Til innholdet

Omfattende påkostet og oppusset villa nær sjøen. Vakkert, idyllisk og svært solrikt hage-/utomhusområde. Må sees! ZOLGT

Husvikveien 120
Prisantydning 5 375 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 160
BRA: 186 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1932
Tomtareal: 757 m²

Finn.no: Lokalområde

HUSVIK - TØNSBERG - 150M FRA SJØEN

Adresse

Husvikveien 120 3124 Tønsberg

Velkommen til Husvikveien 120 og denne flotte eneboligen nær sjøen

Husvikveien 120 har en nydelig beliggenhet med sjøen beliggende rett på nedsiden av eiendommen. Det er faktisk ikke mer enn ca. 150 meter ned til sjøkanten i Husøysundet. 

Boligen er opprinnelig er oppført i 1932, men omfattende renovert/oppgradert og ombygget såvel innvendig som utvendig. Det tiltalende huset fremstår fortsatt med nostalgisk byggestil, en tiltalende standard og et smakfullt, helhetlig og lyst interiør med solid og moderne materialvalg. Legg også merke til den gode himlingshøyden i 1. etasje som skaper en god og åpen atmosfære! Fra de fleste vinduene som vender mot syd og vest, kan du nyte utsikten ned til Husøysundet og innseilingen til Tønsbergfjorden. Utsikten varierer etter årstid og blomstring på løvtrær i siktlinjer. Utsikten kan også nytes fra flere av de flotte uteplassene i det idylliske hageanlegget!

Innvendig særpreges hjemmet blant annet av store og lyse oppholdsrom. 1. etasjen har massevis av flotte vinduer og terrassedører på flere sider hvor lys og utsyn slippes inn på et herlig vis! I denne etasjen finner du et digert, nytt spisekjøkken fra 2017 og en herlig romslig stue med flere åpne soner. Stuen og kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning med hverandre og begge rommene har flott nærkontakt med den idylliske hagen og eiendommens solfylte uteplasser. 1. etasje byr også entre, hall og gjestetoalettrom. 2. etasje er svært godt utnyttet med hele 4 soverom, TV-/loftstue som avlaster stuesonen i 1. etasje og et lyst og innbydende baderom. I den lyse kjelleretasjen finner du et stort og praktisk vaskerom, verkstedrom og store rom med god oppbevaringsplass.

Eiendommen byr også på en vakkert opparbeidet og solrik hage, nyere uteplasser på tre sider av boligen og en koselig hageplen med boltreplass for store og små!

Ved Husvikveien 120 har du alle sjønære fasiliteter i umiddelbar nærhet med bl.a. småbåthavn og badeplass på Nes og i Karlsebakken som ligger kun en liten spasertur fra eiendommen. Nærområdet byr også på ytterligere familiestrender/badeplasser av ulik størrelse!

På vegne av eier av eiendommen og Z-eiendom AS ved eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes det velkommen til visning.

Eiendommens særpreg i korte trekk

* Omfattende påkostet og oppusset enebolig over tre etasjeplan
* Ypperlig familiebolig med god plass
* Bygget i 1932 - påbygget i 1985
* Kun ca. 150 meter ned til sjøkanten
* Noe sjøutsikt fra flere av hjemmets rom
* Meget gode solforhold hele dagen og til langt ut på kvelden!
* Store, nyere og imponerende flotte terrasser på tre sider av huset
* Flott nærkontakt mellom hagen og hovedoppholdssonene i 1. etasje
* Idyllisk og nøye planlagt hageanlegg
* Stort og svært lyst kjøkken med ny innredning fra 2017
* Kjøkkenøy skaper en flott overgang mellom oppholdssonene i 1. etasje
* Stor stue med flere åpne avdelinger i 1. etasje
* Ekstra TV-/loftstue i 2. etasje
* 4 soverom - alle samlet i 2. etasje
* Innbyende baderom i 2. etasje og gjestetoalett i 1. etasje
* Lys og påkostet kjelleretasje - nydrenert i 2014
* Utstrakt bruk av stiltilpassede 4-fags vinduer fra 2007 i "gammel stil"
* Flotte badeplasser, ulike bryggeanlegg og tur-/rekreasjonsområder i nærmiljøet
* Gangavstand også til en rekke fasiliteter for de fleste aldersgrupper
* 7-8 minutter å kjøre til Tønsberg sentrum!

