Til innholdet

Hyggelig leilighet midt i byen. Rolig boligstrøk i historiske omgivelser.

Hertug Guthorms gate 3A
Prisantydning 2 050 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 43
BRA: 50 m²
Soverom: 1
Byggeår: 1910
Tomtareal: 349 m²
Få salgsoppgave

Visninger

mandag 21. oktober Kl 18.30 - 18.30
Søk om finansiering Legg inn bud her

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Finn.no: Lokalområde

Tønsberg sentrum/Fjerdingen

Adresse

Hertug Guthorms gate 3A 3111 Tønsberg 1. etasje

Adkomst

Fra jernbanestasjonen kan du gå Tollbodgaten mot brygga/Hotell Klubben, og til høyre opp til Hertug Guthoms gate. Leiligheten er tilknyttet felles gårdsplass med egen inngang.
Eiendommen er skiltet med salgs skilt fra Z-eiendom.
For øvrig se vedlagte nabolagsprofil i salgsoppgaven eller vedlagte kartskisse i FINN-annonsen.

Beliggenhet

Eiendommen har en idyllisk beliggenhet i et sentralt, rolig og etablert boligområde i Fjerdingen. Her bor du midt i bykjernen av Norges eldste by. Området består i stor grad av mye av byens eldste og mest ærverdig trehusbebyggelse, og noe særlig mer sentralt kan du knapt bo.
At man bor på historisk grunn blir man blant annet minnet på av Slottsfjellet som ligger like bak eiendommen og de små omkringliggende parkene i nærområdet. Det er også koselig å spasere i dette sjarmerende kvartalet med sin karakteristiske småhusbebyggelse.
Her har du alt byen har å by på av servicetilbud nærmest rett utenfor døren. Kafèer og spisesteder ligger på rekke og rad. Det tar kun minutters gange til "Brygga" med restauranter/serveringssteder, kino og båthavn.
Tønsberg bibliotek ligger en kort rusletur unna, og innen du kommer dit har du allerede nådd byens butikksenter med et hav av tilbud. En rekke friarealer som blant annet Slottsfjellsparken ligger også rett utenfor egen dørstokk.
Det er 2-3 minutters gangavstand til Tønsberg jernbanestasjon samt rutebilstasjonen for deg som pendler. Det er også få minutter å gå til Sentralsykehuset i Vestfold.
Tønsberg stadion er et godt utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter i Frodeåsen både sommer og vinter. Greveskogen har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. I Jarlsbergs skoger finnes også flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Råkkåsstien.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil i salgsoppgaven.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 1910, modernisert i 2005.
Byggeår er hentet fra Eiendomsverdi.

Tønsberg kommune opplyser en opplisting som kan sannsynliggjøre byggets opprinnelige alder antas ca. 1885/1899, men vites ikke med sikkerhet.
Allikevel er 1910 som er registrert hos Eiendomsverdi lagt til grunn som byggeår for boligen. 1910 for øvrig er samme år som nymatrikulering for eiendommen, i henhold til opplysinger innhentet fra Tønsberg kommune.

Tønsberg kommune opplyser i Bygningsinformasjon at boligen er et kultur- og Sefrakminne.
I Sefrakregisteret er boligen markert med gul trekant som kulturminne Bygninger fra før 1900.
Sefrak er et landsdekkense register over eldre bygninger og andre kulturminner. Bygninger i hovedsak eldre enn år 1900 er registrert som kulturminner i det såkalte Sefrak-registeret, men er ikke fredet etter Kulturminneloven.

Utdrag fra Riksantikvarens nettsider:
Bygningar som er SEFRAK- registrerte er ikkje tillagt spesielle restriksjonar. Registreringa fungerer meir som eit varsko om at det bør gjerast ei lokal vurdering av verneverdien før ein eventuelt gir løyve til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygningar som er eldre enn 1850, er det lovfesta (Kulturminnelova §25) at ei slik vurdering må gjerast før bygge- eller rivingssøknad blir godkjent. Det er likevel mogleg for kommunen å gje løyve til riving sjølv om kulturminnemyndigheitene (fylkeskommunen) tilrår at bygget bør vernast. Raud trekant betyr at det er eit meldepliktig SEFRAK-bygg, medan dei andre SEFRAK-bygga er gule. Ein grå trekant viser at bygningen er blitt fjerna.

Bygninger og byggemåte

Bygningen er oppført i tre som er fundamentert på grunnmur av betong eller tisvarende.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 1, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 56 kvm.
P-rom med ca. 43 kvm.: Bad, gang, stue/kjøkken og soverom.
S-rom med ca. 7 kvm.: Bod.
Takstmann kommenterer at innredet rom fremstår med boligstandard, men er betegnet som bod grunnet manglende vindu/rømningsvei.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven.

