Til innholdet

Herskapelig og klassisk villa i attraktivt og etablert område | Dbl garasje m elbillader

Valborgs vei 5
Prisantydning 10 990 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 275
BRA: 347 m²
Soverom: 0
Byggeår: 1932
Tomtareal: 992 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Erlend Løvold

Erlend Løvold

Adresse

Valborgs vei 5 3127 Tønsberg

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Beliggenhet

Denne herskapelige og klassiske villaen ligger i en stille og fredelig gate i det populære og ettertraktede strøket Ørsnes nord på Nøtterøy. Perfekt beliggenhet for deg som vet å sette pris på alt Teie har å by på! Gangavstand til Teie torvmed de fleste sentrumsfunksjoner, bla. restauranter, frisører, klesforretninger til hele familien, bank, post, off. kommunikasjon og et hyggelig nærmiljø. Det er også gangavstand til idylliske Rosahaugparken med lekeplass for de minste og akebakke om vinteren. Badestrand og småbåthavn like ved. Dersom man setter pris på skogen er Teieskogen heller ikke langt unna med turløyper /- stier og lysløype. Til Tønsberg er det en kort og veldig hyggelig spasertur langs vannet. Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil som viser områdets fasiliteter og avstander til ulike interessepunkt

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1932

Bygninger og byggemåte

Enebolig over to etasjer samt kjeller og loft oppført i tre over mur/betong i 1932. Bygget har mansardtak tekket med glasert teglstein, og er kledd utvendig med liggende trekledning. I hovedsak vinduer av tre med tolags glass. Tomten er opparbeidet med plen, beplantning, belegningsstein, utekjøkken og terrasser. Det er oppført frittstående utebod og garasje på tomten. Boligen er oppgradert med bla. belegningsstein i hage i 2015, oppført utebod i 2015, varmepumpe i 2015, fornyet hall i 2016, fornyet bad i 2016, elbillader i 2018, utekjøkken i 2022, nye røykrør i begge piper i 2022 og flere overflater er
malt/lakkert i år.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 275 kvm, Bruksareal: 347 kvm

Underetasje: Gang med trapp, vaskekjeller samt 5 boder.
1.Etasje: Hall m/trapp, stue, spisestue, kjøkken samt bad.
2.Etasje: Gang med trapp, 3 soverom, bad, bad 2 samt trapperom.
3.Etasje: Innredet stue samt innredet rom. 

Annet: Garasje og utebod.

Standard

Velkommen til Valborgs vei 5 v/Erlend Løvold. Dette er en enebolig over to etasjer samt kjeller og loft oppført i tre over mur/betong i 1932. Bygget har mansardtak tekket med glasert teglstein, og er kledd utvendig med liggende trekledning i 2015. I hovedsak vinduer av tre med tolags glass. Tomten er opparbeidet med plen, beplantning, belegningsstein, utekjøkken og terrasser. Det er oppført frittstående utebod og garasje på tomten. Boligen er oppgradert med bla. belegningsstein i hage i 2015, oppført utebod i 2015, varmepumpe i 2015, fornyet hall i 2016, fornyet bad i 2016, elbillader i 2018, utekjøkken i 2022, nye røykrør i begge piper i 2022 og flere overflater er malt/lakkert i år.

Eiendommen er eksklusivt innredet og holder høy standard. I boligen er det utstrakt bruk avelegant merbau parkett, downlights og flotte fargevalg.

1.Etasje:

Du kommer inn i en stor hall som gir deg en god romfølelse i det du kommer inn i huset. Her er det god plass til å henge fra seg yttertøyet. Her har du blant annet nye fliser i 2019 samt varmekabler fra 2015.

Første etasje byr på hall med garderobe og trapperom åpent opp til flott mezzanin i 2. etg, bad med wc, servant og dusj, stort kjøkken med peis og god plass til spiseplass, stor vinkelstue med peis og utgang til hagen.

Boligen har en god planløsning og inneholder en romslig stue. Stuen er stor og fin med en sosial dynamikk med god plass til spisestue og sofaløsning med tilhørende møblement.

Kjøkkenet er med kjøkkeninnredning i malt profilert utførelse fra rundt 1999. Stein benkeplate med fliser over benk. Integrert induksjonstopp, gassbluss med to brennere, stekeovn og mikrobølgeovn. Opplegg for oppvaskmaskin.

Bad har fliser på gulv med varmekabler, flislagte vegger og malte slette plater i innvendig tak. Innredet med søyleservant, dusjnisje og wc.

2.Etasje:

Andre etasje inneholder trapperom/gang, flott mezzanin, 3 doble soverom, baderom med badekar, dusj, servant og wc samt at hovedsoverommet har svært god garderobeplass og eget baderom med dusj, wc og servant.

3.Etasje:

Loftet er innredet med stue og soverom. Rommene har hanebjelker med høyde 1,8 meter over gulvnivå og er derfor ikke vurdert som måleverdig. Arealene har ikke tilfredsstillende rømningsveier.

Underetasje:

Denne etasjen inneholder gang med trapp, vaskekjeller samt 5 boder.

Vakerommet som er etablert i kjelleren er med malt betong på gulv malte panelplater og malt betong på vegger. Malt panel i innvendig tak. Innredet med arbeidsbenk med nedfelt stål skyllekum og opplegg for vaskemaskin. Ventilert med naturlig ventilering via vindu.

Velkommen til en hyggelig visning!

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

[En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

[Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  26 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  5 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  12 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  2 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Oppvarming

Eiendommen er oppvarmet via varmekabler i hall og på alle bad. Samt varmepunpe.

Ellers er eiendommen oppvarmet via ildsted og elektrisk oppvarming.

