Til innholdet

Lekker hytte med sjarm og stemning samt innlagt vann, strøm og avløp. Helårs bilvei frem til hytta m/eiet tomt.

Digerhaugmyra
Prisantydning 4 275 000 , -
Boligtype: Hytte
P-ROM: 115
BRA: 122 m²
Soverom: 0
Byggeår: 2019
Tomtareal: 1083 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Finn.no: Lokalområde

Kongsberg/Skrim Nord

Adresse

Digerhaugmyra 3648 Passebekk

Adkomst

Følg skilter Skrim nord (inn Digerhaugveien).
Følg veien helt opp til Digerhaug parkering. Ta inn ringebommen øverst til høyre.
Hytta er siste hytte på høyre side før veien deler seg.
Eiendommen er skiltet med salgs skilt fra Z-eiendom.

NB! Alle internveier på Skrim er stengt med bom. Eventuelle ulåste bommer låses uten varsel.
Kontakt megler for visning.
For øvrig se vedlagte hytteprofil i salgsoppgaven eller vedlagte kartskisse i FINN-annonsen.

Beliggenhet

Denne fine familiehytta er beliggende i et solrikt hyttefelt ved hovedløypenettet.
Digerhaugmyra er et godt utgangspunkt for et aktivt friluftsliv på Skrim, som er et av Østlandets flotteste friluftsområder. Vannene i området tilbyr bademuligheter og fiske med felles fiskekort for hele området.
Området ligger med Skrim og Sauherradfjella naturreservat og landskapsvernområde som nærmeste nabo og sikrer friluftsinteressene for all fremtid.
Terrenget på Skrim er hovedsakelig lett kupert, men tilbyr også krevende fjellpartier for den som måtte ønske det. Det er turstier/sykkelmuligheter om sommeren og et omfattende merket og oppkjørt løypenett både sommer og vinter. Vinterløypene kjøres opp med  to-spors løypemaskin eller snøscooter og er en del av det regionale løypenett som forbinder Vestfold med Hardangervidda.
Vintrene er snøsikre på Skrim, og løypenettet er blant de beste i Kongsberg med ca. 90 km. preparerte løyper. Turistforeningen har merket stier både i nærområdene samt et mer omfattende løypenett mot Skrimfjella. I tillegg er det sammenhengende løyper til Vindfjelltunet i sør og forbi Raje mot Sveinsbu i nord. Så her er det flere varierende utfluktsmuligheter for hele familien. Prøv en tur til for eksempel "Styggemann" som er et kjent utsiktspunkt med høyeste fjelltoppen på 872 m.o.h.

Det er ca. 30 minutter til Kongsberg Skisenter og Kongsberg golfbane. Fra Vestfoldbyene, Drammen, Asker og Bærum er det ca. en times kjøring.

Se mer informasjon om området på www.visitskrim.no eller se filmen "En vinterdag på Skrim" ved å klippe ut og lime inn i nettleser: http://www.visitskrim.no/index.php/nyheter
Se for øvrig vedlagte hytteprofil i salgsoppgaven.

Type, eierform og byggeår

Hytte Selveier, oppført i 2019
Utvendig frittstående bod, oppført i 2019.

Bygninger og byggemåte

Hytte
Oppført i tre på mur.
Yttertak er tekket med asfaltshingel.

Utvendig frittstående bod
Oppført i tre på mur som egeninnsats.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven

Arealer og fordeling per etasje

Hytte
Primærrom: 115 kvm, Bruksareal: 122 kvm
1. etasje
P-rom med ca. 89 kvm.: Hall, bad, stue/kjøkken og 3 soverom.
S-rom med ca. 7 kvm.: 2 boder.

Hems
P-rom med ca. 26 kvm.: Gang, WC, stue og 2 soverom.
WC på hemsplan har ikke målbare arealer.