Standard

Velkommen til en hyggelig og lettstelt leilighet i horisontaldelt tomannsbolig med fredelig beliggende i et av byens mest idylliske bomiljø.
Med sentral beliggenhet i trafikkstille smal gate med historiske omgivelser, er dette en leilighet for deg som ønsker å bo med alle byens fasiliteter "rett utenfor egen dørstokk".
Innvendig er leiligheten innredet med interiørmessige lyse nøytrale farger som tilfører et trivelig og hjemmekoselig inntrykk.

Leiligheten er beliggende i 1. etasje og har eget inngangsparti som leder inn til entreen med parkett på gulv, malt panel på vegger og malt slett tak i himling.
Stue og kjøkken i åpen løsning som fint kan ansees som et allrom. Ikea kjøkkeninnredning fra 2005 i hvitprofilert utførelse med integrert kjøl/frys, stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen. Det er parkett på gulv, malt panel på vegger og malt slett tak i himling.
Soverom med parkett på gulv, malt panel på vegger og malt slett tak i himling.
Pent bad med fliser på gulv, fliser og malt panel på vegger samt malt slett tak i himling. Gulvvarmen gir jevn og lun varme i hele rommet. Ellers inneholder baderommet servantskap, WC, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin under benkeplate.
Et disponibelt innredet rom kan benyttes som sovealkove og har parkett på gulv, malt panel på vegger samt malt slett tak i himling.

Diverse
Det er lyd-/brannisolert i etasjeskille mot 2. etasje samt at det er felles brannvarslingsanlegg fra Nokas med direkte varsling til brannvesen i tomannsboligen.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven da gulv på grunn, overflater innvendige gulv bad, kjøkken (ventilator), overflater på innvendige gulv i leiligheten er kommentert eller vurdert med tilstandsgrad 2.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette ikke med i handelen.

Parkering

Ingen egen tilhørende parkering tilknyttet leiligheten.
Det er godt med eksterne tilbud om leieplasser både innomhus og utomhus innenfor kort gangavstand.
Gateparkering etter områdets parkeringsregler. Prisen for et beboerparkeringskort er 1 980,-/halvår eller 380,-/mnd. og kjøpes hos Tønsberg parkering.
Se mer informasjon og betingelser på www.tbgparkering.no

Areal og eierform

Areal: 349 kvm, Eierform: Fellestomt.

Oppgitt tomteareal er et beregnet areal som er innhentet hos/oppgitt av Tønsberg kommune og må kunne anses som er ca./antatt areal.
Arealet er hentet fra Matrikkelkart og Eiendomsinformasjon som er mottatt fra kommunen.
Det tas forbehold om at arealet kan avvike noe.

Tomt og hage

Felles uteområder for hele sameiet som er opparbeidet med blant annet gruset gårdsplass og uteoppholdsarealer avgrenset med gjerde og port. Tomten er fellesareal og tilhører sameiet i fellesskap.

Eier

Bjørn Petter Kolrud

Vei, vann og avløp

Vei
Adkomt via offentlig vei.

Vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Det er byttet felles kloakkpumpe i 2019. Denne pumpen deles med leilighet i 2. etasje og fører avløp til offentlig anlegg.
Det må kunne påregnes årlig vedlikehold  av systemet til glassfibertank med nedsenkbar pumpe for å trygge tilstrekkelig fall til kommunalt avløpsanlegg.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen med plannavn Kommundelplan for Sentrum - Byplan 2018-2030 og PlanID 90019, vedtatt 22.05.2019, er avsatt til boligbebyggelse nåværende.

Området ligger ikke i regulert område.

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov. Eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak. Det er heller ikke igansatt planleggingsarbeid eller planforslag som inkluderer/berører eiendommen.

Alle opplysninger er innhentet fra Tønsberg kommune.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Tinglyst grunndata
Dagboknr. 14011, tinglyst 30.09.2004 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 6
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 57/442.

Det er innhentet kopi av servitutt med dagboknr. 14011 som kan være av interesse å lese innen budgivning. Be om kopi ved henvendelse til meglers kontor.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest, datert 03.10.2016, og kopi av denne følger vedlagt i salgsoppgaven.
Det foreligger også en ferdigattest  for innlegg av dusj/wc m.m., datert 19.10.1984, og kopi av denne fåes ved henvendelse til meglers kontor.
At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Sameie: Sameiet Hertug Guthormsgate 3 Andel fellesformue: 903, Total formue: 7006, Oppdatert pr: 25.09.2019 Kommentar gjeld: Det er kun oppført andel formue som gjelder hele sameiet og ikke evt. formue som tilhører tomannsboligen. Forkjøpsrett: Nei.
Det er ingen fellesgjeld i sameiet.

