Til innholdet

Flott 3-roms selveierleilighet på idylliske Ørsnes Brygge | 2 soverom | Privat terasse på 46 m².

Ørsnes Brygge 2A
Prisantydning 3 750 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 55
BRA: 58 m²
Soverom: 2
Byggeår: 2016
Tomtareal: 3166 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

tirsdag 26. september Kl 18.00 - 19.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Morten Olafsen

Morten Olafsen

Kort om eiendommen

Velkommen til Ørsnes Brygge 2A!

Helt i sjøkanten ved Ørsnes brygge har vi nå har gleden av å presentere en nyere og lekker leilighet fra 2016. Nydelig plassert i byggets høye 1. etasje uten innsyn, byr den på et innbydende interiør med rolig atmosfære.

Gjennomgangen i leiligheten avslører en godt planlagt bolig på ett plan, inkludert en innbydende entré med skyvedørsgarderobe, et stort og lekkert baderom, vaskerom og toalett, samt to soverom og en romslig kjøkken/stue som åpner seg ut mot en veranda på 16m², samt en privat terrasse på 30m². Følelsen av en nyere bolig vil gi deg ro og glede i mange år framover.

Ved Ørsnes brygge bor man i vannkanten, med gåavstand til Tønsberg sentrum, Rosanesparken og Teie Torv. Her har du sjøen og vakker, idyllisk skjærgård rett i nærheten.

Velkommen til visning!

Finn.no: Lokalområde

NØTTERØY / ØRSNES BRYGGE

Adresse

Ørsnes Brygge 2A 3120 Nøtterøy 1. etasje

Adkomst

Fra Tønsberg sentrum kjører en ut til Nøtterøy og tar til venstre i rundkjøringen som ligger rett over Kanalbroen. Følg så Kanalveien frem til Ørsnes Brygge som ligger på venstre side. Ned mot sjøen, på høyre side, ligger Ørsnes brygge 2 med felles inngangsparti for byggets leiligheter.

Du kan også benytte kartskissen i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Z-Eiendom visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Beliggenhet

Ørsnes brygge har en sentral beliggenhet ved sjøen, tilhørende Færder kommune. Her bor man meget sentralt, på samme tid tilbaketrukket og luksuriøst.

Kort vei til både Teie Torv og Tønsberg sentrum - det er faktisk omtrent den samme korte avstanden til begge steder. Det er flotte turområder, badestrender og båthavner i nærmiljøet. På nedsiden av Rosahaugparken ligger Rosanesstranda med idyllisk badeplass og Teie småbåthavn

En kort spasertur hjemmefra kan ta deg til Tønsberg by sitt allsidige tilbud eller til det koselige handelssenteret på Teie med Apotek, Vinmonopol, restauranter og butikker. Eller hva med en skogstur i Teieskogen? Kort vei også til skiløyper og svømmehall, samt Nøtterøy golfklubb på Borgheim.

Med gangavstand til Tønsberg sentrum med blant annet Tønsberg Torg, Farmandstredet, restaurantene på Brygga og Tønsberg jernbanestasjon, vil du kunne ta i bruk byen på en helt ny måte. Tønsberg har også et rikt kulturliv.
Beliggenheten i gåavstand til byens sentrum er en stor fordel, som lar deg nyte stillheten i et rolig område, mens du fortsatt har lett tilgang til byens pulserende liv. Denne leiligheten er det perfekte valget for den kresne kjøperen som verdsetter stil, kvalitet og beliggenhet.

Med alt dette innen gangavstand, vil du helt sikkert bruke bilen mindre enn tidligere - denne kan stå trygt på egen P-plass. 
Se også vedlagte nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse av den flotte beliggenheten.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2016

Bygninger og byggemåte

Leilighet beliggende i første etasje i boligbygg oppført i betong, mur og trekonstruksjoner i 2016 tilknyttet sameie. Etaskjeskiller av betong. Vinduer og terrassedør av tre med trelags glass. Rekkverk av glass og stål.

Innhold

Boligen ligger i høy 1. Etasje: Entré/Gang, Bad/vaskerom , 2 Soverom , Stue/kjøkken og bod.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 2, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 58 kvm

Arealer er hentet fra tilstandsrapporten og er ikke kontrollmålt av megler.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Møblering / utstyr

Integrerte hvitevarer følger med, samt fastmonert tv på soverom og gardiner som er spesialsydd for leiligheten.
Vaskemaskin følger ikke med.

Standard

Oppdag denne elegante leiligheten, ideelt plassert langs vannkanten, og tilbyr en perfekt kombinasjon av urban komfort og fredelig tilbaketrekning. Gjennomgangen i leiligheten avslører en godt planlagt bolig på ett plan, inkludert en innbydende entré med skyvedørsgarderobe, et stort og lekkert baderom, vaskerom og toalett, samt to soverom.

