Til innholdet

Moderne, gjennomgående 3-roms selveier i klassisk bygård, totaloppusset i 2016. Krembeliggenhet og vannbåren gulvvarme.

Prestegaten 6F
Prisantydning 3 300 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 69
BRA: 73 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1850
Tomtareal: 1188 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Erlend Løvold

Erlend Løvold

Finn.no: Lokalområde

Tønsberg sentrum

Adresse

Prestegaten 6F 3126 Tønsberg 2. etasje

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Beliggenhet

Leiligheten har en fantastisk beliggenhet i Tønsberg, midt i bykjernen av Norges eldste by. Utsikten fra vinduer til et koselig, brostenslagt torv. Denne med statue av "Vægteren". Området fremstår spennende og ungdommelig i bykjernen, såvel som lett adkomst til den vakre skjærgården.

Du kan vandre langs bryggekanten, nyte utsikten mot fjorden og Kaldnes, eller stikke innom en urban kafé, eller på biblioteket. Det er kort vei til alt! I området er det gode grøntarealer, strandpromenade og fine parkområder. Med umiddelbar nærhet til Støperiet, samt gangavstand til Oseberg kulturhus er det kulturelle tilbudet også godt ivaretatt.

Det er også kort vei til Teieskogen med flotte turområder, noe som gir god avkobling året rundt. På Rosanes, like ved Teie sentrum, ligger naturskjønne Rosahaugparken. En idyllisk perle med store plenområder, dammer og fotballbane. Vinterstid er det fine akebakker til glede for de lekne. På nedsiden av Rosahaugparken ligger både stranda og Teie småbåthavn. Fra Tønsberg tar det få minutter med bil til Vestfold Golfklubb, samt golfbane på Nøtterøy og Borre.

Tønsberg en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Slottsfjellet ligger rett ved og byr på attraktivekulturminner, fine turområder, samt flott, vidstrakt utsikt.

Ellers er det kun 5 minutter gangavstand til togstasjonen.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 1850

Bygninger og byggemåte

Leilighet beliggende i andre etasje, med egen inngang i første etasje i kombinert nærings/boligbygg oppført i 1850 i Tønsberg sentrum, tilknyttet sameie. I dette sameiet tilfaller vedlikehold av utvendige konstruksjoner og fellesområder sameiet. Boligen ble ombygget fra næringslokale i 2016/2017, med ny vvs, nytt el-anlegg, overflater og innredninger.

Antall rom

Soverom: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 73 kvm

1.Etasje: Entré
2.Etasje: Entré, gang, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/vaskerom samt bod

Standard

Velkommen til Prestegaten 6F v/Erlend Løvold.

Boligen har adkomst via inngang i 1. etasje med trapp til entré i andre etasje. Rommet har plass for garderobeløsninger.

Stuen oppleves som lyst og koselig allrom i åpen løsning med kjøkken. Rommets areal gir god plass for sofagruppe, tv-løsning og spisebord. To store krysspostvinduer gir rikelig med dagslys og fint utsyn mot skulpturen, "Vækteren", på plassen utenfor bygget. Stuen har eikeparkett på gulv og listefri overgang til tak.

Flott kjøkken fra Kvik. Kjøkkeninnredningen er med slette fronter. Laminat benkeplate med fliser over benk. Integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Komfyrvakt er montert ved ventilator, ingen synlig waterguard. Det er etablert hjørneløsning og har godt med skap- og
benkeplass.

Badet er moderne og lyst. Rommet har grå fliser på gulv med gulvvarme og hvite fliser på veggene. Innredningen er stilren og består av heldekkende servant på hvit skuffeseksjon, speil med overlys, frittstående toalett og en dusjnisje med innfellbare glassdører. Badet har også opplegg for vaskemaskin.

Leiligheten har ellers 2 flotte soverom med god plass til seng og tilhørende møblement. Rommene har parkettgulv, slette veggflater og godt lysinnslipp fra vindu. Det ene rommet har en avsats som fungerer fint som sittebenk.

Leiligheten har ellers en praktisk innvendig bod.

Eiendommen er oppvarmet med vannbåren gulvvarme.

Velkommen til en hyggelig visning!

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  18 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  1 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  1stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  1 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Oppvarming

Eiendommen varmes opp via vannbåren gulvvarme i alle rom unntatt entre og bod. Ellers elektrisk oppvarming.