Nærområdet og beliggenhet

Eiendommen ligger på attraktive Husvik/Nes, en sentral og meget attraktiv beliggenhet med kort kjøreavstand fra Norges eldste by!

Badeplasser i nærmiljøet finner du bl.a. på Nes i tillegg til de mange små, usjenerte badeplassene i de mange friområdene på Husvik og i området rundt. Litt lengre unna, men fortsatt innen kort vei, finner man Ringshaugstranda med barnevennlig langgrunne og stor gresslette. Det er en "god rusletur" ned til offentlig strand på Jarlsø. Det er også kort vei til en rekke småbåthavner som fører deg rett ut til den vakre Tønsberg-/Nøtterøy-/Tjømeskjærgården. Vallø båthavn, som er Vestfolds største småbåthavn, ligger en kort sykkeltur fra området.

Kort vei til tur- og rekreasjonsområder, herav bl.a. flott og bred skogsvei hvor det også går lysløype på vinterstid helt frem til Slagenhallen og Tolvsrødområdet. Det er også kort gangavstand til flere av nærmiljøets kyststier. Ønsker du en gå-/sykkeltur med utgangspunkt fra andre siden av Husøysundet, er det kun ca. 200 meter ned til fergekanten hvor "Ole III" tar deg over til Husøy.

Fra eiendommen er det ca. 2,5 km til Husvik barneskole, og knappe 4 km til Presterød ungdomsskole. Det finnes før øvrig et godt utvalg av både private og kommunale barnehager innen kort kjøreavstand, blant annet Råelåsen barnehagen og Regnbuen barnehage som begge ligger med kjøreavstand på ca. 5 minutter.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet ved en av landets mest delikate Meny butikker på Tolvsrød. Det er også kort vei til Kiwi - Narverødveien  og det er kort vei til Joker på Jarlsø som også har søndagsåpent. Variert og godt servicetilbud ved Olsrød Park og Tolvsrødsenteret. Olsrød park har foruten en rekke forretninger, apotek, bakeri og bank et stort treningssenter (Level) som også inneholder badeland, spa-/velværesenter med mer. Tønsberg sentrum kan foruten Tønsberg torv og koselige handlegater skilte med Kilen Handelspark og Farmandstredet, der sistnevnte har godt over 100 butikker.

Til Tønsberg sentrum er det 4-5 km, og det er bussholdeplass like på utsiden av huset som bringer deg inn til byen eller andre steder i nærmiljøet. Det er ca. 10 mil til Oslo med enkel adkomst til E 18 med den nyere tilførselsveien i Kjelletunnellen fra Kilen. E-18 fra Tønsberg til Oslo har firefelts motorvei hele veien, noe som gjør at kjøreturen til Oslo gjøres unna på drøye timen! Gode togforbindelser fra Tønsberg Jernbanestasjon som nås på ca. 10 minutter. Til Torp Flyplass med daglige avganger til en rekke Europeiske byer er det ca. 25 minutter med bil.
 
Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil for oversikt over området fasiliteter og avstander til disse.

Innhold og rominndeling

Boligen fremstår som et innholdsrikt og romslig familiehus over to etasjeplan i tillegg til en lys og trivelig kjelleretasje. Særskilt fremheves den lyse og åpne stue-kjøkkensonen i 1. etasje og en imponerende godt utnyttet 2. etasje.

1. ETASJE:
Koselig, overbygget og skjermet INNGANGSPARTI.
ENTRE/VINDFANG med inngang til tilknyttet TOALETTOM med servant.
HALL/GANG med åpen trappegang til 2. etasje og lukket trappegang til underetasje.
Meget romslig og lekkert SPISEKJØKKEN med øy, delvis åpen løsning og to fløyet verandadør til hagen i vest.
Meget romslig STUE og SPISESTUE inndelt i tre åpne soner m/spisestueavdeling, sofa-/loungesone og tidligere glassveranda som er ombygget og isolert som integrert del av stuen. Herfra der det utgang til hagen i syd.

