Til innholdet

Lys og stilfull eierleilighet i rolig blindgate. Høye himlinger, 3 soverom + hems, 2 solrike terrasser og garasje.

Torødveien 22L
Prisantydning 2 975 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 82
BRA: 85 m²
Soverom: 3
Byggeår: 2007
Tomtareal: 4644 m²

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

NØTTERØY  - TORØD

Adresse

Torødveien 22L 3135 Torød 2. etasje

Velkommen til Torødveien 22L og denne innholdsrike, særpregede og solrikt beliggende eierleiligheten

Velkommen til denne innholdsrike, særpregede og moderne selveierleiligheten beliggende på barnevennlige og populære Torød. 

I dette familievennlige, rolige og solrike området, finner du denne flotte leiligheten hvor arkitekt har fokusert på elementer som arealeffektive rom, store glassflater, praktiske løsninger og ikke minst høye himlinger.
De høye himlingene, særskilt i stue-/kjøkkensonen, gir hjemmet et unikt særpreg og herlig romfølelse. Her er himlingene ført helt opp til yttertaket.  I kombinasjon med de store, høyreiste vindusflatene, får man et herlig og luftig inntrykk i disse rommene. Takhøyden finner man også i de fleste øvrige rom.

Med sin gjennomtenkte planløsning i øverste etasje og som ende-/hjørneleilighet, dekkes de fleste behov. Hjemmet inneholder blant annet en romslig stue m/spisestue og utgang til en solrik, sydvendt terrasse, et delikat kjøkken m/kjøkkenøy i åpen løsning,  tre soverom, stort flislagte baderom m/skjermet vaskeromnisje, entrè/gang med adkomst fra østvendt terrasse, innvendig bod og utvendig sportsbod.

Du vil ganske sikkert også sette pris på den flotte løsningen med egen garasjeplass i byggets parkeringskjeller.

På vegne av selger og Z-eiendom AS ved eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes du velkommen til visning!

Kort fortalt om leiligheten

º Svært høye himlinger i leilighten gir særpreg og svært god romfølelse
º Lys og romslig sydorientert stue-/kjøkkensone
º Åpen mønehimling i stue og kjøkken gir et unikt arkitektonisk uttrykk
º Høyreiste vinduer gir et herlig lysinnslipp 
º Stort og innholdsrikt kjøkken med flotte løsninger og integrerte hvitevarer
º Bred og dyp kjøkkenøy dekker også sosiale funksjoner i leiligheten
º To terrasser hvor man kan nyte sol fra tidlig morgen og utover kvelden
º Romslig, innholdsrikt og delikat baderom m/skjermet vaskeromdel
º Tre soverom
º Innredet hems på ca. 13 m² med lagrings-/lekeplass (ikke inkl. i arealer)
º Utstrakt bruk av innfelte downlights i himlinger
º Gasspeis sentralt plassert i stue-/kjøkkensone
º Flott helhetsfølelse med lyse farger og gjennomtenkt materialbruk
º Egen garasjeplass i byggets sokkel-/underetasje
º To boder - både innvendig bod og utvendig sportsbod i garasjekjeller
º Innlagt fibernett for internett og TV
º Her bor man lettvint uten egenansvar for hager da disse tilhører 1. etasje
º Stell og vedlikehold av felles uteområder utføres av vaktmestertjeneste
º Rolig blindgate uten gjennomgangstrafikk
º Meget barnevennlig - ypperlig for alle aldersgrupper
º Flotte turområder "rett utenfor døren"
º Gangavstand til dagligvareforretning på Torød (søndagåpen)
º Kort gangavstand til barneskole og barnehage
º Sykkel-/gangvei fra eiendommen og helt inn til Tønsberg by

Nærområdet og beliggenhet

I dette barnevennlige og rolige området er virkelig alt lagt til rette for et sted å trives enten man er ung eller gammel. I en rolig, barnevennlig og fredelig boliggate ligger leiligheten med gode solforhold og hyggelig utsikt over naturlandskap og områdets bebyggelse.

Torød er kjent sitt engasjerende nærmiljø, og innenfor svært kort avstand har du bl.a. dagligvareforretning, bussholdeplass med direktebuss til Tønsberg sentrum, idrettsanlegg/områdets lekeplasser, Torød barneskole, barnehager med mer.  Det er også felles lekeplass og balløkke ved "Torød Øst" sitt eget fellesareal som ligger 20 meter fra huset. I nærmiljøet er det også en mindre slalombakke, skøytebane og ikke minst lysløype.

