Til innholdet

Familiehytte med høy standard i populært område. Stor innr. hems. 2 bad. 10 sengepl. Stor utebod

Fjellseterveien 38
Prisantydning 4 500 000 , -
Boligtype: Hytte
P-ROM: 89
BRA: 91 m²
Soverom: 3
Byggeår: 2020
Tomtareal: 870 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Kort om eiendommen

Velkommen til Fjellseterveien 38!

Toppmoderne familiehytte i populært område på Skrim kan nå bli din!

Hytta har 3 soverom m/tilsammen 8 sengeplasser,samt innredet hems m/2 sengeplasser (ikke måleverdig), totalt 10 sengeplasser, 2 bad og romslig stue/kjøkken løsning. Det er flotte uteområder rundt hele hytta. Enten man ønsker å sitte i en lun krok med morgenkaffen eller dele kald drikke rundt bålpanna etter en lang tur. Her er det plass til alle, uten at det føles trangt.

Skrim byr på flotte turopplevelser både sommer og vinter. Terrenget er hovedsakelig lett kupert, men tilbyr også krevende fjellpartier for den som måtte ønske det.

Ta kontakt med megler for å avtale visning!

Finn.no: Lokalområde

SKRIM

Adresse

Fjellseterveien 38 3648 Passebekk

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Z-Eiendom visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i etablert område for fritidsbebyggelse.

Nærområdet

Skrim byr på flotte turopplevelser både sommer og vinter. Sommerstid er det idylliske badevann, gode fiskemuligheter (med fiskekort) og mye bær og sopp å finne.
Hytta liggere som "nærmeste" nabo til Naturreservatet og landskapsvernområdet og med hovedløypenettet rett utenfor døren.

Terrenget er hovedsakelig lett kupert, men tilbyr også krevende fjellpartier for den som måtte ønske det. Det er et omfattende merket løypenett, både sommer og vinter, hvor ca. 90 km, skiløyper kjøres opp med to-spors-løypemaskin eller snøscooter. Vintrene er snøsikre på Skrim, og løypenettet er blant de beste i Kongsberg. Løypene er en del av det regionale løypenettet som forbinder Vestfold med Hardangervidda. Turistforeningen har flere hytter innover i fjellområdet og det er fine utfluktsmuligheter til f.eks. "Styggemann" som er et kjent utsiktspunkt.

Fra Skrim er det ca. 40 minutters kjørevei til golfbane og skisenteret i Kongsberg. Således er det ikke problematisk når de yngste søker mere fart og spenning enn de flotte oppkjørte løypene i Skrimfjella kan by på. Alpinløypene i Kongsberg byr for øvrig på turer av varierende vanskelighetsgrad, slik at de fleste vil finne utfordringer som passer for alder, kondisjon eller dagsform. Alpinbakker finnes og så i Bergerbakken (Hvittingfoss) som nås på ca. 30 minutters biltur.

Klikk deg inn på VisitSkrim sin youtube kanal for flotte videoer, både sommer som vinter! Se for øvrig mer informasjon på www.visitskrim.no.
Link (kopieres til nettleser): https://www.youtube.com/channel/UCaaMM-bGEJjO5yrq-2s3mZw


Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil i prospektet.

Type, eierform og byggeår

Hytte Selveier, oppført i 2020

Bygninger og byggemåte

Fritidsbolig oppført i 2020. Dette er en utvidet versjon av modellen Rognli med hems fra Telemarkshytter.

Byggegrop består av løsmasser av stein og grus, med naturlig drenering. Ellers flatt og skrånet terreng. Det er benyttet vann- og avløpsledning av plast - begge med varmekabel. Vann og avløp er koblet på privat fellesanlegg i området (andelslag). Stoppekran og kum til kvernpumpe utv.

Bygningene har yttervegger av bindingsverk med stående panel. Det er saltakkonstruksjon med torvtak, beisa vindskier og israfter. Undertak er av trefiberplater belagt med PVC duk e.l. Vinduene i treverk og terrassedør av impregnert materiale, begge med 3-lags glass. Ytterdør av formpresset materiale. Trapp/terrasser av impregnerte materialer med beiset overflate. Det er anlagt stripemurer. I hytte og bod er det innlagt strøm.

Innhold

Fritidsbolig: Bad, Bad 2, Stue, Kjøkken, Gang, Entré, Hovedsoverom, Soverom 2, Soverom 3, Bod
Frittstående bod: 2 innredede rom.

