Til innholdet

Meget innholdsrik eierleilighet i 1/2 part av tomannsbolig. Godkjent innredet kjeller. 4 soverom. Nyere bad og kjøkken. ZOLGT

Solveien 9B
Prisantydning 3 490 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 121
BRA: 129 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1954
Tomtareal: 806 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jens Erik Wesenberg

Jens Erik Wesenberg

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - KALDNES

Adresse

Solveien 9B 3115 Tønsberg

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Kaldnes innerst i blindvei  i Tønsberg kommune. Nærhet til barnehage, skoler, Tønsberg sentrum, Teie torv, samt Teieskogen med flotte turområder, noe som gir god rekreasjon året rundt. Legg gjerne turen til idylliske Fjærholmen, med sandstrand, svaberg, gresslette, lekeapparater og god plass for solbading.

Boligen ligger en kort spasertur fra Teieskogens nordlige side, og med gåavstand til den nyrestaurerte akebakken og sykkelløypa "Korketrekkeren" som er en yndet lekeplass for barn i alle aldre.

Ellers er Tønsberg en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.

Fra sentrum er det ca. 10 min til populære Ringshaugstranda, en stor, nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til soling. Tønsberg brettseilerklubb er lokalisert på sørsiden av stranden. Slottsfjellet ligger også i kort avstand, og byr på attraktive kulturminner, fine turområder, og flott, vidstrakt utsikt.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. SPAR Kaldnes, Kiwi Tønsberg sentrum, Rema 100 Teie og Meny Teie. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tønsberg sentrum gode shoppingmuligheter, en rekke kafeer, restauranter og puber. Her finner du også Farmandstredet med godt over 100 butikker. Bussterminalen er integrert i dette senteret.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Kaldnes og ligger ca. 100 meter fra boligen. Det er også 20 minutters gange til togstasjonen for den som pendler. Fra Tønsberg stasjon er det hyppige togavganger til Oslo, med en reisetiden til Oslo S på ca. 1 time og 15 min. Ved å benytte bil tar det ca. 3 min til Teie, 3 min til Tønsberg sentrum, 18 min til Tjøme, 23 min til Sandefjord, og 70 min til Oslo S.

Eiendommen har gangavstand til Træleborg barneskole og sykkelavstand til Byskogen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 1954, modernisert i 2020

Innhold

1. etasje inneholder:
Gang. Nytt bad/wc i 2020 med dusj og opplegg til vaskemaskin. Hovedsoverom med skyvedørsgarderobe. Nytt kjøkken fra Kvikk med nye hvitevarer (ovn er ikke ny). Stue med utgang til terrassen og hagen samt trapp ned til kjeller.

Kjeller inneholder:
Gang. 3 soverom (godkjente med ferdigattest fra 07.02.2022). Mellomgang samt trapp og utgang til hagen. 1 bod. Vaskerom/bod (snr. 2 har adkomstrett til hovedstoppekran).

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 4, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 121 kvm, Bruksareal: 129 kvm

KJELLER:
Totalt: 62 kvm. P-rom: 54 kvm. S-rom: 8 kvm.

1. ETASJE:
Totalt: 67 kvm. P-rom: 67 kvm. S-rom: 0 kvm.

SUM:
Totalt: 129 kvm. P-rom: 121 kvm. S-rom: 8 kvm.

Standard

Velkommen til Solveien 9b og denne innholdsrike selveierleiligheten i tomannsbolig som holder normal god standard og gir et godt inntrykk. På gulv er det hovedsakelig lagt parkett og veggene er malte og panelte. Badet som var nytt i 2020 har vinylbelegg på gulv og våtromspanel som ser ut som fliser på vegger. Kjelleren er nyinnredet i 2020 etter en vanninntregning som var en forsikringssak. Septikken ble blendet og man fikk lagt nytt avløp. Nytt smakfullt kjøkken i 2022. Kjelleren er godkjent til varig opphold og det foreligger ferdigattest fra 07.02.2022 på det. Mye av det elektriske anlegget er også byttet i kjelleren. For standard forøvrig se vedlagte tilstandsrapport fra takstmann Gunnar Sverrisson.

