Til innholdet

NØTTERØY/ØRSNES - Stor innholdsrik bolig med hele 5 soverom og solrik tomt. Attraktivt og sentralt beliggende!

Ørsnesalleen 19A
Prisantydning 7 490 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 227
BRA: 290 m²
Soverom: 5
Byggeår: 1931
Tomtareal: 1115 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

søndag 24. september Kl 14.00 - 15.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Henning Grødem

Henning Grødem

Finn.no: Lokalområde

TEIE - ØRSNES

Adresse

Ørsnesalleen 19A 3120 Nøtterøy

Adkomst

Reiserute frem til eiendommen:
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Ørsnesalleen 19A har en sentral beliggenhet ved sjøen, tilhørende Færder kommune. Fra eiendommen er det kort vei til barnehage, barneskole og ungdomsskole, samt bussholdeplass.
En kort spasertur hjemmefra kan ta deg til koselige Teie Torv. På Teie med mange forskjellige sentrumsfunksjoner som bl.a. blomsterbutikk, flere forretninger, vinmonopol, apotek, post i butikk samt flere hyggelige kaféer og spisesteder. Dagligvarehandelen kan gjøres ved Meny og Rema 1000.

Videre er det gangavstand til Tønsberg sentrum, med blant annet Tønsberg Torg, Farmandstredet, restaurantene på Brygga og Tønsberg jernbanestasjon. 

På Rosanes, i nærheten av Teie finner Rosahaugparken. En idyllisk perle med store plenområder, to dammer, fotballbane og bakker som benyttes til aking om vinteren. Fortsetter du ferden kommer du til populære Rosanesstranda, med fin badestrand og gresslette, samt Teie småbåthavn.  Et fantastisk og populært friområde. Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård og nydelige kyststi som går flere steder langs fjorden. 

Boligen har også nærhet til idylliske Teieskogen med flotte turstier og lysløyper året rundt. Ved ungdomsskolen Teigar ligger Nøtterøyhallen og et flott utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner og 400 m friidrettsbane. Fra idrettsparken er det en lysløyperunde på ca. 2,5 km i Teieskogen, som prepareres så fort forholdene tillater det.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil som beskriver området sine fasiliteter og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1931, modernisert i 2010

Bygninger og byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmurer av naturstein. Byggeår er ikke bekreftet av byggningsmyndighetene, men første byggesøknad de har i sine dokumenter er datert til 1931. Bygget har plassbygget konstruksjon i saltaks form tekket med dobbeltkrum betongstein og glasert teglstein på inngangsparti. Taktekking på hoveddelen er fra ca. 2005, taktekking på tilbygget del over kjøkken er fra 2011 og tekking antatt fra 1970-tallet ved inngangen. Det er over/underliggere som undertak. Provisorisk gulvet lagringsloft, tilgang via trappeluke i gang. Nedløp og beslag i plastbelagt stål og malt sink av varierende alder.

Boligen er kledd utvendig med stående og liggende trekledning. Hovedsakelig fra de respektive byggeår, med enkelte utskiftninger underveis.

Boligen er senere tilbygget i flere omganger, senest i 2010/2011 med kjøkken, bad, soverom og veranda.

I hovedsak vinduer av tre med tolags glass. Vinduer og terrassedører er i hovedsak av tre fra 2018 på opprinnelig del av boligen, og fra 2011 på tilbygget del mot vest.
Ytterdøren er av profilert heltre med glass av nyere dato, med elektronisk lås.

Boligen er oppgradert med bla. terrasse i 2013, varmepumpe i 2015, utvendige avløpsrør ble skiftet og tilkoblet kommunalt i 2017, de fleste vinduer i opprinnelig del ble skiftet i 2018, skiferplatting i 2018, nytt toalett i 2020, nytt dusjkabinett i 2021, skiftet en del profilerte ornamenter på gavler i 2022 og det er gjort noe utbedringer på el-anlegg i 2023.

Terrasse på ca. 16 m2 med tilgang fra stue. Dekke av naturskifer. Murt/støpt rekkverk kledd med naturskifer.

Boligen fremstår med en del vedlikeholdsbehov. Dette sees hovedsakelig i sammenheng med bygningsdelenes alder, bruk og forventet levetid. Foruten enkelte avvik og aldersrelaterte forhold gir boligen et normalt godt inntrykk, men en del utskiftninger og generelt vedlikehold må påregnes.

Det henvises forøvrig til rapportens enkelte poster med ytterligere vurderinger og tilstandsgraderinger.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.


Boligen er tillbygget i flere omganger og senest i 2010/2011 og har derfor flere tegninger som ikke stemmer med dagens innredning.

