Til innholdet

Innholdsrik og svært sentrumsnær enebolig I Utsikt over byen I Solrikt og skjermet I Rolig blindvei I Store uteplasser!

Sundveien 18
Prisantydning 5 090 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 153
BRA: 186 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1984
Tomtareal: 390 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

torsdag 28. september Kl 17.00 - 18.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

KALDNES - VALHALLA

Adresse

Sundveien 18 3128 Nøtterøy

Velkommen til Kaldnes og denne flott beliggende eneboligen nært på Tønsberg sentrum

Velkommen til Sundveien 18 og denne innholdsrike og lyse eneboligen ved bynære Kaldnes. Her bor man meget sentralt og et godt stykke opp i  åskammen i området med kort gangavstand og utsikt til byens sentrum.

Huset, oppført i 1984, er innholdsrikt og betydelig modernisert de seneste år. I hovedetasjen bys det på en svært romslig stue-/spisestue med flott utsikt over byen, et innholdsrikt kjøkken i åpen løsning, stort hovedsoverom med tilknyttet toalettrom samt utgang til hage/terrasse. I 1. etasjen finner du en romslig hall, to soverom med god plass, modernisert baderom med vaskerom, en romslig kjellerstue og rikelig med bodplass.

Det er god plass til familiens kjøretøy i nyere carport og på en raus gårdsplass som er steinlagt. Tidligere integrert garasje er omgjort til et stort arbeidsrom med mange muligheter.

På vegne av eier og Z-eiendom AS v/eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes du hjertelig velkommen til visning.

Kort fortalt om eiendommen

º Bynært med kort gangavstand til Tønsberg sentrum
º Høytliggende plassering med utsikt over Tønsberg by og Slottsfjellet
º Enebolig oppført i 1984  - pent oppusset de senere år
º Trafikkstille plassering i privat blindgate
º Sammenhengende terrasse på hele ca. 76 m² med ypperlige solforhold
º Lettstelt og skjermet atriumshage - 390 m² selveiertomt
º Arealeffektiv bolig oppført over to etasjeplan - hver kvadratmeter er flott utnyttet!
º Store vinduer slipper inn massevis av dagslys og flott utsyn mot Tønsberg by
º Meget stor spisestue og stue i åpen løsning med tilbaketrukket kjøkken fra 2013
º Tre soverom inkludert romslig hovedsoverom
º Stort og innholdsrikt baderom fra 2007
º Ekstra toalettrom med mulighet for dusj - tilknyttet hovedsoverom
º Meget stor og lys hall
º Kjellerstue med fleksible bruksmuligheter
º Gulvvarme i flere av oppholdsrommene i 1. etasje
º To varmepumper (luft-til-luft)
º Peis
º Godt med bod-/lagringsplass både i boder og på lagringsloft
º Stort arbeidsrom i tidligere integrert garasje
º Nyoppført carport fra 2016
º Stor steinlagt gårdsplass 
º Kaldnes brygge ligger få steinkast til kommunal småbåthavn i Ollebukta
º Perfekt for deg som ønsker alt innen gangavstand
º Bo sentralt og likevel tilbaketrukket i et barnevennlig og hyggelig bomiljø!

Nærområdet og beliggenhet

Eiendommen ligger solrikt til i et veletablert og barnevennlig boområde på Kaldnes/Valhalla. Med gangbroen på Kaldnes er det gangavstand til Brygga i Tønsberg, samt Tønsberg sentrum med alle servicetilbud. I tillegg er det en rekke fasiliteter på "Kaldnessiden" for alle aldre. En bryggevandring langs Tønsberg brygge i det gamle sjøbodkvartalet og modernistisk arkitektur på Kaldnes viser kontraster i tid. 

Det er kort vei til skoler og barnehager, samt koselige Teieskogen, med flotte turområder sommer og vinter.

Gangbroen tar deg direkte over til alle byens fasiliteter, og på Kaldnes brygge er det også sine tilbud med spisesteder, dagligvareforretning og ulike kulturtilbud. I tillegg er det kort vei til Teie torv, samt Teieskogen med flotte turområder, noe som gir god rekreasjon året rundt. Kort vei også til treningssenter på Ramdal.