Utvendig frittstående bod
Ca. 11 kvm. i følge megler.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.
Arealer på hems er målbare ut fra gjeldende måleregler, men etasjen er ikke godkjent for opphold ut fra tegninger benyttet ifb med søknad.
På tegninger er hemsetasje tegnet inn med en takhøyde på 1,895 m. Ved målinger i etasjen er høyden over 1,9 m som er minimumskravet ut fra gjeldende regelverk. Etasjen er ikke byggesøkt/godkjent som oppholdsrom.
Dersom man ønsker å benytte rommene i hemsetasjen til rom for varig opphold, anbefales det å bringe dette i orden. Eventuelle krav fra bygningsmyndighetene for å få rommene godkjent til formålet må bekostes og besørges av kjøper. Kjøper bærer også risiko for hvorvidt rommene lar seg godkjenne.
Selger har i dag innredet hemsetasjen med loftstue, gangrom, 2 soverom og et separat toalettrom. Konferer selger for ytterligere informasjon.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.
Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven

Møblering / utstyr

Eiendommen selges fult møblert/utstyrt foruten løsøre/gjenstander av affeksjonsverdi.

Standard

Flott fritidseindom med en utvendig frittstående bod.
Boden er oppført i sammenheng med hovedterrassen og bidrar til at uteplassen er lun og usjenert.
Hytta har innlagt vann, strøm, avløp og utevann samt det er helårs bilvei frem til egen gruset gårdsplass rett ved hytteveggen.
Med god beliggenhet i åpent skogområde og hovedløype-skinettet rett utenfør døren, er det flere muligheter til utflukter for liten og stor i variert naturlandskap. Her får man maks ut av helgedagene med følelse av et lite ferieavbrekk.
Hytta er stilrent gjennomført innvendig med utstrakt bruk av downlights i god kombinasjon med panelte overflater som skaper en lun atmosfære som tiltaler de fleste.
Absolutt en eiendom med et positivt helhetsinntrykk med sjarm og stemningsfullt preg.

Velkommen inn via overbygget inngangsparti.
Ved inngangpartiet er det to boder. Begge bodene er fullisolert, har teppe på gulv, beiset panel på vegger og beiset panel i himling. I den ene boden er det installert varmtvannsbereder og panelovn.
Vel innenfor i 1. etasje ankommer man først hallen med fliser på gulv, beiset panel på vegger og beiset panel i himling. Det er imøtekommende stemning med downlights og lun varme fra gulvvarmen. Plass til å henge av seg utetøy og sko i garderobenisje. Hallen har trappeadkomst til 2. etasje.
Gangen har flislagte gulv med gulvvarme, beiset panel på vegger og beiset panel med downlights i himling.
Stue og kjøkken i åpen løsning som fint kan ansees som et allrom. Det er heltregulv, beiset panel på vegger og beoset panel med downlights i himling. Moderne peisovn for ekstra hygge og varme på kalde vintersdager. Stuen har utgang til overbygget terrasse. En koselig og lun uteplass hvor det er flere fine muligheter til utemøbler for hvile.
Kjøkken med heltregulv, beiset panel på vegger og beiset panel med downlights i himling. Lyssettingen gir koselig stemning når man lager mat. Det er god plass til langbord rett ved kjøkkenet. Rikelig med hvitprofilert kjøkkeninnredning og heltre benkeplate. Integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kombi kjøl/frys medfølger i handelen.
Hovedsoverom med heltregulv, beiset panel på vegger og beiset panel på vegger.
Soverom med heltregulv, beiset panel på vegger og beiset panel i himling. Her er dobbeltseng.
Soverom med heltregulv, beiset panel på vegger og beiset panel i himling. Rommet har familiekøye med 3 sengeplasser.
Flislagt bad med gulvvarme og panel med downlights i himling. Et rom for velvære med jevn varme og stilige lyskilder. Baderommet inneholder mekanisk avtrekk, badekar, dusjvegger, baderomsinnredning, WC, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Hems
På tegninger er hemsetasje tegnet inn med en takhøyde på 1,895 m. Ved målinger i etasjen er høyden over 1,9 m som er minimumskravet ut fra gjeldende regelverk. Etasjen er ikke byggesøkt/godkjent som oppholdsrom.
Selger har i dag innredet hemsetasjen med 5 rom og benytter disse rommene som gang, stue, 2 soverom og et separat toalettrom.
Gang med heltregulv, beiset panel på vegger og beiset panel med downlights i himling. Gangen har adkomst til gulvet kott.
Stue med heltregulv, beiset panel på vegger og beiset panel med downlights i himling. Et praktisk rom om man søker alenesoner
Soverom med heltregulv, beiset panel på vegger og beiset panel med downlights i himling. Soverommet har dobbeltseng.
Soverom med heltregulv, beiset panel på vegger og beiset panel i himling. Her er dobbeltseng.
Separat toalettrom med heltregulv, beiset panel på vegger og beiset panel i himling. Rommet inneholder WC og servantskap.

