Til innholdet

Nyrehabilitert/oppusset loftsleilighet ved "foten av Slottsfjellet". Spennende løsning og 18m² eget råloft vegg-i-vegg!

Hertug Guthorms gate 29A
Prisantydning 2 550 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 43
BRA: 60 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1899
Tomtareal: 415 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

FJERDINGEN/TØNSBERG BY - LOFTSLEILIGHET

Adresse

Hertug Guthorms gate 29A 3111 Tønsberg 3. etasje

Velkommen til Hertug Guthorms gate 29 A - en spennende lofts-/endeleilighet i Fjerdingen ved Slottsfjellet

Velkommen til idylliske Fjerdingen og denne nyopusseede selveierleiligheten. På enden av bygget, med varierte vindusflater mot tre sider, ligger denne gunstig plasserte leiligheten som nettopp er oppusset og delvis renovert. Leiligheten har gulvflate på ca. 65 m², men pga. skråtak er 43 m² målbart som p-rom/BRA. Leiligheten har også et råloft/lagringsloft vegg-i-vegg hvor ca. 18 m² er målbart areal.

Her bor du midt i byen, i et trafikkstille boligstrøk som oser av sjarme og historiske omgivelser. Denne sjarmerende gaten er preget av i stor utstrekning eldre trehusmiljø.

Bygget leiligheten ligger i er opprinnelig oppført i 1899 og har i 2020/2021 vært gjennom en omfattende rehabilitering utvendig. Her  bringes tidstypisk historie fra områdets kulturmiljø inn i bygningsstil og bygningsdetaljer. Det er lagt stor vekt på at utvendige detaljer og gammel håndverkstradisjon ved rehabiliteringen skal stå i stil med øvrig bebyggelse på eiendommen hva gjelder dets historie, nostalgi og identitet - la bildene tale for seg selv!

Vel innenfor inngangsdøren til leiligheten finner man et flott stue-/spisestue-/kjøkkenarrangment i åpen løsning, to soverom, et delikat og romslig baderom og trivelig trappegang. Det er helt nye og solide en stavs eikeparkettgulv i alle rom. Alle rom er også nymalt i 2021. Det medfølger for øvrig en ca. 6 m² sportsbod utenfor leiligheten, i byggets kjeller.

På vegne av selger og Z-eiendom AS v/Jesper Snekkestad ønskes du velkommen til visning av en spennede loftsleilighet!

Fremtrendende egenskaper for leiligheten

º Selveierleilighet
º Betydelig oppusset og rehabilitert - bli førstemann til å flytte inn etter oppussingen!
º Nær totalrenovert utvendig - bygget har nytt tak, ny yttekledning med mer
º Utsikt til Slottsfjellet fra flere av rommene i leiligheten
º Svært sentralt i sentrum av byen med nærhet til så og si alt
º Spennende planløsning med variasjon av skråtak og vanlige himlinger
º P-rom på 43 m² pga. skråvegger men ca. 65 m² innredet gulvflate gir god romfølelse
º Stort uinnredet lagringsrom/råloft på ca. 17 m² ligger vegg-i-vegg
º Utstrakt bruk av takvinduer og endevegg m/store glassflater
º Fordelaktig plassering i enden av bygget
º Nylagt en-stavs eikeparkett i alle rom
º Alle innervegger og himlinger er nymalt i 2021
º Varierte fargetoner forsterker et moderne og flott helhetspreg
º Suveren arealutnyttelse
º Innbydende og nye en-stavs mattlakkert eikeparkett i alle rom
º Kjøkken fra ca. 2010 og mefølgende hvitevarer
º Lys stue-/spisestue i åpen løsning med kjøkkenet
º Stuen-/kjøkkensone har både takvinduer, fransk balkong og gavlvinduer
º Romslig og delikat baderom m/ny innredning og gulvvarme
º To soverom - begge med takvindu
º Sportsbod på ca. 6 m² i betydelig oppgradert kjeller
º Brannsikring - leiligheten er fullsprinklet med direkte varsling til brannvesenet
º Inngang fra felles, meget hyggelig trappegang i 1. etasje
º Idyllisk og historisk bygningsmiljø svært sentralt i Tønsberg sentrum
º Misunnelsesverdig nærhet til Slottsfjellet som ligger like utenfor leiligheten
º Gjennomtenkte løsninger kombinert m/moderne innredninger
º Velkommen til visning

