Til innholdet

Frittliggende enebolig med 1 mål selveiertomt sentralt på Nøtterøy. Renoverings-/oppussingsobjekt. Kort vei til sjøen! ZOLGT

Smidsrødveien 158
Prisantydning 2 590 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 88
BRA: 108 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1954
Tomtareal: 1000 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Simon Mellingen

Simon Mellingen

Finn.no: Lokalområde

NØTTERØY - EKENES NÆR NESBRYGGSUNDET

Adresse

Smidsrødveien 158 3140 Nøtterøy

Velkommen til Nøtterøy og Smidsrødveien 158

Velkommen til Smidsrødveien 158 og denne eneboligen beliggende på Ekenes, sentralt på Nøtterøy, ca. 5 km fra Tønsberg sentrum.

Ved Ekenes bor du meget sentralt med gangavstand til en rekke fasiliteter som flotte tur-/rekreasjonsområder, båthavn og dagligvareforretning.  Det er sykkel-/gangvei rett utenfor området med kort vei til badeplass, idrettsanlegg og skoler.

Eiendommen har en romslig selveiertomt på 1000 kvadratmeter, godt skjermet av tett vintergrønn hekk ut mot sykkelsti og Smidsrødveien, så her er det godt med utendørs boltreplass.

Bebyggelsen på eiendommen består av enebolig oppført på 1950-tallet og en eldre garasje med carport. Boligen er påbygget på 1970-tallet og har renoverings-/oppussingsbehov.

På vegne av eier og Z-eiendom AS ved eiendomsmeglerne  Jesper Snekkestad og Simon Mellingen ønskes det velkommen til visning.

Kort fortalt

º Enebolig oppført i 1954
º Boligen er påbygget på 1970-tallet
º Sjøutsikt til Nesbryggsundet
º Ca. 250 meter i luftlinje til sjøen
º Selveiertomt på 1000,6 m²
º Hagetomt med massevis av boltreplass
º 5 km til Tønsberg sentrum
º Sentralt på Nøtterøy med kort vei til det aller meste
º Nærhet til  badeplasser og småbåthavn
º Kort vei til Nesskogen idrettspark
º Gode bussforbindelser - bussholdeplass like utenfor eiendommen
º Sykkel-/gangvei helt inn til Tønsberg by
º Frittstående garasje og carport (svært dårlig forfatning)
º Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende med kort vei til friområder og sjøen med fine badeplasser. Det er også kort vei til barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud.

Rett ved gang- og sykkelvei over til Føynland. På Føynland ligger Fjærholmen som er kommunens største og fineste badeplass. Stedet byr på sandstrand, svaberg, gresslette med lekeapparater og god plass for solbading. Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård, men hovedøya har også fine muligheter for turer i skog og mark. Nøtterøy båtsenter ligger kun noen steinkast fra eiendommen. Dette er en privat båthavn med utleie av båtplasser.

Nøtterøy Golfklubbs flotte baneanlegg ligger på Hella, like ved Borgheim. Videre er det kort vei til lekeplass, skiløyper og svømmehall. Ved ungdomsskolen på Teigar ligger Nøtterøyhallen og et flott utendørs idrettsanlegg. Et annet alternativ er Nesskogen Idrettspark som ligger ca. 3 km fra boligen.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Kiwi Hjemseng, som ligger ca. 700 meter unna eiendommen, evt. bl.a. Coop Ekstra,  Rema 1000 og Meny, som alle ligger innen kort avstand. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Teie Torv, som ligger et par minutter unna med bil, et variert utvalg av butikker og fasiliteter. Tønsberg sentrum har alle bymessige fasiliteter og ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass ligger i umiddelbar nærhet. Ved å benytte bil tar det 5 minutter til Tønsberg sentrum, ca. 25 minutter til Sandefjord Lufthavn Torp og 45 minutter til Drammen.

