Til innholdet

Lys, urban & vestvendt leilighet med solrik balkong - 2 soverom - Midt i byen! ZOLGT

Storgaten 2D
Prisantydning 3 090 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 57
BRA: 60 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1980
Tomtareal: 5283 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Henning Grødem

Henning Grødem

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG SENTRUM

Adresse

Storgaten 2D 3126 Tønsberg 2. etasje

Adkomst

Reiserute frem til eiendommen:
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Fantastisk beliggenhet for deg som ønsker å være midt i hjertet av byen!

Dette området har en unik blanding av historisk sjarm og moderne bekvemmeligheter, og gir deg en mulighet til å oppleve alt det beste Tønsberg har å tilby. Stille og rolig beliggenhet mot bakgården.

Enten du er ute etter god mat, shopping, kultur eller aktiviteter, er alt innen gangavstand fra Storgaten 2D. Du kan spasere nedover gaten og oppdage en rekke koselige kafeer, butikker og restauranter. Området er også hjem til flere av Tønsbergs mest populære attraksjoner, som Tønsberg brygge, Tønsberg domkirke og Slottsfjellmuseet.

Uansett hva som bringer deg til Tønsberg, vil du finne at denne leiligheten har en super beliggenhet som lar deg nyte alt denne vakre byen har å tilby.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1980

Bygninger og byggemåte

Leiligheten er beliggende i tredje etasje i flermannsbolig oppført i 1980 tilknyttet Storgaten borettslag. I borettslag tilfaller vedlikehold av utvendige konstruksjoner og fellesområder borettslaget.

Leiligheten er oppgradert med bla. renovert bad i 2020, endret romløsning og innredet ett ekstra soverom i 2022, ny kjøkkeninnredning i 2021, nye gulv i gang, kjøkken stue og soverom samt malt de fleste overflater. El-anlegget er oppdatert fra 2020 - 2022, der alle ledninger har blitt trukket om. Sikringsskapet er også oppdatert til jordfeilautomatsikringer i 2020.

Vindu og takvindu med trelags glass, og brann/lyd inngangsdør.

Balkong på ca. 9 m2 med tilgang fra stue. Dekke av tre og rekkverk av glass og stål.

Det medfølger en lagringsbod i fellesarealer.

Boligen fremstår som normalt godt vedlikeholdt, og det ble ikke avdekket vesentlige avvik utover normal elde og slitasje. Det henvises forøvrig til rapportens enkelte poster med ytterligere vurderinger og tilstandsgraderinger.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Innhold

Primærareal (P-ROM):  Entré / gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken  og 2 Soverom.
Sekundærareal (S-ROM): Bod.

Antall rom

Soverom: 2, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 60 kvm

3. Etasje: 57/60/3 kvm P-rom/BRA/S-ROM.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Onsrud taksering AS og er beregnet definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Standard

Velkommen til denne sjarmerende leiligheten, storgaten 2D som ligger midt i hjertet av Tønsberg sentrum. Med en ideell beliggenhet tilbyr denne boligen en unik kombinasjon av moderne komfort og en koselig atmosfære samt nærheten av alt Tønsberg sentrum har å by på.

Badet ble pusset opp i 2020, og tilbyr nå en elegant og moderne design som skaper en avslappende oase. Det er varmekabler i flis på gulvet, flott belysning med downlights i innvendig tak, samt speil med lys over servantinnredningen. Det er opplegg til vaskemaskin på bad.

Kjøkkenet er utstyrt med helt nye innredninger fra 2021, som ikke bare gir en stilfull estetikk, men også funksjonalitet for de daglige behovene. Laminat benkeplate, integrert induksjonstopp, stekeovn, stek/mikro, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Waterguard er montert i benkeskap samt komfyrvakt er montert på ventilator.

Laminatgulvene i eik utførelse fra 2021 legger til en touch av varme og eleganse til hvert rom, og gir en fin kontrast til de tidsriktige fargene på  veggene. Stuen blir dermed et behagelig sted å tilbringe tid, enten det er alene eller med venner og familie.

Soverommet, som ble pusset opp i 2022. Denne oppgraderingen er ikke bare estetisk tiltalende, men sørger også for at soverommet oppfyller dagens standarder for kvalitet og sikkerhet. Ble søkt og godkjent av bygningsmyndighetene i 2022.

Tekniske installasjoner (utdrag av tilstandsrapport):
Plast avløpsrør.
Det er montert røykvarsler og det finnes brannslukningsapparat i boligen.
El-anlegg av varierende alder.
Sikringsskap er montert i felles gang.
Automatsikringer på alle kurser.
Rør i rør system på vannledninger.
Fordelerskap er montert på bad
Ventilert med mekanisk avtrekk fra kjøkken, bod og bad
CA 120 liter varmtvannsbereder er montert i benkeskap på kjøkken


Se for øvrig vedlagt rapport utført av takstmann i salgsoppgaven.

Velkommen til visning!

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger en tilstandsrapport datert 25.10.2023  med befaringsdato 24.10.2023 fra Onsrud Taksering AS som er en uavhengig og autorisert Takstmann.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
- 3 stk. tilstandsgrad 0 (TG0 grønn) - ingen avvik.
- 14 stk. tilstandsgrad 1 (TG1 - lys grønn) - mindre eller moderate avvik.
- 2 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak
- 3 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak
- 0 stk. tilstandsgrad 3 (TG3 - rød) - store eller alvorlige avvik.
- 0 stk. tilstandsgrad IU - konstruksjoner som ikke er undersøkt.

TG-2 anmerkninger (mørk -gul) er relatert til for Utvendig: Dører, balkonger, terrasser og rom under balkonger og Innvendig: Innvendige dører.

Inngående beskrivelse av anmerkningene følger av tilstandsrapporten.

