Til innholdet

Klassisk & vesentlig oppusset villa svært sentralt beliggende - SOMMERIDYLL - Nær sjø og strand - Barnevennlig område!

Valborgs vei 15
Prisantydning 7 490 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 201
BRA: 208 m²
Soverom: 0
Byggeår: 1931
Tomtareal: 945 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Lars Ole Wittingsrud

Lars Ole Wittingsrud

Kort om eiendommen

Velkommen til Valborgs vei 15 - en vakker, klassisk villa i et av de aller mest sentrale og sjønære boligområdene rundt Tønsberg by!
Her er det kun få minutters gange inn til bykjernen, samt enda kortere avstand ned til Rosanes med strand, båthavn og parkområder. I tillegg ligger boligen fint til i en stille og rolig gate, uten noe særlig gjennomgangstrafikk.

Eneboligen er i de senere år vesentlig oppgradert og oppusset og fremstår i dag som en virkelig flott familiebolig!

Kort fortalt:
- 4(5) soverom (alt. loftstue som et femte rom)
- 2 nyere bad
- Stort, lyst og lekkert stue- og kjøkkenrom med et nydelig kjøkken i "tro stil" til husets karakter
- Ekstra takhøyde i hovedetasjen
- Romslig entré/hall med mengder av garderobeplass
- Stor kjelleretasje med mengder av muligheter!
- Utvendig renovert med ny kledning, etterisolering og skiftet en del vinduer
- Drenert og lagt inn nytt vann-og avløp
- Stor og flott hagetomt med mengder av boltreplass for barna (skjermet)
- Gode parkeringsforhold (garasje). Utvendig montert elbil-lader.
m.m.

Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - ØRSNES/TEIE

Adresse

Valborgs vei 15 3127 Tønsberg

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig og etablert boligområde mellom Ørsnes og Teie, drøyt 1 km fra Tønsberg sentrum. Fra eiendommen er det kort vei til barnehage, barneskole og ungdomsskole, samt bussholdeplass og Teie torv med servicetilbud.

Det er gangavstand til Ørsnes brygge, et idyllisk område tilbaketrukket fra trafikkstøy, med bryggepromenade og badeplass. Til området hører det også en fin bydelspark med lekearealer og felles sittegrupper for et sosialt miljø. Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård og nydelige kyststi som går flere
steder langs med fjorden. Idylliske Teieskogen med flotte turområder ligger i kort gangavstand og byr på god rekreasjon året rundt.

På Rosanes ved Teie sentrum, ca. 10 min gangavstand, ligger Rosahaugparken, en idyllisk perle med store plenområder, to dammer, fotballbane og bakker som benyttes til aking om vinteren. På nedsiden av Rosahaugparken ligger Rosanesstranda med fin badestrand og gresslette, samt Teie småbåthavn. Helsestien i kommunen passerer forbi badeplassen.

Ved ungdomsskolen Teigar ligger Nøtterøyhallen og et flott utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner og 400 m friidrettsbane. Fra idrettsparken er det en lysløyperunde på ca. 2,5 km i Teieskogen, som prepareres så fort forholdene tillater det. Nøtterøy Golfklubbs flotte baneanlegg ligger på Hella, like ved Borgheim.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1931

Bygninger og byggemåte

Boligen er oppført i trekonstruksjoner over grunnmur av betong m/sparestein. Fasader er kledd med liggende trepanel og taket er tekket
med dobbelkrummet betongtakstein. Boligen har vinduer og ytterdører i tre med 2-lags glass. Drenering med antatt utførelse av grunmursplast, drensrør og drenerende masser rundt bygget. Støttemur av naturstein mot vest.

Innhold

1.etg.: entré/gang/hall med stor garderobenisje og trapp opp, bad med dusjnisje, servant og vegghengt wc. Stue og kjøkken i åpen løsning med utgang til hage/terrasse i begge ender.
2.etg.: soveromsgang, 4 soverom hvorav ett har walk-in-closet, loftstue/soverom med utgang til utsiktsbalkong.
U.etg.: stort, åpent rom samt bod/rom, bad/vaskerom med badekar, vegghengt wc, servantinnredning og opplegg for vaskemaskin og teknisk utstyr. Bod.
Loft.

Frittliggende, eldre garasje.

Generell info:
Det er den faktiske bruken av rommene på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommene kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Det gjøres oppmerksom på at rommene i underetasjen ikke er omsøkt fra opprinnelige rom (div. boder m.m.) til dagens bruk som hovedsakelig er stue og "soverom/gjesterom". Det er ikke tilstrekkelige rømningsveier da vinduene er for små.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 201 kvm, Bruksareal: 208 kvm

1.Etasje:  75 / 75 kvm p-rom/BRA
2.Etasje:  65 / 65 kvm p-rom/BRA
U.Etasje:  61 / 68 kvm p-rom/BRA

Garasje på 15 kvm BRA.

Møblering / utstyr

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen.

Standard

Enebolig med gjennomgående oppgradert og svært god standard. Boligen har vært gjenstand for mange og større oppgraderinger i de senere årene, og fremstår som svært innbydende og lekker. Her kan du flytte rett inn!
Det nevnes utvendig drenering, nye kjellervinduer, nytt vann og avløp fra gaten og inn til bad/vaskerom (under boligen), skiftet kledning og etterisolering samt skiftet enkelte vinduer. Det er også to nyere bad i boligen, samt et lekkert kjøkken!

