. Her er det god plass til enten dobbeltseng eller køyeløsning. Rommet har linoleumsbelegg på gulvet og trepanel på vegger og i himling.

De to sammenhengende soverommene i 2. etasje:
Innerste soverom, med god plass til dobbeltseng, har vindu mot to yttervegger - ett lite gavlvindu mot øst og et større vindu trukket opp på veggen i ark mot syd. Rommet har også et lite lagrings kott i kneveggen innerst i hjørnet av rommet. Her er det vinylbelegg på gulvet og malt panel på vegger og i himling.
Det andre soverommet, som også fungerer som gang til innerste soverom, har vindu trukket opp på veggen i ark  mot syd. Her er det plass til enkeltseng på hver side av rommet som har vinylbelegg på gulvet og trepanel på vegger og i himling.

Bod/lekestue i 1. etasje med egen inngang :
På samme måte som soverommet i 1. etasje har dette rommet inngang fra utsiden - fra overbygget inngangsparti. Rommet har noe plassbygde hyller og skap, i tillegg er det vindu som vender ut mot syd. Rommet er for øvrig den eneste delen av hytta som ikke har innlagt lys/strøm. Her er det teppe på gulvet og trepanel på vegger og i himling.

Annet - teknisk

* Ca. 30 liters ny varmtvannsbereder fra 2023 i benkeskap på kjøkken
* Elektrisk anlegg med utelukkende automatiske sikringer
* Nytt elektrisk tavleskap fra 2016
* 50 ampere hovedsikring
* 10 og 15 ampere forbrukskurser
* Elektrisk tavleskap montert i gang/kjøkken i 1. etasje
* Naturlig ventilering via ventiler i vegger.

Byggemåte

Fritidshus over halvannen etasje og delvis krypkjeller oppført ca. 1920, senere noe tilbygget. 

Hytta er oppført i trekonstruksjoner over grunnmurer av støpt betong. Yttervegger er kledd utvendig med liggende malt trekledning. Takkonstruksjon med saltaksløsning tekket med dobbelkrum betongtakstein og asfaltpapp. Yttervegger med trekonstruksjon, kledd utvendig med stående trekledning.
Vinduer av tre med enkle glass. Etasjeskiller av tre - stubbloft konstruksjon. Det er tilgang til deler av bjelkelag under bygget. Kryprom under deler av bygningen med stein på grunn - luftet med åpninger i mur.

Uthuset av ukjent byggeår har pulttak tekket med asfaltpapp og er kledd utvendig med stående trekledning (uisolert). Plassbygde porter og dører i tre. I følge takstmann fremstår dette bygget med stort vedlikeholdsbehov dag bygningsdeler har påløpt alder, skjevheter og skader. Det bør gjøres utregninger på hvorvidt et lønner seg å renovere bygget eller rive/bygge nytt.

For ytterligere beskrivelse av byggemåte vises det til utarbeidet tilstandsrapport.

Oppvarming

Boligen har oppvarming basert elektrisitet. med elektriske panelovner/opplegg for elektriske panelovner.

Det er ikke installert pipe i bygningen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Til orientering er det ingen nedgravde brendelstanker på eiendommen.

Parkering

Det er parkering i/ved eiendommens hage, inne på egen tomtegrunn.

Areal og eierform

Areal: 1 074 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger et tilstandsrapport datert med befaringsdato 11. august 2023 fra Onsrud Taksering AS.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 3 stk. tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 1 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak 
- 16 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak 
- 1 stk. tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik.

TG-3 anmerkning er relatert til innvendig trapp for det mangler rekkverk, håndløper og hvor åpning mellom trinn er større enn dagens forskriftskrav. Nærere beskrivelse av avviket følger av tilstandsrapporten.

