Til innholdet

Funkisinspirert enebolig i rolig villagate med kort vei til sjøen. Solrik, stor og skjermet tomt. Rett til båtplass.

Havørnveien 3B
Prisantydning 6 475 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 192
BRA: 242 m²
Soverom: 5
Byggeår: 1962
Tomtareal: 1027 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

KARLSEBAKKEN/HUSVIK - CA. 300M FRA SJØEN

Adresse

Havørnveien 3B 3124 Tønsberg

Velkommen til Havørnveien 3b og denne fredelig beliggende eneboligen med sentral og sjønær beliggenhet!

Velkommen til Havørnveien 3b og denne idyllisk beliggende eiendommen med usjenert og rolig beliggenhet i et meget attraktivt villaområde ved Karlsebakken/Husvik. Fra eiendommen er det kort gangavstand til sjøen og Nes båthavn, og ikke minst et hav av flotte turterreng omtrent like utenfor egen dørstokk. Ved Nes båthavn har man tinglyst rett til båtplass.

Eiendommen ligger i en gate med lite gjennomgangstrafikk, beliggenheten er både skjermet og rolig. Legger man til en solrik plassering, den sjønære beliggenheten (ca. 300 meter i luftlinje), nærhet og gangvei til skoler og barnehager,  forstår man raskt at dette er beliggenheten for deg som ønsker ro og fred men samtidig muligheten til å bo sentralt. Avstanden på ca. 5 km til Tønsberg sentrum gjør også beliggenheten attraktiv. Eiendommen ligger med andre ord perfekt for blant annet barnefamilier.

Huset har en funkisinspirert arkitektur og hjemmet passer for de fleste aldersgrupper med alt man trenger på ett plan på hovedplanet. I tillegg bys det på en romslig sokkel-/underetasje. Hjemmet har et helhetlig, lyst og hyggelig preg i fin harmoni med  husets egenart med gjennomtenkte løsninger.

Boligen byr på plass i massevis. Et av husets "signaturer" er åpne/sosiale soner.  I 1. etasje finner man blant annet et hyggelig kjøkken med ny innredning fra 2002 og åpen spisestueavdeling, en lys stue med ny peis, stor hall og entre, baderom og separat vaskerom. Hjemmet byr videre på hele fem soverom, to av disse er plassert i boligens sokkel-/underetasje som for øvrig inneholder blant annet ekstra baderom, en lys og hyggelig peisestue og rikelig med bod-/lagringsplass. Det er også oppført en integrert garasje på hovedplanet, i sammenheng med denne finner man en raus gårdsplass.

I den solrike og skjermede tomten er det rikelig med boltreplass for både store og små. Tomten er selveiet og er på hele 1 027,3 m². Eiendommen er pent opparbeidet og ikke minst skjermet med store uteplasser og hage hvor familiemedlemmer i alle aldre kan oppholde seg trygt og godt med masse utendørs oppholdsarealer. 

På vegne av eier og Z-eiendom AS ved eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes det velkommen til visning!

Fremtredende egenskaper ved eiendommen

º Romslig enebolig fra 1962 oppført over to etasjeplan
º Funkisinspirert arkitektur og utstrakt bruk av opprinnelige detaljer
º Svært attraktivt og fredelig villaområde med nærhet til det aller meste 
º Flotte tur-/rekreasjonsområder langs sjø og i skog i nærmiljøet
º Noe sjøglimt fra boligen og ca. 300 meter i luftlinje til sjøkanten
º Kort gangavstand til sjøen, badeplasser og småbåthavn
º Rett til båtplass på nedsiden av området  v/Nordre Nes småbåthavn (se egen info)
º Solrikt hageanlegg med skjermede og store uteplasser
º Selveiertomt på hele 1 027 m² med koselig og pent opparbeidet hage
º Stor gårdsplass med nylagt belegningsstein fra 2004
º Stor hovedetasje med alle nødvendige funksjoner på ett plan
º Innholdsrik sokkel-/underetasje med både innvendig og utvendig inngang
º Integrert garasje
º En ypperlig familiebolig med massevis av plass!
º Romslig stue-/spisestue hvor vinduer fra tre sider gir masse naturlig lys
º Peisestue i sokkel-/underetasje tilbyr "alenesone"
º Flott og delvis åpen kjøkkenløsning med Strai kjøkken fra 2002
º Fem soverom - tre i hovedetasjen og to i sokkel-/underetasje
º Baderom og WC i begge etasjer 
º Romslig og separat vaskerom med stort kjølehjørne på hovedplanet
º Arealgenerøs entre og hall danner et flott inngangsparti
º Enkelte rom med innslag av hele 2,75 meter under tak som gir et flott særpreg
º Ny Nordpeis fra 2019 i 1. etasje og åpen peis på nedre etasjeplan
º Utstrakt bruk av originale eikestavsgulv i hovedoppholdsrommene
º Påkostet varmesentral fra NIBE - luft-til-vann varmepumpeanlegg fra 2015
º Romslig hage-/redskapsbod i uthus oppført i 1990
º Eiendommen passer de aller fleste aldersgrupper og tilbyr gode oppvekstvilkår
º Ca. 5 km til Tønsberg sentrum
º Gangvei til Husvik barneskole og flere barnehager
º En spennende eiendom som anbefales besiktiget!