2. ETASJE:
Åpen TRAPPEGANG med boligens opprinnelige plassbygde trapp.
TV-STUE-/LOFTSSTUE i åpen løsning.
4 SOVEROM - tre av disse plassert ved boligens hushjørner.
Lyst og innbydende BADEROM med dusjkabinett, toalett, servant og massevis av praktisk innredning.

KJELLER-/UNDERETASJE:
Denne etasjen har inngang både fra utvendig trappenedgang og fra lukket trappegang i hall/gang. Lys etasje med store og praktiske rom.
STORT VASKEROM med en rekke innredninger samt badekar m/dusjanordning.
LAGRINGSROM/GANG med god oppbevaringsplass og trapp til 1. etasje
BOD med massevis av lagringsplass.
Stort og lyst HOBBYROM/VERKSTED.

LOFT:
Gulvet lagringsloft med god oppbevaringsplass. Loftet har tilkomst via. nedfellbar trappestige fra TV-/loftstuen i 2. etasje.

UTE-/SPORTSBOD:
Frittstående bygning oppført i 2010 på ca. 12 m². plassert på nordre del av tomten og med praktisk, kort avstand fra boligens inngangsparti. Boden har også et overbygg på ende-/østvegg, ypperlig for lagring av ved hvis ønskelig.

Eiendommens flotte terrasser og idylliske uterom på tre sider av boligen

Eiendommen ligger solrikt og skjermet med god hageplass. Dette gjenspeiler seg i eiendommens terrassearrangement hvor det er opparbeidet flotte, store og nyere uteplasser på tre sider av huset. Flere av terrassene blir nærmest som "ekstra stuer" i sommerhalvåret. Ved disse solrike, trivelige og ikke minst svært romslige uteplassen kan du nyte solen fra tidlig formiddag og til langt ut på kvelden i sommerhalvåret. Sene kvelder med vakker solnedgang oppleves ofte på eiendommen! Flere av terrassene ligger også flott i terrenget med noe utsikt mot sjøen.
Mot syd er det i 2019 oppført en uteplass på ca. 25 m². Denne flotte terrassen med bruddskiferdekke er elegant tilpasset hageterrenget. På nordsiden finner du en lun "oase" med  treterrasse som omslutter vakker beplanting. Ut for kjøkkenet er det i 2018 oppført en flott treterrasse med trinn på to sider som fører deg ned til hagen.

Planskisser av husets inndeling og presiseringer av bruken av rommene

Vedlagt følger planskisse som illustrerer inndelingen av boligens etasjeplan. Disse er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning. Frittstående sportsbod fremkommer ikke av skissene.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende for benevnelsen av rommene. Bruken av rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Eiendommens herlige og solrike hagetomt

Tomtens størrelse er 757 m² og tomten er selveiet.

Husets plassering, tilbaketrukket på et av tomtens høyeste punkt, gir en åpen, solrik sør- og vestvendt tumleplass hvor hagen innbyr til alt fra alt til lek og moro for barn til store familie-/venneselskap. Man kan nyte lange soldager i sommerhalvåret i hagen eller ved de herlige uteplassene i syd og vest. Mot nord, på baksiden av huset, er det et nøye og vakkert anlagt område hvor man kan nyte morgensol. I tillegg er denne plassen også et ypperlig sted å trekke tilbake til på hete sommerdager.

Varierte prydbusker, noen mindre trær og et vakkert opparbeidet hageanlegg særpreger tomten. Hagens mangfold og godt planlagte beplantning skaper også en lun, innhegnet og usjenert atmosfære. I hageanlegget finner man blant annet en flott variasjon av ulike prydefulle blomster-/staudebed, enkelte bærbusker og innslag av frukttrær. Magnoliatreet ved inngangspartiet er et vakkert syn når det står i full blomst på forsommeren. Det samme er syrinene  og en rekke Rododendron!

Tomtens grenselinjer fremkommer av situasjonskart og matrikkelkart som utgjør vedlegg til komplett salgsoppgave.