TG-2 anmerkninger (mørk-gul) er relatert til levetidsbetraktninger hvor mer enn 50% av forventet levetid for utvendig taktekking, nedløp/beslag og drenering. I tillegg er anmerkningene relatert til ytterkledning, takkonstruksjoner/loft, vinduer, innvendige og utvendige dører, balkonger, utvendig konstruksjon, innvendige overflater, etasjeskille mot grunnen, krypkjeller, kjøkkeninnredning, avtrekk fra kjøkken, og sprekkdannelser i grunnmur.. Beskrivelse av anmerkningene følger av tilstandsrapporten.

TG-1 vurderinger og TG-2 vurderinger - lys gul er ikke kommentert i salgsoppgave, men angitt og beskrevet i tilstandsrapporten.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Eier

Anne Margrethe Helgesen

Vei, vann og avløp

Havgløttveien vei er privat vei med felles vedlikeholdsplikt for oppsitterne. Det tinglyses i tillegg veirett på eksisterende vei over Havgløttveien 4.

Eiendommen har ikke innlagt verken vann eller avløp. Det er dog. fremført vann til nordre yttervegg (sommervannledning) - fremført fra Havgløttveien 4. Det er også fremført innlagt sommervann til kjøkken. Det er ikke avløp eller godkjent grovvannløsning på eiendommen.

Det tinglyses rettighet for tilknytting til offentlig vann og offentlig avløpsnett fra VA-nettet til Havgløttveien 4, inntaksledninger for denne eiendommen er utskiftet for både vann og avløp. Eiendommen har felles ledninger sammen med andre private eiendommer.

Prisantydning

2 875 000,-

Beregnet totalkostnad

2 875 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 71 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 875 000,-)) -------------------------------------------------------- 85 212,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 960 212,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Ferdigattest og opplysninger om godkjente bygningstegninger

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på bygningen i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1; "Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998".

Færder kommune opplyser også at det ingen tegninger av bebyggelsen i deres bygningsarkiv og det er dermed ikke mulig å fastslå hvorvidt dagens bebyggelse stemmer overens med evt. godkjente bygningstegninger.

Både manglende ferdigattest og bygningstegninger skyldes sannsynligvis bebyggelsens opprinnelige byggeår, men dette vites ikke med sikkerhet.

Sefrak registrering / kulturminner eller annet

I følge innhentede opplysninger fra Færder kommune representerer eiendommen ingen Sefrak registreringer. Det er heller ikke registrert kulturminner på eiendommen.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 261 kWh. Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Det bemerkes at bebyggelsen har vært lite i bruk i denne perioden.

Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster, volum for bruk av ikke strømdrevne oppvarmingskilder etc.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 28074809/2

Kjøper må selv bekoste og besørge forsikring fra og med dato for overtagelse av eiendommen

Kommunale avgifter

Kr. 11 767 pr. år

Kommunale avgifter er oppgitt som totalt årlig beløp for 2023 og dekker Færder kommune sin leveranse av vann, avløp og sommerrenovasjon (søppel). Eier opplyser at kommunen har krevd gebyrer for vann og avløp selv om eiendommen kun er tilknyttet sommervannledning tilknyttet fra Havgløttveien 4. Det er i dag ikke installert vannmåler ved eiendommen.

Eiendomsskatt

Det er per tiden ikke eiendomsskatt i Færder kommune.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Formuesverdien for inntektsåret 2021 er oppgitt til 2 211 439,-.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Formuesverdien (ligningsverdien) av sekundærboliger for inntektsårene 2022 og 2023 er henholdsvis 95 og 100 prosent av markedsverdien.

Særskilte opplysninger

- Selger eier også Havgløttveien 4. Denne eiendommen er solgt og skifter eier i løpet av siste halvdel av september 2023.
- For Havgløttveien 6 vil det bli tinglyst vei-/adkomstrett over Havgløttveien 4 samt rett til å koble seg på stikkledninger for vann-/avløpsnettet til Havgløttveien 4
- Havgløttveien 4 har i dag 2 stk. tinglyste båtplasser. Den ene av disse plassene vil bli overført til Havgløttveien 6.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Færder kommune som er vedtatt 31.  januar 2018 avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende.