Til Føynland barneskole er det ca. 1,8 km. Til Teigar ungdomsskole er det ca. 3,9 km og det er ca. 3,1 km til Borgheim ungdomsskole. Ved Borgheim ligger også Nøtterøy Videregående skole. Steinerskolen i Vestfold ligger på Vestskogen. Kommunen har både private og kommunale barnehager.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil som beskriver områdets fasiliteter og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

Enebolig - Selveier, oppført i 1954.

Innhold

Boligen er oppført over to etasjeplan i tillegg til en mindre kjelleretasje:

1. etasje:
Vindfang/entre, gang/hall med trappoppgang til 2. etasje, dusjbad/wc, kjøkken med spiseplass og stue-/spisestue med utgang til hage/terrasse via dobbelfløyet verandadør. I 1. etasje er det også hagestue og terrasse.

2. etasje:
Soveromsgang med trappegang til 1. etasje, 3 soverom og lagringskott.

Kjeller:
Gang og to åpne boder. Det er for øvrig krypkjeller under opprinnelig del av huset, men denne har ingen adkomstmulighet.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken. Se punktet "ferdigattest" for mer informasjon.

Andre bygninger på eiendommen

Det er oppført frittstående garasje med sammenhengende carportdel hvor bygningen i sin helhet er i svært dårlig forfatning. Garasje er ikke medtatt i ovennevnte arealer, denne har følgende mål: BRA: ca. 15 m². Carport delen av bygningen er ikke medtatt i BRA og er 14m².

Det er også oppført en eldre lekestue i enkel forfatning. Denne er plassert på vestsiden av hagen, mellom garasje/carport og huset.

Planskisser

Vedlagt følger planskisser over husets etasjeplan. Vi gjør oppmerksom på at disse kun er av illustrativ karakter og ikke er i målestokk. Det tas forbehold om avvik fra stedlig løsning og innredning.

Arealer og fordeling per etasje & angivelse av primærrommene (P-rom)

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 108 kvm

1. etasje: P-ROM/BRA: ca. 53/53 m²
2 .etasje: P-ROM/BRA: ca. 35/35 m²
Kjeller:     P-ROM/BRA: ca. 00/20 m²

Primærrom (p-rom) i bolighuset består av følgende rom:
Samtlige rom i 1. etasje og 2. etasje er medtatt i primærrommene (P-rom). Ingen rom er medtatt i kjelleretasjen, arealet i denne etasjen er således å anse som S-rom (sekundærrom).

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Vedvik taksering AS og er beregnet definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Bygninger og byggemåte

Enebolig fra 1954 som er til-/påbygget ca. 1959 og 1971. Boligen går over to etasjer + kjeller. Deler av boligen har krypkjeller uten adkomstmuligheter. Boligen er oppført i trekonstruksjoner over grunnmur av betongblokker. Fasader er kledd med liggende trepanel og taket er tekket med flat betongtakstein. Taksperrer i tre. Takrenner, nedløp og beslag av plast. Inngangsparti tekket med pappshingel. Vindskier, israfter og gesimser i tre. Vinduer i tre med 2-lags glass. Inngangsdør i tre og terrassedør i tre med 2-lags glass. For ytterligere info, se tilstandsrapportens enkeltpunkter.

Standard

Boligen har enkel standard, i all vesentlighet fra 1950-tallet og fra tidsepoken huset er senest på-/tilbygget på begynnelsen av 1970-tallet. Det må således påregnes renoverings-/oppussingsarbeider så vel innvendig som utvendig da bebyggelsen også bærer preg av manglende vedlikehold. 

Innvendig er det i all vesentlighet benyttet linoleum/belegg på gulvflater, tidstypiske panelplater og tapet på vegger og det er malte plater i de fleste himlinger. Det innslag er også innslag av trepanel på vegger i huset. Særskilt i 1. etasje er himlingshøyder lavere enn det som var normalt for tidsperioden.

