Til innholdet

Lekker, modernisert og bynær endeleilighet i 2. etg. I Nytt bad i 2020 I Nytt kjøkken fra 2013 I Balkong m/sen kveldssol

Tjøllinggaten 45
Prisantydning 2 590 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 58
BRA: 58 m²
Soverom: 1
Byggeår: 1961
Tomtareal: 4458 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

mandag 25. september Kl 16.45 - 17.30
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

TRÆLEBORG - BYNÆRT!

Adresse

Tjøllinggaten 45 3112 Tønsberg 2. etasje

Velkommen til Tjøllinggaten 45 - en flott og moderne leilighet ved bynære og sentrale Træleborg

Velkommen til sentrumsnære Tjøllinggaten 45. Leiligheten er strålende beliggende for deg som vil bo nært til byen og samtidig setter pris på ro, solfylte omgivelser og nærhet til det aller meste.

Leiligheten som her presenteres er gunstig plassert med gjennomgående planløsning på ett plan, da som endeleilighet i byggets 2. etasje. Den har vestvendt balkong i retning byen og stort grøntareal hvor man kan nyte solen til sent ut på kvelden i sommerhalvåret. Bygningen er oppført i 1961, men er utvendig påkostet i senere tid med blant annet nyere taktekking, nyere vinduer og velholdt ytterkledning. Leiligheten er innvendig betydelig oppusset og modernisert i perioden 2013 - 2020.

Vel innenfor inngangsdøren til hjemmet finner man en innbydende entrè/gang skyvedørsgarderobe, stort soverom med egen garderoberom, stue-/spisestue med plass til både sofa-/sittegruppe og plass til raus spisestue, et velutstyrt kjøkken fra 2013 med hvitevarer og spiseplass og et lekkert baderom hvor alt er nytt i 2020. Leiligheten tilbyr suverent med bodplass, det medfølger to store kjellerboder samt bod i byggets loftsetasje.

På vegne av selger og Z-eiendom AS v/Jesper Snekkestad ønskes du velkommen til visning!

Fremtrendende egenskaper for leiligheten

º Alle rom er omfattende modernisert i perioden 2013 til 2020
º Svært sentralt på Træleborg - bynært med nærhet til så og si alt
º Kort gangavstand til Tønsberg sentrum
º Endeleilighet i 2. etasje
º Syd-vest orientert balkong med sen kveldssol
º Alt på ett plan med gunstig beliggenhet i bygget
º Lys og innbydende leilighet med smart og arealeffektiv planløsning
º Åpen og lys stue-/spisestue med utgang til balkongen
º Kjøkken med ny innredning fra 2013 (Sigdal) med spiseplass
º Nytt og lekkert flislagt baderom fra 2020
º Skjermet entre/gang med klesoppbevaringsplass og skyvedørsgarderobe 
º Stort dobbelt soverom
º Påkostet garderoberom gir "hverdagsluksus"
º Nyere gulv, innervegger og himlinger
º Innfelte LED downlights i flere av rommene
º To store boder på til sammen ca. 18 m² i kjelleretasje
º Loftsbod med god lagringsplass
º Gode parkeringsfasiliteter
º Veldrevet og velholdt borettslag
º Lave kjøpsomkostninger - ingen dokumentavgift!
º Velkommen til visning!

Nærområdet/beliggenhet

Eiendommen har en herlig beliggenhet på populære og bynære Træleborg. Tjøllinggaten 45 er eiendommen som har nær sagt "alt" hva gjelder beliggenhet. Her bor man i et rolig og etablert boligområde med gangavstand til Tønsberg sentrum og alt Norges eldste by har av fasiliteter.

Med ca.10-15 minutter å gå til Tønsberg sentrum, bor man særdeles sentralt med alt den koselige byen inneholder av tilbud som butikker og forretningsliv, "Brygga" med sitt yrende restaurantliv, Tønsberg jernbanestasjon, butikksenteret Farmandstredet og Sentralsykehuset i Vestfold, som er Vestfold største arbeidsplass.

I nærmiljøet finner du også matforretninger som f.eks. Meny, Kiwi og Rema 1000, ulike kafeèr, lokalt teater (Papirhuset) og Tønsberg svømmehall. Det er også kort vei å gå til andre tilbud i bl.a. St. Olavsgate og Bulls gate med legehus, fysioterapi o.a. Det er i tillegg knappe 600-700 meter å gå til Heimdal/Kilen med et bredt spekter av forretninger. Gangavstand også til flere parker, rekreasjonsområder og ulike trimsentre.