Byggemåte i korte trekk

Enebolig opprinnelig oppført i 1932, tilbygget i 1. og 2. etasje mot nord i 1985.

Huset er fundamentert på støpte såler i betong til fast underlag.  Yttervegger i kjeller over og under terreng er av betong/mur med ny drenering fra 2014 utført av maskinentreprenør Vidar Sjue. Yttervegger av stående eller liggende plank og reisverk som er etterisolert i 1985. Ny liggende kledning fra 1985 av dobbelfalset og malt trepanel.

Etasjeskiller tre bjelkelag, stubbloft hvor deler av etasjeskillere er etterisolert.

Vinduer i tre av type sidehengslede losholtvinduer med krysspost med 2 -lags glass fra 2007 i 1. og 2. etasje.

Yttertaket har saltaksløsning samt halvvamlet takkonstruksjon som er tekket med dobbeltkrummet betongtakstein fra 1985. Taket har gjennomgått takfornying i 2014. Takkonstruksjon med skråtak og horisontalt loft er etterisolert ca. 2014 med innblåst isolasjon utført av lokale AS Byggisolering AS. Takrenner og nedløp i stål. Ved omlagt takstein er det samtidig lagt om med ny papp, sløyfer, lekter. Takrenner og nedløpsrør samt alle beslag ble skiftet samme år (1985).

For ytterligere beskrivelse av byggemåte henvises det til utarbeidet tilstandsrapport.

Et utvalg av større påkostninger

År 1985: Huset er på-/ombygget mot nord
År 1985: Ny ytterkledning og etterisolering
År 1985: Ny takstein inkl. underlagspapp med mer
År 2004: Oppgradert baderom i 2. etasje
År 2007: Nye vinduer i 1. og 2. etasje
År 2007: Ny terrassedør fra stue ut til hage
År 2010: Nyoppført frittstående sportsbod
År 2013: Ny klebersteinsovn i stuen i 1. etasje
År 2013: Nytt pipeløp
År 2014: Ny drenering av kjeller
År 2014: Vask, rens og malingsfornyer av takstein
År 2014: Utskifting av vann og avløpsrør fra huset ut til kommunalt tilknytningspunkt
År 2015: Ny terrasse på nordsiden av huset
År 2015: Deler av kjeller er renovert og oppusset
År 2015: El-kontroll hvor merknader ble utbedret
År 2017: Nytt kjøkken og nye hvitevarer
År 2017: Ny to fløyet terrassedør fra kjøkkenet ut til hage
År 2018: Ny terrasse ut for kjøkkenet
År 2018: Forlenget terrasse mot nord
År 2018: Alle yttervegger nymalt med 2-strøk
År 2019: Anlagt uteplass på terreng av bruddskifer mot syd

Standard

Boligen er innredet i lyse og innbydende farger og er omfattende oppgradert og oppusset, særskilt i perioden 2007og frem til i dag. Oppussingsarbeidene er utført med et helhetlig og pent preg i fin harmoni med  husets opprinnelige egenart.

Det store kjøkkenet med kjøkkenøy og ny innredning fra 2017:
Det imponerende store, åpne og lyse kjøkkenet har en fin plassering i en fin sammenheng med stuene i 1. etasje. Nylagt gulvvarme er lagt under det pent tilpassede og praktiske linoliumsgulvet (klikk system) fra 2017. Vinduer mot både vest og nord slipper inn massevis av naturlig lys og gir en herlig nærhet til hagen og uteplassene. Det samme gjør åpningen mot spisestuen hvor sydvendte vinduer gir flott lysinnfall. Kjøkkenøyen mellom spisestuen og kjøkkenet gir samtidig en sosial og praktisk sammenheng mellom disse to rommene. Øyen har benkeplate med overheng som gir plass for flere sitteplasser.
Innredningen fra Ikea er ny i 2017 og byr blant annet på utstrakt bruk av praktiske kolonialskuffer. Innredningen byr også på enkelte overskap, høyskap, innfelt hylle og en rekke vegghyller. Alt av benkeplater er av heltre. Det er fliser mellom over-/underskap.

