Til innholdet

Koselig hytte beliggende solrikt og usjenert til i flott turterreng.

Skrim syd
Prisantydning 1 250 000 , -
Boligtype: Hytte
P-ROM: 70
BRA: 76 m²
Soverom: 0
Byggeår: 1964
Tomtareal: 887 m²
Få salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Finn.no: Lokalområde

Kongsberg/Omholtfjell.

Adresse

Skrim syd 3648 Passebekk

Adkomst

Følg skilt Skrim Syd. Hytta er beliggende på venstre av veien, like før man kommer opp til hovedparkering.
Eiendommen er skiltet med salgs skilt fra Z-eiendom.
For øvrig se vedlagte hytteprofil i salgsoppgaven eller vedlagte kartskisse i FINN-annonsen.

Beliggenhet

Skrim er først og fremst et flott område for et aktivt friluftsliv. Vannene i området tilbyr glimrende bademuligheter og godt fiske etter ørret. Det er et omfattende merket løypenett både sommer og vinter. Vinterløypene kjøres opp med to-spors løypemaskin eller snøskuter. Løypene er del av det regionale løypenettet som forbinder Vestfold med Hardangervidda. Vintrene er sikre på Skrim, og løypenettet er blant de beste i Kongsberg.

Det er et stort utvalg av turstier og sykkelmuligheter om sommeren. Turistforeningen har flere hytter innover i fjellområdet og det er fine utfluktsmuligheter til for eksempel topptur ril "Styggemann" som er et kjent utsiktspunkt 872 m.o.h. Terrenget er hovedsakelig lett kupert, men tilbyr også krevende fjellpartier for den som måtte ønske det. De viktigste turområdene ligger innenfor Skrim - Sauherrad naturreservat som sikrer friluftsinteressene for all fremtid.
For mange kan det være like viktig at det er 40 minutter med bil til nærmeste golfbane og skisenter som er å finne i Kongsberg.

Med plassering sentralt i Østlandsområdet, er dette stedet for rekreasjon.
Kjør en times tid fra Vestfoldbyene, så ligger dette populære område der. Selv fra Oslo/Bærum eller Østfold er det ikke mer enn ca. 1 1/2 time å kjøre.

Se for øvrig vedlagte hytteprofil i salgsoppgaven.

Type, eierform og byggeår

Hytte Selveier, oppført i 1964

Bygninger og byggemåte

Hytte oppført i tre på ringmur av betong.
Yttertak er tekket med profilerte stålplater.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 82 kvm.
1. etasje med p-rom ca.: 70 kvm.: Vindfang, kjøkken, stue, 2 soverom, bad, peisestue, wc (m/plassbygget komposteringstoalett) og WC.
1. etasje med s-rom ca. 6 kvm.: Bod.
Sovehems med s-rom og gulvareal målt samlet til 26 kvm.: 3 soverom. Soverom på hems tilfredsstiller ikke krav til rømmningsvei eller krav til målbarhet grunnet lav takhøyde.
Krypekjeller med kryperom.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.
Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven.

Møblering / utstyr

Hytta selges møblert/utstyrt - løsøre/utstyr av affeksjonsverdi medfølger ikke i handelen.

Standard

Koselig hytte med innlagt strøm, fine solforhold og usjenert beliggenhet.
Solrik terrasse med fint utsyn over omkringliggende natur.
Naturen er lett tilgjengelig og alt ligger til rette for å kunne skape gode utfluktsopplevelser for hele familien.

En hyggelig og lun uteplass er etablert ved overbygget inngangspartiet. Det også en praktisk utebod som egnes til oppbevaring av sportsutstyr ved inngangspartiet..
Vindfang med belegg på gulv, panel på vegger og panel i himling med åpen røsting.
Hall med belegg på gulv, panel på vegger og beiset panel i himling. Her er peisovn for ekstra varme på kalde vintersdager. Fra hallen er det trappeadkomst til hems. Hemsen har et lite gangrom og 2 rom som selger i dag benytter som soverom med tilsammen 5 sengeplasser. Det er teppe på gulv, tapet på vegger og tapet i himling. Vi gjør oppmerksom på at hemsen ikke tilfredsstiller krav til rømmningsvei samt at takhøyde er mindre enn 190 cm. og er ikke godkjent til varig opphold.
Stue med laminat på gulv, panel på vegger og lysnet panel i himling. Delvis åpen røsting bidrar til luftig romfølelse. Rommet har en fin og lys atmosfære med store vindusflater med naturlig lys og utsyn over vakker natur. Ved å holde fyr i vedovnen innbyr rommet til hygge og samvær for hele familien. Utgang til solrik, usjenert terrasse og terreng.
Kjøkkenet kan fin ansees som et allrom med plass til spisestue. Det er belegg på gulv, panel på vegger og panel i himling. Med åpen røsting skapes god romopplevelse. Furukjøkkeninnredning med heltre benkeplate, ventilator med kullfilter, frittstående komfyr og kjøle-/fryseskap som medfølger i handelen. Fra kjøkkenet er det fast trapp med adkomst til hems med 1 rom hvor det er plassert senger (2 sengeplasser). Vi gjør oppmerksom på at hemsen ikke tilfredsstiller krav til rømmningsvei samt at takhøyde er mindre enn 190 cm. og er ikke godkjent til varig opphold.
Soverom med tepe på gulv, panelplater på vegger og malt tak i himling med åpen røsting.
Soverom med teppe på gulv, panelplater på vegger og malt tak i himling med åpen røsting.
Bad med belegg på gulv, beiset panel på vegger og i himling. Rommet inneholder dusjkabinett, servantskap, pissoar og Separett Villa do.
Dorom med bologisk do har belegg på gulv, malt glassfiberstrie på vegger og malt glassfiberstrie i himling.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven da konklusjon tilstand samt enkelte bygningsdeler, overflater og innredninger er kommentert eller vurdert til tilstandsgrad 2.