Eiendommen ligger også svært gunstig med tanke på tilbud til barn og unge. Nærmiljøet byr bl.a. på Træleborg barnehage som ligger ca. 500 meter unna. Belmar barnehage ligger ca. 1200 meter fra eiendommen. Til Træleborg barneskole (1.-7. klasse) er det kun 400-500, det er ca. 2 km til Byskogen ungdomsskole og hhv. ca. 1 og 3 km til Færder videregående skole og Greveskogen videregående skole.

Se også nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse av beliggenhet og områdets fasiliteter

Type, eierform og byggeår

Leilighet - andel - bygget 1961.

Bygninger og byggemåte

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Innhold

Vestorientert endeleilighet med gjennomgående og arealeffektiv planløsning med alt på ett plan. Leiligheten ligger i 2. etasje med inngang fra felles hyggelig inngangsparti med følgende innhold:

Innholdsrik ENTRÈ/GANG med skyvedørsgarderobe og god plass til kommode(r)/skoskap og lignende.
Lys og romslig STUE-/SPISESTUE med verandadør ut til overbygget balkong mot vest.
KJØKKEN med spiseplass og ny innredning fra 2013.
DOBBELT SOVEROM med vindu mot "svalside" i nord.
Stort og påkostet OMKLEDNINGSROM innenfor soverom med vindu og massevis av medfølgende innredning
BADEROM fra 2020 med dusjhjørne, baderomsmøbler og vegghengt toalett.

Balkong mot vest

Leiligheten har en herlig plassert syd-vest orientert balkong på ca. 8 m² hvor man kan nyte lange soldager, lune omgivelser og fin utsikt. Og ikke minst kan man nyte sen kveldssol inklusive solnedganger i sommerhalvåret! Denne ligger på enden av bygget og er et koselig og solfylt sted å sitte både på dagtid og når mørket faller på. Her kan man nyte utsikt til omkringliggende, omgivelser og stort åpent grøntanlegg. Balkongen har terrassedekke av nylagt tredekke, tett trerekkverk, levegg mot naboleilighet og terrassemarkise som gir overdekning helt ut til rekkverket.

To kjellerboder og en loftsbod

Det medfølger to kjellerboder plassert vis a vis hverandre i byggets kjelleretasje. Disse er på tilsammen ca. 18 m². I tillegg medfølger det en egen loftsbod.

Fellesrom for borettslaget

Borettslaget har felles vaskerom i byggets kjelleretasje hvor leiligheten har eget uttak for både vaskemaskin og tørketrommel. Strømforbruk er knyttet mot leilighetens egne forbruksmåler. På loftet er det blant annet felles tørkeloft med oppheng.

Borettslaget har også diverse felles oppbevaringsrom, blant annet bod for sykkelparkering.

Bygningsarealer

BRA/P-rom: 58 m²/58 m² - alt på ett plan. 

Rom medtatt i oppgitt P-rom (primærrom): Alle innvendige rom i leiligheten er medtatt i oppgitt størrelse for p-rom  To egne kjellerboder på tilsammen ca. 18 m² og egen bod som ligger i byggets loftsetasje er ikke medtatt i noen av de ovennevnte arealsammendragene.

Ref. Takstbransjens retningslinjer NS 3940 er lagt til grunn. Det opplyses også at balkong ut for stue på ca. 8 m² er ikke medtatt i arealsammendraget.

Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Arealer er hentet fra utarbeidet Tilstandsrapport fra Onsrud taksering AS.

Felleskostnader og oversikt over hva disse dekker

De totale felleskostnadene som pr. d.d. kr 6 384,- pr. måned er fordelt som følger:
Felleskostnad: kr 3 313,-.
Kapitalkostnad for andel fellesgjeld: kr 2 551,- (renter og avdrag)
Mediaprodukter (internett og TV-kanaler): 520,-

De totale felleskostnadene, kapitalkostnadene og mediaproduktene dekker blant annet:
* Renter og avdrag på felleslån
* Drift, vedlikehold og avsetting til vedlikehold
* Bygningsforsikring
* Eget forbruk av varmtvann i leiligheten
* Kommunale avgifter
* TV-avtale og bredbånd
* Snøbrøyting av fellesområder
* Gressklipping
* Forretningsfører- og revisjonshonorar
* Energibruk ved fellesarealer
* Vaktmestertjenester
* Medlemskontingent på hovedeier
* Styrehonorar
* Andre driftskostnader i borettslaget.