Hvitevarer og annet utstyr som medfølger:
* Ekstra bred induksjonsplate nedfelt i benkeplate
* Helintegrert oppvaskmaskin
* Stekeovn i høyskap
* Kjøleskap fra Miele
* Vegghengt kjøkkenventilator med uttrekk ut yttervegg
* Komfyrvakt
* Taklamper over benkeplater til sides for induksjonstopp (2 stk.)
* Taklamper over kjøkkenøy (2. stk.)
* LED-stripes under overskap og vegghyller som gir god belysning til benkeplater
* Oppvaskkum og sidekum av stål

Stuen og spisestuen:
I den lyse og koselige stuesonen i hjemmet dominerer vindusflatene mot syd og vest som gir flott lysinnfall og godt med naturlig belysning. De flotte vinduene blir, på samme måte som på kjøkkenet, et flott "møbel" til rommet. Til tross for de store glassflatene er det fortsatt godt med veggplass som gir fine og fleksible møbleringsalternativer. Stuen og spisestuen ligger i all vesentlighet i åpen løsning med hverandre. I spisestuedelen, nærmest kjøkkenet, er det er god plass til å samle rikelig med  familie og venner rundt langbord. Fra spisestuen har man også flott innsyn til glassdøren i den dekorative, høye og varmeeffektive klebersteinsovnen fra 2013 som sprer god varme til hele 1. etasje. Fra den tidligere glassverandaen som nå er integrert i stuesonen, er det en koselige murtrapp med smijernsrekkverk ned til hagen i syd.

Entrè/vindfang med tilknyttet toalettrom og hall/gang :
Entrèen og hallen er adskilt fra hverandre med halvvegg. Sammen skaper rommene en lys, innbydende og praktisk adkomstsone som ønsker deg "velkommen inn" på en flott måte. Vinduet øverst i trappeløpet i 2. etasje slipper inn daglyset fra øst, mens den flotte trappen fra byggeår gir særpreg og sjel til rommet. Trappen er nymalt og teppelegger har trukket trinnene med lune og behagelige tepper august 2020. Hallen har også lukket trappegang til kjelleren, inngang til stuen og inngang til kjøkkenet.
Toalettrommet gjør at man har wc i både 1. etasje og 2. etasje. Dette rommet, med dør fra entre/vindfang, er nylig oppusset med tapetserte vegger samt nytt toalett og håndvask. Legg merke til det lille vinduet øverst på veggen mot nord!

Det lyse baderommet med masse oppbevaringsplass:
Baderommet er lyst, innbydende og har en rekke praktiske løsninger med tanke på oppbevaringsplass. Varmekabler gir god og behagelig varme.  Badet ligger i tilbygget fra 1985, men er oppgradert i 2004 med blant annet fliselagt gulv. Innredningen er utskiftet nå i nyere tid med blant annet 8 stk. praktiske kolonialskuffer, slagskap og arbeidsbenk fra vegg-til-vegg. Helstøpt servantplate og underskap m/vitrinedører som supplement til den allerede gode oppbevaringsplassen. Veggspeilet har overlys m/stikkontakter, sokkeltoalettet har praktisk skjermvegg og det nyere dusjkabinettet fra Porsgrund bad har sving-/glidedører av herdet glass. Legg også merke til detaljene med mønsterfolie på vinduer og den smale, plassbygde hyllen på langveggen! Badet har også opplegg for vaskemaskin i tilfelle man ikke ønsker å ha denne på vaskerommet i kjelleretasjen.

TV-/loftstuen i 2. etasje:
Dette rommet fungerer ypperlig som TV-stue, leke-/aktivitetsrom og ikke minst som et rom skjermet fra hovedoppholdsrommene i 1. etasje. Stuen ligger strategisk plassert med en gang man kommer opp trappen fra 1. etasje. Stuen har godt med veggplass, mens skråveggene sørger for en lun og koselig atmosfære. Fra stuen er det også inngang til både baderommet og åpen gang som fører til soverommene.