Det er kun TG-2(mørk gul) og TG-3(rød) som kommenteres særskilt, for øvrig vises det til tilstandsrapporten.

Både tilstandsrapport og selgers egenerklæring, utgjør en integrert del av denne salgsoppgaven, som kjøper forventes å gjøre seg kjent med. Tilstandsrapporten gir opplysninger om eiendommens tekniske tilstand.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via panelovner og varmekabler på bad.

Parkering

Borettslaget har 24 garasjeplasser, det søkes om plass til styret etter ansiennitet. Garasjeleie etter gjeldene satser. Det påløper administrasjonskostnader til forretningsfører etter gjeldende satser ved overdragelse eller bytting av garasjen/bruksrett til garasjen. Parkeringsplass følger ikke leilighet ved salg, og selger må selv si opp leieforholdet (en måned oppsigelse). Borettslaget har ingen p-plasser utover dette. Infrastruktur til elbil ladning er montert i garasjen.

For øvrig parkering etter områdets bestemmelser, evt. årskort fra Tønsberg Parkering (prisen for et beboerparkeringskort er 2300,- kr / halvår).

Areal og eierform

Areal: 5 283 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Fellesareal og hage

Hyggelig opparbeidet fellesområde med lekeplass, samt asfalterte interngater, noe gressplen og beplantning samt hekker mot gatene.

Eier

Fredrik Leth Sandra Moradi

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Tønsberg kommune er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende, areal 5283,9m2, Kommunedelplan - Sentrum, Byplan 2018 - 2030 TBG vedtatt 22.5.2019.

GJELDENDE REGULERING:
Det eksisterer ingen reguleringsplan for eiendommen/området innenfor eiendommen.

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. Alle opplysninger fra Tønsberg kommune.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 6.6-83.

Det foreligger ferdigattest for trappeheis 04.02.2009, fasadeendring datert 10.03.2023 samt nytt takvindu og bruksendring datert 04.04.2022.

Kopi av disse kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Borettslag: Storgaten Borettslag, Orgnr.: 953265265 Andelsnr.: 48 Medlemskontingent: 500 Andel fellesgjeld: 101000, Total gjeld: 6825321, Total formue: 15406, Oppdatert pr: 01.09.2023 Forkjøpsrett: Ja

Opplysninger om boligselskapet:
 • Forkjøpsrett: Ja
 • Styregodkjenning: Ja
 • Eventuelle andre forkjøpsrettsklausuler: Se boligselskapets vedtekter.
 • Særskilte begrensninger/klausuler: Se boligselskapets vedtekter.
 • Dyrehold: Se boligselskapets husordensregler/vedtekter.
 • Forsikret hos: Tryg Forsikring - polisenummer 7173260.
 • Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei
 • Månedlige felleskostnader som ikke er spesifiserte, dekker boligselskapets driftskostnader. For ytterligere spesifikasjon, vennligst se regnskapet i årsrapporten.
 • Påkostninger/utbedringer i boligselskapet: Se årsrapporten.
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Borettslaget har 24 garasjeplasser, det søkes om plass til styret storgt@styrerommet.no etter ansiennitet. Garasjeleie etter gjeldene satser. Det påløper administrasjonskostnader til forretningsfører etter gjeldende satser ved overdragelse eller bytting av garasjen/bruksrett til garasjen. Parkeringsplass følger ikke leilighet ved salg, og selger må selv si opp leieforholdet (en måned oppsigelse). Borettslaget har ingen p-plasser utover dette.
 • Borettslaget har felles grunnavtale med Canal Digital tv og bredbånd, den enkelte andelseier kan selv oppgradere for egen regning. Abonnementsnummer: 20148511
 • Selskapet har systemnøkler, som styret bestiller. Send bestilling på storgt@styrerommet.no. Den enkelte må selv betale for ekstra nøkler.
 • Borettslaget har videoovervåket uteområde, godkjent i generalforsamling 11.11.2014.
 • Andel 45 - 46 - 49 - 50 har ettermontert takvindu, usikkerhet i styre om disse er satt inn etter forskriftene.
 • Infrastruktur til elbil ladning er montert i garasjen, ta kontakt med styret.

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenumer: OBBK01-98207731560
Type: Annuitet
Restsaldo: 6.825.321,-
Restløpetid: 20 år 1 mnd.
Type rente: Flyt, 5,70%
Vi gjør oppmerksom på at vi kan ha mottatt varsel om renteendring eller nye lån som ikke er iverksatt pr dags dato.

Fellesgjeld:
Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 101.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.09.2023.

Felleskostnader:
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.594,- pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer:  Tv-anlegg/bredbånd, festeavgift, kommunale avgifter, utvendig drift og vedlikehold, forretningsfører og utvendig forsikring m.m.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Prisantydning

3 090 000,- / Felleskostnader: 3 594,- pr. mnd Felleskostnadene inkluderer: Tv-anlegg/bredbånd, festeavgift, kommunale avgifter, utvendig drift og vedlikehold, forretningsfører og utvendig forsikring m.m.

Beregnet totalkostnad

3 090 000,- (Prisantydning) 101 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 191 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 6 132,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 197 132,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 24.10.2023 Formuesverdi : 515 162,- Sekundær formuesverdi : 1 854 582,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  7615 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 7173260

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkl. i felleskostnader.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:515 162,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 1 854 582,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Markedspakke (Kr.14 400) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (Kr.43 960) Servitutter (Kr.1 800) Tilrettelegging (Kr.16 950) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 215) Eierskiftegebyr til forretningsfører (Kr.1 800) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Kommunale opplysninger (Kr.3 700) Markedspakke utlegg (Kr.6 100) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 775) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.480) Totalt kr. (Kr.109 010)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Fremtind som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Henning Grødem

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Henning Grødem

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?