I salgsoppgave finner du borettslagets årsregnskap og budsjett med fullstendig oversikt over det fellesutgiftene dekker.

Standard

Delikat, arealeffektiv og lekkert innredet leilighet som har vært gjenstand for betydelige moderniseringer og påkostning i perioden 2013 og frem til i dag. Det er blant annet nye innvendige vegg-/takflater, det er nye gulv, nytt bad, nytt kjøkken og utstrakt installasjon av innfelte LED downlights De enkelte rommene beskrives som følger:

Gulv, innervegger og himlinger:
Innervegger i leiligheten har hovedsakelig malte slette overflater over nye gipsplater - dette gir en flott helhet. Gjennomtenkt fargevalg i tidsriktige og samtidig varierte farger gir et flott særpreg. Innerveggene består av en kombinasjon av malte og tapetserte vegger. Himlinger i leiligheten har hvitmalt slette himlinger av nylagt gips i alle rom med unntak av i entre/gang hvor er det malt panel. Det er identisk en stavs parkettlaminat i alle rom som gir en flott helhetsfølelse. På baderommet er det flislagt gulv med varmekabler. 

Kjøkkenet med spiseplass og ny innredning fra 2013:
Leiligheten er innredet med et moderne, men likevel klassisk og stilrent kjøkken fra tradisjonsrike Sigdal kjøkken hvor alt er nytt i 2013. Rikelig med overskap, ført helt opp til taket, gir god oppbevaringsplass, enklere rengjøring og ikke minst et ekstra tilpasset preg. To av overskapene har vitrinedører som skaper en fin variasjon. Mellom overskap og underskap er det moderne fliser i "småformat"  som også gjør det enkelt å holde rent i både steke- og vaskesonen.  L-løsningen gir massevis av god arbeidsplass og det er godt med skjult belysning over benkeplatene.
Fra kjøkkenvinduet er et noe utsikt mot sjøen - i tillegg gjør dette østvendte vinduet sitt til at man får morgensolen inn til både innredningen og den hyggelig spiseplassen.

Kjøkkenet er også utstyrt med integrerte hvitevarer og utstyr som medfølger:
* Electrolux oppvaskmaskin fra 2016
* Innfelt keramisk steketopp i benkeplate - Zanuzzi
* Stekeovn i underskap - Zanuzzi
* Frittstående kjøle-/fryseskap fra Zanuzzi
* Integrert ventilator under overskap med utlufting
* 4-armet spotskinne med sorte armaturer innerst i rommet
* Takhengt lampe over spisebord
* Waterstop i underskap
* Skyvedør mellom entre/gang og rommet

Stuen - et lyst rom med fleksible møbleringsmuligheter:
Stuen er oppusset i 2015 og er lys, åpen og byr på plass til både sittegruppe og plass til spisestue. Rommet er samtidig lett å møblere, og det er godt med veggplass. Det er vinduer mot både vest nord som tilfører rikelig med dagslys til rommet. Det er også et fint utsyn til den vestvendte balkongen hvor overgangen mellom innerom og uterom delvis "viskes ut". Med åpen løsning for loungesonen og spiseplassen i den sosiale sonen av hjemmet, byr leiligheten på et sosialt miljø hvor det er enkelt å holde samtalene gående med familie og venner samtidig som man i fred og ro kan tilberede dagens måltid ved det avdelte kjøkkenet.
Et stort antall integrerte LED downlights med tidsriktige hvite lysarmaturer sørger for suveren belysning. Varmepumpen gjør at rommet kan svales ned på hete sommerdager samtidig som den gir deilig varme i vinterhalvåret. Legg merke til beskyttelsestekstilen rundt varmepumpen - denne matcher på et diskre og elegant vis fargepaletten som er valgt på veggen i rommet. Ytterst i stuen, nærmest inngangen mot kjøkkenet, er det pipestokk for eventuelt ønske om tilkobling av peisovn eller lignende. 