Nærområdet og beliggenhet

Havørnveien 3b ligger i et sjønært, svært populært og barnevennlig boligområde ved Nordre Nes/Husvik. Det er gangavstand til barnehage og kun 5-6 minutters gangavstand flott badestrand og småbåthavn nederst i Karlsebakken, Nes småbåthavn.

Man finner også en rekke andre badeplasser i nærmiljøet, bl.a. på Klopp og på Jarlsø. Det finnes i tillegg en rekke små, usjenerte badeplasser i de mange friområdene på Husvik, Nes og nærliggende områder. Det er kort gangavstand til området hvor det er mulighet for båtplass, ved Nordre Nes småbåthavn. Du finner du også en rekke andre småbåthavner i nærmiljøet som fører deg rett ut til den vakre skjærgården rundt Tønsberg-/Nøtterøy-/Tjøme. Vallø båthavn, som er Vestfolds største småbåthavn, ligger en kort sykkeltur fra området.

Ellers finner du fine turområder nærmest rett utenfor egen dørstokk og allsidig idrettsanlegg på Tolvsrød (Flint idrettslag). På vinterstid spenner du på deg skiene og går rett ut i lysløype ca. 100 meter fra området. 

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet ved Kiwi på Narverød, Meny på Tolvsrød og Joker Jarlsø. Du finner en rekke forretninger og servicetilbud i nærmiljøet ved Olsrød Park, Tolvsrødsenteret og på Jarlsø. Tønsberg sentrum byr blant annet på shoppingsenteret Farmandstredet med et godt og variert utvalg av butikker og servicetilbud i tillegg til en rekke sentrumsforretninger med et hav av ulike tilbud.

Eiendommen har gangavstand og gangvei til Husvik barneskole, og for elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Presterød ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Til Tønsberg sentrum er det ca. 5 km og det er sykkel-/gangvei inn fra Jarlsøveien på dager hvor man ønsker å la bilen bli værende hjemme. Havørnveien ligger ca. 10 mil fra Oslo og har enkel adkomst til E 18 med den nye tilførselsveien i Kjelletunnellen fra Kilen. E 18 fra Tønsberg til Oslo har 4-felt hele veien, noe som gjør at kjøreturen til Oslo gjøres unna på drøye timen! Utmerket kommunikasjonstilbud, både med buss til Tønsberg sentrum og togforbindelse fra Tønsberg Jernbanestasjon - alt innen en avstand på ca. 5 km. Til Torp Flyplass er det ca. 25 minutter med bil med daglige avganger til en rekke Europeiske byer.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil som beskriver området fasiliteter og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

Enebolig  - selveier oppført i 1962.

Innhold

Boligen er oppført over to etasjeplan med løsning som vil passe for mange aldersgrupper. Her har man normalt alt man trenger på ett-plan i hovedetasjen og huset har en arealeffektiv og god planløsning med fleksible anvendelsesmuligheter som beskrives som følger:

1. ETASJE:
INNGANGSPARTI med takoverbygg både i tilknytning til husets hovedinngang og innkjøring til garasjeanlegg.

ENTRE med anhengs-/garderobeplass.

VASKEROM med diverse skapinnredning, benkeplass og stort kjølehjørne.

HALL i åpen vinkelløsning med GANG med lukket trappegang til sokkel-/underetasje.

KJØKKEN med spiseplass og åpen løsning med hjemmets SPISESTUE.

STUE med peis, utgang til syd-vestvendt veranda og plass til flere møbelgrupper/"avdelinger". Stuen ligger i også i åpen løsning med nevnte SPISESETUE.

3 SOVEROM samlet i bade-/soveromsavdeling mot syd-øst.

BADEROM som inneholder badekar med dusjanretning, WC og baderomsinnredning.

SOKKEL-/UNDERETASJE:
Lukket TRAPPEGANG og GANG med oppgang til hovedetasje og inn-/utgang til hagen mot syd.

PEISESTUE med store vinduer ut mot hagen i syd.

SOVE-/BADEROMSGANG i åpen vinkeløsning med øvrig gang i etasjen.

2 SOVEROM - begge med stort vindu ut mot hagen i syd.

BADEROM som inneholder dusj, WC og baderomsinnredning.

BOD/GANG med diverse plassbygde oppbevaringsmøbler/skap.

TEKNISK ROM/FYRROM hvor blant annet husets vannbårne anlegg fra 2015 er installert.