Fellesutgifter kr. 128,- pr. måned dekker vedlikehold av felles bakgård, strøm fellesareal og rutinemessig avtale for skadedyrkontroll. Beløp innbetales til felleskonto som administreres av styret i sameiet.
I tillegg må påregnes kostnader for fellesforsikringen av tomannsboligen, for årlig vedlikehold av systemet til glassfibertank med nedsenkbar pumpe tilknyttet avløp, for felles brannvarslingsanlegg og for evnt. utvendige reparasjoner/vedlikehold.

Det er totalt 7 seksjoner med boligformål i sameiet som er fordelt på to særeide bygg.
Sameiet Hertug Guthormsgate 3 består av to separate bygninger med to separate økonomier.
Seksjonsnr. 1-5 ligger i samme bygg og har fellesforsikret leilighetsbygg (lys grå bygning).
Seksjonsnr. 6 ligger i samme bygg som seksjonsnr. 7 og disse to har fellesforsikring som horisontaldelt tomannsbolig (hvit bygning).
De to bygningene har kun økonomisk ansvar for sitt bygg som forsikringer/evnt. utvendige reparasjoner og vedlikehold etc., og i tillegg har man felles ansvar for fellestomten og evt. fellesanlegg.

Til informasjon arbeider styret med registrering av sameiet i Brønnøysundregisteret.
Sameiet vil i fremtiden ta stilling til og evnt. budsjettere for å legge inn fiber.
Seksjonseier av seksjonsnr. 2 og seksjonsnr.3 har informert sameiet vedrørende intensjon om å reseksjonere nevnte to seksjoner til kun en seksjon. En reseksjonering krever alle sameierenes signatur.
Styreleder opplyser at er der ingen vedtatte/foreslåtte arbeider som vil medføre vesentlig økning i felleskostnader/fellesgjeld.
Videre opplyses at det er ingen ennt. varsel om endringer i reguleringsplan eller nabovarsel i forbindelse med byggearbeider eller lignende.
Kjøper forutsettes å være innforstått med at evnt. fellesgjeld i sameiet og fellesutgiftene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i sameiet styre eller sameiermøte.

Ytterligere informasjon om evnt. felleslån/-gjeld skal finnes i opplysningsbrev fra styreleder. Be om kopi ved henvendelse til meglers kontor.
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Det er ikke forkjøpsrett for øvrige seksjonseiere og det kreves ingen styregodkjennelse av ny kjøper.
Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning.
Sameiets styre skal underrettes om alle overdragelser og leieforhold.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i felles vedtekter for hele sameiet, regnskap og budsjett samt referat fra sameiemøte 16.04.2019. Be om kopi ved henvendelse til meglers kontor. Se for øvrige vedlagte vedtekter og referat fra sameiemøte 16.04.2019 som er vedlagt i salgsoppgaven. 
Det må kunne påregnes trappevask, dugnadsplikt samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Prisantydning

2 050 000,- / Fellesutgifter: 128,- pr. mnd Dekker vedlikehold av felles bakgård, strøm fellesareal og rutinemessig avtale for skadedyrkontroll.

Beregnet totalkostnad

2 050 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 51 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 050 000,-)) -------------------------------------------------------- 63 572,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 113 572,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Takst & Byggservice Anders Kjær / Anders Kjær Takstdato : 01.10.2019 Formuesverdi : 469 628,- Sekundær formuesverdi : 1 690 660,- Formuesverdi pr. : 31.12.2017.
Formuesverdi er innhentet og bekreftet hos Skatteetaten.

Energiforbruk og energimerking

Det er ikke krav til energimerking av frittstående hus under 50 kvm.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 88285176 Premie: 3500

Kommunale avgifter

Kr. 9 973,75 pr. år Kommunale avgifter dekker vann, avløp og renovasjon.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Eiendommen er seksjonert og eierforholdet reguleres av "Lov om eierseksjoner".

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525) Garantiforsikringspremie (Kr.2 500) Internett annonsering (Kr.15 995) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 2 050 000,-) (Kr.39 375) Oppgjør og tinglysning (Kr.4 875) Tilretteleggingshonorar (Kr.13 695) Totalt kr. (Kr.76 965)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra boligsalgsrapport på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?