Beliggenhet/Nærområdet

Eiendommen har en idyllisk beliggenhet i et sentralt, rolig og etablert boligområde i Fjerdingen. Her bor du midt i bykjernen av Norges eldste by.  Området består i stor grad av mye av byens eldste og mest ærverdig trehusbebyggelse, og særlige mer sentralt kan du knapt bo.
 
At man bor på historisk grunn blir man blant annet minnet på av Slottsfjellet som ligger like bak eiendommen i nord og de små omkringliggende parkene i nærområdet. Slottsfjellet byr for øvrig på herlige fasiliteter for rekreasjonsturer.
Eiendommen ligger sentralt i dette idylliske og tilbaketrukne kvartalet med sin karakteristiske småhusbebyggelse. Dagens kulturmiljø har bebyggelse som i stor utstrekning bebyggelse som stammer fra av 1800-tallet. Bebyggelsen er kjennetegnet av små malte trehus med innelukkede gårdsrom og tidstypiske bakgårder.

Hertug Guthorms gate fikk sin nåværende navn i 1903, tidligere og da eiendommen ble bygget het den Forstadens Mellem gate. Gaten er oppkalt etter hertug for hæren som var Guttorm Sigurdsson. Han var Harald Hårfagres onkel og styrte Tønsberg på vegne av kongen. 

Her har du alt byen har å by på av servicetilbud nærmest rett utenfor døren. Cafèer og spisesteder ligger på rekke og rad og det tar kun 2-3 minutt å spasere til  "Brygga" med restauranter/serveringssteder, kino og båthavn.
En rekke friarealer som blant annet Slottsfjellsparken ligger også rett utenfor egen dørstokk.

Nærmeste dagligvareforretning finner du bare et steinkast unna, i enden av Farmannsveien. Det er også kort vei til Meny i Farmandstredet.

Det er 2-3 minutters gangavstand til Tønsberg jernbanestasjon samt rutebilstasjonen for deg som pendler. Ikke langt fra Jernbanestasjonen finner man Vestfolds største arbeidsplass, Sykehuset i Vestfold så det er med andre ord kort gangavstand også dit fra Hertug Guthorms gate. Tønsberg bibliotek ligger en kort rusletur unna, innen du kommer dit har du allerede nådd byens butikksenter med et hav av tilbud. Vestfolds største kjøpesenter, Farmandstredet, ligger noen hundre meter unna.

Tønsberg stadion ligger i gangavstand fra boligen og er et godt utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter i Frodeåsen både sommer og vinter.
Greveskogen har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. I Jarlsbergs skoger finnes også flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Rakkåsstien.

Se også vedlagte nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse.

Type, eierform og byggeår

Selveierleilighet i 3. etasje i bygg opprinnelig fra ca. 1899, omfattende rehabilitert i 2021.

Leilighetens indre innhold og planløsning

Leiligheten ligger som en av i alt to seksjoner i byggets toppetasje hvor planløsningen er inndelt på følgende arealeffektive vis:

INNGANGSPARTI fra egen TRAPPEGANG med leilighetens hovedinngangsdør i fellesgang i 2. etasje.
STUE-/SPISESTUE i åpen løsning med KJØKKEN - godt av vinduer både på endevegg med fransk balkong, takvinduer og gavlvinduer.
2 SOVEROM - begge med takvinduer
BADEROM med dusjkabinett, veggmontert toalett, servantmøbel med underskap og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.
Åpen BADE-/SOVEROMSGANG.
UINNREDET LAGRINGSROM/BOD/RÅLOFT som del av leiligheten på ca. 17 m² (gulvflate ca. 22 m²)

Kommentar til leilighetens soverom: Størrelse og areal på soverom er mindre enn hva som anbefales som minsteareal for rom til varig opphold, ref. utabeidet Tilstandsrapport.

