Til innholdet

Påkostet enebolig over 3 plan med hybeldel - Gåavstand til brygga - Herlig uteområder og Teieskogen som nabo!

Granveien 6
Prisantydning 7 490 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 231
BRA: 296 m²
Soverom: 6
Byggeår: 1954
Tomtareal: 623 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Ola Norderhaug

Ola Norderhaug

Velkommen til Granveien 6 - en bynær enebolig øverst på Kaldnes

Velkommen til Granveien 6 og denne innholdsrike og unike eneboligen ved bynære Kaldnes. Her bor man meget sentralt og øverst i åsen på "Nøtterøysiden" av Tønsberg kommune med gangavstand til byens sentrum. Boligen er modernisert i de senere år og eier har bygget på isolert vinterhage i tilknytning til stuedelen og ordnet opp et meget idyllisk uteområde.

Boligen går over 3 plan og disponerer i tillegg en romslig garasje og flotte uteområder. 1.etasjen inneholder en romslig stue-/spisestue og isolert vinterhage med utgang til flott uteområde, kjøkken med god skap- og benkeplass og flislagt hall. Totalt 6 soverom, hvorav tre i loftsetasjen, ett i 1.etasje med eget bad og to soverom i underetasjen. Underetasjen har egen inngangsdør og inneholder to soverom, bad, boder, kjøkken og kjellerstue med utgang til hagedel. Flott leieinntekt hvis man ønsker.

Flott eiendom som ligger i gangavstand til Tønsberg sentrum, jernbanestasjon, samt flotte turstier/lysløype i Teieskogen. Dette er en spennende eiendom som må sees. På vegne av eier og megler ønsker vi deg velkommen til visning!

Kort om eiendommen

º Sentralt og bynært med gangavstand til Tønsberg sentrum

º Enebolig med påkostet uteområde på selveiet tomt

º Totalt 6 soverom

º Underetasjen har egen godkjent hybelleilighet som kan leies ut

º Nyoppført, isolert vinterhage fra 2018

º Fin utsikt mot Tønsberg by og Slottsfjell

º Stor og lys stue-spisestue med peisovn

º Baderom oppusset i 2011 med flislagt gulv

º Hovedsoverom i 1. etasje med eget bad.

º Godt med oppbevaringsplass

º Flotte tur-/rekreasjonsområder i nærmiljøet med Teieskogen tett på

Finn.no: Lokalområde

Tønsberg/Kaldnes

Adresse

Granveien 6 3115 Tønsberg

Beliggenhet

Bo med sjøen og byen nesten rett utenfor døren! Fagerheimgaten på Kaldnes er del av er en nyere bydel som vokser frem der Kaldnes skipsverft tidligere var livsnerven i Tønsberg by. Med gammel historie i grunnsteinene bygges nå en ny, urban og levende bydel med gåavstand til både bysentrum og skjærgården. Langs bryggekanten samles bolig, næring, handel, kafeer og kulturliv. Med gåavstand over gangbroen til Oseberg Kulturhus kan det rike kulturlivet besøkes, lokkende caféer og spisesteder kan nytes og shopping kan utføres i kjøpesenter eller i små og særegne nisjeforretninger. En bryggevandring langs moderne arkitektur på Kaldnes og langs Tønsberg Brygge med det gamle sjøbodkvartalet viser kontraster i tid. En tur langs Kaldnes gir opplevelser, atmosfære og utsikt som gir rom for inspirasjon og kreativitet.

Kaldnes har de siste årene blitt et sted hvor flere kunstnere, fotografer og musikere er samlet. Kulturhuset Støperiet, som er eid av Tønsberg Kommune, ligger like ved og gir et godt og variert tilbud hele året. Ellers kan vi nevne at leiligheten ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Kaldnes i Tønsberg kommune, med nærhet til barnehage, skoler, Tønsberg sentrum, Teie torv, samt Teieskogen med flotte tur og friluftsområder, Spar-butikk og Træleborg skole (1-7 kl.) I tillegg ligger den populære restauranten "Kverneriet" like ved. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Kaldnes og ligger ca. 100 m fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Tønsberg sentrum, 25 min til Sandefjord og 70 min til Oslo S.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1954

Bygninger og byggemåte

Stor halvannen garasje som er isolert og med stort gulvet loft. Egen bod under garasje.

Underetasjen har egen godkjent hybelleilighet som kan leies ut.

Innhold

Boligen går over 3 plan og disponerer i tillegg en romslig garasje og flotte uteområder.

2.etasjen inneholder gang, bad og 3 soverom.
1.etasjen inneholder en romslig stue-/spisestue og isolert vinterhage med utgang til flott uteområde, kjøkken med god skap- og benkeplass og flislagt hall.

Totalt 6 soverom, hvorav tre i 2.etasje, ett i 1.etasje med eget bad og to soverom i underetasjen.

Sokkeletasjen har egen inngangsdør og inneholder to soverom, bad, boder, kjøkken og kjellerstue med utgang til hagedel.