Entré/gang
Fra det elegante felles inngangspartiet tar du trappen eller heisen opp til byggets 1. etasje. Rett utenfor heisen møtes du av leilighetens innbydende entré, som gir vei til et romslig og innbydende interiør som gir en følelse av ro og romslighet. 

Stue/kjøkken
Innerst i leiligheten finner du den romslige stue/spisestue som vender mot sjøen, og byr på fantastisk utsikt og utgang til balkongen. Dette komplementeres av en sjarmerende uteplass delt inn i to klare soner, en veranda på ca 16m² med tilgang fra stuen, og trapp ned til platting på ca 30m² privat hage/terasse som er flott innrammet med hekk og port til fellesarealer. Perfekt for å nyte solrike dager og milde kvelder utendørs. Kjøkkeninredning med slette fronter. Laminat benkeplate med glasssplater over benk. Integrert induskjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Integrert komfyrvakt i ventilator, ingen synlig waterguard. 

Bad
Bad har fliser på gulv med varmekabler. Flislagte vegger og malte slette plater med downlights i innvendig tak. Innredet servantinnredning, dusjnisje, opplegg for vaskemaskin og wc.

Soverom
Leiligheten har 2 soverom av god størrelse, hvorav det ene er et stort hovedsoverom med tilstøtende garderoberom/omkledningsrom/bod.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Rør i rør system på vannledninger. Fordelerskap er montert på bad. Plast avløpsrør. Balansert ventilasjon. Kombinert ventilasjonsaggregat med varmegjenvinning og akkumulatortank for varmtvann er montert i nisje på bad. El anlegg fra byggeår. Sikringsskap er montert i entre. Automatsikringer på alle kurser. 50 amp hovedsikring, 25 amp teknisk kurs, forøvrig 16 amp kurser. Det er montert felles brannvarsling og sprinkleranlegg i bygget. Det finnes brannslukningsapparat og husbrannslange i boligen.

Utdrag fra takstmann

Leilighet beliggende i første etasje i boligbygg oppført i betong, mur og trekonstruksjoner i 2016 tilknyttet sameie. I dette sameiet tilfaller vedlikehold av utvendige konstruksjoner og fellesområder sameiet. Bygget har heis, og det er porttelefon i leiligheten.
Det medfølger utebod på ca 5m2, og en biloppstillingsplass på felles uteparkering. Boligen har enstavs eikeparkett på gulv, balansert ventilasjonsanlegg, flislagt bad og kjøkken med integrerte hvitevarer. Veranda på ca 16 m2 med tilgang fra stue. Boligen er oppgradert med noe belysning og det er lagt opp kabling/strøm til tv på hovedsoverom, forøvrig er leiligheten slik den ble bygget og fremstår med liten slitasje.

Det henvises forøvrig til rapportens enkelte poster med ytterligere vurderinger og tilstandsgraderinger.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

Det foreligger en tilstandsrapport datert xx med befaringsdato xx fra xx som er en uavhengig og autorisert Takstmann. En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger; - xx stk. tilstandsgrad 0 (TG0 lys grønn) - ingen avvik.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  18 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  0 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  0 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak.
-  0 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Parkering

Med leiligheten følger egen parkeringsplass like utenfor bygget.
Sameiet har tilrettelagt for gode parkeringsmuligheter for beboere og gjester også rett utenfor leilighetskomplekset. Øvrig parkering etter områdets gjeldende regler.

Sykkelparkering og utlån av el-sykler
 Området byr på kort sykkelavstand til det aller meste, og på "noen få tråkk" når du de fleste sentrumsfasiliteter enten det er i byen eller på Teie.
Sameiet har derfor lagt til rette for gode fasiliteter med felles sykkelparkering. Det er muligheter til å disponere el-sykler som lånes ut av sameiet.

Areal og eierform

Areal: 3 166 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Ørsnes brygge byr på en rekke imponerende fasiliteter, et av disse er nydelige fellesarealer som er parkmessig opparbeidet av anleggsgartner. Her finner man blant annet en flott, felles "atriumshage" med blant annet sitteplasser, steinbelagte gangveier, arealer tilrettelagt for lek, gode plenarealer, flotte trær, et koselig veksthus, diverse beplantninger.

Ørsnes brygge byr også på et flott bryggeområde med badestrand ved egen strandlinje like utenfor husveggene. Videre er området frodig og gjennomtenkt opparbeidet med prydbusker, hekker, diverse beplantning og ulike trær. I tillegg finnes det drivhus, lekeapparater med mer. Sittegrupper, pergola og bocciabane er opparbeidet for et sosialt boligmiljø for beboerne.