Innhold

Enebolig:
1.Etasje: Entré, hall, gang med trapp, stue, spisestue, toalettrom, vaskerom, kjøkken, 1 soverom, bad ,omkledningsrom.
2.Etasje: Gang med trapp, 4 soverom, bad med tilstøtende toalett og bod.
Kjeller: 2 Boder, fyrrom.
Loft.

Uthus:
2 Hobbyrom.

Garasje

Planskisser over boligens inndeling

Vedlagt følger planskisse som illustrerer inndelingen av boligens to etasjeplan. Disse er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning. Kjeller er ikke illustrert.

Antall rom

Soverom: 5, Bad: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 227 kvm, Bruksareal: 290 kvm

Enebolig:
1.Etasje:148/148/0 kvm P-rom/BRA/S-rom.
2. Etasje: 79/82/3 kvm P-rom/BRA/S-rom.
Loft: 0/29/29 kvm P-rom/BRA/S-rom.
Kjeller:0/31/31 kvm P-rom/BRA/S-rom.

Primærrom (p-rom) i bolighuset består av følgende rom:
Alle innvendige rom i 1. etasje er inkludert i oppgitt areal for primærrom (P-rom). I 2. etasje er alle rom inkludert i oppgitt P-rom med unntak av en bod på totalt ca. 3m² målbart areal som utgjør S-rom i etasjen.

Andre kommentarer: Deler av areal i kjeller er ikke medtatt i boligens BRA da takhøyde er under 1,90m. Arealer i plassbygde kott er medtatt i boligens BRA. Det kommenteres også fra takstmann sin side at arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner. Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig. Grunnet boligens geometriske form, og forhold vedr. skjevheter/måleregler/skråtak, kan det forekomme avvik i arealmålingen.


Garasje:
Etasje: 0/22/22 kvm P-rom/BRA/S-rom
Sum: 0/22/22 kvm P-rom/BRA/S-rom

Uthus:
Etasje: 0/32/32 kvm P-rom/BRA/S-rom
Sum: 0/32/32 kvm P-rom/BRA/S-rom

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Onsrud taksering AS og er beregnet definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Standard

Velkommen til Ørsnesallen 19A v/ eiendomsmegler Henning Grødem og Ida Johnsen. Boligen har store lysflater som gir godt med naturlig lys og vidt utsyn over omgivelsene. Huset har god takhøyde, noe som skaper en god atmosfære i boligen. Helhetlig material-/fargevalg, flere bad, vaskerom og toalettrom, mange soverom og stor tomt for at du skal trives i denne eneboligen. Boligen er oppgradert med bla. terrasse i 2013, varmepumpe i 2015, utvendige avløpsrør ble skiftet og tilkoblet kommunalt i 2017, de fleste vinduer i opprinnelig del ble skiftet i 2018, skiferplatting i 2018, nytt toalett i 2020, nytt dusjkabinett i 2021, skiftet en del profilerte ornamenter på gavler i 2022 og det er gjort noe utbedringer på el-anlegg i 2023.
Vel innenfor hjemmets hovedinngangsdør, møter man husets entrè som leder inn til en hall og videre til de andre rommene i boligen.

Stue/spisestue:
Stue og spisestuen er i to store separate rom og i lukket planløsning til kjøkkenet. Her er det god plass til å dekke til langbord i spisestueavdelingen samt flere innredningmuligheter. Fra spisestuen er det direkte utgang til terrasse på ca 16 kvm. I stuen er det god plass til både sofaseksjon samt øvrig innredning. Stuen har store vindusflater, som gir godt med naturlig lysinnslipp. Rommet er malt i nøytrale fine farger. I tillegg står det en kakkelovn sentralt plassert i stuen. Denne gir ekstra varme på kalde vinterdager. 

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning i malt profilert heltre utførelse og laminat benkeplate med nedfelt oppvask-/skyllekum av stål.  I sonen over koketopp er det transparent glassplate som forenkler vedlikeholdet. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer bestående av induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. For øvrig ventilator med utlufting. Kjøkkenet har godt med arbeids- og skapplass. I tillegg er det plass til en spisegruppe hvor man kan innta en god frokost.