Bod som tilhører leiligheten

Det tilhører 1 stk. sportsbod på ca. 6 m² til leiligheten. Denne er plassert i byggets kjeller med adkomst fra utvendig trappenedgang inne i gårdsrommet til sameiet.

Arealer og fordeling per etasje

P-ROM/BRA/BTA ca. 43/60/65 m² - alt på ett plan i 3. etasje (øverste etasje)

Rom medtatt i oppgitt P-rom (primærrom): Alle innvendige rom i leiligheten er medtatt i oppgitt størrelse for p-rom.

Bod/råloft vegg-i-vegg med målbart areal på ca. 17 m² er medtatt i BRA og BTA (bruksareal og bruttoareal), men ikke i primærrom (P-rom). Utvendig bod på ca. 6 m² i sameiets kjellerdel er ikke medtatt i noen av arealsammendragene. Andel av yttergang/inngangsparti er heller ikke medtatt. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Arealene er oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Særskilte kommentarer fra takstmann vedr. arealoppmåling: Det er fratrukket areal for stue/kjøkken, bad/vaskerom og 2 soverom på grunn av skråtak utenfor takhøyde 1,90 + 0,60 cm. I følge regler for arealberegning. NS 3940. 2014, 2. utgave 9.2. 2015. Totalt gulvareal på innredet del er 65 m², av dette er måleverdig areal er 43 m². Totalt gulvareal på uinnredet loftsrom er ca. 22 m², måleverdig areal på uinnredet loftsrom er 17 m².

Felles uteplasser i sameiet

Inne i nyanlagt og brosteinsbelagt gårdsatrium er det et svært hyggelig fellesområde av brostein. I dette avlukkede atriumet/gårdsrommet er det helt usjenert for utenforstående. Her kan man enten oppholde seg innerst i gårdsrommet, ved et brosteinslagt fellesområde eller ved brosteinlagt fellesområde rett innenfor gårdsportalen. Vis av vis sistnevnte, ved nærmeste hjørne av bygget, er det for øvrig anlagt en liten treplatting på bakkenivået som også er et felles uteoppholdsareal. Denne ligger nede på bakkenivået og til venstre for trappegang til kjelleretasjen. Øvrige treterrasser/balkonger er private uteplasser for de av leilighetene i bygget som har dette som tilhørende uteplasser til sine leiligheter. Det er ingen egen uteplass til leiligheten.

Ytre fellesrom

* Felles sykkelparkering i området v/inngang til kjelleretasje
* Nybygget inn-/overbygget bygning for felles renovasjonsbeholdere utenfor portal mot Peder Lagmanns gate

Standard og beskrivelse av innredninger

Det utførte arbeide under utvendig restaurering og oppussing ved eiendommen er godt ivaretatt og fremstår som solid og håndverksmessig godt utført. Selv om bygget blant annet er utvendig rehabilitert med ny ytterkledning, nytt utvendig listverk, nylagt takstein med mer, er alt av rehabiliteringen utført med tidstypisk historie fra områdets kulturmiljø inn i bygningsstil og bygningsdetaljer. Det er lagt stor vekt på at detaljer og gammel håndverkstradisjon skal stå i stil med rehabiliterte detaljer hva gjelder dets historie, nostalgi og identitet.