Husets fire soverom - alle samlet i  2. etasje:
Hjemmets soverom ligger alle samlet i den godt utnyttede annenetasjen i boligen, tre av disse på hvert sitt hjørne. Det fjerde ligger i senter av etasjen med vindu mot syd. Felles for alle rommene er at det er sjøutsikt!  Soverommene har god takhøyde og delvis skråvegger i tre av rommene skaper en koselig og lun atmosfære.
Husets hovedsoverom ligger nærmest trappegangen på boligens nordøstre hjørne med vindu mot øst. I dette rommet er det rikelig med plass til dobbeltseng, nattbord og godt med garderobeskap. Det medfølger en 4-dørs takhøy vinkelgarderobe i tillegg til 3-dørs garderobeskapsrekke på motsatt side av rommet.
Soverom 2 er et svært lyst rom med vinduer mot både syd og vest. Også her er det god plass til dobbeltseng dersom ønskelig. Soverom 3, på hjørnet vest-nord er kanskje rommet med den fineste sjøutsikten. Soverom 4 ligger mellom soverom 2 og 3 og har sydvendt vindu. Her medfølger plassbygget seng med plassbygget lagringsplass i underkant. Det medfølger også et enkelt garderobeskap.

Kjelleretasjen:
Denne etasjen når du både via. innvendig trappegang fra hallen i 1. etasje og fra utvendig dør på østsiden tilknyttet samme kjellertrapp som du når fra innsiden av huset. Kjelleren rommer masse god oppbevarings-/lagringsplass, flotte arbeidsrom og ikke minst et stort, lyst og flerfunksjonelt vaskerom. Sistnevnte rom har kjellervindu mot både øst og syd som slipper dagslyset inn og  innredet med blant annet badekar m/dusjanretning, langsgående arbeidsbenk med vaske-/utslagsvask og massevis av lagringsplass. Her fra er det laget en praktisk veggluke av plexiglass som kan åpnes dersom man ønsker å tilføre varme til det tilstøtende verkstedrommet når peisovnen (Jøtul 3) er i bruk.  All plassbygget innredning og arbeidsbenker i verkstedrommet medfølger. Det samme gjør det store mangfoldet av fastmonterte lagringshyller i de øvrige rommene i kjelleretasjen.

Gulv - innervegger - himlinger:
Det er klassisk og solid eikeparkettgulv i de fleste rom både i 1. og 2. etasje. I entre/vindfang, toalettrom og baderom er fliser. På kjøkkenet er nylagt sjakkmønstret linoliumsbelegg fra 2017 hvor termostatstyrt gulvvarme fra samme år sørger for deilig varmekomfort! To av soverommene i 2. etasje har heltre furugulv.
Alle innervegger er malt i perioden 2012 og frem til i dag. De aller fleste innerveggene i 1. og 2. etasje har malt tapet, malt i moderne og tiltalende farger som også understreker helhetstanken i hjemmet. 
Alle himlinger i 1. og 2. etasje består av hvitpigmentert og dels hvitmalt trepanel som også gir et flott helhetsinntrykk. Taket på kjøkkenet består av nylagt gipstak fra 2017.

Øvrig om standard/installasjoner for boligen:
* Innlagt fibernett for internett og TV - Viken fiber Altibox
* Varmtvannsbereder fra Høiax (ny 2005) plassert i kjelleretasjen
* Elektrisk anlegg med automatiske sikringer med unntak av hovedsikring
* Forbrukssikringer m/25 A til steketopp - øvrig 20A, 16A, 15A og 10 A
* Det er montert stigetrinn på yttertak m/tilgang til pipe
* Utvendig vannkran

For ytterligere og spesifiserte detaljer rundt innvendige overflatematerialer, se utarbeidet tilstandsrapport.

Arealer og fordeling per etasje

Underetasje: P-ROM/BRA/BTA ca. 25/51/55 m²
1. etasje: P-ROM/BRA/BTA ca. 72/72/77 m²
2. etasje: P-ROM/BRA/BTA ca. 63/63/67 m²

Følgende rom er inkludert i oppgitte p-rom (primærrom):
Samtlige rom er inkludert i oppgitte primærrom med unntak av to av lagringsrommene i underetasje på til sammen ca. 26 m².