Eier

Inger M Hannestad Ree

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsforhold

Kommuneplan/Kommunedelplan:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone - Nåværende, Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, Kombinert bebyggelse og anleggsformål - Nåværende (Kombinert boligbebyggelse og
næringsbebyggelse) // Kommuneplan (31.1.2018)

Gjeldende regulering:
Eiendommen ligger i område som reguleres av PLANID 3811 2015004, Ørsnes Brygge 1 (31.08.2016), reguleringsformål; Samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur (arealer) og Veg. Samt PLANID 3811 330, Ørsnes boliger og næring (5.10.2010), reguleringsformål; Annet fellesareal (Felles grønt, friluftsomr. i sjø), Blokkbebyggelse, Felles gårdsplass, Felles grøntareal, Felles parkeringsplass.

Bebyggelsesplan:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

Midlertidig forbud mot tiltak:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

Planforslag:
Det foregår planarbeid for område.

Kommuneplanens arealdel revideres. Den delen av eiendommen som i gjeldende plan er avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål foreslås avsatt til nåværende boligbebyggelse. Det foreslås også å legge inn en
hensynssone for ras- og skredfare over hele eiendommen.

Alle opplysninger fra Færde kommune.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 30.05.2016. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

3 750 000,- / Fellesutgifter: 3 145,- pr. mnd Fellesutgifter dekker: Kommunale avgifter, energi/fyring av fellesarealer, tv-/internett, drifts vedlikeholdsutgifter, service/kontroll utvendig anlegg, utgifter til forretningsfører og styrehonorar, bygningsforsikring og andre driftskostnader.

Beregnet totalkostnad

3 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 93 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000,-)) -------------------------------------------------------- 103 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 853 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 01.06.2023 Formuesverdi : 796 654,- Sekundær formuesverdi : 2 867 953,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  5943 kWh, iht. opplysninger fra Lede. Forbrukstall er innhentet fra 2023 og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

IF Forsikring TRYG Polisenummer: 8567296

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:796 654,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 2 867 953,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Opplysninger om sameie

Leiligheten er med i Sameiet Ørsnes Brygge 2 (org.nr. 917 790 469). Eierseksjonssameiet (heretter sameiet) omfatter gnr 2, bnr 340 i Nøtterøy, med påstående bygninger. Sameiet vil bestå av 17 boligseksjoner.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd. Leilighetene inngår i eierseksjonssameie i samsvar med Eierseksjonsloven av 23. mai 1997. Kjøper får et tinglyst skjøte på sin seksjon og har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til sameiets fellesarealer.

Med unntak av de begrensninger som følger av disse vedtekter og av eierseksjonsloven, har seksjonseierne full rettslig rådighet over sine seksjoner. Seksjonseierne kan fritt pantsette, selge og leie ut sine seksjoner
Seksjonseier har rett til å innglasse sine balkong. Sameiermøtet fastsetter skriftlige retningslinjer for innglassing av balkonger, montering av utelamper på balkonger, markiser, utvendige persienner og lignende på byggets fasader, herunder på/i balkonger.

Seksjonseiere til leilighet 101, 102 og 104 gnr 2 bnr 340 har eksklusiv bruksrett til sine areal utenfor sine boliger balkong + merket uteareal.

Det er ingen gjeld i sameiet, og leiligheten har således ingen andel fellesgjeld.

• Styregodkjenning: Nei
• Dyrehold: Se boligselskapets husordensregler/vedtekter.
• Sameierne har ikke forkjøps- eller innløsningsrett.
• Kommunale avgifter fast del øker til kr. 802,-, og Canal Digital øker til kr. 514,-, begge fra 01.07.2023.
• Ingen lån registrert for selskap.
• Det foreligger ingen forkjøpsrett ved salg av boligseksjoner i sameiet.

Økonomiske opplysninger om leiligheten:
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 2.859,- pr. md.

Herav:
Felleskostnader 1.829,-
Komm.avgift fast del 570,-
Canal Digital 460,-

Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 3.145,-

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):


Provisjon: (kr. 35 000,-)
Tilrettelegging (Kr.16 950,-)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585,-)
Garantiforsikringspremie (Kr.3 100,-)
Visning: (kr. 1000,-)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

2012/767281-1/200  Best. om adkomstrett  
18.09.2012 
Bestemmelse om parkering
Bestemmelse om bruksrett til grøntareal
Gjelder også senere fradelte gårds- og bruksnummer
Kan ikke slettes uten samtykke fra samtllige eiendommer.
Overført fra: 3811-2/340
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/173252-1/200  Bestemmelse om veg  
 25.02.2015 
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:2 Bnr:276  
Overført fra: 3811-2/340
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/123977-1/200  Erklæring/avtale  
11.02.2016 
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:2 Bnr:276  
Rett til drift og utføre vedlikehold av overvannsledning
Overført fra: 3811-2/340
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/294627-1/200  Seksjonering  
04.04.2016 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 57/1383

2016/430396-3/200  Bestemmelse om parkering  
13.05.2016 
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:2 Bnr:340 Snr:1  
Gjelder plass nr. 1

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil blislettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Morten Olafsen

Eiendomsmegler MNEF / Marked / IT /

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Morten Olafsen

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?