GJELDENDE REGULERING:
Eiendommen ligger i uregulert område. 

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

PLANFORLAG/IGANGSATT PLANLEGGING SOM BERØRER EIENDOMMEN:
Færder kommune informerer at kommuneplanens arealdel revideres og er nå ute på andre gangs høring. Eiendommen foreslås fremdeles avsatt til nåværende boligbebyggelse, men det foreslås å legge inn en hensynssone for kvikkleire over deler av eiendommen.

Pliktig medlemskap i velforening/sameie

Det foreligger ikke pliktig medlemskap til velforening.

Adgang til utleie

Fritidsboligen består av en boenhet, og den har ingen egen/separat utleiedel i tillegg til denne.

Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom. Det opplyses for ordens skyld at det ved utleie skal det foreligge dokumentasjon på at rommene som leies ut har forsvarlige radonnivåer.

Forholdet til boplikt

Eiendommen er registrert som fritidsbolig.

Det opplyses for ordens skyld at det ikke boplikt på eiendommen og det er ikke boplikt i denne delen av Færder kommune. Boplikt vil heller ikke bli utløst etter dagens regelverk i det eventuelle tilfellet kjøper skulle omsøke, få tillatelse og ombygge eiendommen til helårsbolig.

Konsesjon/odel

Det er ikke odel eller konsesjon knyttet til omsetning av eiendommen.

Adkomst - slik finner du frem til eiendommen

Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Utdrag fra selgers egenerklæring

Selgers egenerklæring er vedlagt i salgsoppgave og denne inneholder viktig informasjon om eiendommen. I denne har selger avgitt følgende kommentarer knyttet til følgende spørsmål:

* Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? SVAR: Ja. Det har vært råte og stokkmaur. Gulv på kjøkken og utvendig kledning på en del av bakvegg og del av frontvegg måtte skiftes ut. Dette ble utført i november 2018.

* Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Ja, kun av faglært. Hele det elektriske anlegget ble gjennomgått og forbedret i november 2016. Samsvarserklæring blir ettersendt. Utført av Lys Styring Data AS, v/Torstein Bryde. Dokumentasjon er lastet opp.

* Andre kommentarer: SVAR: Fritidsbygningen har ikke bad og ikke toalett. Det finnes utedo i nærliggende uthus. Vanntilførsel går med vannledning via Havgløttveien 4. Det finnes uttaksmulighet for eget vann, men det må graves ned en egen vannledning (ca. 50 meter). Det er ikke fyringsmuligheter i huset, kun elektrisk oppvarming.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, denne er vedlagt i salgsoppgaven.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Vennligst angi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av kjøpetilbud.

Evt. ønske om relativt rask overtagelse kan imøtekommes.

Tinglyste heftelser-servitutter-rettigheter-grunndata

Følgende er tinglyst og følger eiendommen også ved eiendomsoverdragelse:

Heftelser/servitutter:
* 1935/900150-1/91: Borett  tinglyst 11.06.1935. Rettighetshaver: Hansen Hans Fr og hustru.
Meglers kommentar: Boretten er ikke lengre virksom da ingen av rettighetshaverne lengre er i live.

Rettigheter:
Ingen rettigheter registrert.

Grunndata:
* 1924/900102-1/91. Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet er opprettet fra gbnr. 87/98.

NB! Se eget punkt knyttet til rettighet for tilknytning til VA-nett, adkomstrett og rett til 1 stk. båtplass hvor disse rettighetene vil bli tinglyst på eiendommen.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen og de tinglyste avtalene følger som del av salgsoppgave. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår. Det er innhentet kopi av tinglyst dokument som kan være av interesse å lese innen budgivning. Kopi av dokumentet følger av salgsoppgave.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?