Flotte tur- og rekreasjonsområder like i nærheten. Man har direkte gangadkomst til flotte kyststier mot bl.a. Årøysund. Fra huset er det også en kort spasertur til stor familiestrand (Torødstranda) i tillegg til en rekke øvrige mindre badeplasser i nærmiljøet. Færder kommune har i sine utbyggingsplaner blinket seg ut Torød som et satsingsområdet, mye på grunn avalle fasilitetene. Her kan man spenne på seg skiene, ta sykkeltur, joggetur eller en god gåtur inn i nærliggende friområder enten man velger kyststien eller skogen. Sykkelstien som går fra Torødveien er faktisk etablert sammenhengende hele veien inn til Tønsberg sentrum.

Se også vedlagte nabolagsprofil for områdets fasiliteter og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2007

Innhold

Endeleilighet med gjennomgående løsning på ett-plan i byggets øverste etasje hvor de høye himlingene bidrar til en helt spesiell romfølelse. Arealeffektiv planløsning hvor inndelingen er som følger:

INDRE ROM PÅ LEILIGHETSPLANET:
ENTRÈ og GANG med romslig skyvedørsgarderobe.

3 SOVEROM hvorav ett dobbeltværelse med egen WALK-IN GARDEROBE og ett soverom med trappestige til innredet og gulvet HEMS med takvindu.

Romslig BADEROM m/skult nisje for vaskemaskin/tørketrommel/utslagsvask.

Svært lys og romslig STUE M/SPISESTUE med utgang til sydvendt terrasse.

Innholdsrikt KJØKKEN i åpen løsning med stuen.

TERRASSER/UTEPLASSER:
Leiligheten har svært gode solforhold, og det er av den årsak oppført to terrasser - en meget skjermet hovedterrasse på ca. 14 m² mot syd og en på motsatt side på ca. 11 m² i tilknytning til leilighetens egne inngangsparti. På denne måten har man sol fra tidlig morgen til godt ut på kvelden. Terrassene er oppført i trekonstruksjon, og på hovedterrassen mot syd er det uttak for gass fra fellesannlegget. Hovedterrassen har også terrassemarkise og overbygg som gir god skjerming dersom ønskelig.

ADKOMST TIL LEILIGHETEN:
Egen, utvendig adkomst med gangvei fra fellesområde og opp til svalgang/terrasse på nordsiden. Trapp opp til denne sammen med naboleiligheten. Noe overbygg ved inngangsdøren.

GARASJE:
Leiligheten har flotte garasjefasiliteter. Garasjeplass med plass til 1 bil i felles garasjeanlegg i byggets sokkel-/underetasje. Tilkomst fra lakkert leddport med elektrisk portåpner. Se for øvrig ytterligere beskrivelse av garasjeplassen under punktet "parkering".

EGNE, UTVENDIGE BODER:
Leiligheten har både innvendig bod i leiligheten på ca 3 m² samt sportsbod beliggende innenfor egen garasjeplass i parkeringskjelleren på ca. 5 m². Denne boden har innlagt lys og strøm, støpt gulvdekke og vegger i betong/OSB trefiberplater. Boden ligger i sammenheng med garasjeplassen og har direkte inngang fra denne.

UTVENDIGE FELLESBODER:
Felles redskapsbod hvor sameierne i fellesskap benytter bl.a. gressklipper, høytrykkspyler, hageredskaper m.m. Det er også fellesbod for søppeldeponi (rengjøres av beboerne etter lister).

PLANSKISSER:
Vedlagt følger planskisser over leilighetens etasjeplan. Vi gjør oppmerksom på at planskissene kun er av illustrativ karakter for å vise inndeling og ikke er i målestokk. Det tas forbehold om avvik fra stedlig løsning og innredning. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Standard

Lekker, moderne og tidsriktig leilighet hvor du får en flott helhetsfølelse og god romfølelse bl.a. takket være de store vindusflatene, at leiligheten ligger på enden-/hjørnet av bygget og ikke minst grunnet de høye himlingene. Den generelle standard beskrives bl.a. som følger:

Gulv, innervegger og himlinger:
Det 3-stavs eikegulver i alle rom. Disse er både klassiske, solide og moderne - et gulv som gir pent inntrykk og en god følelse. I entrè/gang er det lagt praktiske og moderne gulvfliser med varmekabler.
Alle innervegger i leiligheten har malte overflater med malte, slette overflater i lyse fargetoner i samtlige rom - dette gir en flott helhet. I himlinger er det hvitbehandlet trepanel i blant annet stuer, kjøkken, hems og soverom. I øvrige himlinger er det hvitmalte himlinger med i stor utstrekning innfelte downlights.