Husets kjøkken har plass til spisebord og er innredet med enkel kjøkkeninnredning fra byggeåret. Innredningen har vaskekum & utslagsvask i rustfritt stål, fliser over benkeplater og kjøkkenventilator med direkte uttrekk. Komfyr med stekeovn og koketopp medfølger. Det er ikke opplegg til oppvaskmaskin. Kjøkkenet har fin nærkontakt med hagen i øst, i tillegg er det vindu mot syd, trukket opp på veggen som slipper inn naturlig lys til rommet. Herfra er det også nedgang til husets kjeller.

Hjemmets baderom er etablert etter byggeåret - et mindre rom som inneholder dusjhjørne, sokkeltoalett og vegghengt servant. Under sveiset våtromsbelegg er det gulvvarme og veggene er kledd med baderomsplater. Badet har mekanisk avtrekk. Det kan nevnes at det av takstmann er utført hulltaking uten å påvise unormale forhold.

Stuen i 1. etasje er et gjennomgående om med yttervegger mot tre sider - vest/nord/øst. På østsiden er det dobbeltfløyet verandadør til hage/terrasse, mot nord er det også rikelig med vindusflater som også slipper inn naturlig dagslys. I dette rommet er hjemmets varmepumpe plassert, det samme er boligens vedfyrte peisovn.

Hjemmets tre soverom ligger alle samlet i boligens 2. etasje, samtlige med inngang fra soveromsgang. Fra hovedsoverommet er det inngang til lagringskott, det samme er det fra soveromsgangen. Begge soverommene mot nord har plassbygde garderobeskap.

- Innvendige vannledninger er av jern og kobber.
- Stoppekran er plassert i kjeller.
- Avløpsrør av plast og støpejern.
- Varmtvannstanken på 200 liter av eldre dato
- Elektrisk tavleskap m/automatiske sikringer plassert i 2. etasje
- Elektrisk anlegg har åpen forlegning

For ytterligere beskrivelse, se tilstandsrapport som følger av salgsoppgaven.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 - mørk oransje (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
- 6 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 2 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
- 16 stk tilstandsgrad 2 (TG2 mørk oransje) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
- 7 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Elementer hvor TG-2 (mørk oransje) tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som ligger til grunn for tilstandsgraden, er det blant annet kommentert at: Det mangler snøfangere. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Karmene i vinduer og dører er slitte og det er sprekker i trevirket. Overflater er av eldre dato, og har en del slitasje. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Pipa har rennemerker etter sotvann. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Kjøkkeninnredningen er av eldre dato og har en del slitasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er registrert løs puss på muroverflater.

Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd), er det blant annet kommentert at: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav. Elektrisk anlegg er gitt TG3 grunnet løse kabler og defekt bryter i kjeller.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Oppvarming

Elektrisk, luft-til-luft varmepumpe og vedfyring.

Varmepumpe er plassert i stue-/spisestue, det samme er vedfyrt peisovn.

For øvrig elektrisk oppvarming med panelovner-/opplegg for elektriske panelovner.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Parkering

Garasje og carport og på egen gruset gårdsplass.

Tomt og hage

Tomtens areal: 1000,6m² iht. matrikkelkart.

Type tomt: Selveiet tomtegrunn.

Husets plassering, tilbaketrukket nord-vest på eiendommen, gir en romslig hage med gressplen syd og øst for huset hvor det er godt boltreplass for store og små med sine  tumleplasser som innbyr til alt fra lek og moro for barn til store familie-/venneselskap. Det er også noe gressplen både nord og vest for huset.

Vintergrønn hekk mot sykkelsti og Smidsrødveien gir god skjerming året rundt, det samme gjør hekken mot naboeiendommen i syd. Øvrig del av tomten er godt skjermet av diverse trær og prydbusker.

På sydsiden finner man også eiendommens gruslagte gårdsplass og inngangsparti hvor det er rikelig utvendige biloppstillingsplasser og adkomstparti frem til husets hovedinngang.

For beskrivelse av tomtens grenselinjer, se situasjonskart og matrikkelbrev som følger av vedlegg til salgsoppgave. Det gjøres oppmerksom på at arealangivelser, også med eventuelle tilhørende kart, kan ha usikre/upresise grenser. Man kan dermed få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.