Baderommet fra 2020:
Baderommet er nytt fra 2020, bygget opp "fra bunn av". De gråtonede gulv og veggflisene skaper et lunt, elegant og lekkert rom hvor man opplever "hverdagsluksus". Det er selvsagt varmekabler i gulvet. Baderomsinnredningen har underskap med doble kolonialskuffer, overliggende servantbenk og høyskap for ekstra oppbevaringsplass. God lyssetting med innfelte downlights med dimmerfunksjon i himlingen i tillegg til innfelte LED-sidelys i speilskap. Det er dobbel stikkontakt i underkant av speilskapet for småelektrisk. Badet er videre innredet med dusjhjørne med inn-/utadslående dører av herdet glass. Gulvflisene i dusjsonen består av matchende fliser i småformat. Vegghengt toalett med skjult sisterne forsterker rommets moderne uttrykk.

Entre/gang:
Fra en innbydende innvendig fellesgang ledes man inn i leilighetenes lyse entre/gang, oppusset i 2015, hvor skyvedørsgarderobe med takhøye speildører fra 2011 med doble dører fungerer fint som klesoppbevaringsrom for ytterklær og skotøy. I rommet er det også plass til møbler som f.eks. konsollbord, hyller eller lignende. Veggmontert skoskap medfølger. Åpningene mot både kjøkkenet og stuen gjør at det slippes inn naturlig sollys fra morgen til kveld.

Dobbelt soverom med egen walk in garderobe:
Soverommet har en gunstig plassering i enden av leiligheten, med vindu ut mot svalsiden i nord. Både soverommet og det tilknyttede garderoberommet er nyoppusset i 2019. Her er det god plass til dobbeltseng, og i garderoberommet er det massevis av garderobeinnredning med en rekke skuffer, hyller og hengeanordninger. Østvendt vindu tilfører naturlig dagslys.

Øvrig teknisk/standard

* Nyere 3-speilede hvitmalte innerdører
* Varmtvann leveres fra fellesanlegg
* Sikringsskap er montert i felles gang
* Automatsikringer på alle kurser - 40A
* 16A teknisk el-kurs
* Forbrukssikringer på 13A og 15 A.
* Mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad
* Vannsikring (Waterguard) montert på kjøkken
* Rør i rør system på innvendige vannledninger
* Fordelerskap for innvendige vannledninger er montert på bad
* Avløpsrør av plast
* Terrassedør og ett vindu i stue fra 2008/2009
* Øvrige vinduer fra 2016

Byggemåte

5-manns bolig oppført i tre på mur. 1. og 2. etasje er innredet med leiligheter. Kjeller og loft inneholder boder og fellesrom. Bygget er oppført bindingsverk i tre, utvendig kledd med trekledning over grunnmur i betong eller lignende. Vinduer og terrassedør av tre med tolags glass. Takkonstruksjoner i plassbygget løsning hvor taktekking er omlagt etter byggeåret. Se for øvrig utarbeidet tilstandsrapport for teknisk beskrivelse.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger et tilstandsrapport datert med befaringsdato 5. september 2023 fra Jens Martin Onsrud som er uavhengig og autorisert Takstmann.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 15 stk. tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 2 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak (TG 2 "lys orange").
- 2 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak (TG 2 "mørk orange").
- 0 stk. tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik.

De to TG-2 - mørk orange anmerkningene er relatert til inngangsdør som har påløpt  alder og avskalling på utside og balkong hvor rekkverk på er for lavt i forhold til dagens forskrifter (ikke tilbakevirkende kraft) og mer enn 50% av forventet levetid for membran er påløpt. Beskrivelse av forholdene fremkommer av rapporten.

TG-2 "lys orange" og TG-1 vurderinger er ikke kommentert her i salgsoppgaven, men angitt og beskrevet i tilstandsrapporten.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Internett/TV

Borettslaget har felles grunnavtale med Telenor med bredbånd og T-We som er inkludert i fellesutgifter. Den enkelte andelseier kan selv oppgradere for egen regning. Abonnementsnummer: 6790042.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og varmepumpe.

Det er elektrisk oppvarming med panelovner og elektriske varmekabler på baderom.

Det er installert ny luft-til-luft varmepumpe i 2022. 