Det innholdsrike og moderne kjøkkenet:
Kjøkkenet har en fremtredende og sentral plassering i leiligheten, et flott "møbel" i hovedoppholdssonen. Moderne men likevel klassiske fronter i hvitførelse med "rammedører" og innslag av praktiske kolonialskuffer blant underskapene. Legg merke til de høyreiste vinduene mot syd som gir et fantastisk lysinnslipp til både kjøkkenet og stuen. Innredningen er pent tilpasset rommet og har svært godt med benkeplass. Den lange og dype kjøkkenøyen bidrar til en svært sosial overgang mellom spisestuedelen og kjøkkeninnredningen. Øyen, hvor for øvrig rommets oppvaskkum er nedfelt, fungerer også som en spise-/arbeidsplass med plass for "barstoler" under deler av overhenget. Underskap på hver side av overhenget mot spisestuen.
Legg også merke til den forhøyede løsningen av øyen som gir god skjerming av nedre del av benkeplaten mot spisestuen. Her er det også godt med strømuttak for elektriske apparater, TV eller annet. Takbelysningen over kjøkkenøyen medfølger.
I "stekesonen" er det flislagt mellom over-/underskap, god spotlightsbelysning under overskapene og uttrekkebar kjøkkenventilator tilkoblet leilighetens avtrekksanlegg.

Alt av hvitevarer på kjøkkenet er fra Bosch og medfølger:
* Helintegrert oppvaskmaskin
* Separat keramisk steketopp i benkeplate
* Stekeovn i rustfritt stål integrert i underskap
* Helintegrert kjøleskap
* Helintegrert fryseskap

Stuen og spisestuen med unik himlingshøyde:
Møbleringsvennlig rom hvor den åpne mønehimlingen og høyreiste vinduer gir en herlig romfølelse og ikke minst et unikt arkitektonisk uttrykk til rommet. I tillegg til mangfoldet av vinduer mot syd, er det også sidevinduer fra øst som ytterligere bidrar til det flotte lysinnslippet. Legg også merke til mønevinduet øverst i himlingen. 
Gasspeisen står sentralt plassert i rommet med godt innsyn fra både stuen og kjøkkenet. Denne gir deilig varme på mørke vinterkvelder.
Den meste naturlige plasseringen stuemøbler ligger i "egen avdeling", delvis skjermet fra kjøkkenet. Her er det plass til stort spisebord med mulighet for tildekning til mange gjester rundt bordet mens det fortsatt er det svært god plass i "salong-/loungedelen" i stuen lengst vekk fra kjøkkenet.
Fra stuen er det utgang til leilighetens sydvendte terrasse som nærmest blir som en "ekstra stue" i sommerhalvåret". Innvendige persienner til vinduene mot syd medfølger. Det samme gjør all øvrig takbelysning i rommet.

Det romslige baderommet med skjermet del for vaskemaskin:
Baderommet er romslig, praktisk og ikke minst innholdsrikt. Rommet har også en fin plassering i leiligheten med sin sentrale plassering og lettvinte adkomst fra samtlige rom. Innfelte downlights i himlingen gir suveren belysning til rommet mens elektriske varmekabler i gulvet gir en god og behagelig varme.
Lyst, klassisk og delikat flisvalg! Veggene har kvadratiske veggfliser mens det på gulvet er valgt en gråtonet farge for å skape en matchende kontrast til de hvite veggflisene. Toalettet har moderne løsning med vegghengt WC med skjult sisterne. Dette forenkler også rengjøring.
Badet er innredet med blant annet dusjnisje med flislagt skjermvegg og buet slagdør av herdet glass. Baderomsinnredning med blant annet fire underskap, to overskap, helstøpt servantbenk og midtstilt speil m/overlys og strømuttak.
Badet har videre flott løsning med egen "vaskeromnisje", elegant skjult av 2-dørs skyvedørsfronter med hvite glassdører. I nisjen er det installert plass og opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel i tillegg til veggmontert vaskekum og noe oppbevaringsplass. Hjemmets varmtvannstank er også plassert i den skjulte nisjen. Rommet ventileres av ventilasjonsanlegget.