Kaldnes brygge, som ligger like nedenfor eiendommen, er i stadig utvikling, og det er etablert blant annet en egen bystrand m/park i forbindelse med videre utbygging. På Kaldnes bor du i bydelen som knytter Nøtterøy og Tønsberg sammen på en naturlig måte, med den praktiske gangbroen. Grønne parker gir trivelige uteoppholdsarealer for små og store og hvor du har båtliv og badeliv rett utenfor døren. Småbåthavnen på Kaldnes er privat og til kommunal båthavn i Ollebukta er det kun få minutter til fots.

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder eller et stort utvalg av kulturtilbud, restauranter, kafeer og barer.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Spar v/Kaldnes brygge eller ved Kiwi like over gangbroen som også har søndagsåpent. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tønsberg sentrum gode shoppingmuligheter, samt en rekke kafeer og restauranter. Her finner du også Farmandstredet med godt over 100 butikker. Bussterminalen er integrert i dette senteret.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplass er Kaldnes bussholdeplass og ligger 2-3 minutter fra huset. Det er gangavstand til Tønsberg jernbanestasjon hvor det er det hyppige togavganger til Oslo. I løpet av ca. en time med bil/tog kan man være i Oslo sentrum. Kort vei til Torp flyplass.

Se også vedlagte nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse av eiendommens sentrale beliggenhet!

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1984

Innhold

Boligen er oppført over to plan hvor hovedoppholdsrommene er samlet i på grunnplanet i øverste etasje. Huset har følgende inndeling:

Hovedetasje - 2. etasje:
Stor og meget innholdsrik STUE-/SPISESTUE med peis, store vindusflater mot byen og dobbelfløyet terrassedør til sammenhengene terrasse mot øst-syd-vest.

KJØKKEN med rikelig innredning i U-løsning samt i stor utstrekning åpen planløsning mot hjemmets spisestuedel.

HOVEDSOVEROM med vindu og verandadør vendt ut mot terrasse/hage på baksiden av boligen.

SOVE-/BADEROMSGANG med villetrapp som leder opp til delvis gulvet lagringsloft og tilknyttet TOALETTROM med servant (opplegg for dusj).

1. etasje:
INNGANGSPARTI med noe overbygg.

Romslig og lys ENTRE OG HALL med trapp opp til 2. etasje.

TO SOVEROM - begge med vinduer vendt ut mot byen.

Stort BADEROM fra 2007 innredet med dusjkabinett, toalett, rikholdig baderomsmøblement og opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.

Romslig KJELLERSTUE med god plass til blant annet sofagruppe samt medfølgende barinnredning.

TO BODER - en med inngang fra entre/hall og en med inngang fra kjellerstue.

STOR ARBEIDS-/LAGRINGROM som tidligere har vært integrert garasje før det ble bygget carport i 2016.

LOFT:
Delvis gulvet lagringsloft med tilgang via trappeluke i soverom i 2. etasje.

CARPORT:
Carport på ca. 16 m² oppført i 2016.

Terrasse/uterom

Det er gode solforhold på eiendommen som gjenspeiler i eiendommens terrasseløsninger og utemiljø. Terrassemiljøet er konsentrert på syd-vest siden av boligen, ut mot hagen på baksiden av huset og består av et sammenhengende arrangement på tre sider av boligen som til sammen måler hele ca. 76 m². Ved terrassene man har sol fra tidlig morgen til godt ut på kvelden i sommerhalvåret. Utomhusområdet innbyr til både privatliv og muligheter for hageselskap med plass til ulike utemøblement, soner for grilling og andre utendørsfasiliteter.

Terrassen er oppført som treterrasse med markterrasse på baksiden av huset, ny takterrassedel fra 2023 på siden av huset og veranda mot byen - alt i sammenhengende løsning. Terrassene har tilkomst både fra stuen, hovedsoverommet og fra hageterrenget.  Moderne rekkverk og levegger av horisontallagte spiler sørger for god skjerming og privatliv!