Det er innredet 2 rom i loftsetasjen i fritidsboligen. De har ikke målbare arealer pga lav takhøyde. Gulvareal på ca 24 kvm

Antall rom

Soverom: 3, Bad: 2, Antall rom: 4, Antall senger: 10

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 89 kvm, Bruksareal: 91 kvm

Fritidsbolig: 89/91 m² P-rom/BRA
Bod: 0/16 m² P-rom/BRA

Arealer er hentet fra tilstandsrapporten og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Fritidsboligen med bod er oppført av hyttefirma (ingen egeninnsats) i 2019/20, tatt i bruk i september 2020. Alle overflater, innredninger og teknisk utstyr er fra byggeperioden. Hytta fremstår i god stand og med minimal slitasje. Det er kablet internett, som er strukket skjult i vegger fra teknisk rom til stue og hems. Mobilt bredbånd med god hastighet forskyner nettverk.

Innvendig
Det er gjennomgående god standard på fritidsboligen. Inne er det benyttet heltre furu eller fliser på gulvene. Både vegger og himling er kledd med beiset panel. Gulvet er lagt på grunn av betong på isolert ringmurselementer.

Det er satt inn en påkostet Monaco elementpeis med hevbar glassfront, lukket innsats og pipe av stål. Kjøkkenet og familiekøyene på to av soverommene er plassbygget, levert av Kistefos.

Trappen mellom etasjene er i heltre. Denne fører til rom som ikke kan godkjennes for varige opphold, og det stilles derfor ikke samme bygningsmessige krav som ved en vanlig trapp. Det er dog god takhøyde i loftsrommet på 1,90 m. I loftetasjen bemerkes det at rekkverket er under 90 cm. Alle dører innvendig er av formpresset materiale.

Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre, dokumentasjon foreligger.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning av heltre, skrog og fronter, med heltre benkeplate og kum i kompositt. Både komfyr, koketopp, kjøl/frys og oppvaskmaskin er integrert. Det er satt inn en ventilator i børstet stål med avtrekk ut av hytta.

Våtrom
Fritidsboligen har to bad. Begge har fliselagt gulv og dusjsone, resten av veggene og himlingen er lik som resten av hytta; beiset panel. Det er benyttet smøremebran (dokumentert) og satt inn mekanisk avtrekk. På Bad 1 er det satt inn innredning med servant, wc, dusj med glassvegger og opplegg for vaskemaskin. På Bad 2 er det servant, wc og dusj med glassvegger.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Fordelingskap plassert på badet. Stoppekran plassert også på badet. Avløpsrør av plast. Hytta har ventil i vegg og vinduer. Forøvrig naturlig ventilasjon. Varmtvannsbereder med kapasitet på ca 200 l. Elektrisk anlegg med hovedsakelig skjult ledningsnett. Sikringsskap med automatsikringer. 4x40 amp hovedsikring og 15 fordelingskurser. Det er påvist brannslukker og brannvarslere.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger en tilstandsrapport datert xx med befaringsdato xx fra xx som er en uavhengig og autorisert Takstmann. En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger; - xx stk. tilstandsgrad 0 (TG0 lys grønn) - ingen avvik.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  12 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  2 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  4 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:

Utvendig - Dører: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Inngangsdør går på i karm.

Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er uegnede materialer i våtsoner.

Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Det er uegnede materialer i våtsoner. Dette er på vegger. Ut fra forskrift.

Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad 2: Det er uegnede materialer i våtsoner. Dette er på vegger. Ut fra forskrift.


Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Lovlighet
Fritidsbolig:  Det foreligger godkjente og byggemeldt tegninger, som stemmer med dagens bruk
Bod: Det foreligger godkjente og byggemeldt tegninger, som stemmer med dagens bruk

Areal og eierform

Areal: 870 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Hovedsakelig naturtomt. Gruset gårdsplass. Store terrasser og flotte uteplasser.

Eier

Tom Frode Hansen Sissel Ohrvik Johannessen

Vei, vann og avløp

Felles privat vei inn i hyttefeltet. Bomvei fra offentlig vei.
Vann tilknyttet privat anlegg i området.
Helårs privat kloakk/avløp med koblet tilknytning til Skrim Vann og Avløpsselskap AS.

Reguleringsforhold

Kommuneplan/Kommunedelplan:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Fritidsbebyggelse,Nåværende / Kommuneplanens arealdel 2020 - 2030 (22.06.2022)

Gjeldende regulering:
Eiendommen ligger i område som reguleres av PLANID 343R, Omholtfjell (11.03.2009), reguleringsformål; Fritidsbebyggelse.

 Bebyggelsesplan:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

 Midlertidig forbud mot tiltak:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

Planforslag
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Kongsberg kommune.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 19.04.2021. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

4 500 000,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-)) -------------------------------------------------------- 125 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 625 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Anders Auen Takstdato : 10.08.2022 Formuesverdi : 1 242 000,-

Energiforbruk og energimerking


Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  5.607 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Glitre Energi og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Kommunale avgifter

Kr. 3 190,50 pr. år Årsprognose for 2022 inkl. eiendomsskatt. Kommunale avgifter var kr. 1.214,50,- i 2021.