Utvendig frittstående bod
Praktisk rom for oppbevaring av sportutstyr og redskap.
Det er støpt gulv i boden.
Ved boden er det en delvis overbygget uteplass er sammenhengende med hovedterrassen ved hytta.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven da beskrivelse, sammendrag og arealer er kommentert samt punkter og forhold er vurdert med ulike tilstandsgrader.
Utvendig takkonstruksjon, utvendig veggkonstruksjon, utvendig vinduer, utvendig dører, utvendige balkonger, terrasser og rom under balkong og terrasses, utvendige trapper, innvendig overflater, innvendig etasjeskiller, radon, pipe og ildsted, innvendige dører, innvendige overflater og himling bad, overflater gulv bad, samt sluk, membran og tettsjikt bad, sanitær og innredning bad, ventilasjon, overflater og innredning kjøkken, avtrekk kjøkken, overflater og konstruksjon toalettrom, teknisk anlegg toalettrom, tekniske installasjoner  vannledninger, varmtvannstank, elekrtisk anlegg, branntekniske forhold, tomteforhold byggegrunn, drenering, grunn og fundamenter, terrengforhold samt utvendige vann- og avløpsledninger er vurdert med tilstandsgrad mørk grønn 0 (ingen avvik).
Inget er vurdert med tilstandsgrad lys grønn 1 (mindre eller moderate avvik).
Tekniske installasjoner avløpsrør er vurdert med tilstandsgrad lys orange 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak).
Innvendige trapper og fukt i tilliggende konstruksjoner bad  er vurdert med tilstandsgrad orange 2 (avvik som kan kreve tiltak).
Utvendig nedløp og beslag er vurdert med tilstandsgrad rød 3 (store eller alvorlige avvik).
Inget er vurdert med tilstandsgrad IU (Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse).

Oppvarming

Gulvvarme i hall, gang og bad.
Peisovn i stue.
Ellers elektrisk oppvarming med panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette ikke med i handelen.

Selger har varslet rett instans hos Kongsberg kommune om at det er installert og montert ildsted i hytta, slik at dette registreres med tanke på gebyr, tilsyn og feiing.
Vi gjør oppmerksom på at kjøper må påregne ca. kr. 750,- i årsavgift/gebyr for feiing og tilsyn av ildsted.

Takstmann kommenterer det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier samt at det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.
Tiltak som må utføres er montering av stigetrinn og plattform for feier samt mobtering av snøfangere å tilfredstille byggeårets krav.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter i gruset gårdsplass rett ved hytteveggen.

Areal og eierform

Areal: 1 083 kvm, Eierform: Eiet tomt

Oppgitt tomteareal er et beregnet areal som er innhentet hos/oppgitt av Kongsberg kommune og må kunne anses som et ca./antatt areal.
Arealet er hentet fra elektronisk matrikkelutskrift som er mottatt fra kommunen.
Det tas forbehold om at arealet kan avvike noe.

Tomt og hage

Solrik naturtomt.

Eier

Halvard Knotten Aina Sandtorp Knotten

Vei, vann og avløp

Vei
Helårs privat vei frem til parkering i gårdsplassen ved hytta.
Årlig serviceavgift Skrim Hytteservice for drift/vedlikehold/brøyting/bomkort av hovedvei ca. kr. 2 300,-.
Årlig vedlikehold/brøyting av internvei (grunneier Henning Pedersen) ca. kr. 4 000,-.

Vann og avløp
Helårs privat vann og avløp tilkoblet Skrim Vann- og Avløpsselskap med årsavgift kr. 5 312,-.

Reguleringsforhold

I Kommuneplanens arealdel 2013-2025, vedtatt og ikrafttredelse 12.11.2014, ligger eiendommen i område avsatt til fritidsbebyggelse framtidig.

I Detaljregulering, vedtatt og ikrafttredelse 02.11.2016, ligger eiendommen i område avsatt til fritidsbebyggelse frittliggende.