Standard, utstyr og innredninger i de ulike rom beskrives som følger:

Gulv, vegger og himlinger:
Et vakkert gulv gir et rom et ekstra pent inntrykk og en god følelse, et gulv er "boligens femte vegg". Det er nylagte og brede en-stavs mattlakkert eikeparkett i alle rom. Dette gir et helhetlig preg til leiligheten. Alle gulver flytsparklet for mest mulig jevnt  underlagt før legging.  Eikeparketten er både moderne, solide og lekre - et gulv vi er sikre på at du vil bli glad.
Alle innervegger og himlinger er nymalt i 2021. Innervegger i leiligheten består av slette gips/plater og disse har malte overflater i alle rom med tidsriktig fargesammensetning. Utstrakt bruk av varierte, gjennomtenkte og pent tilpassede farger gir en lun atmosfære. Himlinger består gjennomgående av hvitmalt gips/hvitmalte plater.

Stue-/spisestue med åpen kjøkkenløsning:
Leiligheten byr på en flott, spennende og lys stue og spisestue i kombinasjon med kjøkkenet. Høyreiste krysspost-/losholt vinduer mot øst, dobbel verandadør for fransk balkong på gavlveggen mot nord og takvinduer mot vest gir flott lysinnslipp fra tre himmelretninger. Gjennom takvindu er det flott utsikt mot Slottsfjellet, fra fransk balkong er det utsikt mot gateløpet og gjennom vinduene i øst har man utsyn mot eiendommens sjarmerende og private gårdsrom. Det er plass for både sofa-/loungmøbler og spisebord hvor man kan skape et hyggelige samlingspunkt med venner og familie. Variasjonen av vinduer blir som møbler til rommet.
Kjøkkeninnredningen fra Ikea er stiltilpasset leilighetens interiør. Innredningen, som for øvrig er fra 2010, byr på oppbevaringsplass i både overskap og underskap. Kjøkkenfrontene har høyglansede dører og alt av benke-/arbeidsplass er av heltre eik. Det medfølger oppvaskmaskin, stekeovn m/koketopp og kjøle-/fryseskap.

Baderommet:
Baderommet er noe oppusset i 2021 med nymalte vegger, nymalte himlinger og ny innredning. Badet byr på god størrelse og arealeffektiv løsning. Termostatstyrte varmekabler i gulvet gir fin komfort. Alt av baderomsmøbler er nytt, dusjkabinettet har sving-/glidedører av herdet glass, det er veggmontert toalett med skjult sisterne og servant m/dobbel underskuff samt overspeil m/overmontert belysning. Det er ferdig opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

De to soverommene
Leiligheten har to soverom, praktisk plassert på hver sin side av baderommet i leiligheten. Begge rommene har takvindu mot Slottsfjellet i vest. Det er plass til enkeltsenger i hvert av rommene tross forholdsvis beskjeden størrelser. 

Trappegang:
Inngangsdøren fra fellesgangen i 2. etasje blir som et "møbel" til trappehuset - det samme gjør den gamle, nymalte trappen. Rommet har inngang fra en ytre fellesgang som deles med to naboleiligheter i 2. etasje.

Uinnredet lagringsloft/bod/råloft:
Dette rommet har direkte inngang både fra byggets sekundærtrapp (ny branndør) og direkte fra leilighetens sove-/baderomsgang. Det er takvindu på hver side av rommet, både mot privat gårdsrom og ut mot Hertug Guthorms gate/Peder Lagmannsgate. Brann-/rømningsdør mot sekundærtrappen i byggets andre trappeløp og overrislingsanlegg er installert i denne romslige lagringsboden på hele ca. 17 m² (gulvflate ca. 22 m²). Rommet er både uisolert og uinnredet, ved evt. ønske om innredning og omgjøring må dette avklares nærmere med offentlige myndigheter og sameiet. Kjøper bærer full ansvar og risiko for hvorvidt dette er gjennomførtbart/samtykkes til og evt. krav som vil bli stilt for å gjennomføre dette .