Stort, uinnredet LAGRINGS-/BODROM.

GARASJE:
INTEGRERT GARASJE (enkeltgarasje) vegg-i-vegg med boligens nordvegg. Garasjen har en ypperlig plassering, tilknyttet husets overbygde hovedinngang hvor man kan gå "tørrskodd" til og fra boligen. Garasjen har støpt betonggulv. Innkjøring fra malt vippeport av tre. Vindu på ytterveggen mot nord tilfører garasjen naturlig dagslys.

UTHUS:
Det medfølger et frittstående uthus som benyttes blant annet som redskaps-/hagebod. Denne er oppført ca. 1990 (ny shingel på yttertak ca. 2010) og er plassert på tomtens syd-østre hjørne.

Planskisser over boligens inndeling

Vedlagt følger planskisser som illustrerer inndelingen av boligen. Denne er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning. Uthus-/lekestue er ikke illustrert i planskissene, det er også kun deler av terrassen i hagen som er illustrert.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken. Se punktet "ferdigattest" for beskrivelse av sistnevnte.

Eiendommens flotte og solfylte uteplasser

Tomten er solrik og dette gjenspeiler seg i eiendommens uteplasser. Terrassemiljøet er konsentrert ut for sydsiden og deler av vestsiden av huset hvor man kan nyte lange soldager, også frem til godt ut på kvelden i sommerhalvåret. Dette misunnelsesverdige og godt skjermede utomhusområdet innbyr til både privatliv og muligheter for store hageselskap med suverent god plass til ulike utemøblement, soner for grilling og andre utendørsfasiliteter.
I fin sammenheng ytterst i hagen er det oppført en frittliggende uteplass med delvis overbygget Pergola på terrenget. Denne strekker seg helt frem til uthuset i syd-øst. Terrassen er bygget av impregnerte materialer og terrassebord av tre, opprinnelig oppført ca. 1980 og om-/påbygget ca. 2003. Blomsterbed samt skjermende tett gjerde og pent beplanting skaper en fin variasjon og skjerming til denne flotte uteplassen.

Det er også veranda ut for stuen mot syd og vest. Denne er bygget i tre ca. 1980 og oppgradert med nye søyler ca. 1995. Det er også en markplatting av terrassebord inntil sydveggen, under soveromsvinduene i sokkeletasjen.

Tinglyst båtplass i Nordre Nes Småbåthavn

Det foreligger tinglyst strand-/bryggerett til "det fellesareal som er avsatt til dette bruk" (ref. ordlyd i tinglyst dokument). Det er mulighet for båtplass ved Nordre Nes småbåthavn som ligger nederst i Karlsebakken, en avstand som i luftlinje er ca. 300 meter fra Havørveien 3b.
Småbåthavnen har båtplasser på opp til ca. 30 fot og det er rullerende tildeling av plass avhengig av båtstørrelse og den til enhver tilgjengelige plasser. Avhengig av båtstørrelse betales det i dag fra ca. kr 3 500,- til ca. kr 6 000,- i årlig driftskostnader ved bruk av plass.
Det opplyses at eiere av eiendommen har ikke praktisert bruk av plass på mange år, men båtforeningen tilbyr tilgjengelig plass forutsatt tidsnok varsel til båtforeningen for fremtidig eier av eiendommen, avhengig av båtstørrelse. Selger av eiendommen vil innbetale et beløp på kr 32 500,- som er andel av nylig oppgradering av båthavnen og besørge andelsbevis for båtplass transportert til ny eier av eiendommen. Formann i båtforeningen: Dag Austad - tlf. 482 60 961/e-post: formann@nnsbh.no. Båthavnen har egen hjemmeside: https://www.nnsbh.no/home. Tinglyst dokument og nåværende andelsbevis er vedlagt i salgsoppgave.

Tomt og hage

Tomteareal: 1 027,30 m² iht. matrikkelbrev.

Tomtetype: Selveiertomt.

Hagen og uteplasser er pent og i øyenfallende godt planlagt, samtidig innbyr den til alt fra lek og moro for barn i alle aldre til utendørs familie-/venneselskap. Sydsiden og deler av vestsiden på eiendommen er i det vesentlige opparbeidet med eiendommens hoveduteplasser.

Tomten er opparbeidet med gressplen, diverse prydbusker, en rekke blomsterbed/blomsterarrangementer og enkelte trær for å nevne noe. Legg blant annet merke til det dekorative bjerketreet i front av huset, i hagen på nedsiden av huset finner man blant annet et frukttre. Det er gressplen på alle sider av huset. Gressplenen mot sjøsiden (i syd) ligger på et noe lavere nivå enn øverste del av hagen.

