Til innholdet

Liten enebolig m/tomt på hele 2,7 mål. Høytliggende og solrikt på fjellknaus. 600 m til sjøen. Regulert til boligformål!

Knarbergveien 26
Prisantydning 2 900 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 58
BRA: 64 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1964
Tomtareal: 2731 m²

Finn.no: Lokalområde

NØTTERØY - VEUMÅSEN

Adresse

Knarbergveien 26 3133 Duken

Velkommen til Knarbergveien 26 - en høytliggende eiendom med mange muligheter

På en høytliggende fjellknaus i tilbaketrukne og rolige omgivelser ved Veumåsen/Bergan, åpenbarer det seg en sjelden anledning. Denne mindre eneboligen fra 1964 er nemlig oppført på en flott fjell-/naturtomt hvor eiendommens tomteareal er på over 2,7 mål.

Tomten ligger høyt i terrenget, og eiendommen byr på en idyllsk natur-/fjelltomt hvor man kan nyte det gode liv med sol fra morgen til kveld. Hovedeiendommen ligger på en nær 2,3 mål tomt i sin helhet avsatt til boligformål, mens øvrig tomteareal består av to ekstra parseller (teiger), parkeringsplass nede ved Knarbergveien og adkomstvei for to naboeiendommer på østsiden av eiendommen.

På vegne av selger og Z-eiendom AS ved eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes du velkommen til visning!

Kort om eiendommen

* Stor og romslig tomt på ca. 2,7 mål.
* Høytliggende og svært solrikt beliggende
* Sjeldent stort fjell-/naturtomt
* Kort avstand til fine tur og friluftsområder.
* Ca. 600 meter til Bjerkøysundet
* Gåavstand til flotte badeplasser på Vardun og Ulvøtangen.
* Gåavstand til Knarberg båthavn.
* Romslig stue-/spisestue
* Kjøkken m/spiseplass
* 2 soverom
* Baderom m/dusj, toalett og opplegg til vaskemaskin
* Ingen boplikt!
* Gåavstand til Meny dagligvare på Skallestad
* Kort kjørevei til Nøtterøy golfbane
* Tomten er avsatt til boligformål og dermed med mange muligheter!

Nærområdet

Eiendommen ligger solrikt og fredfullt til i et attraktivt og etablert boligområde. Fra eiendommen er det kort avstand til fine tur og friluftsområder både sommer som vinter, med blant annet gåavstand til flotte badeplasser på Vardun og Ulvøtangen, samt til Knarberg båthavn. Her har man direkte tilgang til vår fantastiske skjærgård!

Oserød barneskole, som var ny i 2004, Barnas Have barnehage, Hårkollen barnehage og Oserød barnehage ligger alle i gåavstand fra eiendommen. I tillegg er det skolebuss til Borgheim ungdomsskole og Nøtterøy Videregående skole.

Kort vei til flott idrettsanlegg på Nesskogen med flere fotballbaner, tennisbaner, basketballbane og en friidrettsbane, samt til Hårkollhallen. Det er også kort vei til Nøtterøy golfbane som består av en 18hullsbane, en 6- hulls treningsbane og et flott treningsanlegg. Om vinteren er det flotte opplyste skiløypere der.

I nærmiljøet har man også Bergan Vel bestående av beboere fra østre Nøtterøy. På sommerhalvåret drifter og leier de ut nydelige "Barneskjær" hvor de bl.a. arrangerer konserter med kjente norske artister og leier ut kanoer. Det arrangerer også olabilløp om sommeren for de minste og Triatlon for de eldste. På vinterhalvåret er de med å holde is-banen på Nøtterøy idrettspark i stand og arrangerer bl.a. juletrefest og Nissetog fra Eidsvingen til Sjømannshjemmet! Bergan Vel er med andre ord med på å skape et flott og hyggelig nærmiljø på Nøtterøy.

Gåavstand til dagligvare med post i butikk. Det er ca. 7 km inn til Tønsberg sentrum og man har god bussforbindelse inn til Teie og Tønsberg flere ganger i timen.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1964

Innhold

Boligen er oppført over et plan med følgende innhold:
ENTRE/GANG med garderobeskap.
Romslig STUE-/SPISESTUE med peis og vedovn.
KJØKKEN med spiseplass og gulvluke til en liten og lav  "matkjeller".
2 SOVEROM.
BADEROM med dusj, toalett og opplegg for vaskemaskin.
SPORTSBOD tilbygget huset med utvendig inngang.

Delvis overbygget terrasse:
Ved hovedinngangen, på den solrike siden mot sydvest, finnes en delvis (kun mindre del) overbygget terrasse på ca. 16 m². Denne er pent anlagt i terrenget med bruddskifer.

