Til innholdet

Lekker enebolig på idyllisk hjørnetomt med høytliggende beliggenhet sentralt på Tjøme. Svært gode solforhold. ZOLGT

Mølleråsen 7
Prisantydning 6 650 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 160
BRA: 170 m²
Soverom: 3
Byggeår: 2002
Tomtareal: 1025 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Vegard Aadne

Vegard Aadne

Kort om eiendommen

Velkommen til denne sjarmerende eneboligen på en hjørnetomt på toppen av Mølleråsen med langstrakt utsikt og svært gode solforhold. Boligen har en asfaltert gårdsplass med en dobbelt garasje med innredet andreetasje. Fra garasjen går det en steinlagt sti med varmekabler opp til inngangsparti til enebolig og "leilighet" over garasjen. Eiendommen har flere fine uteplasser som ligger usjenert til samt en gressplen som passer godt til lek og moro. Selve boligen har en gjennomgående god standard og fremstår som godt vedlikeholdt og moderne. Boligen har en praktisk planløsning med mulighet for å lage noen ekstra soverom om nødvendig. Stuen er virkelig hjerterommet i boligen med en svært god utsikt over sentrum

Passer perfekt for barnefamilier eller deg som vil bo rolig og sentralt på Tjøme

Finn.no: Lokalområde

Tjøme sentrum

Adresse

Mølleråsen 7 3145 Tjøme

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et veletablert og attraktivt boligområde rett ved sentrum av Tjøme kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og godt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Øykommunen Tjøme byr på en fantastisk natur med svaberg og badestrender. Eiendommen har nærhet til flotte tur- og friluftsområder som blant annet naturskjønne Rød-Dirhue, et landskapsvernområde som nå er åpent for allmennheten, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter sommer og vinter. Fra boligen er det gangavstand til Bekkevika, en barnevennlig sandstrand rett ved sentrum. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan en fartsfylt RIB-tur i skjærgården anbefales. Tjøme golfbane er også et lite steinkast unna, samt badestrender og båthavner.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Spar eller Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Grand park et variert tilbud, blant annet nyåpnede Tjøme kolonial med et bredt utvalg av økologiske varer. Kort vei til vinmonopolet i sentrum. Tønsberg med sitt rike servicetilbud ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Robergrønningen som ligger ca. 200 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 26 min til Tønsberg, 20 min til Hvasser, samt 50 min til Torp lufthavn og Sandefjord.

Eiendommen har gangavstand til Lindhøy barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Tjøme ungdomsskole. Området har også et utvalg av både private og kommunale barnehager.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 2002

Bygninger og byggemåte

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Oppholdsrom: 2, Soverom: 3, Bad: 2, Ekstratoalett: 1, Antall rom: 5

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 160 kvm, Bruksareal: 170 kvm

1.Etasje: 93m²
2.Etasje: 67m²

Møblering / utstyr

Integrerte hvitevarer medfølger

Standard

Enebolig over to etasjer oppført i trekonstruksjoner over støpt plate på mark i 2002. Boligen har enkeltkrum betongstein som taktekking og er kledd utvendig med stående trekledning. Vinduer av tre med trelags glass. Det er oppført delvis overbygget terrasse på ca 80 m2 med tilgang fra stue, og balkong på ca 4 m2 med tilgang fra stue i 2. etg. Boligen er i hovedsak slik den ble bygget uten store endringer, og fremstår med normal slitasje. Som det fremkommer i rapporten så er det enkelte avvik fra normal tilstand, dette sees i sammenheng med bygningsdelenes alder, bruk og forventet levetid. Foruten enkelte avvik og aldersrelaterte forhold gir boligen et normalt godt inntrykk. Det henvises forøvrig til rapportens enkelte poster med ytterligere vurderinger og tilstandsgraderinger.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
45 stk mindre eller moderate avvik.
4 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
9 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
2 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:
Enebolig
- Vinduer har passert mer enn 50% av forventet levetid.
- Membran på balkong har passert mer enn 50% av forventet levetid
- Det er stedvis sprekker og utvasking av fuger i dusjsonen.
- Det er riss og utvasking av fuger i dusjsonen.
Garasje:
- Vinduer ar alder/værslitasje
- Portens nedre ledd har bulker og skjevhet, forøvrig fungerer porten slik den er ment.
- Det er observert spor etter mus på bod
- Det er ingen synlig membran/mansjett i sluk, men eier opplyser om at badet er utført med membran.
- Bereder står i rom uten sluk, og overtrykksventil er ikke tilkoblet avløp
 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):
Garasje
- Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Oppvarming

Oppvarmet med ildsted, luft til luft varmepumpe, balansert ventilasjon med varmegjenvinning og varmekabler i alle rom i 1.etg.utenom bod, og det er varmekabler i bad 2.etg.

Parkering

Parkering i dobbel garasje samt godt med biloppstillingsplasser på egen tomt.

Areal og eierform

Areal: 1 025 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Romslig tomt med flere fine sitteplasser og gode solforhold. Det er blant annet en asfaletert gårdsplass inn til en dobbelt garasje, gressplen som ligger skjermet, en deilig terrasse med et lite sommerhus og synlig fjell. Alt i alt en sjarmerende tomt du kommer til å elske.

Eier

Oddvar Marthinsen

Vei, vann og avløp

Offentlig

Reguleringsforhold

Boligen ligger i et område som er regulert til boligformål.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

6 650 000,-

Beregnet totalkostnad

6 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 158 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 172 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 822 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 26.04.2022 Formuesverdi : 1 245 850,- Sekundær formuesverdi : 4 485 059,- Formuesverdi pr. : 31.12.2020

Forsikring

IF Polisenummer: 0806345

Kommunale avgifter

Kr. 14 840 pr. år Vann, avløp, renovasjon og feiing.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 245 850,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 4 485 059,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Pantattest selger (Kr.387)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Rabatt på tilstandsrapport (Kr.- 3 000)
Inneståelse-fakturavederlag (Kr.2 950)
Markedspakke (Kr.16 900)
Internettannonsering (Kr.4 700)
Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950)
Provisjon (forutsatt salgssum: 6 490 000,-) (Kr.51 920)
Tilrettelegging (Kr.15 950)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Vegard Aadne

Eiendomsmegler

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Vegard Aadne

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?