Planskisser

Vedlagt følger planskisser som illustrerer inndelingen av boligens to etasjer. Disse er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning. Terrasser og carport er ikke inntegnet i disse.

Eiendommens tomt og uteoppholdsarealer

Tomteareal: 390,0 m² iht. matrikkelbrev
Tomtetype: Selveiertomt.

Boligen plassering på tomten, fremskjøvet mot nord-øst, gir et skjermet, privat og hyggelig  hageareal på eiendommens syd-vest side som innbyr til alt fra lek og moro for barn i alle aldre til utendørs familie-/venneselskap. Man kan nyte lange soldager i sommerhalvåret i hagen eller ved det rause terrassemiljøet. 

Tomten er lettstelt og hagens terreng på baksiden av huset er i all vesentlighet flat og opparbeidet med noe gressplen, diverse prydbusker og enkelte blomsterbed. Levegger og beplantning sørger for god skjerming av de naturlige uteoppholdsarealene.

Eiendommens innkjørsel og gårdsplass er steinlagt. Dette forenkler vedlikeholdet på tomten og gir et raust område for biloppstillingsplasser og annet i tillegg til plassen i boligens carport.

Tomtens grenselinjer fremkommer av situasjonskart og matrikkelkart som utgjør vedlegg til komplett salgsoppgave

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 153 kvm, Bruksareal: 186 kvm, Bruttoareal: 200 kvm

1. etasje: P-ROM/BRA: ca. 69/102 m²
2. etasje: P-ROM/BRA: ca. 84/84 m²

Primærrom (p-rom) i bolighuset består av følgende rom:
Alle innvendige rom i 2. etasje er inkludert i oppgitt areal for primærrom (P-rom). I 1. etasje er alle rom inkludert i oppgitt P-rom med unntak tidligere garasjerom som nå benyttes som arbeidsrom/lagerrom samt boder på totalt ca. 33 m² som utgjør S-rom i etasjen. Carport er ikke medtatt i noen av de oppsummerte arealene.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Jens Martin Onsrud. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende for arealdefinisjon. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Standard

Boligen fremstår stilsikkert med god planløsning, utstrakt bruk av et lyst fargevalg i tillegg til et helhetlig materialvalg.

Den store og lyse stuen og spisestuen med utsikt, peis og utgang til terrasser:
Stuen og spisestuen er et imponerende stort rom hvor store og dels dype vindusflater, utsikt mot byen og Slottsfjellet, masse lys og herlig romfølelse dominerer inntrykkene. Vinduene mot byen gir en suveren nærkontakt med himmelen, byen og ikke minst den herlig store terrassen. Vinduet mot den åpne løsningen ved kjøkkenet slipper inn naturlig dagslys fra motsatt side men fraværet av vinduer på sideveggene sørger for at det ikke er innsyn fra nabohusene.
Det er god plass til flere "avdelinger". Den mest naturlige plasseringen av hjemmets spisestue ligger nærmest kjøkkeninngangen hvor det er plass til langbord hvor man kan samle familie og venner til hyggelig samvær. 3-armet taklampe montert i moderne takskinne over spisestuebordet medfølger. Sonene for sitte-/loungegrupper særpreges særskilt av luftig romfølelse og massevis av plass. Den to-fløyede terrassedøren leder ut til terrassene. Peisen med glassdører er sentralt plassert i rommet. Denne blir en koselig samlingspunkt i hovedoppholdssonen av huset på mørke vinterkvelder. I stuen er det også installert varmepumpe fra 2020 som gir økonomisk gunstig varme til hjemmet i vinterhalvåret - i tillegg gir den kjøling på hete sommerdager. Varmepumpen er plassert i trappeløpet ned mot 1. etasje. Det er lys og innbydende eikeparkett på gulvene, malt panel på vegger og hvite takplater i himlingen.