Tomtens yttergrenser er pent avgrenset. I front av huset, i nord ut mot Havørnveien, er det natursteinsmur hvor blant annet massevis av stauder skaper en flott effekt. Samme type mur er ført delvis inn på gårdsplassen. På østsiden er det skjermende løvhekk og uteplassene mot syd er godt skjermet av tett tregjerde.

Den store gårdsplassen på eiendommen er steinlagt med tromlet belegningsstein fra 2004, steinleggingen strekker seg helt frem til husets inngangsparti og garasjeinnkjøring. Dette gir enkelt vedlikehold og et raust område for biloppstillingsplasser. Legg merke til den "mye overgangen" under overbygget v/husets inngangsparti og garasje hvor det er lagt dekorativt skiferdekke. På vestsiden av eiendommen er det installert medfølgende flaggstang.

Tomtens grenselinjer fremkommer av situasjonskart  som utgjør vedlegg til komplett salgsoppgave

Standard

Huset innredninger og egenskaper i ulike rom i hjemmet beskrives blant annet som følger: 

Kjøkkenet med ny innredning fra 2002 og åpen løsning med spisestue:
Kjøkkenet har en fin plassering i husets hovedoppholdssone, sentralt men likevel skjermet fra hjemmets hovedstue som ligger vegg-i-vegg. Rommet nås både fra hallen og hovedstuen. Den åpne løsningen med spisestuen gjør kjøkkenet romslig med fin romfølelse. Løsningen gjør også rommet  lyst med godt innslipp av naturlig dagslys. Den åpne løsningen fra spisestueplassen, som gjør at rommet har vindu både mot nord og vest, fører også til at man har innsyn fra spiseplassen til flammebildet til den moderne peisovnen i hovedstuen. Under vinduet mot eiendommens gårdsplass og hage i nord er det også plass til kjøkkenspisebord utover den åpne løsningen mot spisestuen. Ønsker man å invitere til større venne-/familieselskap, kan denne sonen fint møbleres med langbord for mange personer.
Kjøkkeninnredning med både over-/underskap hvor innredningen er ny fra 2002, pent tilpasset rommets utforming. Innredning, fra norske Strai kjøkken på Sørlandet, har lyse fargetoner som gjør at innredningen på et diskrè vis er pent tilpasset den åpne løsningen. Innredningen byr på utstrakt bruk av praktiske kolonialskuffer, heltre benkeplater og takhøye overskap med innslag av både vitrineskap og åpne hyllesystem.
I 2002 ble også tidligere halvvegg mot spisestuen fjernet til nåværende åpne løsning. Samme år ble kjøkkengulvet utskiftet og det ble lagt ny himling (malt trepanel). Fiskebensmønstret stavparkett av eik fra byggeåret gir et flott særpreg spisestuedelen innerst i rommet. Vinduet under den minste spiseplassen ble utskiftet i 1994. I 1986 ble vinduet i spisestuen skiftet til mindre vindu, samtidig ble vegg og dør inn til hovedstuen fjernet.

Hvitevarer som medfølger:
* AEG stekeovn fra 2020 i høyskap
* Helintegrert oppvaskmaskin fra 2020
* Zanuzzi helintegrert kjøleskap fra 2002
* Zanuzzi keramisk steketopp fra 2002 montert i benkeplate

Hovedstuen med peisovn og utgang til veranda:
I den lyse og trivelige stuen dominerer blant annet vindusflatene. Med åpen løsning mot spisestuen får man lysinnfall fra tre sider. Rommets hovedvinduer og verandadør er orientert mot syd. Det er dermed vinduer både mot syd, vest og nord som gjør stuen gjennomlyst det meste av dagen,  likevel er det godt veggplass. Vinduene gir også fin nærkontakt med eiendommens koselige veranda og hage hvor verandaen har trapp som fører videre ned til hageanlegget. Stuen byr på ulike, naturlige "avdelinger" med fleksible og gode møbleringsmuligheter. Herfra har man også innsyn til den energieffektive og rentbrennende peisen fra Nordpeis. Denne er ny fra 2019 og har innsyn fra tre sider. Peisen blir, blant annet grunnet sitt høye brennkammer, et flott innsyns-/samlingspunkt på mørke vinterkvelder. Balkongdør og sammenhengende vinduer er skiftet i 2012, vinduet i enden av rommet er fra 1995. Fiskebensmønstret stavparkett av eik fra byggeåret gir, på samme måte som i spisestuen, et flott særpreg til rommet. Som for øvrige i de fleste rom på hovedplanet, gir pult-taks løsningen i stuen en flott karakter til himlingen.