Parkering

Frittliggende dobbeltgarasje og biloppstillingsplass på tomt.

Areal og eierform

Areal: 992 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 30, Festeavgift: 736

Tomt og hage

Opplysninger fra grunneier om forhold rundt festekontrakten vedrørende boligeiendommen i Valborgs vei 5, gnr 1004 bnr 43 i Tønsberg kommune:
Grunneier: Tønsberg kommune
Festetid i henhold til gjeldende festeavtale: 100 år fra 1. juni 1931.Årlig festeavgift (fra 1.1 til 31.12): Kr 736,- .
Forfall festeavgift: Betaling av årlig festeavgift er delt i 4 terminer. Festeavgiften faktureres sammen med de kommunale avgiftene med forfall 20/3, 20/5, 20/9 og 20/11.
Regulering av festeavgift: Festeavgiften kan reguleres hvert 10. år i hht tomtefestelovens normalbestemmelser. 
Neste regulering av festeavgift: 01.01.2024, i hht endringen i pengeverdien fra forrige reguleringstidspunkt til 01.01.2024 (som tilsvarer ny festeavgift ca kr 3.000,- pr år). Bortfester vil deretter kreve engangsløft av festeavgiften ved utløp av kontrakt i 2031.
Utløp av festekontrakt: 30.05.2031. Festekontrakten vil forlenges automatisk, på samme vilkår som før, men med rett for bortfester til å kreve engangsløft av festeavgiften (i hht tomtefestelovens §33).
Forkjøpsrett: Tønsberg kommune har forkjøpsrett i sine festekontrakter hvor Tønsberg kommune er grunneier.
Innløsning av festetomten: Festetomten kan innløses av den/de som har hjemmel til festeretten. Bolighuset er seksjonert, og festetomten må innløses i sin helhet av sameierne i fellesskap. Festetomten kan innløses av den/de som har hjemmel til festeretten. Innløsningssummen pr mai 2023 er fastsatt til kroner 504.000,-.
I tillegg til innløsningssummen kommer omkostninger til dokumentavgift og tinglysningsgebyr. Søknad om innløsning kan sendes til Tønsberg kommune som grunneier: postmottak@tonsberg.kommune.no. Denne innløsningssummen gjelder ikke dersom huset inngår i næringsvirksomhet.

Gjeldende innløsningsregler er vedtatt av Bystyret den 15.03.2017:
Tønsberg kommune fortsetter å tilby innløsning av boligfestetomter uavhengig av Tomtefestelovens krav om avtalelengde.
Prisen settes til 40 % av tomteverdien etter kommunens fastsatte strøkspris og tomtefaktor, men ikke under 25 ganger den festeavgiften som kan kreves etter reglene.
Gir beregningsmodellen i enkeltsaker et urimelig resultat, har rådmannen myndighet til å fremforhandle et balansert tilbud.


Svært pent opparbeidet tomt som i sin helhet fremstår meget tiltalende og godt planlagt. Opparbeidet med hageplen, diverse blomsterbed, rikelig med vintergrønn beplantning, prydbusker og diverse trær. Fra den hvitmalte porten ved veien, er det en flott steinbelagt alle som fører til boligen.
Tomten er inngjerdet med gjerde og hekk. Det er flott belegningsstein på gårdsplassen og steinsatt trapp fra alleen til boligen. Ved hovedinngangen er det østvendt terrasseplatting. Det er gode solforhold hele dagen. Stille, rolig og barnevennlig boområde. Flaggstang.

Eier

Farhat Arshad Mohammad Arshad

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst fra offentlig vei.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Tønsberg kommune er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende, Kommuneplan vedtatt 22.5.2019.

GJELDENDE REGULERING:
Det eksisterer ingen reguleringsplan for eiendommen/området innenfor eiendommen.

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. Alle opplysninger fra Tønsberg kommune.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 22.02.1933. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Rehabilitering av pipe: Ferdigattest datert 10.03.2022.

Prisantydning

10 990 000,-

Beregnet totalkostnad

10 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 274 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 990 000,-)) -------------------------------------------------------- 288 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 278 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 16.05.2023 Formuesverdi : 1 793 885,- Sekundær formuesverdi : 6 457 985,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking


Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  26275  kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

DNB

Kommunale avgifter

Kr. 18 758 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og feieavgift. Oppgitt beløp er for 2023.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 793 885,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 6 457 985,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Servitutter (Kr.1 800) Tilrettelegging (Kr.16 950) Kveldsbilder (Kr.2 750) Fornyelse FINN.NO (Kr.2 200) Kommunale opplysninger (Kr.3 700) Markedspakke (Kr.20 200) Markedspakke utlegg (Kr.5 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 10 990 000,-) (Kr.109 900) Totalt kr. (Kr.173 970)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Det vil ikke bli foretatt flyttevask før overtakelse.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Pengeheftelser i eiendomsrett:

Dagboknr:900310, tinglyst  29.09.1931- Festekontrakt - vilkår  
Årlig avgift NOK 199
Best. om varighet
Pant for forfalt festeavgift
Forkjøpsrett for grunneier

Dagboknr. 917, tinglyst  13.05.1958 - Bestemmelse om bebyggelse  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1004 Bnr:47  
Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 1 m
 
Dagboknr. 1449, tinglyst  07.07.1958 -  Bestemmelse om bebyggelse  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1004 Bnr:47  
Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0 m
 
Pengeheftelser i festerett:
Dagboknr. 900310, tinglyst  29.09.1931 - Festekontrakt - vilkår  
Årlig avgift NOK 199
Best. om varighet
Pant for forfalt festeavgift
Forkjøpsrett for grunneier
Gjelder feste

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Erlend Løvold

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Erlend Løvold

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?