Kjøkkenet:
Hjemmet er innredet med utskiftet kjøkkeninnredning fra Epoq. Innredningen er fra ca. år 2013 og rommets utforming gir plass for en stor og hyggelig arbeidssone. Vindu mot syd-vest gir suveren nærkontakt med hagen og uteplassen bak huset. Innredningen har overskap ført helt opp til himlingen hvilket gir ekstra lagringsplass og forenkler rengjøringen. Underskapene inneholder både praktiske kolonialskuffer og tradisjonelle slagsdørsskap. Det er laminerte benkeplater i sort som gir en flott kontrast den minimalistiske og stramme stilen til de hvite kjøkkenfrontene. U-løsningen gir svært godt med arbeidsplass. Det er lagt moderne flisimiterte kitchenboards mellom overskap og underskap hvilket gjør det enkelt å holde overflatene rene. Foruten naturlig dagslys fra både vinduene i stuen og vinduet i rommet er det rikelig med belysning i rommet. I himlingen er det integrerte downlights som kan nivåjusteres etter stemning og behov for lys. Det er også belysning over benkeplatene, pent skjult av lyslistene montert under overskapene. I tillegg er det innfelt belysning i den vegghengte kjøkkenventilatoren som også har direkte utlufting. 
Kjøkkenet har praktisk flisimiterte laminat på gulvet, malt tapet på vegger og malt panel i himling.

Hvitevarer er integrert fra Electrolux og medfølger:
* Induksjonstopp integrert i benkeplate
* Helintegrert oppvaskmaskin
* Helintegrert kjøleskap
* Stekeovn med pyrolysefunksjon integrert i høyskap
* Mikrobølgeovn i høyskap

Kjellerstue i "egen sone" i 1. etasje med innenfor liggende bod:
Her bys det på et allsidig og flerbruksvennlig rom. Kjellerstuen ligger skjermet fra hjemmets hovedoppholdssone. Et ypperlig rom dersom man enten vil trekke seg tilbake fra kjøkken-/stuesonen eller man ønsker sin "egen avdeling" med den praktiske plasseringen lengst inn i 1. etasjen. Dette relativt romslige rommet har to mindre vinduer ut mot hagen på baksiden av huset. Det er plass til både sofa-/loungemøbler og arbeidsplass hvis ønskelig. Barinnredningen i rommet medfølger. Gulvet har vinyl med underliggende varmefolie som gir deilig varme til rommet. Både vegger og himling har malt panel.
Innenfor kjellerstuen er det et praktisk lagringsrom med massevis av oppbevaringsplass og noe fastmonterte hyller som medfølger.

Entre og hall med trappoppgang i 1. etasje og inngang til bod/klesrom:
Vel innenfor husets hovedinngangsdør i 1. etasje blir man møtt av en romslig og innbydende entre/gang med god plass. Fra rommet ledes man via åpent trappeløp opp til hjemmets hovedetasje via hvitmalt trapp med tette trinn. Gulvvarmen under flislagt gulv sørger for behagelig gulvvarme. Hovedinngangsdør har vindu slipper inn dagslys til rommet.  Inngangsdøren er for øvrig utstyrt med elektronisk dørlås fra Yale doorman med sort armatur. Rommets størrelse gjør at det tilbys plass til ulike oppbevaringsmøbler i tillegg til en raus sone for anhengsplass for klestøy. En av etasjens boder er tilsluttet hallen og fungerer ypperlig også som et garderoberom hvis ønskelig. Diverse veggmonterte hyller medfølger i dette rommet. Entre og hallen har for øvrig malt tapet på vegger og malt panel i himlingen. I boden er det lagt parkettlaminat på gulvet.

