Til innholdet

KONGSBERG - SKRIM - Sjarmerende hytte med god planløsning og sjarmerende tomt | 3 sov. 7 seng. 1 bad.

Bjørklundveien
Prisantydning 2 200 000 , -
Boligtype: Hytte
P-ROM: 55
BRA: 55 m²
Soverom: 3
Byggeår: 2005
Tomtareal: 0 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

søndag 2. oktober Kl 11.30 - 12.30
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Adresse

Bjørklundveien 3648 Passebekk

Adkomst

Følg skilter til Skrim syd. Kjør opp til Hovedparkering. Ta inn 1. ringebom til H. Kjør så rett frem slik at en får sportskapellet på V. side. Når veien deler seg, hold til H. En får da hytta på H. side etter noen hundre meter.

Beliggenhet

Hytta er beliggende i Bjørkelundveien Passebekk , Kongsberg kommune. Hovedløypenettet like utenfor hytta.

Nærområdet

Skrim byr på flotte turopplevelser både sommer og vinter. Sommerstid er det idylliske badevann, gode fiskemuligheter (med fiskekort) og mye bær og sopp å finne.

Terrenget er hovedsakelig lett kupert, men tilbyr også krevende fjellpartier for den som måtte ønske det. Det er et omfattende merket løypenett, både sommer og vinter, hvor ca. 90 km, skiløyper kjøres opp med to-spors-løypemaskin eller snøscooter. Vintrene er snøsikre på Skrim, og løypenettet er blant de beste i Kongsberg. Løypene er en del av det regionale løypenettet som forbinder Vestfold med Hardangervidda. Turistforeningen har flere hytter innover i fjellområdet og det er fine utfluktsmuligheter til f.eks. "Styggemann" som er et kjent utsiktspunkt.

Fra Skrim er det ca. 40 minutters kjørevei til golfbane og skisenteret i Kongsberg. Således er det ikke problematisk når de yngste søker mere fart og spenning enn de flotte oppkjørte løypene i Skrimfjella kan by på. Alpinløypene i Kongsberg byr for øvrig på turer av varierende vanskelighetsgrad, slik at de fleste vil finne utfordringer som passer for alder, kondisjon eller dagsform. Alpinbakker finnes og så i Bergerbakken (Hvittingfoss) som nås på ca. 30 minutters biltur.

Klikk deg inn på VisitSkrim sin youtube kanal for flotte videoer, både sommer som vinter! Se for øvrig mer informasjon på www.visitskrim.no.
Link (kopieres til nettleser): https://www.youtube.com/channel/UCaaMM-bGEJjO5yrq-2s3mZw


Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil i prospektet.

Type, eierform og byggeår

Hytte Selveier, oppført i 2005

Bygninger og byggemåte

Fritidsbolig oppført i 2005.

Det er byggegrunn av fjell og naturtomt, med naturlig drenering til terreng.

Boligen er oppført med fundamentering av pilarer. Isolerte yttervegger av bindingsverk med liggende bordkledning. Det er saltak tekket med asfaltshingel, vindskier, israfter og stussbord i treverk, og takrenner i aluminium. Vinduene er malte trevinduer av typen sidehengslede losholtvinduer med 2 lags glass. Ytterdøren og terrassedør er malt treverk, med glass i terrassedør. Terrassen er bygget av impregnerte materialer og fundamentert til fjell med støpte fundameneter. Det er satt opp rekkverk på deler av den 37m² terrassen.

Det vises for øvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger.

Innhold

1.Etasje: Entré , Gang , Stue/kjøkken , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Wc

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 3, Bad: 1, Antall rom: 3, Antall senger: 7

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm

1.Etasje: 55/55 m² P-rom/BRA

Arealer er hentet fra tilstandsrapporten og er ikke kontrollmålt av megler.

Møblering / utstyr

Hytta selges møblert og utstyrt etter nærmere avtale.

Standard

Fritidsbolig oppført i 2004/05, beliggende i Bjørklundveien på Skrim.

Hytta oppleves lun og god med en fornuftig planløsning som gjør at hele familien kan samles. Det er gulver av furu, samt vegger og tak i trepanel. På to av soverommene er det plassbygde senger som er beiset i samme farge som veggene, det gir et helhetlig inntrykk. Hovedsoverommet har en stor dobbeltseng med garderobeskaper med nattbord på hver side av sengen.

Kjøkkenet ble byttet i 2021. Det mørke kjøkkenet gir en behagelig kontrakst til panelet på veggen. Det er integret ovn, induksjonstopp og kombiskap, ventilator med kullfilter er plassert i overskap. Innredningen har glatte fronter og kjøkkenbenken er i laminat. Kjøkkeninnredningen føres videre langs ytterveggen og lager en flott sittebenk til spisestuen. Dette gir også ekstra lagrings muligheter.

