Til innholdet

Bud innkommet! Innholdsrik og velholdt bolig. Ingen boplikt, solrike uteplasser og sjønær beliggenhet. ZOLGT

Tangenveien 23
Prisantydning 2 500 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 50
BRA: 50 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1888
Tomtareal: 889 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Tom Arild Henriksen

Tom Arild Henriksen

Finn.no: Lokalområde

IDYLL PÅ VEIERLAND!

Adresse

Tangenveien 23 3144 Veierland

Adkomst

Ta ferge til Veierland, og gå av på Tangen fergeleie. Følg Båsløkka til du kommer til Tangenveien. Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eneboligen ligger i naturskjønne omgivelser på Veierland - ei øy i Færder kommune, i Tønsbergfjorden sørvest for Nøtterøy. Øya byr på ekte idyll med strandliv, aktiviteter, bær- og sopplukking. Landskapet egner seg perfekt for oppdagelsesferd på sykkel eller til fots. Langs grusveier og smale skogstier tar du deg forbi åpne jorder, skogspartier og enger, og du kan selvsagt nyte et flott utsyn over skjærgården.

På Veierland er det lett å nyte sommeridyllen, og øyas fire badeplasser heter Hvervodden, Kongshavn, Jutodden og Kjølholmen. Kjølholmen er et stort friområde med fine svaberg, hvor det er gode muligheter for telting ute på odden og på gressenga litt innenfor. Hvervodden blir sett på som Veierlands beste badeplass med flott sandstrand.

Siden Veierland er bilfri er øya et sykkelparadis, uten like. Landskapet på Veierland er sykkelvennlig og flatt, og er derfor perfekt å sykle for hele familien. Veierland er en del av nasjonale sykkelruter, men det er også flott å oppleve variasjonene i kulturlandskapet til fots. Det er treningsapparater og lekeplass på øya i regi av velforeningen, og ikke minst en 6-hulls golfbane nord på øya.

Ferga Jutøya går i hovedrute mellom Veierland og Tenvik i Færder kommune, og det finnes daglige avganger fra Engø i Sandefjord. Fergeturen til Veierland tar ca 10-15 min. Det er også mulig å kjøre taxibåt til Veierland med Skyssbåten. Det tilbys kjøring hele året, enten det er en kort svipptur til og fra land eller lengre turer i den vakre skjærgården rundt Veierland. Dersom man kommer med egen båt finnes det gjestehavn ved Albykilen i nordenden av øya. Det er også også mulig å legge til med båt på friområdene, feks Kjøllholmen.

På øya finner du gårdsutsalg, kunstgalleri, samt serveringsstedene Villa Veierland og Dagros kafé. Sistnevnte er et serveringssted med alle rettigheter, hvor det serveres flere middagsretter, kaffe, kringle, brus og is. Villa Veierland er en kaffebar, butikk og hagekafé med fokus på norskproduserte varer og langsomme verdier. De har alle rettigheter og skreddersyr gjerne en opplevelse for familier og vennelag.

Nærområdet

Servicetilbud
Enkel dagligvarehandel kan gjøres sommerstid i bakeriet og gårdsutsalget på øya. Bruker du båt er det kort vei inn til Kiwi Kjøpmannskjær eller brygga i Tønsberg. Med bil fra Tenvik er det bare å legge turen til Rema Borgheim eller Meny på Teie eller på Skallestad. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tjøme sentrum et rikt utvalg av fasiliteter. Det er for øvrig kort vei til Ormelet, Hvasser og Havna med populære bevertningssteder eller Tønsberg med alt av bymessige fasiliteter.

Det er ca. 15 min gange til Vestgården der ferga Jutøya går i hovedrute mellom Veierland og Tenvik brygge i Færder kommune. Dessuten er det daglige avganger fra Engø i Sandefjord. Fergeturen til Veierland tar ca 10-15 min, og det er også mulig å kjøre taxibåt til Veierland med Skyssbåten. Fra Tenvik Brygge er det bussavganger mot Tønsberg og Horten. Det er skolebussordning til Brattås barneskole, Borgheim ungdomsskole og Nøtterøy vgs.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1888

Bygninger og byggemåte

Enebolig fra rundt 1888 som trolig er tilbygget med vindfang med ukjent årgang. Det er gjort en del oppgraderinger rundt 1981 og rundt 2005 og noe senere. Nyere oppgraderinger gjelder blant annet bad, el-anlegg, vvs-anlegg, ytterdører, en del vinduer og noe innvedige overflater. Frittliggende skul antas å være bygget rundt husets byggeår.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Oppholdsrom: 3, Soverom: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 58 kvm

Krypkjeller: Kryperom
1.Etasje: Bad, kjøkken, stue, vindfang, hall med trapp
2.Etasje/innredet loft: Gang og 2 soverom

Annet:
Eldre skjul fra mulig 1888. Lagt på steiner og rett på grunn, oppført i tre og taket er dekket med eternittplater.

Standard

Velkommen til Tangenveien 23 v/Erlend Løvold.