Eier

Karin Otnes

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp med slamavskiller. Det må påregnes å komme pålegg om å utbedre avløp i nær fremtid i følge opplysninger fra Færder kommune.

Adkomst fra Smidsrødveien som er fylkesvei.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til: Boligbebyggelse og Gang/sykkelvei, med Plan (vedtaksdato): Kommuneplan (31.1.2018).

GJELDENDE REGULERING:
Eiendommen ligger i et område som ikke er omfattet av egen reguleringsplan.

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Færder kommune.

Ferdigattest og bemerkninger til bygningstegninger samt bebyggelse på tomten

Boligen har ikke ferdigattest i kommunens arkiv. Det bemerkes at det ved endringen av plan- og bygningsloven i 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1998. Dersom det ikke foreligger ferdigattest vil det ikke være mulig å få ordnet med ferdigattest, og en eventuell søknad vil avvises av kommunen.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger i kommunens arkiv, men det er avvik fra disse. Tilbygget inngangsparti og terrasse med hagestue fremgår ikke av mottatte tegninger. Det foreligger ikke plantegning for kjeller, men det foreligger plantegninger på kjeller under opprinnelig del av huset som ikke ble bygget. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne ved evt. søknad, og alle kostnader forbundet med dette.

Garasje/carport er plassert noe over tomtegrense i vest, inn på tomten til gbnr. 22/91 (Porfyrveien 18). Støttemur og hekk er også oppført inn på samme eiendom. Nåværende eier av gbnr. 22/91 har gitt uttrykk for at dette ønskes rettet opp og interessenter gjøres særskilt oppmerksom på dette. Kjøper påtar seg risikoen evt. fremtidig prosess rundt dette forholdet.

Prisantydning

2 590 000,-

Beregnet totalkostnad

2 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 80 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 93 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 683 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Kontroll av eiendommens pipe/fyringsanlegg - VIB rapport

Det er utført rapport fra VIB (Vestfold interkommunale brannvesen) ved seneste anledning 6. mai 2010. Det ble ikke avdekket avvik på fyringsanlegget da tilsynet ble utført den gang. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er utført kontroll siden tilsynet for 2010 og at forhold ved eiendommen kan ha endret seg, evt. forskrifter/krav kan være endret siden forrige kontroll av fyringsanlegget.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 10 500 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Selger holder boligen forsikret frem til og med tidspunktet for kjøper sin overtagelse.

Kjøper må selv sørge for egen bygningsforsikring og evt., innbo-/løsøreforsikring fra og med datoen for overtagelse.

Kommunale avgifter

Kr. 14 840 pr. år

Kommunale avgifter er oppgitt som årlig som for inneværende år og inkluderer kommunens leveranse av vann, avløp, renovasjon og feiing.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Formuesverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: kr 654 250,-.
Formuesverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr 2 355 300,-.

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er for inntektsåret 2020. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt i denne delen av Færder kommune pr. i dag.

Adgang til utleie

Boligen er registrert med en boenhet og den har ingen separat utleiedel i tillegg til denne.

Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie av bolig er et generelt krav om Radonmåling. Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Skolekrets

Eiendommen tilhører Føynland skolekrets (skolekrets 8).

For evt. spørsmål anbefales det å ta kontakt med Skolekontoret ved Færder kommune.

Konsesjon/odel/boplikt

Det er verken konsesjonskrav eller odel knyttet til omsetning av eiendommen.

Det er heller ikke boplikt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Adkomst - slik finner du frem til Smidsrødveien 158

Reiserute frem til eiendommen:
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, denne er vedlagt i salgsoppgaven.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Vennligst angi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av kjøpetilbud.

Tinglyste heftelser/servitutter/rettigheter/grunndata

Følgende er registrert i eiendommens grunnboksblad:

Heftelser/servitutter:
1980/1106-1/91 - Erklæring/avtale tinglyst 19.02.1980. Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn.
 
Rettigheter på andre eiendommer:
Ingen rettigheter funnet.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter/rettigheter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Simon Mellingen

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Simon Mellingen

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?