Det store baderommet i 1. etasje:
Baderommet er praktisk plassert i kort avstand fra de to soveværelsene i 1. etasje. Pent oppusset bad fra 2007 med vinylbelegg på gulv  hvor elektriske varmekabler gir deilig varme til rommet. Moderne Fibo-Tresbo plater på veggene sørger for et moderne utseende. Badet er innredet med . en romslig dusjløsning med dusjkabinett av herdet glass fra 2014 og nytt armatur, toalett og innholdsrik baderomsinnredningen som byr på helstøpt benkeservant med underliggende skap og høyskap på hver side hvor det er godt med oppbevaringsplass. Over baderomsspeilet er det montert skjult overlys.
Ønsker man badekar i tillegg til nåværende dusjløsning, er det klargjort med både vannuttak på vegg og gulvsluk. På motsatt side av rommet, innerst på badet, er det opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Både vaskemaskinen og tørketrommelen medfølger - begge fra Miele.
Baderomshimlingen består for øvrig av malt panel.

Toalettrom med mulighet for dusj - tilknyttet hovedsoverom i 2. etasje:
Dette rommet ligger i praktisk tilknytning til hjemmets hovedsoverom i øverste etasje. Toalettrommet har tidligere også hatt installert dusj, men dette er i dag demontert (gulvsluk og vannuttak er intakt). Rommet er i dag innredet med sokkeltoalett, servant, flislaminat på gulv, malt panel på vegger og malte takplater.

Soverommene i 1. etasje og 2. etasje:
Fra hovedsoverommet i øverste etasje ledes man via utgangsdør ut til hagen og det store terrassearrangementet bak huset. Rommet ligger på hushjørnet syd-vest med vindu ut mot hagen. Her er det god plass til dobbeltseng og 2-dørs bred og takhøy skyvedørgarderobe byr på rikelig med plass for klesoppbevaring. Ytterst i rommet finner man inngangen til soveværelset sitt egne toalettrom. Soverommet har en stavs nylagt parkettlaminat fra 2022, vegger har nymalt tapet og det er mørkmalte takplater i himlingen.
De to soverommene på nederste etasjeplan ligger på hver sin side av entre/hallen, begge med vinduer ut mot bysiden. Akkurat som på soverommet i hovedetasjen, er vegger nymalte i 2022, hvorav det er malt tapet på det ene rommet og malt panel på det andre. Begge rommene har nyere en stavs parkettlaminat på gulvene, det ene fra 2021 og det andre fra 2023. Begge soverommene har god plass for både senger, arbeidsplass og klesoppbevaringsmøbler. På ett av rommene medfølger det to dørs frittstående garderobeskap.

Annet - teknisk

* Ny taktekking (banemembran - Sarnafil) over tidligere garasje i 2023
* Yttertak er vasket/renset og påført takfornying i 2018
* Deler av terrassedekke er utskiftet i 2023
* Yale doorman elektronisk lås til hovedinngangsdør
* Automatiske sikringer til alle kurser for elektrisk anlegg
* 63 ampere hovedkurs med overspenningsvern
* Teknisk kurs på 20 ampere
* Sikringer til forbrukskurser på 10 og 16 ampere
* Elektrisk tavleskap er plassert i entre
* 150 liters varmtvannstank

Bygninger og byggemåte

Enebolig (kjedet) oppført i tre over mur i 1984. Boligen er oppført over to etasjer. 

Takkonstruksjon med saltaksløsning tekket med dobbelkrum betongtakstein. Prefabrikkerte takstoler og bordet undertak med lufting med ventiler i gavler og med spalte ved takfot.

Yttervegger med trekonstruksjon med bindingsverk og malt trekledning som er lagt i en kombinasjon av stående og liggende løsning. Grunnmurer antatt av lettklinkerblokker.
 
Vinduer og terrassedør av tre med to og trelags glass.

Det er støpt gulv ved boligens nederste etasje og etasjeskille av trebjelkelag

For ytterligere beskrivelse av byggemåte vises det til utarbeidet tilstandsrapport.

Oppvarming

Boligen har oppvarming basert på ved, luft-til-luft varmepumpe og elektrisitet.

Det er elektrisk gulvarme i entre, baderom og i kjellerstuen. Entreèn og baderommet har elektrisk innstøpte varmekabler, i kjellerstuen er det varmefolie. For øvrig elektriske panelovner/opplegg for elektriske panelovner.