Bad/WC:
Boligen har to bad. Badet i første etasje har vinylbelegg på gulv med varmekabler, baderomsplater pålegger og malte slette plater innvendig tak. Badet er innredet med servantinnredning og speil med overlys. Videre er det dusjkabinett og wc. Et hyggelig og delikat baderom med praktisk innredning. Boligen har i tillegg et toalettrom i første etasje. Toalettrommet har fliser på gulv, fliser og panel på vegger og malte slette plater i innvendig tak. For øvrig er rommet ventilert med naturlig utlufting. Servanten er på gangen utenfor.
Badet i andre etasje har fliser på gulv med varmekabler, flislagte vegger og malt glassfiberstrie i innvendig tak. Badet er innredet med servantinnredning og speil med overlys, samt, dusjkabinett, skap og bidet. Wc i tilstøtende rom med tilsvarende overflater.

Vaskerom:
På vaskerommet er det praktisk innredning med skap, arbeidsbenk med nedfelt stål skyllekum, varmeovn på vegg og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Vaskerom har vinylbelegg på gulv, malte panelplater på vegger og malt panel i innvendig tak.

Soverom:
Det er hele 5 soverom i boligen, hvorav fire av disse er beliggende i 2.etasje, samt ett i 1.etasje. Alle soverommene har god plass til garderober. Soverommet i 1.etasje har også direkte utgang til terrasse, og tilkomst til eget bad samt walk-in closet. Hovedsoverommet i 2. etasje er et stort og deilig rom som gir plass for både dobbeltseng og massevis av garderobeskap, rommet har i tillegg tilkomst til eget bad. Ett av soverommene i 2 etasje har direkte utgang til balkong.

Tekniske installasjoner (utdrag av tilstandsrapport):
Kobber og plast vannledninger av varierende alder.
Samlestokker er åpent i kjeller.
Det kan ikke utelukkes eldre jernrør/galvaniserte rør i skjulte konstruksjoner.
Plast, MA og støpejernsrør av varierende alder.
Ventilert med mekanisk avtrekk fra kjøkken.
Det er godkjent ventilasjon utifra byggeår, men det anbefales å montere mekanisk avtrekk fra våtrom og wc.
Det er opplegg for vannbåren varme i kjeller.
Akkumulatortank, pumpe og øvrig teknikk er montert i kjeller. Anlegget er i dag kun i bruk for varmt tappevann. Anlegget antas å være fra tidlig 2000-tallet.
El-anlegg av varierende alder.
Sikringsskap er montert i kjeller og i gang i 2.etg.
Automatsikringer på alle kurser.
Det er montert røykvarsler og det finnes brannslukkingsapparat i boligen.

Se for øvrig vedlagt rapport utført av takstmann i salgsoppgaven.
Velkommen til visning!

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger en tilstandsrapport datert 24.08.2023 utført av takstmann Jens Martin Onsrud.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 0 stk. tilstandsgrad 0 (TG0 grønn) - ingen avvik.
- 10 stk. tilstandsgrad 1 (TG1 - lys grønn) - mindre eller moderate avvik.
- 3 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak 
- 24 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak 
- 6 stk. tilstandsgrad 3 (TG3 - rød) - store eller alvorlige avvik.
- 0  stk. tilstandsgrad IU - konstruksjoner som ikke er undersøkt.

TG-2 anmerkninger (mørk -gul) er relatert til : Utvendig taktekking, utvendig nedløp og beslag, utvendig takkonstruksjon/loft, utvendig vinduer og terrassedør, utvendig dører, utvendig balkonger/terrasser og rom under balkonger, innvendig overflater, innvendig pipe og ildsted, innvendig rom under terreng, innvendig trapper, innvendige dører, andre innvendige forhold, våtrom/vaskerom: overflater, vegger og himling og ventilasjon, våtrom/bad: overflater vegger og himling, sanitærutstyr og innredning og ventilasjon, kjøkken: overflater og innredning, toalettrom: overflater og konstruksjon, tekniske installasjoner : vannledninger, avløpsrør, andre VVS- installasjoner, tomteforhold: grunnmur og fundamenter.

TG-3 anmerkninger (rød) er relatert til utvendig veggkonstruksjon, innvendig etasjeskille/ gulv mot grunn, våtrom: bad med tilstøtende toalett, tekniske installasjoner: elektrisk anlegg og branntekniske forhold, tomteforhold: drenering.

For mer utfyllende beskrivelse se vedlagt tilstandsrapport som er utarbeidet av takstmann Jens Martin Onsrud.

Det er kun TG-2(mørk gul) og TG-3(rød) som kommenteres særskilt, for øvrig vises det til tilstandsrapporten.

Oppvarming

Boligen varmes opp via peis, varmepumpe samt varmekabler på bad. Ellers elektrisk oppvarming.

Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS orienterer om at det ble utført tilsyn med fyringsanlegget 29.11.18. Det ble registerta vik/anmerkinger på fyringsanlegget.
Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:

Gradering 2 (Avvik som følges opp av brannvernmyndighetene ved krav om skriftlig tilbakemelding fra eier om plan for utbedring av avvik.)
Avvik 1 - Skorstein:
Skorsteinsforingen er feilmontert (mangler stabilitet).

Gradering 1 (Avvik som brannvernmyndighetene ikke følger opp men overlater til eier at avviket blir fulgt opp og utbedret. Tilsynet regnes som avsluttet fra Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS.)
Avvik 2 - 2.etg:
Foret teglskorstein er kledd inn på 4 sider. Foret teglskorstein skal være synlig for kontroll på minst 2 sider.

Feiing ble utført 21.11.22. Anlegget har ikke fyringsforbud

Parkering

Parkering i egen garasje, samt oppstillingsplass på egen eiendom.

Areal og eierform

Areal: 1 115 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomten er opparbeidet med plen, beplantning, terrasser, uthus og garasje.

Det blir foretatt en grensejustering før overtagelse av eiendommen, det blir areal bytte mellom naboen for å kunne få ryddet opp i dagens grense. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Eier

Arild Wulff Ytredal

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp. Adkomst fra kommunal vei.

Eiendommen har felles ledninger sammen med andre eiendommer.

Det er forbud mot fyring med fossil olje og parafin fra 2020. Boliger med oljetank kan bli pålagt å fjerne den.
I følge opplysninger fra Færder kommune er det fortsatt oljetank nedgravd på denne eiendommen. Kjøper må selv bekoste evt. krav om fjerning eller sanering av oljetanken.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Færder kommune er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende (110 - Boligområde), areal 1115.82m2, Kommuneplan vedtatt 31.1.2018.

GJELDENDE REGULERING:
Det eksisterer ingen reguleringsplan for eiendommen/området innenfor eiendommen.

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. Alle opplysninger fra Færder kommune.

Informasjon om planarbeid for området:
Det foregår planarbeid for området.
Kommentar: Kommuneplanens arealdel revideres. Eiendommen foreslås fremdeles avsatt til nåværende boligbebyggelse, men med hensynssonene ras- og skredfare og bevaring kulturmiljø over.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på denne eiendommen i følge opplysninger fra Færder kommune. De bekrefter at de ikke har tegninger eller dokumenter på denne eiendommen grunnet alder.
Ved endringen av plan- og bygningsloven 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1998. Dersom det ikke foreligger ferdigattest for slike tiltak vil det dermed heller ikke være mulig å få ordnet med ferdigattest, og en eventuell søknad om ferdigattest skal avvises av kommunen. At kommunen skal henlegge gamle saker som ikke er avsluttet med ferdigattest og avvise henvendelser om ferdigattest i slike saker innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk.

Eiendommen er registrert av riksantikvaren etter SEFRAK metoden. Dette gjelder eneboligen og annekset.

Boligen er sefrak merket, gul trekant. Bygninger som er Sefrak registrert er ikke ilagt spesielle restriksjoner. Registreringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før det eventuelt gis løyve til å rive, flytte eller endre bygningen.
Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Det foreligger ikke tegninger på garasje og utehus/anneks og disse byggene har heller ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Prisantydning

7 490 000,-

Beregnet totalkostnad

7 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 490 000,-)) -------------------------------------------------------- 200 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 690 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 24.08.2023 Formuesverdi : 1 494 872,- Sekundær formuesverdi : 5 381 537,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 32064 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6610879

Kommunale avgifter

Kr. 21 495 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og feieavgift. Oppgitt beløp er for 2023.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 494 872,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 5 381 537,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Servitutter (Kr.1 800) Tilrettelegging (Kr.13 695) Kommunale opplysninger (Kr.3 700) Markedspakke (Kr.14 400) Markedspakke utlegg (Kr.5 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 7 490 000,-) (Kr.232 190) Totalt kr. (Kr.282 255)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt. pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Dagboknr. 12621, tinglyst  20.08.1990 -  Erklæring/avtale  
Rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:2 Bnr:7 
Felles garasje m.m.
samt rett for bnr.7 til å bygge 2m fra eiendomsgrensen.

Dagboknr. 9288, tinglyst  08.07.2005  - Forkjøpsrett  
Rettighetshaver JAN YTREDAL, F. 05.08.1944, TORUNN WULFF, F.
16.08.1944 OG KARI WULFF YTREDAL. Gjelder førstegangs overdragelse.

Selger opplyser at heftelsen vedrørende forkjøpsrett vil bli slettet.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Henning Grødem

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Henning Grødem

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?