Det er tv- og datasignaler fra Telenor. Leiligheten gir et meget godt inntrykk og har mange muligheter. Her kan man fint flytte rett inn uten å måtte gjøre noe. Velkommen til visning!

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  (fyll inn) stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  (fyll inn) stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  (fyll inn) stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  (fyll inn) stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak: Utvendig > Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er registrert påbegynnende råte enkelte steder (mest mot syd). Nederste lekten stenger for lufting av kledning, manglende lufting over lengre tid kan redusere kledningens levetid samt hyppigere vedlikeholdsbehov, det kan også resultere i blemmer i maling og manglende hefte. Utvendig > Dører: Det er avvik: Slitt terrassedør. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Det er avvik: Ikke montert lamellventil på utvendig side. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap i felles trappegang. 50 Amp. hovedsikringer, 12 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer
m/jordfeilbryter. Ingen unormal avvik men pga. alder på ledningsnett, kontakter og brytere samt det faktum at det ikke foreligger noen opplysninger om anleggets tilstand, anbefales det kontroll av elanlegget. Tomteforhold > Drenering: Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Der det er fritt eksponerte murvegger (ikke gjenkledde) er det tegn til mindre saltutslag og fuktighet nederst. Dette indikerer at det er en viss fukttransport og skader vil være påregnelig. I kjeller vil det alltid være kapillært oppsug av fuktighet da det ikke ble brukt fuktsperre mot grunnen da dette huset ble bygget. Dette vil også trekk opp i yttervegger og delevegger med påfølgende fuktighet og saltutslag nederst.
 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd): Utvendig > Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Innvendig > Innvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Oppvarming

Varmepumpe (ny i desember 2022). Peisovn i stue. Varmekabler i bad/wc i 1. etasje.

Parkering

Det medfølger 1 biloppstillingsplass.

Areal og eierform

Areal: 806 kvm, Eierform: Festet fellestomt.

Grunneier: Tønsberg kommune.
Utløpsår feste: 2054, med rett til fornyelse.
Festeavgift: kr. 4468,- pr. år.
Se vedlagte festekontrakt samt infobrev fra Tønsberg kommune vedr. forhold rundt festekontrakten.

Tomt og hage

Felles tomt som er pent opparbeidet og beplantet med prydbusker, trær, hekk og plen.

Eier

Ellen Krogh-Hansen

Vei, vann og avløp

Offentlig vann og avløp. Offentlig vei via privat stikkvei.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Plan
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (22.5.2019)

GJELDENDE REGULERING
Ligger eiendommen i et regulert område? Nei

BEBYGGELSESPLAN
Omfattes eiendommen eller en del av eiendommen av en bebyggelsesplan etter eldre PBL? Nei

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK
Ligger eiendommen eller del av eiendommen innenfor et område med nedlagt midlertid forbud mot tiltak? Nei

REGULERING UNDER ARBEID
Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen? Nei

PLANFORSLAG
Eksisterer det planforslag som berører eiendommen? Nei

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 30.06.1955, 16.06.1981 (utskifteing av vinduer) samt  07.02.2022 (bruksendring kjeller). Kopi av disse kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

3 490 000,-

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 490 000,-))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
96 592,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 586 592,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Gunnar Hilmar Sverrisson Formuesverdi : 838 502,- Sekundær formuesverdi : 3 018 607,-

Kommunale avgifter

Kr. 16 387

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:838 502,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 3 018 607,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Provisjon kr. 39.000,-
Tilrettelegging (Kr.16 950)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Forkjøpsrett

Det foreligger forkjøpsrett på eiendommen for Tønsberg kommune ihht. festekontrakten. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

To lamper medfølger ikke i salget, en over spisebord samt en i stue. Skoskapet som er montert i gangen medfølger ikke.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Jens Erik Wesenberg

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jens Erik Wesenberg

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?