Oppvarming

Peisovn i hall.
Vedovn i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette ikke med i handelen.

Kongsberg kommune opplyser at det er registrert et røykløp med skorstein i gang 1. etasje, 1 røykløp med skorstein i stue 1. etasje, 4 enkle røykvarslere og slukker i form av 1 pulver på eiendommen.
Sist tilsyn og sist feiing er utført i 10.10.2019.

Parkering

Parkering på tomten.

Areal og eierform

Areal: 887 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 6000.

Oppgitt tomteareal er et beregnet areal som er innhentet hos/oppgitt av Kongsberg kommune og må kunne anses som er ca./antatt areal.
Arealet er hentet fra Matrikkelutskrift som er mottatt fra kommunen.
Det tas forbehold om at arealet kan avvike noe.

Tomt og hage

Festetomt hvor grunneier/bortfester er Ragnhild Gudrun Vikesland.
Årlig festeavgift kr. 6 000,-
Festeavgift ble sist oppregulert i 2017.
Neste regulering av festeavgift er i 2022.
Festeavgiften reguleres i henhold til konsumprisindeks hvert 5. år.
Festetid på 50 år fra 1966 og er utløpt, men er fornyet for 30 år hvor ny markedsregulering av festeavgiften vil skje.
Forlengelsen er fornyet etter Lov om tomtefeste §33 slik at festekontrakten er evigvarende frem til festet sies opp av fester eller frem til tomta blir innløst.
Det er mulighet for innløsing av festetomt etter nærmere avtale med grunneier. Ved innløsing av festetomt vil vi gjøre oppmerksom på at det tilkommer 2,5% dokumentavgift til staten samt oppmålingsgebyr til Kongsberg kommune.
Gyldig overdragelse til andre er betinget av grunneierens samtykke, og dette gjøres ved signatur på skjøtet og/eller signatur på transport av festekontrakt.

Festekontrakt - vilkår er tinglyst den 13.08.1966 med dagboknr. 1929 som en pengeheftelse i festerett. Be om kopi ved henvendelse til meglers kontor og følger vedlagt i salgsoppgaven.

Eier

Kjell Hagen

Vei, vann og avløp

Vei
Eiendommen er tilknyttet privat helårsvei frem til hytta.
Serviceavgift betales for drift/vedlikehold/brøyting/bomkort av hovedvei med kr. 2 000,- pr. år til Skrim Hytteservice med Andelsbrev i A/L Skrimveien.

Vann
Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann.
Det er eget privat vann med eget borehull.
Man må kunne påregne kostnad for drift/vedlikehold.

Avløp
Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig avløp.
Pissoar og Separett Villa do på bad.
Biologisk do på dorom.

Reguleringsplan

I reguleringsplan 343R Omholtfjell, vedtatt og ikrafttredelse 11.03.2009, ligger eiendommen i område avsatt til fritidsbebyggelse.

I kommuneplanens arealdel 2013-2025, vedtatt og ikrafttredelse 12.11.2014, ligger eiendommen i område avsatt til fritidsbebyggelse nåværende.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Tinglyst pengeheftelse i festerett
Dagboknr. 1929, tinglyst 13.08.1966
Festetid: 60 år
Årlig avgift NOK 200
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelser om regulering av leien
Bestemmelser om overdragelse av kontrakten
Med flere bestemmelser
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere.

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Be om kopi ved henvendelse til meglers kontor.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse/ferdigattest i kommunens arkiv.
Fritidsboligen er registrert hos Kongsberg kommune med bygningsstatus tatt i bruk.
Ferdigattest utstedes ikke lenger for tiltak det er søkt om før 01.01.1998, jf. plan- og bygningslovens § 20-1, femte ledd.

Prisantydning

1 250 000,-

Beregnet totalkostnad

1 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 31 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 250 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 44 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 294 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Takst & Byggservice Anders Kjær / Anders Kjær Takstdato : 03.06.2020 Formuesverdi : 145 154,-.
Formuesverdi er innhentet og bekreftet hos Skatteetaten.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G.

Forsikring

DNB Polisenummer: 1632426 Premie: 354

Kommunale avgifter

Kr. 2 291,24 pr. år Kommunale avgifter dekker feiing kr. 746,24,- og renovasjon kr. 1 545,-. Se for øvrig svarbrev fra Kongsberg kommune om kommunale gebyr som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Løypeavgift kr. 500,- pr. år - frivillig.
Skrim Hytteeierforening kr. 500,- pr. år - frivillig.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Dronefoto (Kr.3 300) Transportgebyr festekontrakt, kontonr. 93561878665 (Kr.1 000) Garantiforsikringspremie (Kr.2 500) Markedsføringspakke (Kr.19 500) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 1 250 000,-) (Kr.58 125) Oppgjør og tinglysning (Kr.4 875) Tilretteleggingshonorar (Kr.13 695) Totalt kr. (Kr.102 995)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?