Entrè og hall - adskilt av dobbel glassdør:
Vel innenfor hjemmets hovedinngangsdør møter man først hjemmets entre og deretter en imponerende hall. Entrèen skaper sammen med den innenforliggende hallen en hyggelig og innbydende sone i huset som ønsker "velkommen inn" på et flott vis. Legg merke til takhøyden med en gang man kommer inn i hallen; fra gulvet og opp til taket hvor det er takhøyt vindu er det på det høyeste hele ca. 2,75 meter som gir et flott særpreg og god romfølelse takket være boligens pult-taks løsning. Den doble glassdøren mellom rommene åpner fint opp mellom entreèn og hallen. Nivåforskjellen med opptrappet løsning fra entreèn til hallen markerer også overgangen mellom disse to rommene. Begge rom byr på god oppbevarings-/anhengsplass for ytterklær, skotøy og annet. I hallen medfølger blant annet et fastmontert møblement fra år 2000 med  doble gardeobeskapsdører og diverse skuffer. Flismønstret stavparkett av eik fra byggeåret gir et flott særpreg både hallen, mens flisene i entreèn sørger for slitesterk løsning med en gang med kommer inn i huset. Gulvflisene er lagt ca. 1985. Over inngangspartiet er det overbygg som gir god skjerming til husets hovedinngangsdør. Innerst i hallen, i sonen som fører inn til soverommene og badet i 1. etasje, er det plassbygde garderobeskap. Innerveggene i hallen er av malt trepanel fra 1990. Det store vinduet i entreen er utskiftet etter byggeåret. Dette gir, sammen med vinduene i inngangsdøren, godt med naturlig dagslys.

Peisestuen i sokkel-/underetasjen:
Dette rommet er på en flott måte skjermet fra øvrige hovedoppholdsrom i huset, plassert "for seg selv" på nederste etasjeplan med store vinduer ut mot uteplassene og hagen i syd. Peisestuen er et lyst og trivelig rom hvor sokkelløsning gjør at langsiden av rommet ligger på samme gulvnivå som hagen og er et ypperlig rom hvis man vil trekke tilbake fra husets hovedoppholdsrom og til "alenesone". Det er god plass til flere "avdelinger" for sitte-/loungegrupper og innerst i rommet finner man den koselige peisen med bred ildåpning som skaper en flott stemning når mørket faller på. I 2004 er det lagt nytt og underisolert heltre furugulv i rommet, dette er malt i en lys farge!

Husets tre soverom i 1. etasje og to soverom i sokkel-/underetasje:
Huset har hele fem soverom, tre av disse ligger samlet i husets hovedetasje mens de to øvrige ligger "for seg selv" på nederste etasjeplan.

Hjemmets mest naturlige hovedsoverom i 1. etasje ligger på boligens hjørne mot syd-øst med vindu mot syd. Vinduet er skiftet ca. 2008. 4-dørs innbygget garderobeskap, samtlige også med overdører, gir oppbevaringsplass for klestøy. Den lyse askeparketten på gulvet er lagt ca. 1996.

Soverom 2  i 1. etasje ligger på husets nord-østre hjørne. Her er det også et 4-dørs innbygget garderobeskap med både høyskapsdører og overdører. Vinduet i rommet er utskiftet etter byggeåret og vender ut mot hagen i øst. Ca. 1985 er gulvet skiftet til heltre furugulv som er hvitpigmentert. 

Soverom 3 ligger vegg-i-vegg med hovedsoverommet, og dermed med vindu (utskiftet etter byggeåret) ut mot hagen i syd. Fra dette rommet er det inngang til et romslig kleskott/garderobe. Gulvet på soverommet er utskiftet til parkettlaminat.

Begge soverommene i sokkel-/underetasjen vender også ut mot hagen og uteplassene i syd. På samme vis som i peisestuen sørger sokkelløsning for at rommene ligger på samme gulvnivå som hagen. Begge rom har dermed naturligvis vindu som vender denne veien, begge er utskiftet.
Soverom 4 ligger innerst på nedre etasjeplan, skjermet i motsatt ende av hjemmets peisestue. Dette er det største av de to soverommene i etasjen og er blant annet innredet med 2-dørs plassbygget garderobeskap med både høyskapsdører og overvinduer samt gulv av parkettlaminat som er utskiftet etter byggeåret. Soverom 5, som ligger vegg-i-vegg, er innredet med 2-dørs takhøy skyvedørsgarderobe og teppe på gulv.

Baderommet i 1. etasje:
På samme måte som i hallen i samme etasje er det fra gulvet og opp til taket på det høyeste hele ca. 2,75 meter som gir et flott særpreg og flott romfølelse. Vinduet øverst på veggen på samme sted slipper inn dagslyset og gir en flott effekt til rommet. Baderommet er praktisk plassert i boligen med sin sentrale beliggenhet nær hovedoppholdsrommene, men også i sammenheng med de tre soverommene i 1. etasje. Badet er i det vesentlige fra byggeåret, men baderomsinnredningen og gulvtoalettet er utskiftet henholdsvis i 2019 og 2009. Flisbelegget er fra opprinnelig byggeår mens trepanelen i himlingen er lagt i 1999. Veggene har brystningsløsning med hvite, tidløse fliser i nederste del og baderomstapet i øverste del. Badekaret med dusjløsning har nye kraner fra ca. 1999. Baderomsinnredningen har bred og helstøpt servantbenk med to underliggende og praktiske kolonialskuffer med lærtrukne håndtak.