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke. NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør fravikes.

Parkering, garasje og El-bil lading

Borettslaget har parkeringsplasser på gårdsplassen foran husene, dette er ikke faste plasser. To av plassene har El-bil lader til benyttelse for alle andelshaverne. 

Borettslaget har 8 garasjeplasser, det søkes om plass til styret pande@styrerommet.no etter ansiennitet. Garasjeleie etter gjeldene satser. Det påløper administrasjonsgebyr til forretningsfører etter gjeldende satser ved overdragelse eller bytting av garasjeplass. Parkeringsplass følger ikke leilighet ved salg, og selger må selv si opp leieforholdet (en måned oppsigelse).

Det er også gateparkering i kommunale gater etter gjeldene regelverk (pt. avgiftsfritt).

Areal og eierform for borettslagets tomt

Areal: 4 457,80 m²

Eierform: Fellestomt - selveiet

Felles hagetomt opparbeidet med gressplen, diverse beplanting og parkeringssoner. Gressklipping håndteres av hagegartner så ingen andelshavere har ansvar for dette.

Eier

Camilla Larsen

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Adkomst fra Tjøllinggaten om er kommunal vei.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område avsatt til Boligbebyggelse - nåværende med hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø iht. Kommunedelplan vedtatt 22.5.2019.

GJELDENDE REGULERING:
Eiendommen ligger ikke innenfor noen egen reguleringsplan.

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Tønsberg kommune.

Ferdigattest

Ferdigattest over eiendommen er utstedt 14.12.1961.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Prisantydning

2 590 000,- / Felleskostnader: 6 384,- pr. mnd

Beregnet totalkostnad

2 590 000,- (Prisantydning) 496 805,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 086 805,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 13 901,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 100 706,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Diverse opplysninger om borettslaget

Borettslaget består av 22 andelsleiligheter. Pande Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 953098725, og ligger i Tønsberg kommune. Bebyggelsen ligger på matrikkelen gårds- og bruksnummer 1006/172.

Forretningsfører for borettslaget: Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Kontaktperson for borettslaget i OBOS er rådgiver Nina Stenbakk // e-post: nina.stenbakk@obos.no.

Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

I PDF-salgsoppgave finner du blant annet utskrift av seneste årsmøte i borettslaget (2022) med årsmøtereferat, budsjett, regnskap, evt. innkomne forslag med mer. Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning.

Fellesgjeld for andelen, fellesgjeld for hele borettslaget og lånebetingelser for fellesgjeld

Andelen som her selges har sum andel fellesgjeld på kr 496 805 pr. 01.09.2023.

Fellesgjelden er fordelt på følgende lån for denne andelen:
* OBBK02-98207898406
Dette lånet er annuitetslån hvor selskapets totale lån var 10 307 908,- per 31/12-2022 med restløpetid 27 år. Flytende rente per tiden 5,60%. 12 terminer per år.

OBOS som forretningsfører gjør oppmerksom på at de kan ha mottatt varsel om renteendring eller nye lån som ikke er iverksatt pr dags dato.

Ytterligere informasjon om felleslån finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører og øvrige vedlegg knyttet til borettslaget - disse finner du i PDF-salgsoppgave.

IN-ordning

Det er ikke vedtatt mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån) i dette borettslaget.

Borettslagets økonomi

I følge senest årsrapport (2022) fremkommer det følgende vedrørende borettslagets økonomi:

- Driftskostnadene i 2022 var til sammen kr 838 019. Dette er lavere enn budsjettert.
- Årets resultat for 2022 var på kr 283 576.

Garantert betaling av felleskostnader

Borettslaget har avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Ta evt. kontakt med megler for mer informasjon.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 4 933 kWt. Forbrukstall er innhentet  fra LEDE AS og er snittforbruk som kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

If Skadeforsikring Nuf Polisenummer: SP3808665

Forsikringspremie er inkludert i oppgitte fellesutgifter.

Kjøper må selv tegne innbo-/løsøreforsikring.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgifter for Tønsberg kommune sine gebyrer for vann, avløp/kloakk og renovasjon (søppel).

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Formuesverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: 617 702,- 

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Dersom eiendommen benyttes som sekundærbolig vil formuesverdien fra og med inntektsåret 2023 være 100% av markedsverdi.