I Reguleringsplan 343R Omholtfjell, vedtatt og ikrafttredelse 11.03.2009, ligger eiendommen i område avsatt til privat vei.

Ferdigattest

Fritidsboligen er registrert hos Kongsberg kommune med igangsettelse den 05.02.2018.
Ferdigattest  foreligger og er utstedt den 24.05.2019.
Ferdigattest følger vedlagt i salgsoppgaven, men kopi kan fås ved henvendelse til meglerkontoret.
At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

4 275 000,-

Beregnet totalkostnad

4 275 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 106 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 275 000,-)) -------------------------------------------------------- 119 712,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 394 712,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Auen Takst v/Anders Auen Takstdato : 04.11.2021 Formuesverdi : 450 000,-
Formuesverdi er opplyst av selger.

Om tilstandsrapport
Tilstandsrapporter er utvidede tekniske rapporter utarbeidet av autoriserte takstmenn. Tilstandsrapport gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen.

Tilstandsrapporter har tilstandsgrader (TG) 0-3 og IU.
TG 0 angir ingen avvik.
TG 1 angir mindre avvik med normal slitasje.
TG 2 angir vesentlige avvik og mindre avvik som etter NS 3600 gir TG 2, og er gradert med to alternativer vist med ulik farge om avvik kan kreve tiltak eller ikke krever umiddelbare tiltak.
TG 3 angir store eller alvorlige avvik.
TG IU angir ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse, og kan være avvik/skader som ikke er avdekket.
Der tilstandsgradens element er 2 eller mer anbefales normalt videre undersøkelser.

Tilstandsrapporten for fritidseiendommen i Digerhaugmyra har:
* TG0: 29 stk.
* TG1: 0 stk.
* TG 2: 3 stk.
* TG 3: 1 stk.
* TG IU: 0 stk.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 6 000 kWh.
Forbrukstall er innhentet fra strømleverandør Glitre energi og er målt snittforbruk over de tre seneste år. Beregnet årsforbruk gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Vi gjør spesielt oppmerksom på at Glitre energi har et krav om maksimalt samtidig uttak på 11 KW pr. fritidseiendom på Digerhaugmyra.

Forsikring

Storebrand Polisenummer: 1525945

Kommunale avgifter

Kr. 3 159,67 pr. år Kommunale avgifter dekker renovasjon kr. 1 652,52,- og eiendomsskatt kr. 1 507,15,- (grunnlag 502 400 Prom). Se for øvrig svarbrev fra Kongsberg kommune om kommunale avgifter og eiendomsskatt som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Skrim Hytteeierforening (medlemskap - frivillig) 500,-.
Løypeavgift (frivillig) 500,-.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Markedsføringpakke (Kr.18 500) Tønsbergs Blad 101121 (Kr.4 500) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 900) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 275 000,-) (Kr.56 250) Tilrettelegging (Kr.15 950) Totalt kr. (Kr.104 050)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Tinglyst rettighet på andre eiendommen
Dagboknr. 1031887, tinglyst 21.09.2017 - Bestemmelse om veg, vannledning, kloakkledning
Rettighetshaver: Knr: 3006 Gnr: 42 Bnr: 151, 152, 153, 154 og 155
Gjelder denne registerenheten med flere.

Det er innhentet kopi av servitutt som kan være av interesse å lese innen budgivning.Be om kopi ved henvendelse til meglers kontor eller se vedlagte dagboknr. 1031887 som følger vedlagt i salgsoppgaven.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Hvis ikke tidspunkt for fellesvisning fremkommer i annonsen eller du ønsker annet tidspunkt, ber vi deg kontakte megler for å avtale visningstidpunkt.

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Dersom eiendommen selges (budaksept) etter 31.12.21 selges eiendommen etter den nye Avhendingsloven. Dette medfører at ovennevnte avsnitt utgår.
Videre medfører dette at boligkjøper får en sterkere undersøkelsesplikt, herunder at opplysninger som er gitt i prospekt/salgsoppgave, tilstandsrapport og lignende salgsdokumentasjon, er å anse som kjent informasjon for kjøper. Kjøper kan således ikke reklamere på disse forhold. Videre vil det medføre at kjøper har en "egenandel" på en reklamasjon på kr. 10.000,-. Dvs at kjøper kan reklamere på krav/erstatning for beløp over nevnte egenandel.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?