Planskisser over boligens inndeling:
Vedlagt følger planskisse som illustrerer inndelingen av boligen. Disse er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken. For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr vises det til utarbeidet tilstandsrapport som følger av salgsoppgave.

Beskrivelse av tomten

Tomtens totale areal: 2 731 m² iht. matikkelkart og informasjon fra Færder kommune.
Type tomt: Selveiertomt.

Tomtens totale areal (alle arealet iht. matrikkelkart) er fordelt som følger:
* Hovedeiendommen med bebyggelse som er 2289,60 m²
* Teig på 68,6 m² nede ved Knarbergveien - fungerer i dag som parkering til eiendommen.
* Teig på 372,8 m² som er adkomstvei mot øst for naboeiendommene gbnr. 30, 245/246.

Eiendommen ligger på en flott, solrik høyde, i det vesenlige bestående av fjell med innslag av jordareal. Tomten er i det vesentlige naturtomt med fjellknauser som faller nedover i terrenget mot vest.

Tomten har en mangfold av ulike trær og naturvekster. Her finner man blant annet en rekke furutrær, bjørketre, ulike einer-/brisker og ulike løvtrær. Lyng, blåbærbusker og noe plen preger også deler av terrenget.

For beskrivelse av tomtens grenselinjer og markering i kart av grenselinjer; se situasjonskart og matrikkelbrev som følger av vedlegg til komplett salgsoppgave

Standard

Bebyggelsen har i det vesentlige standard fra byggeåret og i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført. Det er innvendig malt i de fleste rom i nyere tid, baderom er noe oppgradert (bla. nytt gulv) antatt på 1990 tallet, men generalt er det eldre innredninger og med behov for påkostninger dersom den skal imøtekomme krav til dagens standard.

Stue-/spisestue:
Rommet er lyst da det ligger mot syd og vest -  store vinduer begge disse veiene gir flott lysinnfall. Det er god plass til ulike sittegrupper og spisestuebord. Den åpne peisen byr på peiskos på mørke vinterkvelder, mens vedovnen fra Dovre gir ekstra god varme i vinterhalvåret. Stuen har lakket heltregulv, malt trepanel på vegger og hvitlasert/beiset trepanel i himlingen.

Kjøkkenet med spiseplass:
Kjøkkenet har inngang både fra stuen (skyvedør) og fra entrèen. Rommets spiseplass er under et bredt, nordvendt vindu.
Innredningen fra Evalet har malte fronter med slagdører, skuffeseksjon og overskap med skyvedørspaneler ført helt opp til himlingen. Det medfølgende kjøle-/fryseskapet fra Wilfa er montert i nisje bestående av høyskap og overskap, alle med slagdører. Det medfølger komfyr fra Beha (4 plater). Rustfri oppvaskbenk og kummer, og det er integrert ventilator fra Electolux. Rommet har treimintert belegg på gulv, malte veggflater og slettmalt himling. 

Baderommet med dusj, toalett og opplegg for vaskemaskin:
Enkelt innredet med nylagt våtromsbelegg med oppkant, antatt omlagt på 1990 tallet. Det er malte veggflater og tak-ess i himling. Innredet med åpen dusjnisje, sokkeltoalett og opplegg for vaskemaskin. Baderomsinnredning med 3 underskap, heldekkende servantplate og overlyslampe. Dobbel stikkontakt i vaskemaskinsonen. Badet har for øvrig 2 mindre vinduer mot nord, plassert høyt opp på vegg. Oppvarming fra veggmontert reflektorovn.

Soverommene:
Soverommene ligger med inngang hhv. fra kjøkkenet og fra stuen. Førstnevnte har vindu mot nord og er innredet med lakket heltregulv, malt trepanel på vegger og trepanel i himlingen. De andre soverommet, med inngang fra stuen, har østvendt vindu. Det er ikke montert dør mellom rommet og stuen. Lakket heltregulv, malt trepanel på vegger og hvitlasert/beiset trepanel i himlingen.

Entrè/gang:
Rommet er innredet med plassbygget garderobesystem. Åpen nisje m/anheng, høyskap og diverse overskap ført helt opp til himilngen. Rommet er innredet med parkettlaminat på gulvet og malt trepanel på vegger og i himling.

Sportsboden:
Dette rommet har utvendig inngang, fra samme siden som inngangspartiet til boligen. Rommet er uisolert med åpen mønehimling med som gir noe lagringsmuligheter på loftet. Rommet har helstøpt betonggulv, og boligens elektriske tavleskap er plassert her.