Tangenveien er en sjarmerende enebolig fra rundt 1888. Det er gjort en del oppgraderinger rundt 1981 og rundt 2005 og noe senere. Nyere oppgraderinger gjelder blant annet bad, el-anlegg, vvs-anlegg, ytterdører, en del vinduer og noe innvedige overflater. Frittliggende skul antas å være bygget rundt husets byggeår. Eneboligen ligger i naturskjønne omgivelser på Veierland - ei øy i Færder kommune, i Tønsbergfjorden sørvest for Nøtterøy. Øya byr på ekte idyll med strandliv, aktiviteter, bær- og sopplukking. Landskapet egner seg perfekt for oppdagelsesferd på sykkel eller til fots. Langs grusveier og smale skogstier tar du deg forbi åpne jorder, skogspartier og enger, og du kan selvsagt nyte et flott utsyn over skjærgården.

Entré:
Boligen har adkomst via et praktisk inngangsparti. Entreen er stor og innbydende.

Stue:
Stuen i første etasje er av meget god størrelse, og planløsningen gir fine, definerte soner for møblering. Her er det god plass til lenestoler, sofagruppe, tv- møblement og spisestue. Rommet har en kombinasjon av lyse farger samt rødmalte tømmervegger. På gulvet er det fine tregulv. Stuen har etablert vedovn i stuen. Fra stuen er det utgang til stor og fin terrasseplatting fra rundt 2005 som måler 22 kvm.

Kjøkken:
Lyst og fint kjøkken der kjøkkeninnredningen er fra rundt 1981. Innredningen er med hvite slette fronter.

Bad:
Lyst og fint bad med flise på gulv fra 2005. Rommet inneholder wc, innredning, servant og dusjplass.

Andre etasje:
Boligen har 2 store og pene soverom med god plassering i andre etasje.

Annet:
Eldre skjul fra mulig 1888 i hagen og kryprom i krypkjeller.

Oppvarming

Boligen varmes opp via ildsted, gulvvarme på bad og gang og panelovner.

Parkering

Det er parkering på Tenvik brygge (Færder) eller Engø (Sandefjord) med ulike løsninger om en er fastboende eller hyttegjest. På Tenvik brygge kan fastboende få fast plass for én bil og fleksibel plass for bil nr. to på kommunale parkeringsplasser. Man kan også søke om garasje i regi av vellet. På Engø kan det kjøpes sesongkort hos Sandefjord kommune.

Båtplass
Det er pt. mulighet for leie og kjøp av båtplass på Alby og Tangen på øya, slik at man kan ha båten liggende i kort gange fra boligen.

Tinglyste heftelser og servitutter

Grunndata

1888/900054-1/91  Registrering av grunn  
 01.11.1888 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0722 Gnr:141 Bnr:7
 
2014/114073-1/200  Sammenslåing  
10.02.2014 
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0722 Gnr:141 Bnr:309
 

2018/66125-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2018 00:00 
 
2020/1919090-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00 
 
Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 3811-141/4
Rettigheter i eiendomsrett

1888/990230-1/91  Bestemmelse om bebyggelse  
01.11.1888 
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:141 Bnr:16  
Rett til å ha et vedskjul stående på d.e.

Areal og eierform

Areal: 889 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Eiendommen er ellers pent opparbeidet med gressplen og terrasse med gode solforhold. Tomten går også over på andre siden av veien med anneks. Denne delen av tomten har da innkjøring til naboeiendommen.

Eier

Reidun Haram Bjørg Ingerlise Olsen

Vei, vann og avløp

Kommunalt vann, avløp i følge opplysninger fra kommunen. Det kan bli utført VA-tiltak som kan utløse pålegg iflg. Færer kommune.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i området som er regulert til:

Reguleringsformål: Boligbebyggelse
Navn på plan: 359 - Reguleringsplan for byggeområder Veierland.
Datert: 31.01.2018.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiv.
Jf. §8 i Proposisjon til Stortinget (Prop. 99 L) Endringer i plan- og bygningsloven (forenklinger i byggesaksdelen og oppheving av krav om lokal godkjenning av foretak), skal det ikke utstedes ferdigattest i gamle saker fra før 1.1.1998 som ikke er avslutta med ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det betyr at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige. Det betyr bare at saken ikke skal avsluttes med ferdigattest.

Prisantydning

2 500 000,-

Beregnet totalkostnad

2 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 79 620,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 92 462,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 592 462,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jan-Erik Rossavik Takstdato : 26.05.2021 Formuesverdi : 456 972,- Sekundær formuesverdi : 1 645 098,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Forsikring

IF Skadeforsikring

Kommunale avgifter

Kr. 13 611 pr. år

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Markedspakke (Kr.16 950) Visninger (Kr.3 000) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 900) Provisjon (Kr.95 550) Tilrettelegging (Kr.14 950) Totalt kr. (Kr.139 300)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen.

Møblene følger eiendommen utenom de to blå gyngestolene.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Tom Arild Henriksen

Eiendomsmegler MNEF / Partner/ Daglig leder / Faglig leder

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Tom Arild Henriksen

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?