Forholdet til eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt per i dag i denne delen av Tønsberg kommune.

Adgang til utleie

Boligen består av en boenhet og den har ingen separat utleiedel/separat boenhet i tillegg til denne.

Utleie av egen leiligheten reguleres av borettslagets vedtekter, punkt 4-2 hvor det fremkommer følgende:

(1) Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom:
- andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagslovens § 5-6 første ledd har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseier kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år,
- andelseieren er en juridisk person,
- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner
- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen,
- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapsloven.

Godkjenning kan i disse tilfellene bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

(2) Har borettslaget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet frem til borettslaget, skal brukeren regnes som godkjent.
(3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.
(4) Dersom flere eier en andel sammen, skal det regnes som overlating av bruk hvis èn eller flere av sameierne ikke bor i boligen.
(5) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Skolekrets

Eiendommen tilhører skolekrets nummer 14 - Træleborg.

For evt. spørsmål anbefales det å ta kontakt med Skolekontoret ved Tønsberg kommune på telefon 333 48 308.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 215) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.480) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 086 805,-) (Kr.38 875) Servitutter (Kr.1 800) Tilrettelegging (Kr.16 850) Eierskiftegebyr til forretningsfører (Kr.1 800) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Kommunale opplysninger (Kr.3 700) Markedspakke (Kr.13 650) Markedspakke utlegg (Kr.5 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 775) Totalt kr. (Kr.102 925)

Dyrehold

I følge boretttslagets husordensregler er det ikke tillatt med husdyr som hun og katt, ref. punkt 1.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Utdrag fra selgers egenerklæring

Selgers egenerklæring må leses før inngivelse av bud, denne følger av salgsoppgaven. Punkter i egenerklæringen hvor selger har påført kommentarer er som følger:

- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? SVAR: Ja, kun av faglært. Totalrenovering av bad i 2020. Arbeidet er utført av VVS Rørleggeren.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? SVAR: Ja. Total rehabilitering av vann og avløpsledninger.
- Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? SVAR: Ja. Tidligere har det vært tilbakeslag i kjelleren men ikke etter at alle rør ble skiftet helt ut til kommunalt anlegg.
- Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? SVAR: Ja. Kun av faglært. Vann og avløpsrør byttet fra kommunalt punkt i gate, og i alle leilighetene. Arbeid utført av VVS Rørlegger'n.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? SVAR: Ja. Gammelt rørsystem gikk tett Utbedret i sin helhet 2020.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: Ja, kun av faglært. Div. ombygging og oppgradering av det elektriske i leiligheten. Ny kurs i sikringsskapet til varmepumpe. Totalrenovering av bad. Pet installasjon, Vestfold elektro, Re elektroinstallasjon.
Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? SVAR: Ja. Felles ladepunkt på parkering.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? SVAR: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Utvendig malerarbeid på fasader. Utskifting av Ytterdører og vinduer. Arbeid utført av Malerfirmaet Ronny Enger, I-Bygg.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, denne er vedlagt i salgsoppgaven.

Hver andelshaver har ansvar for innvendig trappevask, dette ansvaret går på rundgang med ansvar hver 5. uke.

Det opplyses at dersom kjøper ikke er medlem i OBOS vil det tilkomme et innmeldingsgebyr på per tiden 500,-.

Adkomst - slik finner du frem til eiendommen

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Se også vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse.

Det vil bli skiltet med meglers visningsbukker ved bygget inngangsparti ved gjennomføring av annonserte fellesvisninger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning. Vennligst angi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved  inngivelse av bud på boligen. 

Ved et hvert eierskifte må erververen godkjennes av styret for å få rett til å bruke boligen, eiendomsmegler besørger denne prosessen rutinemessig gjennomført. Kjøper bærer risiko for at slik godkjenning innvilges. Styret kan nekte godkjenning når det er saklig grunn til det og skal nekte godkjenning dersom ervervet vil være i strid med kap 2 i borettslagets vedtekter.

Tinglyste rettigheter og servitutter på borettslaget sin eiendom

Det er ingen pengeheftelser/servitutter tinglyst på borettslaget sin eiendom utover pant for borettslagets fellesgjeld. 

Eiendommen selges med de eventuelle tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være  selgers eventuelle pengeheftelser i borettslagsandelen som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?