Øvrig rundt teknisk og utstyr:
* Skrusikringer med hovedsikringer på 2 x 25 A og 4 kurser for lys og oppvarming
* Hovedsikringer på 2 x 25 A
* Kurser på 15 A og 10 A
* 100 liters varmtvannsbereder av eldre dato i kjøkkenbenk
* Utvendig vanningskran på østre yttervegg
* Parabolantenne (Viasat)
* Innvendige vannrør av isolerte og uisolerte kobberrør
* Innvendige avløpsrør av soilrør (støpejernsrør) og plast
* Innvendige persienner de de aller fleste vinduer 

For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr, vises til det utarbeidet tilstandsalgsrapport som følger av salgsoppgave.

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget på ett plan og krypkjeller i 1964.

Bygningen er fundamentert med betongsåler dels på løsmasser og dels på fjell. Grunnmur av betong med sparestein. Kryperom under hele bygningen og liten "matkjeller" med lav høyde under kjøkken. Krypkjelleren er svært fuktig og det er påvist betydelig råteskader i deler av bjelkelaget under stuen.

Yttervegger er kledd med liggende vestlandskledning fra byggeår. Vinduer fra byggeår med faste karmer i stuen, mens øvrige vinduer er med koblede rammer eller kun ett lags glass.

Takkonstruksjon av plassbygde taksperrer. Yttertaket er tekket med Eternittplater på takflater nord, sør og vest. Pappshingel på østre takflate.

For ytterligere beskrivelse av byggemåte vises det til utarbeidet tilstandsrapport fra Ing./byggester Helge Semb.

Antall rom

Oppholdsrom: 3, Soverom: 2, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 64 kvm, Bruttoareal: 69 kvm

Kjeller: Ikke målbart
1. etasje: BTA/BRA/P-rom: 69/64/58 m².

Alle innvendige rom, bortsett fra utvendig bod, er medtatt i primærrommene. Kjeller har ikke målbart areal.

De oppgitte arealer er hentet fra Tilstandsrapport utført av Takstmann Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler

Adkomst - hvordan finner du frem til Knarbergveien 26

Fra Tønsberg følger man veien over kanalbroa mot Nøtterøy, og tar til venstre i Teie veidele. Følg så veien rett over Teie Torv, og følg Smidsrødveien ut i Berganveien. Ta til venstre mot Knarberg inn på Knarbergveien og sving så av på første vei til høyre hvor eiendommen ligger. En parkerer på egen grunn ved hovedveien og går opp til eiendommen ved å følge grusveien.

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Se også vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse.

Oppvarming

Elektrisk og vedovn.

Det er montet Jøtul vedovn (utskiftet/nyere enn byggeåret) og åpen peis, begge ildstedene i stue-/spisestue.

Stråle-/reflektorovn på badet, ellers elektrisk oppvarming med enkelte veggmonterte panelovner.

Boligens fyringsanlegg er senest kontrollert av Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS den 23/6-2016. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik eller anmerkninger som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget. Rapport utleveres hvis ønskelig på forespørsel.

Parkering

Det er ikke opparbeidet parkering på hovedeiendommen, men det er per i dag benyttet parkering ved hovedveien på egen tomtedel grunn, se vedlagt kart.

Eier

Kari Grue Marte Simonsen

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra Knarbergveien som er offentlig vei. Stikkvei frem til eiendommen eies Færder kommune.

Eiendommen har avløp til kommunalt avløpsnett, via. privat septiktank.

Kommunalt tilkoblet vann.

Færder kommune opplyser at det er/kan bli utført VA-tiltak som kan utløse pålegg.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Færder kommune av 17.06.2015 er avsatt til "Boligbebyggelse - Nåværende". Veidel øst for eiendommene Gbnr. 30, 245 og 246 ligger i samme plan avsatt til "Friområde - Nåværende".

Eiendommen ligger i regulert område med plannavn Veumåsen av 14.12.2005 med reguleringsformål "offentlig friområde, offentlig trafikkområde og byggeområde". I denne planen ligger eiendommen i sin helhet (med unntak av nevnte vei på østsiden som er avsatt til vei for boliger, avsatt til "Byggeområde". Iht. planens bestemmelser står det følgende iht. § 11:

"Eksisterende bebyggelse, E1-E10". "Boliger skal, med unntak av gruppebebyggelsen, oppføres som frittliggende og kan, med bygningsrådets samtykke, oppføres inntil 2 m fra nabogrense øst og nord. Det tillates bare oppført 1 bolig på hver tomt. Hybelleilighet kan tillates etter dokumentasjon av tilstrekkelig uteareal og parkering. Boligtomtene, inkludert område for gruppebebyggelse, kan bebygges med inntil 25% brutto golvareal i forhold til netto tomteareal. Mønenhøyde skal ikke overstige 7 m fra gjennomsnittilig terreng langs yttervegg før byggearbeidet starter. Tilbygg og påbygg skal tilpasses eksisterende begyggelse mht. høyde, proporsjoner og form".

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov. Eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak. Det er ikke igansatt planleggingsarbeid som inkluderer/berører eiendommen.