Baderommet i sokkel-/underetasjen:
Badet i denne etasjen er innredet med baderomsmøbel, WC og dusj. Rommet er omgjort/oppusset ved seneste anledning i 1987 hvor det blant annet støpt gulv med varmekabler og fliser. I 1992 er det lagt nye fliser på 2 vegger i dusjsonen. I 2003 ble baderomsveggene tapetsert med strie og malt med Lady våtromsmaling, grunnet med våtromsgrunning og lim. Sokkeltoalettet er utskiftet i 2019 og baderomsinnredningen består av fire underskap m/slagdør og overliggende baderomsbenk med nedfelt servant. Dusjløsningen er veggmontert med forheng. Selger opplyser at sluket på badet i kjelleren ble tett og ble stakket opp av Rørlegger Terjesen i 2022.

Vaskerommet med kjølehjørne - innenfor entreèn i 1. etasje:
Dette rommet ligger praktisk plassert i huset med enkel tilkomst fra entrèen. I dette rommet er det også installert et element-kjølehjørne fra Norcool fra ca. 1999 hvor kjøleaggregat er utskiftet ca. 2010. Rommet har godt med oppbevarings-/arbeidsplass og er innredet med blant annet vaskekum og sidekum/utslagsvask nedfelt i benkeplate som har også underliggende plass for vaskemaskin. Vaskerommet er videre innredet med en rekke overskap, underskap og benkeplaten fungerer også som en fin arbeidsbenk. Det er skiftet panel på vegger og fliser på gulv i 1999.

For ytterligere og spesifiserte detaljer rundt innvendige overflatematerialer og øvrige rom, se utarbeidet tilstandsrapport.

Elektrisk anlegg

Hovedinntaksledning er omlagt fra tidligere luft strekke til bakkenett hvor utvendig koblingsskap er nytt i 2015.
Innvendig er det er skiftet til automatsikringer i 2013 i eksisterende skap fra byggeår. Tavleskapet er plassert i lukket trappegang mellom husets etasjer. Anlegget har 50 ampere hovedsikringer, 20 ampere teknisk sikring og 16 samt 10 ampere forbrukssikringer.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 192 kvm, Bruksareal: 242 kvm

1. etasje: P-ROM/BRA: ca. 126/141 m²
U. etasje: P-ROM/BRA: ca. 66/101 m²

Primærrom (p-rom) i bolighuset består av følgende rom:
Alle innvendige rom i 1. er medtatt i P-rom med unntak av garasjerom på ca. 15 m². I sokkel-/underetasje er alle rom medtatt med unntak av teknisk rom/fyrrom og boder på i alt ca. 35 m².

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Onsrud taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Byggemåte i korte trekk

Enebolig over to etasjer fra 1962 hvor bebyggelsen er oppført i tre på mur.

Grunnmur/fundamentering: Grunnmur i betongstein, stripefundamenter av betong under grunnmur.

Yttervegger: I 2012 er det skiftet trekledning på syd og østvegg. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeåret og stående bordkledning av treverk. Fasade mot vest er av synlig murstein. Yttervegger for garasje og inngangsparti er av lettklinkerblokker. Vegger i sokkel-/underetasje er av sementblokker /støpte vegger.
 
Yttertaket har pult-taks konstruksjon hvor taket er tekket med pappshingel som er omlagt i 1993. Takrenner og nedløp i stål og sink hvor takrenner mot syd er skiftet i 2012.

Vinduer: Hovedsakelig  vinduer fra 1980 og 1990 tallet. Vinduer i stue er skiftet i 2012. Enkelte vinduer er fra byggeår, blant annet på baderommet og hall i 1. etasje og i peisestuen i sokkel-/underetasjen.

Beskrevet byggemåte er basert på utarbeidet Tilstandsrapport. For ytterligere og mer utvidet beskrivelse av byggemåte, se tilstandsrapporten..

Oppvarming

Eiendommen har oppvarmingskilder basert  luft-til-vann varmepumpe og vedfyring.

Det er etablert varmesentral fra tradisjonsrike NIBE, basert på luft til vann i 2015. Varmesentralen fungerer kombinert med hjemmets varmtvannstank. Eksisterende radiatorer fra tidligere oljefyr brukes til varmefordelingen i boligen. Anlegget er installert av Thorstensens Eftf. AS og Vestfold Varmepumpeservice AS. Radiatorer er fra byggeåret og disse er plassert på innervegger. Innstøpte vannsløyfer under fliser i gang på nederste etasjeplan. Baderommet i sokkel-/underetasjen har innstøpte elektriske varmekabler.