Parkering

Det kommunale selskapet Tønsberg Parkering tilbyr beboerparkeringskort i Tønsberg sentrum - se mer informasjon og betingselser på deres nettside www.tbgparkering.no.

Areal og eierform

Areal: 1 188 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eier

Caroline Dailey Andreas Oxholm

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et område som er avsatt til:

Sentrumsformål - Nåværende - Kommunedelplan - Sentrum, Byplan 2018 - 2030 TBG (22.5.2019)

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 15.11.19.

Ferdigattest ble tilbaketrukket av Tønsberg kommune da det ble oppdaget avvik i en av de andre seksjonene og i fellesareal. Ferdigattest ble i sin tid søkt om felles, så derfor valgte kommunen å trekke ferdigattest for hele sameie. Det foreligger midlertidig brukstillatelse og avvikene blir utbedret. Sameiet er på saken.

Diverse opplysninger

Sameie: Sameiet Vekterkvartalet Tønsberg, Orgnr.: 917000883 Andel fellesformue: 9204

Se vedtekter punkt 7. Noen faktureres akonto strøm. Dette avregnes årlig.
Sameiet har ingen regler mot dyrehold.
Tønsberg kommune skal pusse opp Vektertorvet og hele Prestegaten ned til brygga i Tønsberg.

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Felleskostnader:
Dagens felleskostnader: 4.041,-

Felleskostnadene dekker:
Andel driftskostnader kr 2.409
TV/Internett kr 588
A-konto gulvvarme kr 1.044

Sameiets lån: Ingen lån pr i dag. Men mulig sameiet må ta opp lån i 2023.

Sameiet planlegger maling av fasaden mot Storgaten i 2023. Forventer at økningen av fellesutgiftene fremover blir minimum i tråd med konsumprisutviklingen.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Prisantydning

3 300 000,- / Fellesutgifter: 4 041,- pr. mnd Fellesutgiftene inkluderer blant annet: Andel driftskostnader, TV/Internett samt A-konto gulvvarme.

Beregnet totalkostnad

3 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000,-)) -------------------------------------------------------- 91 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 391 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 09.05.2023 Formuesverdi : 699 401,- Sekundær formuesverdi : 2 517 845,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 4040  kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

IF SP1000183

Kommunale avgifter

Kr. 10 232 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp og renovasjon. Oppgitt beløp er for 2023.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:699 401,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 2 517 845,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 188) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 300 000,-) (Kr.39 750) Servitutter (Kr.1 800) Tilrettelegging (Kr.16 950) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 188) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Kommunale opplysninger (Kr.3 700) Markedspakke (Kr.14 400) Markedspakke utlegg (Kr.5 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.4 125) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.109 571)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Dagboknr. 900088, tinglyst  27.04.1880 - Bestemmelse om gjerde  
Best. ang. grenselinjen mellom Storgaten 29 og 31
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3803-1002/304
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr. 900089, tinglyst  22.06.1880  -  Erklæring/avtale  
Overenskomst mellom eier av d.e. og Øvre Langgt. 40 ang.
gjensidige plikter, regulering av grenselinjen, forbud mot
vinduer og åpninger m.m.
Overført fra: 3803-1002/304
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr. 900093, tinglyst  29.11.1898  - Erklæring/avtale  
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra: 3803-1002/304
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr. 900421, tinglyst  23.11.1929  - Bestemmelse om bebyggelse  
Rettighetshaver:Knr:0704 Gnr:1002 Bnr:305  
Overført fra: 3803-1002/304
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr. 900422, tinglyst 23.11.1929  -   Bestemmelse om bebyggelse  
Overført fra: 3803-1002/304
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr. 652-1/91, tinglyst 18.03.1941  - Erklæring/avtale  
Utbygg av butikkvindu skal ha en midlertidig karakter
Overført fra: 3803-1002/304
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr. 1607, tinglyst 11.06.1963 - Erklæring/avtale  
Div. forpliktelser overfor kommunen i anl. plassering av
septiktank og kloakkuttrekk på annenmanns grunn
Overført fra: 3803-1002/304
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr. 639, tinglyst  16.01.2003  - Bestemmelse om veg  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:6  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:7  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:8  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:9  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:10 
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:11  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3803-1002/304
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr. 1136621, tinglyst 24.12.2014  -  Erklæring/avtale  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:6  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:7  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:8  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:9  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:10  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1002 Bnr:322 Snr:11  
Bestemmelse om rett til adkomst og avfallshåndtering
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Erlend Løvold

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Erlend Løvold

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?