Den imponerende entrè/gangen:
Også her er det imponerende høy himling, og rommet er ekstra hyggelig å ønske ønske dine gjester velkommen i! Himlingshøyden gir en spesiell steming i tillegg til å gi ekstra oppbevaringsplass. Over innfelt skyvedørsgarderobe med doble speildører, er det nemlig også et plassbygget skap ført helt opp til himlingen m/skyvedørsfronter. Skyvedørsgarderoben har innredning med både hyller, hengeanordninger og trådkurver som medfølger.
Praktiske fliser med varmekabler gir god og behagelig varme til rommet. Taklampen i entrèen medfølger, mens det er innfelte downlights i den den av himlingen som er nedsenket i rommet. Høystrakt vindu i inngangsdører gir for øvrig god belysning på dagtid.

De tre soverommene og walk-in garderobe/innerbod:
Leiligheten er svært godt utnyttet med sine tre soveværelser. Også her preges rommene av himlinger med god høyde og variasjon i takutforming som gir et flott særpreg. Det er avsatt plass til garderobeskap i samtlige rom. På hovedsoverommet medfølger det et dobbelt frittstående garderobeskap.
Soverommene ligger "samlet" i motsatt ende av hovedoppholdssonen i leiligheten mens bod/walk-in garderobe ligger vegg-i-vegg med stuen. Dette rommet, hvor diverse monterte hyller medfølger, har adkomst via skyvedør fra hovedsoverommet. 
To av soverommene har vinduer vendt mot nord, mens hovedsoverommet har østvendt vindu. Hovedsoverom og soverom med tilkomst til hems har innslag av innfelte downlights i tak. På det tredje soverommet, rommet med oppgang til hems, medfølger taklampe m/spotter.

Hems:
Hemsen bidrar også til leilighetens praktiske særpreg. Rommet er innredet og fungerer ypperlig som ekstra oppbevaringsplass, lekerom eller en ekstra sengeplass. Adkomst fra veggmontert, utskyvbar trappestige. Veluxvindu gir lysinnslipp utover det som kommer fra soverommet sitt vindu. Det er lagt heltregulv på den ca. 13 kvadratmeter gulvflaten som ikke inngår i leilighetens oppgitte arealer grunnet for lav takhøyde.

Øvrige detaljer om boligens standard og utstyr:
* Stiltilpasset takbelysning i stue og kjøkken hvor alt medfølger
* Eikelister langs gulv pent tilpasset leilighetens eikeparkett
* I det vesentlige hvitmalte geriktlister rundt vinduer, dører og i himlinger
* Hvite innerdører i "rammeutførelse" i massiv utførelse 
* Veluxvindu av PVC i forbindelse med leilighetens hems
* Installert vindstopp på verandadør
* Varmtvannsbereder av type Høiax på 200 liter fra byggeår.
* Innbygget vann og rørfordelingsskap med hovedstoppekran.
* Rør i rør system skjult rør-anlegg.
* Ventilasjonsanlegg type Villavent for bad/vaskerom.
* Innlagt sentralstøvsuger fra Beam
* Digital strømmåler installert i 2018.
* Canal digital internett.
* Elektrisk tavleskap med automatsikringer og jordfeilbrytere.
* Hovedsikringer av 4 x 50 A.  
* Overspenningsvern installert til det elektriske anlegget

For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr vises til det utarbeidet tilstandsrapport fra byggmester/takstmann Hans Holt - Norsk takst.

Antall rom

Oppholdsrom: 2, Soverom: 3, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Alt på ett plan i 2. etasje (øverste etasjeplan): Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 85 kvm, Bruttoareal: 91 kvm

Primærrom (p-rom) i boligen består av følgende rom: Alle innvendige rom utenom bod på ca 3 m². Hems med gulvfalte på ca. 13 m² er ikke målbart areal pga. for lav himlingshøyde og er derav ikke medtatt i noen oppgitte arealer. Garasjeplass og bod i sokkel-/underetasje er ikke medtatt i de summerte arealene.

Byggemåte i korte trekk

Seksjonert leilighetsbygg oppført i tre og tekket med kledning av tre. Oppført på mur og yttertak med saltaksløsning tekket med takstein (dobbelkrummet). Lukket takkonstruksjon med isolerte skråtak. Vinduer av tre med energiglass.