Huset har 2 stk. luft-til-luft varmepumper, installert i 2016 og 2020. Den ene varmepumpen fra 2016 er installert for varme til arbeidsrom/lagringsrom i tidligere garasje. Den andre er strategisk plassert i trappeløpet mellom 1. og 2. etasje.

Peisovn for vedfyring med sidehengslede dører stuen i øverste etasje. 

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Til orientering er det ingen nedgravde oljetanker på eiendommen.

Parkering

Parkering med biloppstillingsplasser på egen steinlagt gårdsplass samt i nyoppført carport på ca. 16 m² fra 2016. Tidligere integrert garasje benyttes i dag som arbeidsrom/lagringsrom. For øvrig er det gateparkering i deler av nærmiljøets gateløp.

Areal og eierform

Areal: 390 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomten er særdeles godt opparbeidet med ny stor terrasse på hele den ene siden over garasjen med installert Jacuzzi som følger salget. For øvrig er tomten godt opparbeidet med hyggelig liten hage
som er skjermet med nyoppført gjerdet. Flott gårdsplass med belegningsstein.

Eier

Camilla Christina Selnes Thomas Selnes

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløp. Det er ingen septiktank på eiendommen.

Adkomst fra Sundveien som er kommunal vei. Stikkvei frem til eiendommene er privat med felles vedlikeholdsplikt for brukerne/oppsitterne.
Det er privat brøyting hvor dagens avtale er på kr 2000 per år.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Færder kommune som er vedtatt 31.1.2018 avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende.

GJELDENDE REGULERING:
Reguleringsplan 113 for Teieskogen (delplan 2) av 7. mai 1974 - Vallhalla-Midtåsen med reguleringsformål "Boliger". Plan med bestemmelser utgjør vedlegg i salgsoppgave.

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

TILLEGGSOPPLYSNINGER FRA KOMMUNEN:
Kommuneplanens arealdel revideres og er nå ute på andre gangs høring. Eiendommen foreslås fremdeles avsatt til nåværende boligbebyggelse, men det foreslås å legge inn en hensynssone for kvikkleire området.

Alle opplysninger fra Færder kommune.

Ferdigattest

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 4. april 1984. Det var den gang 3 stk. påpekte forhold som måtte fullføres innen 10. oktober 1984 da garasje ikke var ferdigstilt, permanent avslutning av balkong var ikke fullført og stolper for bæring av utstikkende laminerte dragere var påpekt. Forholdene er ferdigstillet etter utstedelsen av midlertidig brukstillatelse.

Det foreligger ferdigattest for carport med vedtaksdato 10/5-2016 og utstedelsesdato fra Færder kommune den 28. februar 2020.

At slik attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent. Kopi av attester er vedlagt i salgsoppgave.

Eventuelle avvik mellom byggemeldte tegninger og faktisk bruk

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for både boligen og senere påbygget carport fra 2016.

Hva gjelder godkjent bruk er det to avvik mellom faktisk bruk og godkjente bygningstegninger. Rom som i dag benyttes som kjellerstue er i byggegodkjente tegninger omsøkt som "disponibelt rom" (rom som tilleggsdel) og ikke rom til varig opphold (hoveddel). I tillegg er boden innenfor kjellerstuen i opprinnelige tegninger inntegnet som "bad" og dermed rom som hovedrom og ikke rom som tilleggsdel. Dersom kjøper ønsker å bringe forholdene i orden må dette bekostes av ham med egen risiko for eventuelle kostnader og tiltak knyttet til godkjenningen.

Internett/TV

Det er lagt fiber til boligen. Det er mulighet for kabel-tv/bredbånd hvis ønskelig.

Prisantydning

5 090 000,-

Beregnet totalkostnad

5 090 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 127 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 090 000,-)) -------------------------------------------------------- 140 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 230 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger et tilstandsrapport datert med befaringsdato 14. august 2023 fra Jens Martin Onsrud som er uavhengig og autorisert Takstmann.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 14 stk. tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 8 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak 
- 10 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak 
- 0 stk. tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik.