De oppgitte arealer er hentet fra Tilstandsrapport utført av Takstmann Hans Holt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst - hvordan finner du frem til Husvikveien 120?

Fra Tønsberg sentrum kjører du gjennom Kilenområdet og tar første avkjøring til høyre i rundkjøringen på toppen av bakken ved Presterød. Du er nå i Narverødveien. Etter ca. 200 meter tar du Husvikveien ned til høyre, og følger denne langs sjøen i 2-3 km til du får Husvikveien 120 på venstre side.
Alternativkjørerute via Narverødveien, Jarlsøveien og deretter til Husvikveien via Karlsebakken.

Se også vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse. Huset er skiltet med Z-eiendom sine til salgs skilt.

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring.

Elektrisk oppvarming med varmekabler på baderom og varmefolie under kjøkkengulv. Øvrig elektrisk oppvarming fra vegghengte panelovner.

Vedfyring med svært varmeeffektiv, påkostet og flott klebersteinsovn fra Norsk Kleber - "Babina" bestående av seks seksjoner i 1. etasje. Det er også en vedovn i forbindelse med vaskerommet i kjelleren. 

Pipe er renovert med innvendig nytt pipeløp i 2015. Seneste tilsyn fra VIB (Vestfold interkommunale brannvesen) av eiendommens fyringsanlegg er utført den 18. februar 2020. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Parkering

Det er anlagt et gruset område ved gårdsplass-/oppkjørsel med biloppstillingsplasser på egen tomt.

Eier

Caroline Størmer Zeiner Kathrine Valen Zeiner

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei.

Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp.

I 2014 er utvendig av vannledning og avløpsrør  fra innvendig stoppekran og ut til kommunalt utskiftet. Det er samtidig anlagt ny stakekum og husdrenskum samt ny utvendig stoppekran. Tidligere septikktank er samtidig tømt og destruert.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen av 22.05.2019 er avsatt til "veg - nåværende", "boligbebyggelse - nåværende" og "gang/sykkelvei - fremtidig".

Eiendommen ligger i regulert område av planid 380320090005, gang- og sykkelveg langs Husvikveien 12.09.2012 med reguleringsformål "gang/sykkelveg" og "annen veggrunn - tekniske anlegg". Det er planlagt gang- og sykkelsti langs Husvikveien, på Husvikveien 120 sin side av veien (se vedlagte reguleringsplan fra 20012). I den anledning må det i fremtiden sannsynliggjøres at det må avgis evt. nødvendig tomtegrunn fra eiendommen.

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov, og ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak. Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen og det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Selger av eiendommen oppfører i disse dager enebolig på nabotomten i syd, gbnr. 57/103 som er planlagt ferdigstilt januar 2021. Plan-/fasadetegninger utleveres hvis ønskelig på forespørsel.

Ferdigattest

Tønsberg kommune opplyser at ferdigattest, brukstillatelse eller byggeår ikke er registrert i deres arkiv. Tilbygg og restaurering enebolig er registrert i 1984, garasje i 1958 og fradeling og ny enebolig i 2019.

Prisantydning

5 375 000,-

Beregnet totalkostnad

5 375 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 128 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 141 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 516 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport

Utført av : Hans Holt Byggmester/Takstmann Takstdato : 26.08.2020

Tilstandsrapporter er utvidede tekniske rapporter utarbeidet av autoriserte takstmenn. Tilstandsrapport gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom.

Tilstandsrapporten har flest TG-1 og enkelte TG-2. Den har ingen TG-3. De fleste bygningsdeler med vurdering TG- 2 i tilstandsrapporten er vurdering hovedsakelig vurdert ut fra alder. TG-2 vurderinger med avgitt svekkelse eller avvik  er kommentert i rapporten.

Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Radonmåling

Eier opplyser at det er utført radonmålinger i vinterhalvåret 2018. Dette ble utført med sporfilm i stue og gang i 1. etasje, kjeller og et av soverommene i 2. etasje. Det ble den gang ikke avdekket nivåer som krevde tiltak. Rapport utleveres på forespørsel.

Skattemessig formuesverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: kr. 1 114 958,-.
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr. 4 013 850,-.