Se forøvrig tilstandsrapport utarbeidet av Takstmann Hans Holt  for ytterligere beskrivelse av byggemåte.

Felleskostnader og hva de dekker

Felleskostnader er kr. 1 750,- per måned hvor disse inkluderer i hovedsak følgende poster:

* Fibernett for internett
* Fibernett for TV
* Snøbrøyting
* Stell av felles utomhusarealer
* Utvendig vedlikehold av bygninger og avsetting til dette
* Løpende driftsutgifter i sameiet
* Utvendig bygningsforsikring

Felleskostnadene forfaller den 20. hver mnd. Det betales i tillegg akontoinnbetaling pr. måned stort kr. 250,- for gassforbruk. Det foretas avregning en gang pr. år mot faktisk gassforbruk. Felleskostnadene omfatter ikke kommunale avgifter som sendes til hver enkelt seksjon fra Færder kommune, se eget punkt.

Adkomst - hvordan finner du frem til Torødveien 22L

Fra Tønsberg sentrum kjører man over Kanalbrua og holder til venstre i Teie veidele. Man følger nå Smidsrødveien over Teie Torv og fortsetter hovedveien til det står skiltet til Torød på høyre hånd. Følg nå Torødveien, og like før Torød kirke tar man inn til venstre til denne nyere boligfeltet. Torødveien 22 L ligger nå med adkomst inn første stikkvei på høyre hånd.

Se forøvrig vedlagt kart for ytterligere beskrivelse av eiendommens beliggenhet.

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming i tillegg til gasspeis.

På baderommmet og i entrè/gang er det elektriske varmekabler med termostatstyring. Øvrig elektrisk oppvarming med veggmonterte panelovner/opplegg for elektriske panelovner.

Gasspeis i stue-/spisestue tilknyttet felles gasstank i sameiet. Det er også gassuttak på terrassen mot syd til utendørs terrassvarmer, gassgrill eller annet.

Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) har den 1. april 2016 hatt seneste tilsyn med leilighetens fyringsanlegg. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget. Rapport utleveres på forespørsel.

Det medfølger ikke varmekilder i rom som ikke har dette fastmontert på visning. Eier opplyser at det medfølger enkelte varmeovner som ikke er montert dersom ønskelig.

Parkering

Leilighetens egne garasjeplass ligger i byggets felles parkeringsanlegg i sokkel-/underetasjen. Garasjeanlegget har støpt gulvdekke samt innlagt lys og strøm. Adkomst på østsiden av bygget fra elektrisk leddport hvor fjernkontroll til denne medfølger. 

For øvrig diverse utvendige parkeringsplasser på asfaltert område på sameiets eiendom. Disse er avsatt til beboerne og til deres gjester etter "førtemann til mølla" prinsippet.

Areal og eierform

Areal: 4 644 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomt og hage

Fellesområdet er pent opparbeidet med gressplen, felles oppholds-/lekeplasser, blomsterarrangementer, prydbusker m.m. Veier, adkomstarealer og gjesteparkering i boligområde er asfalterte. Denne seksjonen har ikke "egen" hagedel, så særlig mindre ansvar for hagestell kan du neppe få.

Tomten, som for øvrig er selveiet, disponeres av seksjonseierne iht. seksjoneringsbegjæring/sameievedtektene hvor deler er fellesareal og deler er hager som disponeres av leilighetene i 1. etasje.

Eier

Margit Brusletto

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Forholdet til boplikt, konsesjon og odel

Det er ikke boplikt i Færder kommune.

Eiedommen omfattes ikke av krav om konsesjonssøknad eller noen form for odel.

Eiendommens reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen for Tønsberg kommune av 17.06.215 er avsatt til "Boligbebyggelse - Nåværende(110-boligområde) og gang/sykkelvei-nåværende".

Eiendommen ligger i regulert område med planid 3811 309 Torød Øst av 08.12.2004 med reguleringsformål "boliger".