I stuen er det plassert en vedovn med elementpipe. Plasseringen gjør at den varmer godt opp i hele hytta. Stuen og kjøkkenet er i åpen løsning, her kan alle være sosiale samtidig som man tilbereder måltidet. Fra stuen kan man gå rett ut på den delvis overbygde terrassen.

Hyttas bad er delikat innredet med mørk innredning og bollevask, dusjkabinet og tørrtoalett med avløp direkte gjennom gulv. Det er naturlig ventilering i rommet. Det er lagt inn et enkelt vannopplegg med vannledninger og avløpsrør i plast. Det er ikke satt inn sluk på badet, og det er heller ikke innlagt vann. Rommet oppfyller ikke krav til funksjon for våtrom/bad, men fungerer / er godkjent ut fra dagens bruk.  

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Innvendige vannledninger er av plast. Det er avløpsrør av plast. Boligen har naturlig ventilasjon. Elektriske panelovner. El skap med automatsikringer. 63 ampere hovedsikringer. Åpent el-anlegg Røykvarslere. slokkeapparat .

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  18 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  1 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  2 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  1 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:

Utvendig - Nedløp og beslag: Takrenne på utbygg/inngangsparti har noe "sig" og skjevhet.

Innvendig - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Spesialrom - Overflater og konstruksjon - Wc: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er ikke montert rekkverk. Det mangler rekkverk på deler av terrassen. Avstand/høydeforskjell fra terrasse til fjell/hardt underlag er mer enn 0,50 meter. REF: TEK 17 § 8-3


Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Oppvarming

Vedovn ellers øvrig elektrisk oppvarming.

Parkering

Gode parkeringsforhold like bortenfor hyttta. I dag kun kort avstand bort til hytta. Mulighet for helårsvei helt til hyttevegg.

Areal og eierform

Eierform: Punktfestetomt, Utløpsår feste: 2082, Festeavgift: 3300, Avgift betales i februar. Ny avgift fra 2023; kr. 4300,-. Festeavgift reguleresav konsumprisindeksen. Det er rett til fornyelse av festekontrakt

Tomt og hage

Naturterreng med fjell, busker og trær.

Eier

Mats Aaserud-andresen Susanne Aaserud-andresen

Vei, vann og avløp

Boligen har adkomst fra Passebekkveien.
Bygningen har ikke innlagt vann og avløp. Det er brønn som deles med 3 øvrige hytteeiere. Her kan det hentes vann hele året. Det er lagt sommervann fra denne brønnen til hytta. Mulighet for helårs innlagt vann og avløp.

Reguleringsforhold

Kommuneplan/Kommunedelplan:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Fritidsbebyggelse,Nåværende // Kommuneplan (22.06.2022)

Gjeldende regulering:

Eiendommen ligger i område som reguleres av Plan Id 343R, Omholtfjell (11.03.2009), reguleringsformål; Fritidsbebyggelse.

 Bebyggelsesplan:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

 Midlertidig forbud mot tiltak:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Kongsberg kommune.

Ferdigattest

Boligen har/har ikke ferdigattest datert 11.02.2005. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Lovlighet
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. På tegninger fra byggeår er det tegnet inn bod. Boden er innredet og brukes til soverom.

Prisantydning

2 200 000,-

Beregnet totalkostnad

2 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 55 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 200 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 68 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 268 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Hans Holt Takstdato : 16.09.2022 Formuesverdi : 248 020,-

Energiforbruk og energimerking


Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  3.500 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Glitre Energi Nett og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 6644521 Premie: 2659

Kommunale avgifter

Kr. 2 090 pr. år Fakturert beløp i 2021. Inkluderer feiing og renovasjon. Løpende gebyr brukes for å fordele en årlig kostnad på flere innbetalinger.

Andre utgifter:
Årskort Skrimveien/Digerhaugveien p.t. kr. 2.300,-
Brøyting internveieer/gårdsplass, p.t. kr. 4.050,-
Privat vannforsyning, p.t.ca. kr. 300,-
Frivillig løypekjøring.
Skrim hytteeierforening (frivillig) kr 350,-

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:248 020,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: ,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tilrettelegging (Kr.15 950)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Garantiforsikringspremie (Kr.2 950)
Provisjon (kr. 60 625)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger. Hytta selges møblert og utstyrt etter nærmere avtale.
Vi vil gjøre oppmerksom på at det kan være møbler/inventar/løsøre på bilder kan avvike fra hva som vil befinne seg i hytta ved visning og overtagelse.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelser som skal følge eiendommen:
Dagboknr. 3874-2/26, tinglyst 23.07.2003 - Festekontrakt - vilkår  
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 2.800
Pant for forfalt festeavgift
TOMTEVERDI NOK 75.000
Med flere bestemmelser
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?