Øvrig om standard og tekniske forhold

* Velux takvinduer i PVC fra 2020/2021
* Malte massive innerdører i malt tre fra 2021
* Øvrige vinduer er sidehengset losholtvindu fra 2014
* Brannklassifiserte dører B 30-S til felles areal og rømningsvei
* To-fløyet dør i malt tre mot fransk balkong m/3-lags glass fra 2121
* Stiltilpasset og bredt profilert listverk langs gulv og stedvis rundt vinduer/dører
* Elektroanlegget er fornyet og oppgradert i 2021
* Elektroskap med automatsikringer
* Hovedsikringer på 40 A
* Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg/spredenett
* Innbygget VVS-rørfordelingsskap m/stoppekran på bad
* Digital automatisk måleravlesning
* Varmtvannsbereder på 120 liter plassert på baderom
* Leiligheten er fullsprinklet m/direkte alarmkontakt til brannvesenet

Oppvarming

Eiendommen har elektrisk oppvarming med varmekabler med termostatstyring på baderommet. Øvrig elektrisk oppvarming med opplegg for panelovner eller lignende elektrisk oppvarming. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Det er ikke fungerende pipeløp i leiligheten.

Forenklet beskrivelse av byggemåte

Denne leiligheten ligger i byggets opprinnelige bygningsdel, oppført ca. 1899 og omfattende utvendig rehabilitert i 2020/2021.

Ytterveggene av tre har liggende malt stående trekledning fra 2020 - etterisolert og anlagt inkl. vindsperre. Grunnmur av stein og etasjeskillere av treverk. Yttertaket har en kombinasjon av sal-/valmtaksløsning og ny taktekking i 2020 i tidsriktig tegl - enkelkrum Vingetegl.

Fellesutgifter og hva de inkluderer

Fellesutgifter er for denne leiligheten budsjettert til månedlig 1 714,- og inkluderer blant annet følgende: 

* Felles bygningsforsikring
* Kollektiv grunnpakke TV og Internett  - fibernett/Altibox
* Renhold i innvendige fellesganger og trapper
* Utgifter til bruk av forretningsfører
* Lys/strøm i fellesarealer
* Innbetaling til sameiets vedlikeholdsfond
* Driftsavtale for sprinkelanlegg/brannvarsling
* Utgifter til IKS Vestviken for alarminngang + nøkkelsafe m/alarm
* Diverse utstyr-/driftsmateriale
* Bankomkostninger

Se for øvrig sameiets budsjett som utgjør vedlegg til salgsoppgave og som viser fullstendig oversikt over hva som dekkes over andel fellesutgifter. Budsjetterte fellesutgifter har utgangspunkt i innhentede tilbud og erfaringstall. Det tas derfor forbehold om evt. endring i beløp. Felleskostnadene er avhengig av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og evt. økning eller reduksjon av fellesutgifter avhenger av hva sameiet på et evt. senere tidspunkt beslutter. Selger har engasjert Kuba AS v/Lena Onarheim som forretningsfører for sameiet for første driftsår. Kostnader for dette er tatt inn i budsjettet for felleskostnader.

Antall rom

Oppholdsrom: 2, Soverom: 2, Bad: 1

Tomt

Areal: 415,7 m².
Eierform: Felles selveiertomt.

Tomten er fellestomt for sameiet hvor bruken av tomten blant annet er regulert i sameiets vedtekter. Tomten består av felles gårdsrom/atrium med nylagt brostein og gangvei utenfor avlåst portal v/inngang til atriumet. Utover dette dekkes tomten i det vesentlige av bebyggelse i "hesteskoen" rundt Hertug Guthorms gate. Tomtegrenser fremkommer av vedlagte situasjonskart i salgsoppgaven. Terrasser som ikke ligger på fellesarealer i 1. etasje tilhører de respektive seksjonene med seksjonsnummer 1, 5, 6 iht. seksjoneringsbegjæring. Oversikt over dette finner man i seksjoneringsbegjæring som utgjør del av salgsoppgavens vedlegg.

Eier

Fjerdingen boliginvest as v/Lars Olborg v. Lars Henrik Wendel Olborg

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløp.

Hertug Guthorms gate er offentlig vei (kommunal).

Eiendommens reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område godkjent til boligbebyggelse - nåværende ihht. seneste kommuneplan. Iht. kommunedelplanen ligger eiendommen innenfor planen "Sentrum - byplan". Det er ingen reguleringsplan for området.