I underetasjen er det et enormt "oppholdsrom" og et "soverom", som er perfekt som ekstra tv-stue eller lekerom, samt et mulig gjesterom. Viktig å bemerke seg at denne etasjen ikke er omsøkt til varig opphold.

Innvendige overflater oppsummert:
Gulv: Fliser, belegg og furugulv.
Vegger: Malte flater, panel og tapet.
Himling: Malte plater og panel.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Innvendige vannledninger er av kobber.
Stoppekran er plassert bak inspeksjonsluke på bad/vaskerom. Det er avløpsrør av plast og støpejern. Varmtvannstanken er på ca 300 liter.
Boligen har et delvis skjult/åpent el-anlegg med automatsikringer. Sikringsskap er plassert i kjeller. Det er også et tilleggsskap i 2. etg.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-    2 stk tilstandsgrad 0 (TG0) - ingen avvik.
-  17 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  11 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-    5 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-    2 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
-    1 stk tilstandsgrad IU - ikke undersøkt
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:
Overflater: Det er påvist at fliser i entrè/gang har stedvis bom og riss, samt en løs flis.
Innvendige dører: Enkelte dører må justeres.
Bad (hovedetg.) Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Bad (u.etg): Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Grunnmur og fundamenter: Det er registrert løs puss på muroverflater. Det er påvist enkelte riss/sprekker som vurderes å være naturlig for alderen.
 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):
Innvendige trapper: Kjellertrappen har ikke rekkverk. Ihht gjeldende standard skal det gis TG3 for manglende rekkverk. Trapp til 2. etasje har åpninger i rekkverk som er større enn dagens krav.
Bad i u-etg: Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet.

Det er anmerket 1 stk TG3 samletsett for garasjen; Det er påvist store sprekker i vegger som antagelig skyldes jordtrykk. Det er også registrert setningssprekker. Det er råte i vindskier.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Oppvarming

Det er innstallert en flott peis i stua i hovedetasjen, samt peisovn i stue i 2.etasje. Luft-til-luft varmepumpe montert i gang/hall. Termostatstyrte varmekabler i hall/gang, samt begge bad.
For øvrig elektrisk oppvarming via enkelte panelovner.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt. Det er en garasje på eiendommen av eldre dato.

Areal og eierform

Areal: 945 kvm, Eierform: Festet tomt.

Utløp av festekontrakt: 2031 (100 år fra 01.04.1931). Festekontrakten vil forlenges automatisk, på samme vilkår som før, men med rett for bortfester til å kreve engangsløft av festeavgiften (i hht tomtefestelovens §33).

Festeavgift pr år: kr. 6140,-

Info fra kommunen (som er bortfester/grunneier):
Betaling av årlig festeavgift er delt i 4 terminer. Festeavgiften faktureres sammen med de kommunale avgiftene med forfall 20/3, 20/5, 20/9 og 20/11.
Festeavgiften kan reguleres hvert 15. år.
Neste regulering i 2026.
Innløsning er mulig, kontakt megler for yttligere info om dette.

Tønsberg kommune har forkjøpsrett i sine festekontrakter hvor Tønsberg kommune er grunneier.

Tomt og hage

Svært pertentlig og flott opparbeidet hagetomt med mengder av boltreplass for store og små! Tomten er innhekket, foruten mot gaten, hele veien. Dette gjør eiendommen svært usjenert.
Pent opparbeidet med fruktrær hvor barna kan huske i greinene!
Stor terrasseplatting ut fra inngangspartiet (mot vest) med tilbaketrukket, rolig og solrik beliggenhet.
Supert morgensol-plass ut fra stua mot øst, samt på balkongen i 2.etg.

Asfaltert oppkjørsel med gruset parkeringsareal.

Tilliggende fasiliteter

Innlagt fiber

Eier

Anders Ranum Nordahl Natalie Nordahl

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp (nytt, separert avløp og vannledninger fra gaten og inn (samt under boligen) i 2023). Adkomst fra kommunal vei.

Reguleringsforhold

Eiendommen er beliggende i område regulert til boligområde, nåværende.
Ingen igangsatte planleggingsarbeider som vil kunne berøre eiendommen iflg kommunen.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 16.09.1932.
Godkjente bygningstegninger foreligger, men de stemmer ikke overens med dagens romløsninger.

Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

7 490 000,-

Beregnet totalkostnad

7 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 490 000,-)) -------------------------------------------------------- 200 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 690 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Marius Vedvik Formuesverdi : 1 291 198,- Sekundær formuesverdi : 4 648 314,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 19698 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Kommunale avgifter

Kr. 18 189,25 pr. år inkl. vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Festeavgift kreves inn sammen med kommunale avgifter og kommer i tillegg (se eget punkt)

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 291 198,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 4 648 314,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Provisjon (forutsatt salgssum: 7 490 000,-) (Kr.59 920) Tilrettelegging (Kr.16 950) Ukens bolig 26.08- oppløft FINN.NO (Kr.2 500) Kommunale opplysninger (Kr.3 700) Markedspakke inkl kveldsbilder (Kr.22 400) Markedspakke utlegg (Kr.5 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Servitutter (Kr.1 800) Totalt kr. (Kr.123 740)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Lars Ole Wittingsrud

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Lars Ole Wittingsrud

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?