Antall rom

Oppholdsrom: 2, Soverom: 6, Bad: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 231 kvm, Bruksareal: 296 kvm

1.Etasje: P-rom: 118 kvm / S-rom: 0 kvm
2.Etasje: P-rom: 38 kvm / S-rom: 31 kvm
U.Etasje: P-rom: 75 kvm / S-rom: 34 kvm

Utdrag fra selgers egenerklæring

- Siste våtrom som ble hel renovert er i hovedetasje, det var i 2011.
- Har utført alt av elarbeider her, utført av Tønsberg Elektriske.
- Montert el-billader i garasjen.
- Byttet noen vinduer, og noen fasader. Satt inn isolert vinterhage i 2018.
- Oppgitt hybeldel, denne er nå byggemeldt hos kommunen.
- Radonmåling i 2022, utført av Pelias, verdier 43 Bq/kubikk.

Standard

Kjøkkeninnredning i profilert heltre utførelse. Heltre og stein benkeplate med fliser over benke ved komfyr. Integrert induksjonstopp, stekeovn og stek/mikrobølgeovn. Miele XL oppvaskmaskin og Samsung kjøleskap med dobbeltdør, fryseskuff, matskuff, vannkjøler, isbitmaskin og kullsyrevann. Kjøkken opprinnelig fra 2005, supplert med flere skap/skuffer, stein benkeplate med barløsning i 2018. Luft til luft varmepumpe er montert på kjøkkenet fra 2022.

2-etasjen inneholder: gang med trapp, 3 soverom og bad.
1.etasjen inneholder: entré, toalettrom, vaskerom, hall m/trapp, soverom, bad fra 2011, trapperom og stue/kjøkken i åpen løsning. Stor isolert vinterhage til helårsbruk.
U.etasjen inneholder: Entré med trapp, 2 soverom, gang, bad/vaskerom, stue og kjøkken.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  28 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  4 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  11 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  1 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:
Tekkingen med undertak har passert mer enn 50 % av forventet levetid og er noe mosegrodd, det er noe misfarging i konstruksjoner, noen vinduer, samt terrassedør har passert mer enn 50% av forventet levetid, stedvis noe saltutslag på fritt eksponerte murvegger og det indikeres forhøyede fuktverdier i nedre deler av vegger. Bad: Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rommet har kun naturlig ventilasjon på bad i 2.etasjen. Ventilator på bad i underetasje virker ikke (blir fikset). Grunnmuren har sprekkdannelser.
 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):
- Bad i 2.etasje fra 1997.

Oppvarming

Elektrisk. Vedovn i stuen og varmekabler på bad og i hall. Luft til luft varmepumpe er montert på kjøkken.

300 liters varmtvannsbereder er montert i omkledningsrom i underetasjen.

Parkering

Garasje og gårsplass på egen tomt.

Areal og eierform

Areal: 623 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eier

Harald Fagereng
Hege Fagereng

Vei, vann og avløp

Offentlig.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et uregulert område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse - Nåværende. Kommuneplan vedtatt 22.5.2019.

Kopi kan fås ved henvendelse til meglerkontor.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 18.05.1954.

Hybeldel er ikke godkjent som en egen boenhet. Kun godkjent ferdigattest for bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel foreligger.

Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

7 490 000,-

Beregnet totalkostnad

7 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 490 000,-)) -------------------------------------------------------- 200 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 690 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Formuesverdi : 1 707 918,- Sekundær formuesverdi : 6 148 504,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Forsikring

Tryg Polisenummer: 3185535

Skolekrets

Eiendommen tilhører skolekrets nummer 14 - Træleborg.

For evt. spørsmål anbefales det å ta kontakt med Skolekontoret ved Tønsberg kommune på telefon 333 48 308.

Adkomst

Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Fra Tønsberg kjører man over Kanalbroen og tar til høyre i første rundkjøring. Følg Banebakken/Solveien mot Kaldnes og ta til venstre. Følg Havegaten til dens ende og ta deretter Granveien til venstre. Eiendommen ligger nå som tredje hus på venstre hånd.

Se vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse. Det vil bli skiltet med meglers visningsbukker frem til eiendommen ved annonsert fellesvisning.

Kommunale avgifter

Kr. 16 559 pr. år

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 707 918,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 6 148 504,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Boplikt

Det er ikke boplikt på eiendommen.

Pliktig medlemskap i velforening/sameie

Nei.

Adgang til utleie

Leiligheten er registrert med en boenhet og den har ingen separat utleiedel i tillegg til denne. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, så fremt arealet er godkjent for varig opphold iht. plan- og bygningsloven og har forsvarlig radonnivå.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100)
Provisjon (forutsatt salgssum: 7 490 000,-) (Kr.56 175)
Tilrettelegging (Kr.16 950)
Kommunale opplysninger (Kr.3 700)
Markedspakke (Kr.13 900)
Markedspakke utlegg (Kr.6 100)
Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Servitutter (Kr. 800)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelse:
1967/1652-1/91  Bestemmelse om bebyggelse. Tinglyst 02.06.1967.
 rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:128. Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 2,8 m
 
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Ola Norderhaug

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Ola Norderhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?