Det eksisterer ikke planforslag/igangsatt planlegging som berører eiendommen og eiendommen ligger ikke i område hvor det er nedlagt midlertidig forbud mot tiltak følge innhentede opplysninger fra Tønsberg kommune.

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

Forholdet til evt. utleie av leiligheten

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen, og det er ingen separat utleiedel i tillegg til bruksenheten.

Utleie reguleres av § 2 i sameiets vedtekter. Den enkelte seksjonseier har full rettslig råderett over sin seksjon og kan dermed også blant annet leies ut dersom ønskelig. Ved utleie av seksjon plikter eier å informere leietaker om de til enhver tid gjeldende vedtekter og eventuelle husordensregler, ref. § 14 i vedtekter.

Diverse opplysninger om Fjerdingen boligsameie

Boligsameiets navn: Fjerdingen boligsameie er nyopprettet og består av i alt 14 boligseksjoner, 4 seksjoner i nybygget med adresser Hertug Guthorms gate 31 og 10 i opprinnelig bygg med adresser Hertug Guthorms gate 29.

Det er vedtatt sameievedtekter i årsmøte den 7. januar 2021.

Forretningsfører: Kuba Norge AS v/Lena Onarheim
Sameiets regnskap/budsjett Sameiets første regnskapsår blir 2021 og det foreligger budsjett for fellesutgifter.

Seksjonens tinglyste eierseksjonsbrøk (seksjoneringsbegjæring):
Seksjonens eierbrøk er 77/698 iht. tinglyst seksjoneringsbegjæring med dagboknr. 2020/3340622-1/200 - tinglyst 22.10.2020.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter og budsjett. Vedtektene regulerer blant annet fordeling av vedlikeholdsansvaret seksjonseierne imellom.

Forretningsfører, herunder de andre seksjonseierne i sameiet,  har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det opplyses at hovedregelen i Eierseksjonsloven er at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i sameiet. Dette gjelder likevel ikke ved f.eks. arv, forskudd på arv eller arbeidsgivere som skal leie ut til ansatte.).

Dyrehold

Dyrehold er tillatt, ref. sameiets vedtekter § 12.

Parkering

Vanlig gateparkering, det medfølger ingen parkeringsplass til leiligheten. Man kan søke kommunen om såkalte beboerkort. Dette innebærer at alle som er folkeregistrert beboere i Tønsberg sentrum og eier av motorvogn, kan søke om beboerparkeringskort. Kortet gir tilgang til parkering på nærmere angitte offentlige avgiftsplasser, og koster per tiden kr. 1 980,- pr. halvår. Farmannsveien er en av gatene som kan benyttes som beboerparkering, ref. informasjon på Tønsberg parkering sin hjemmeside. For nærmere informasjon om søknad og kriterier for beboerparkering, se https://www.tbgparkering.no/beboerparkering-i-tonsberg/.

Eiendommen har også en strategisk plassering i forhold til flere av byens utleieaktører for innomhusparkering med mulighet for langtidsleie ved ledige utleieplasser. To av disse har innkjøring fra Farmannsveien.

Adkomst - slik finner du frem til eiendommen

Fra Tønsberg sentrum kjører man inn Farmannsveien i retning Slottsfjellet og Hvalfangsmuseet. Ta inn Peder Lagmannsgate og du finner nå Hertug Guthorms gate 29 og 31 i enden av kvartalet, på høyre side av gaten. Inngangen til eiendommens atrium skjer fra avlåst portal fra Peder Lagmanns gate.

Se også vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse.
Det vil bli skiltet med meglers visningsbukker frem til eiendommen ved fellesvisning.
 
Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det antas at dette skyldes byggets opprinnelige byggeår (1899) men vites ikke med sikkerhet. Det utstedes/kreves ikke lengre for tiltak omsøkt før 01.01.1998 såfremt det er gitt byggegodkjenning.