Alle opplysninger er innhentet fra Færder kommune.

Evt. videreutvikling av tomten

I reguleringsplan åpnes det for at eiendommer i reguleringsområde E6 kan bebygges. For å avklare en eventuell tomtedeling eller på annen måte annen utnyttelse av eiendommen utover slik den fremstår i dag, anbefales det å be kommunen om en forhåndskonferanse. Dette for å avklare om, og hvordan tomten kan oppdeles/utnyttes. Oppdeling av tomten vil kreve søknad og antatt politisk behandling i Færder kommune.
Stikkveien på vestsiden inn til eiendommen er kommunal, men kun opparbeidet som grusvei frem til tomtens nordvestre del. Videre sydover er veien i pr. tiden ikke i kjørbar stand.
Hvorvidt eiendommen kan utnyttes på annen måte enn slik den fremstår i dag, er kjøper sin fulle og hele risiko. Kjøper kan ikke gjøre gjeldende erstatningskrav mot selger som følge av evt. avslag på godkjennelse. Det bør også kartleggges evt. krav som vil komme ved videreutviling av eiendommen. Eksempler på dette er at kommunen kan forlange opparbeidelse/ubedring av vei, evt. gang og sykkelvei langs Knarbergveien eller andre forhold/rekkefølgebestemmelser. Selger opplyser at man ved henvendelse til Færder kommune i august 2018 har fått opplyst at slike krav må forventes ved videreutvikling av eiendommen.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning.  Disse følger som vedlegg i salgsoppgaven.

1938/1048-2/91 - Rettsbok tinglyst 11.05.1938 
Lagmannsrettsdom ang. grensen mot A. M. Helles eiendom
Gjelder denne registerenheten med flere

2000/8218-1/91 - Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 05.07.2000 
Bestemmelse om vedlikehold av ledninger m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2010/337063-1/200 - Best. om adkomstrett tinglyst 10.05.2010 
rettighetshaver: Knr:0729 Gnr:30 Bnr:245  
Med flere bestemmelser
 
2010/337063-2/200 - Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 10.05.2010 
rettighetshaver: Knr: 0729 Gnr:30 Bnr:245  
Med flere bestemmelser

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Boligen foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiv. Kommunen utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998.

Det foreligger godkjente tegninger i Færder kommune sitt bygningsarkiv fra 29/10-1963.

Prisantydning

2 900 000,-

Beregnet totalkostnad

2 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 900 000,-)) -------------------------------------------------------- 84 822,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 984 822,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted. Kjøper skal med andre ord ikke innbetale noe forskudd etter budaksept.

Formuesverdi

Som primærbolig: kr 518 060
Som sekundærbolig: kr 1 865 014

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. 31.12.2017. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til ca. 5 471 kWt  utfra et snitt forbruk siste 3 årene.

Forbrukstallet er innhentet fra energileverandør og gir kun en indikasjon av forbruk gitt situasjonen over denne perioden.

Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper.

Kommunale avgifter og forholdet til eiendomsskatt

Totalt kr. 10 619 pr. år hvor de kommunale gebyrene for inneværende fordeler seg som følger:
Vann kr. 2472,00, avløp kr. 5446,00, renovasjon kr. 1723,00 og feiing kr. 978,00.
Beløpet blir fordelt på fire terminer og alle gebyrer er oppgitt inkl. mva.

Færder kommune opplyser at det er felles/delt renovasjon på eiendommen.

Det er pr. tiden ikke eiendomsskatt i Færder kommune.

Konsesjonsfrihet ved erverv

Ved overdragelse av eiendommen kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet da tomten overstiger 2 mål. Kjøper skal signere erklæring om konsesjonsfrihet iht. Konsesjonslovens § 4, første ledd nr. 4. Erklæringen skal vedlegges skjøtet for tinglysing og oppgjøret kan ikke foretas før erklæringen foreligger i signert og godkjent stand.

Forholdet til utleie av eiendommen

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen, og den har ingen hybel eller separat boenhet. Selve boligen kan fritt leies ut dersom ønskelig.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 040919 (Kr.4 500) Tilretteleggingshonorar (Kr.12 995) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 2 900 000,-) (Kr.50 750) Tønsbergs Blad 110919 (Kr.4 500) Markedspakke (Kr.12 200) Kommunale opplysninger (Kr.3 100) Oppgjør og tinglysning (Kr.4 875) Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.525) Totalt kr. (Kr.93 445)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning. Hvis mulig, vennligst angi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Det gjøres oppmerksom på at selger har arvet eiendommen som del av dødsbo og således har lite kjennskap til dens beskaffenhet.

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra boligsalgsrapport på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Nyttig generell informasjon ved kjøp av brukt bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres. Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen 2 måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?