Vedfyring med peisovn fra Nordpeis ved stuen og spisestuen i 1. etasje, i tillegg er det åpen peis i peisestuen i sokkel-/underetasjen. Huset har dobbelt pipeløp (mursteinspipe), plassert ved boligens vestre fasade. Pipe er utbedret ved beslag over yttertak på tre sider av pipen. Dette er utført etter lekkasje i 2006 av Karpinen blikkenslagerfirma i 2006.

Det opplyses at eiendommen tidligere hadde oljefyringsanlegg, nedgravd oljetank er sanert og fylt igjen i 2015. Oljefyren ble fjernet fra fyrrom/teknisk rom i forbindelse med erstatning til luft-til-vann anlegg. I følge selgers egenerklæring har kommunen har gitt dispensasjon til å la nedgravd tank bli liggende da den ligger tett mot garasje og vindfanget på huset.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Parkering

Parkering i garasje og på egen tomt hvor det også er en romslig gårdsplass med rikelig av biloppstillingsplasser. For øvrig gateparkering (avgiftsfri) etter lokale retningslinjer/gjeldende regelverk.

Garasjeanlegget er nærmere beskrevet i punktet "innhold".

Eier

Profil Eiendom AS v. Ole Kenneth Høie

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra Havørnveien som er offentlig vei (kommunal).

Vann og avløp er offentlig tilknyttet. Ny vannledning (plast) til kommunalt punkt i 2000. Avløpsanlegget går direkte til offentlig avløpsnett. Ny avløps-/kloakkledning til kommunalt punkt i 2003, både vannledning og avløpsledning er av plast. Tidligere septiktank er ikke lengre i bruk. Det er samtidig etablert drens og inspeksjonskum for vedlikehold av anlegget.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen for Tønsberg kommune av 22.05.2019 er avsatt til "Boligbebyggelse - Nåværende".

Det eksisterer ingen reguleringsplan for eiendommen/området innenfor eiendommen.

I følge innhentede opplysninger fra Tønsberg kommune omfattes eiendommen heller ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov, og ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak. Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen og det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Annen eier-/reguleringsinformasjon

Selger, Profil eiendom AS, har eiet eiendommen siden 15. mars 2022 og til din orientering informeres det at det har vært søkt om oppføring av to eneboliger som erstatning for dagens bebyggelse. I sin omsøkte form (identiske boliger i to etasjer med saltak) ble det gitt kommunalt avslag på selgers søknad. Selger har valgt å trekke sin byggesøknad. For evt. ønske om ytterligere informasjon om tidligere søknad, tegninger og beskrivelse - ta kontakt med megler.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 14/12-1962. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Baderom på nederste etasjeplan er anført som "WC" i byggemeldte tegninger, men senere noe utvidet til bad. Veranda på øverste etasjeplan er vesentlig større enn på byggemeldte tegninger, på enkelte av byggetegningene fremkommer den ikke i det hele tatt. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold dersom disse ønskes omsøkt hos bygningsmyndighetene i tråd med dagens bruk.

Prisantydning

6 475 000,-

Beregnet totalkostnad

6 475 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 161 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 475 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 175 212,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 650 212,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport og oppsummerte tilstandsgrader fra tilstandsrapport

Det foreligger et tilstandsrapport datert med rapportdato 17/2-2023 fra Jens Martin Onsrud - Onsrud taksering AS som er uavhengig og autorisert Takstmann.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til
avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger med i alt 34 stk. punkter;

- 11 stk. tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  6 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak (TG 2 "lys orange").
-  10 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak (TG 2 "mørk orange").
-  3 stk. tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik.

TG-3 med angitte kostnadsestimat er gitt for begge husets baderom og husets vaskerom da disse er etablert før 1997 og ikke vært oppgradert etter etableringsdato og dermed har rommene "oppbrukt levetid". Badet i sokkel-/underetasjen er noe oppusset i 1987 og 1992. Fuktsøk er utført i rommet uten å påvise unormale forhold, men det er kommentert at våtrommet har påløpt alder og konstruksjoner ansees å ha passert normal brukstid. På baderommet i 1. etasje er det ufført hulltakning er utført uten å påvise unormale forhold. Det er påpekt at rommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Rommet er ikke oppført med godkjent tettesjikt på gulv, eventuell membran og tapet på vegg har passert forventet levetid. Det anbefales bruk av dusjkabinett frem til evt. renovering for å hindre direkte vannpåkjenning på overflater. På vaskerommmet er det utført fuktsøk uten å påvise unormale forhold, men må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
For TG-2 ("mørk oransje med angitte kostnadsestimat) som "kan kreve tiltak" er det anført at taktekking har passert forventet levetid, enkelte beslag/nedløp har alder/værslitasje og avflassinger, veggkonstruksjon har på overflater alder/værslitasje/påbygynnende råte, vinduer og terrassedør har passert mer enn 50% av forventet levetid, ytterdør har påløpt alder og slitasje, rekkverk på balkong er for lavt i forhold til dagens krav til
rekkverkshøyder og målt høydeforskjell i etasjeskille er på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter, det er påvist avvik på enkelte innvendige dører som tilsier at det bør foretas tiltak, el-anlegg er av varierende alder og grunnmur har sprekkdannelser.