Prisantydning

2 550 000,- / Fellesutgifter: 1 714,- pr. mnd

Beregnet totalkostnad

2 550 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 63 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 550 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 72 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 622 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport

Det foreligger tilstandsrapport utført av Norsk takst ved Sertifisert Takstmann Hans Holt - Byggmester/Takstmann. Denne har utskriftsdato 18/10-2021 og rapporten følger som del av komplett PDF-salgsoppgave.

Tilstandsrapporter er utvidede tekniske rapporter utarbeidet av autoriserte takstmenn. Tilstandsrapport gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen og interessenter må sette seg inn i disse før budgivning.

Tilstandsrapporten har utelukkende TG-1 (beste tilstandsgrad), den har ingen TG-2 eller TG-3. TG-0 gis benyttes ikke i denne type rapporter.

Energiforbruk og energimerking

Selger har ikke tatt i bruk eller bebodd leiligheten og  fullstendig oversikt over størrelsen på de typiske faste løpende kostnadene for strøm-/energiforbruk foreligger derav ikke. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster av tappevann etc.

Da bygningen leiligheten ligger i ekstra isolert,  kledd med ny ytterpanel, har utskiftede vinduer etter byggeråret etc. er det ikke gjort beregning for Engergikarakter/energiattest på eiendommen da "enkel registering" uten hensyn til det som er gjort av utbedringer i slik attest vil gi en misvisende karakter. Det sette av den årsak energimerking G - rød da attest ikke er utført.

Forsikring

Leilighetens bygningsforsikring er felles forsikring som dekkes over andel fellesutgifter.

Det bemerkes at § 5 i sameiets vedtekter angir at egenandel for felles forsikring dekkes av sameiet for skader på fellesareal og felles utstyr, mens skader i seksjonen dekkes egenandelen av seksjonseier.

Innboforsikring må evt. tegnes og bekostes av eier selv.

Kommunale avgifter og forholdet til evt. eiendomsskatt

Kommunale avgifter beregnet til årlig kr 9 217,75 for 2021. Beløp blir oppdelt/fakturert fra Tønsberg kommune som kvartalsmessige terminer.

De kommunale avgiftene dekker kommunens gebyrer for vann, avløp og felles renovasjon. Satsene representerer standard gebyrsats i kommunen hvor det ikke installert vannmåler.

Det er per tiden ikke eiendomsskatt i Tønsberg kommune.

Konsesjon-/boplikt

Det er ikke boplikt eller konsesjonsplikt på eiendommen.

Skattemessig formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Da leiligheten nylig er seksjonert og eies av eiendomsselskap i dag er per tiden ikke fastsatt noen egen formuesverdi for seksjonen.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Forholdet til evt. forkjøpsrett

Det er ingen forkjøpsrett knyttet til overdragelse av denne boligen.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Boligselgerforsikring

Det tegnes ikke boligselgerforsikring da selger i kraft av å være næringsdrivende blant annet innen eiendoms ikke har anledning til å tegne slik forsikring. Det er av denne årsak ikke utfylt noen egenerklæring.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning. Vennligst oppgi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av kjøpetilbud.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Alle arealer er henter fra takstmannens utregninger. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Tinglyste heftelser, rettigheter og servitutter

Følgende servitutter/heftelser i grunn er tinglyst og følger ved overdragelse (servituttene er tinglyst på alle boligseksjoner i sameiet):

* Dagboknr. 2019/77552-1/200 tinglyst 18.01.2019 21:00. Bestemmelse om bebyggelse. Rettighetshaver: Knr: 3803 Gnr:1001 Bnr: 94. Overført fra: 3803-1001/21. Gjelder denne registerenheten med flere.

Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

'Finn.no: Visningstekst'

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale om visning på angitt dag. Bruk "VISNINGSPÅMELDING" i finn-annonsen for påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Fellesvisninger hvor det ikke er påmeldte minimum 4-fire-timer før oppstartstidspunkt vil ikke bli avholdt.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?