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. 31.12.2018. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Energiforbruk - strøm

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til ca. 20 064 kWt  utfra et snitt forbruk siste 3 år.

Forbrukstallet er innhentet fra energileverandør og gir kun en indikasjon av forbruk gitt situasjonen over denne perioden. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Nemi Forsikring Polisenummer: 2803011

Kommunale avgifter

Kr. 11 500 pr. år

De kommunale avgiftene dekker gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing for eiendommen. Det er ikke installert vannmåler i boligen.

Utleie

Boligen består kun av en bruksenhet og har ikke en egen utleiedel/separat boenhet i tillegg til denne.

Forholdet til eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt per i dag i denne delen av Tønsberg kommune.

Konsesjon/odel/boplikt

Det er verken konsesjonsplikt eller odel på eiendommen.

Det er ikke boplikt på eiendommen.

Tinglyste heftelser og servitutter

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Heftelser som følger eiendommen:
1932/900385-1/91 - Erklæring/avtale av 21.06.1932. Bestemmelse om kloakkledning. Gjelder denne registerenheten med flere.
2020/2829377-1/200 - Erklæring/avtale tinglyst 10/02-2020. Rettighetshaver: Knr: 3803 Gnr: 157 Bnr: 103. Bestemmelse om vei - adkomst til garasje.
2020/2905097-1/200 - Erklæring/avtale tinglyst 21/08-2020. Rettighetshaver: Knr: 3803 Gnr: 157 Bnr: 103. Bestemmelse om vann/kloakk - bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Rettighetshaver: Knr: 3803 Gnr: 157 Bnr: 57.

Rettigheter på andre eiendommer:
1931/900581-1/91 av 04.08.1931. Bestemmelse om båt/bryggeplass. Bestemmelse om vannrett. Bestemmelse om kloakkledning.
2020/2829377-2/200 av 05.08.2020. Bestemmelse om vei. Rettighetshaver: Knr: 3803 Gnr: 157 Bnr: 57.

Særskilte opplysninger rundt eiendommens tinglyste avtaler

Det vises til tinglyst avtale, 1931/900581-1/91 av 04.08.1931 vedr. bestemmelse om båt/bryggeplass. Denne utøves i dag gjennom personlig andelsbevis ved den aktuelle brygge. Husvikveien 120 vil ikke ha rett til båt-/bryggeplass da dette andelsbeviset vil følge selger av eiendommen som bygger nytt hus på naboeiendommen mot øst (gbnr. 157/103.

Tinglyste avtaler regulerer gjensidige rettigheter og plikter mellom Husvikveien 120 og boligen som bygges i øst for blant annet felles innkjørsel, veirett eiendommene imellom og adkomstrettigheter. Avtalen følger som vedlegg i salgsoppgave.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 090920 (Kr.4 500) Markedspakke inkludert drone (Kr.15 200) Provisjon (Kr.48 925) Eierskifteforsikring (Kr.23 638,50) Kommunale opplysninger, grunnbok og servitutter (Kr.3 435) Tønsbergs Blad 230920 (Kr.4 500) Garanti og utleggshonorar (Kr.2 500) Oppgjørshonorar (Kr.4 875) Tilrettelegging (Kr.13 695) Totalt kr. (Kr.121 268,50)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Denne er vedlagt i salgsoppgaven.
Det bemerkes særskilt at fastmonterte vegghyller av tre i stue (vegg mot trappeløp) i 1. etasje ikke medfølger. Fastmonterte nattbord på hovedsoverom i 2. etasje medfølger heller ikke.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Angi gjerne ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Nyttig informasjon ved kjøp av brukt bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres. Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen to måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

'Finn.no: Visningstekst'

Ta kontakt med megler for avtale om visningstidspunkt. Dette gjelder også ved annonsert visningstidspunkt hvor man må melde seg på i forkant og få bekreftet oppmøtetidspunkt. Det inviteres til visninger etter gitte forhåndsregler hvor vi følger gjeldende smittevernregler. Kontakt gjerne megler via linken "VISNINGSPÅMELDING" som avtaler vi en tid hvor vi  finner gode og trygge løsninger. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?