Andre utgifter:
Årskort Skrimveien/Digerhaugveien p.t. kr. 2.300,-
Brøyting internveier/gårdsplass, p.t. kr. 4.050,-
Skrim vann og avløp (gjelder kun kloakk) p.t. kr. 5.312,- (egen aksjepost som kan gi utbytte ved overskudd)
Privat vannforsyning, p.t.ca. kr. 300,-
Frivillig løypekjøring.
Skrim hytteeierforening (frivillig) kr 350,-

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 242 000,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: ,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tilrettelegging (Kr.15 950)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Garantiforsikringspremie (Kr.2 950)
Provisjon (kr. 61 250,-)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Vi vil gjøre oppmerksom på at det kan være møbler/inventar/løsøre på bilder kan avvike fra hva som vil befinne seg i hytta ved visning og overtagelse.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelser som skal følge eiendommen:

Det er tinglyst eldre servitutter som hører til hovedbølet.

Dagboknr. 3892-265/26, tinglyst 25.08.1998 -  ** Diverse påtegning  
Ny rettighetshaver:
STATKRAFT SF 962986277

Dagboknr. 3625-3/26, tinglyst 24.06.2005 - ** Diverse påtegning  
Ny rettighetshaver:
STATKRAFT ENERGI AS

Dagboknr. 6480-1/26, tinglyst 28.11.2002 - Fredningsvedtak  
FORSKRIFT OM VERNEPLAN FOR SKRIM
VERN AV SKRIMFJELLA LANDSKAPSVERNOMRÅDE
IFLG. KONGELIG RESOLUSJON AV 08.11.2002
Overført fra: 3006-42/8
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr. 409424-2/200, tinglyst 22.05.2008 - Bestemmelse om vannrett  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:150  
Bestemmelse om parkering
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3006-42/8
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr. 569209-1/200, tinglyst 10.07.2008 - Best. om vann/kloakkledn.  
Rettighetshaver:SKRIM VANN OG AVLØPSSELSKAP AS  
Org.nr: 992352655
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3006-42/8
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 3006-42/8, 3006-42/230, 3006-42/253, 3006-42/254, 3006-42/255, 3006-42/256, 3006-42/257, 3006-42/258, 3006-42/259, 3006-42/260, 3006-42/261, 3006-42/262, 3006-42/263, 3006-42/264, 3006-42/265, 3006-42/266, 3006-42/267, 3006-42/268, 3006-42/269, 3006-42/270, 3006-42/271, 3006-42/272, 3006-42/275, 3006-42/276, 3006-42/277, 3006-42/278, 3006-42/279, 3006-42/280, 3006-42/281, 3006-42/282, 3006-42/283, 3006-42/284, 3006-42/285, 3006-42/291

Rettigheter i eiendomsrett

Dagboknr. 1388954-1/200, tinglyst 10.10.2018 -  Bestemmelse om veg  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:212  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:213  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:214  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:215  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:216  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:217  
Gjelder denne registerenheten med flere
 

Rettigheter på 3006-42/8, 3006-42/230, 3006-42/253, 3006-42/254, 3006-42/255, 3006-42/256, 3006-42/257, 3006-42/258, 3006-42/259, 3006-42/260, 3006-42/261, 3006-42/262, 3006-42/263, 3006-42/264, 3006-42/265, 3006-42/266, 3006-42/267, 3006-42/268, 3006-42/269, 3006-42/270, 3006-42/271, 3006-42/272, 3006-42/275, 3006-42/276, 3006-42/277, 3006-42/278, 3006-42/279, 3006-42/280, 3006-42/281, 3006-42/282, 3006-42/283, 3006-42/284, 3006-42/285, 3006-42/291

Rettigheter i eiendomsrett

Dagboknr.1388954-2/200, tinglyst 10.10.2018 - Bestemmelse om adkomstrett  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:212  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:213  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:214  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:215  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:216  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:217  
Gjelder denne registerenheten med flere


Rettigheter på 3006-42/8, 3006-42/230, 3006-42/253, 3006-42/254, 3006-42/255, 3006-42/256, 3006-42/257, 3006-42/258, 3006-42/259, 3006-42/260, 3006-42/261, 3006-42/262, 3006-42/263, 3006-42/264, 3006-42/265, 3006-42/266, 3006-42/267, 3006-42/268, 3006-42/269, 3006-42/270, 3006-42/271, 3006-42/272, 3006-42/275, 3006-42/276, 3006-42/277, 3006-42/278, 3006-42/279, 3006-42/280, 3006-42/281, 3006-42/282, 3006-42/283, 3006-42/284, 3006-42/285, 3006-42/291

Rettigheter i eiendomsrett

Dagboknr. 1388954-3/200, tinglyst 10.10.20148 - Bestemmelse om vann/kloakk  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:212  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:213  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:214  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:215  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:216  
rettighetshaver:Knr:3006 Gnr:42 Bnr:217  
Gjelder denne registerenheten med flere


Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?