Avvik som ikke har angitte kostnadsestimat (TG-2 "lys orange" og TG-1 vurderinger er ikke kommentert i salgsoppgave, men angitt og beskrevet i tilstandsrapporten.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Kontroll av eiendommens pipe/fyringsanlegg - VIB rapport

Det er utført rapport fra VIB (Vestfold interkommunale brannvesen) ved seneste anledning 26/11-2019.

Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget. Den gangs tilsyn ble derved formelt avsluttet.

Tilsynsrapport utleveres hvis ønskelig på forespørsel.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 16 943 kWt. Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon.

Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster, volum for bruk av ikke strømdrevne oppvarmingskilder etc.

Forsikring

If forsikring

Selger holder boligen forsikret frem til og med tidspunktet for kjøper sin overtagelse. Kjøper må deretter selv besørge egen bygningsforsikring.

Kommunale avgifter

Kr 16 558,00.

Kommunale avgifter er oppgitt som totalt årlig beløp for 2022 og dekker Tønsberg kommune sin leveranse av vann, avløp, renovasjon (søppel) og feieavgift. Det er i dag ikke installert vannmåler ved eiendommen. Inkludert i beløpet dobbel feieravgift da boligen har 2 stk. pipeløp (dobbeltløp).

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: kr 1 418 648
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr 5 107 133 

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene utgjorde hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger) for det angitte inntektsåret.

Eiendomsskatt

Det er per tiden ikke eiendomsskatt i Tønsberg kommune.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Det er ingen pliktig medlemskap i noen velforening eller sameie.

Adgang til utleie

Boligen består av en boenhet, og den har ingen egen/separat utleiedel i tillegg til denne.

Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. Det opplyses for ordens skyld at det ved utleie skal det foreligge dokumentasjon på at rommene som leies ut har forsvarlige radonnivåer.

Boplikt/konsesjon/odel

Det er ikke boplikt på eiendommen, konsesjonsplikt eller odelsbestemmelser knyttet til eiendommen.

Adkomst - slik finner du frem til Havørnveien 3B

Fra Tønsberg kjører man forbi Kilen handelsområde. Ta til høyre i lyskrysset øverst i Presterødbakken og følg Narverødveien til rundkjøring. Ta Jarlsøveien til høyre og Havørnveien (3. vei) til høyre. Følg veien i ca. 150 meter så får man eiendommen på venstre side.

Se også vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse.

Det vil bli skiltet med meglers visningsbukker frem til eiendommen ved fellesvisning.

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Skolekrets

Skolekrets 8 - Husvik hvor barneskolen er Husvik barneskole.

For evt. spørsmål anbefales det å ta kontakt med Skolekontoret ved Tønsberg kommune på telefon 333 48 308.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Boligselgerforsikring

Det tegnes ikke boligselgerforsikring da selger et aksjeselskap hvor salget er ledd i næringsvirksomhet hvor slik forsikring etter vilkår ikke kan tegnes.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen.
Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Denne er vedlagt i salgsoppgaven.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Hvis mulig, vennligst angi ønsket/eventuelt betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud. Evt. ønske om relativt rask overtagelse kan imøtekommes.

Tinglyste servitutter-/heftelser som følger eiendommen

Det er innhentet kopi av tinglyste dokumenter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Kopi av dokumentet følger av salgsoppgave.

Følgende er tinglyst og følger eiendommen, også ved eiendomsoverdragelse:

Rettigheter som tilhører eiendommen eiendommen:
Rettigheter på 3803-156/1 - Rettigheter i eiendomsrett:
* 1960/503756-1/91  Best. om båt/bryggeplass tinglyst 18.11.1960. Rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:156 Bnr:101. Bestemmelse om strand/fellesstrand/strandlinje.

Heftelser/servitutter:
* 1960/503756-3/91 - Bestemmelse om vannledn. tinglyst 18.11.1960. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Forbud mot næringsvirksomhet
 
* 1977/501678-1/91 - Bestemmelse om veg  tinglyst 17.03.1977. Rettighetshaver: Knr:3803 Gnr:156 Bnr:184. Med flere bestemmelser.
 
* 1987/12755-1/91 - Erklæring/avtale av 11.09.1987. Rettighetshaver: Knr:3803 Gnr:156 Bnr: 232. Rett til snøopplag på d.e. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet.

Det bemerkes her at nabo har rett til snøopplag langs veien som går inn til eiendom i syd, ref. det tinglyste dokumentet fra 1987.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?