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov, og ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak. Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen og det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

I følge innhentede opplysninger fra sameiets forretningsfører, er det sameiet varslet om planlagt bygging på "nabotomt v/gammelt hus/låven" fra eier av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelser:
2007/7841-2/91. Erklæring/avtale tinglyst 04.06.2007. Denne seksjon har tilleggsdel - bygning. Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
2007/7841-1/91. Seksjonering tinglyst 04.06.2007. Opprettet seksjoner: snr: 11 med formål bolig. Sameiebrøk: 87/1744. Bestemmelser om tilleggsdel. Gjelder seksjon nr. 1-20.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 10.03.2009. Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Sameie: Sameiet Torød Øst

Eiendommen er seksjonert, og sameiet består av i alt 20 boligseksjoner. Seksjonen som her selges har en sameiebrøk på 87/1744.

Regnskapsfører er beboer i sameiet Unn Heidi Hagen Olsen, tlf. 41 59 95 90 eller på mail unnheidi@hotmail.com.
Styreleder er Kristoffer Seljehammer, tlf 400 97 522 eller styret.torod@gmail.com.

Sameiet følger en vedlikeholdplan hvor det ble malt utvendig i 2018 og utført rens av vifter i 2018.

* Det rulleres på å vaske søppeldunker hver tolvte uke.
* Sameierne plikter å møte på dugnader to ganger per. år.
* Det opplyses fra sameiet at dyrehold er tillatt.

Fellesgjeld: Det er pt. ingen fellesgjeld/felleslån i sameiet.

Verdt å merke seg ved det å bo i et boligsameie: En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25. Det kan ikke erverves mer enn to boligseksjoner i et sameie av en og samme juridiske person/selskap, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i evt. vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nettsalgsoppgaven på FINN eller hjemmesider).

Prisantydning

2 975 000,- / Fellesutgifter: 1 750,- pr. mnd

Beregnet totalkostnad

2 975 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 975 000,-)) -------------------------------------------------------- 83 112,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 058 112,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport

Det foreligger tilstandsrapport utført av Hans Holt - Byggmester/Takstmann datert med befaringsdato 15.01.2020.

Formuesverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benttes som primærbolig: kr. 685 817
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr. 2 468 940

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. 31.12.2018. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Energiforbruk pr. år er beregnet til ca. 1 810 kWt, et snittforbruk siste 3 år.

Forbrukstallet er innhentet fra energileverandør og gir kun en indikasjon av forbruk gitt situasjonen over denne perioden. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc. Vær klar over at ovennevnte forbrukstall er ekstraordinært lavt med bakgrunn i begrenset bruk av boligen i den oppgitte perioden. Forbruket representerer dermed ikke hva et normalforbruk vil være.

Forsikring

Codan Polisenummer: 1024555

Kostnader til ovennevnte bygningsforsikring er inkludert i leilighetens andel av fellesutgifter. Eier må selv tegne innboforsikring.

Kommunale avgifter og forholdet til evt. eiendomsskatt

Kr. 13 831 pr. år Kommunale gebyrer for inneværende år utgjør: Vann kr. 3683, avløp kr. 7674 og renovasjon kr. 2474. Det er ikke vann- og avløpsgebyr etter måler. Kommunen opplyser at det er felles/delt renovasjon.

Det er pr. tiden ikke eiendomsskatt i Færder kommune.

Utleie

Eiendommen (seksjonen) består av en boenhet, og den har ingen separat/selvstendig utleieenhet.

Det er ingen særskilte restriksjoner vedrørende utleie utover det som følger av Lov om Eierseksjoner. Evt. utleie må meldes til sameiets styre for registrering, og eier plikter å gjøre leietaker kjent med sameiets vedtekter/ordensregler.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 230120 (Kr.4 500) Tilretteleggingshonorar (Kr.13 675) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.525) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 2 975 000,-) (Kr.38 675) Eierskiftegebyr og innhenting av opplysninger (Kr.1 250) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.1 250) Tønsbergs Blad 050220 (Kr.4 500) Markeds- og informasjonspakke (Kr.12 200) Kommunale opplysninger, grunnbok, servitutter (Kr.3 340) Oppgjørshonorar (Kr.4 750) Totalt kr. (Kr.84 665)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Nyttig informasjon ved kjøp av brukt bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres. Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen to måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning. Evt. ønske om forholdsvis hurtig overtagelse kan imøtekommes.

Hvis mulig, vennligst angi ønsket tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud.

Det kreves ikke styregodkjenning av ny eier, ref. meglers innhentede opplysninger fra sameiet.

Forholdet til evt. forkjøpsrett

Det er ingen forkjøpsrett knyttet til overdragelse av denne leiligheten.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?