TG-2 anmerkninger (mørk-gul) er relatert til levetidsbetraktninger for taktekking, taknedløp/beslag, ytterkleding, deler av elektrisk anlegg, alder på sluk og tettsjikt/membran på bad/vaskerom og vinduer. Videre er det relatert til rekkverkshøyde på balkong (ikke tilbakevirkende kraft), rom under terreng, ventilasjon på bad/vaskerom og drenering. Inngående beskrivelse av avvikene følger av tilstandsrapporten.

TG-1 vurderinger og TG-2 vurderinger - lys gul er ikke kommentert i salgsoppgave, men angitt og beskrevet i tilstandsrapporten.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 21 111 kWt. Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon.

Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster, volum for bruk av ikke strømdrevne oppvarmingskilder etc.

Kontroll av eiendommens pipe/fyringsanlegg

I følge innhentede opplysninger fra VIB - Vestfold interkommunale brannvesen vedrørende eiendommens fyringsanlegg:

* Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 11.05.21
* Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget.

Rapport utleveres på forespørsel.

Forsikring

Eiendommen er i dag forsikret av eier.

Kjøper må selv bekoste og besørge forsikring fra og med dato for overtagelse av eiendommen.

Kommunale avgifter

Kr. 18 700 pr. år

Kommunale avgifter er oppgitt som totalt årlig beløp for 2023 og dekker Færder kommune sin leveranse av vann, avløp, renovasjon (søppel) og feieavgift. Det er gitt renovasjonsfradrag i oppgitt beløp for felles beholdere. Det er i dag ikke installert vannmåler ved eiendommen.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Formuesverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: kr 1 322 068
Formuesverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr 4 759 446
                
Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Adgang til utleie

Boligen består av en boenhet, og den har ingen egen/separat utleiedel i tillegg til denne.
                
Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. Det opplyses for ordens skyld at det ved utleie skal det foreligge dokumentasjon på at rommene som leies ut har forsvarlige radonnivåer.

Konsesjon/odel

Det er ikke odel eller konsesjon knyttet til omsetning av eiendommen.

Skolekrets

For evt. spørsmål anbefales det å ta kontakt med skole- og barnehagekontoret i Færder kommune på telefon 47 39 79 06.

Boplikt

Det er ikke boplikt på eiendommen og det er ikke boplikt i denne delen av Færder kommune.        

Sefrak-/kulturminne

Eiendommen er ikke omfattet av verken Sefrakminne eller Kulturminne.

Adkomst - slik finner du frem til eiendommen

Fra Tønsberg kjører man over Kanalbrua mot Nøtterøy og tar til høyre i rundkjøringen. Følg denne veien rett gjennom rundkjøringen ved Færder VGS, og ta til venstre i rundkjøringen ved Spar dagligvare. Følg veien oppover og boligen vil ligge inn stikkvei til venstre som nr. 3 i rekke.

Se også vedlagte kart/nabolagsprofil. Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Huset merkes med "til salgs skilt" fra Z-eiendom.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.   

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Det gjøres særskilt oppmerksom på at takmontert prosjektor og lerret i kjellerstue ikke medfølger. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, denne er vedlagt i salgsoppgaven.     

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Vennligst angi ønsket/evt. betinget overtagelse ved inngivelse av bud.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Tinglyste heftelser-servitutter-rettigheter-grunndata

Følgende er tinglyst og følger eiendommen også ved eiendomsoverdragelse:
                
Heftelser/servitutter:
* 1984/17286-2/91. Best. om adkomstrett av 07.12.1984. Rettighetshaver: Knr: 3811 - Gnr:130  Bnr: 35.

Rettigheter:
Ingen rettigheter er registrert.
                
Grunndata:
* 1983/15576-1/91 - Registrering av grunn.
                
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen og de tinglyste avtalene følger som del av salgsoppgave. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår. Det er innhentet kopi av tinglyst dokument som kan være av interesse å lese innen budgivning. Kopi av dokumentet følger av salgsoppgave.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?