Til innholdet

Pen 2-roms leilighet med p-plass og solrik balkong. Perfekt førstegangskjøp | In-Ordning | Lave kjøpsomk.

Kongs-Eikveien 5C
Prisantydning 1 800 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 50
BRA: 50 m²
Soverom: 1
Byggeår: 1991
Tomtareal: 2937 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

søndag 26. november Kl 15.00 - 16.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
John Marius Eia Thollefsen

John Marius Eia Thollefsen

Kort om eiendommen

Velkommen til Kongs-Eikveien 5C!

Denne leiligheten, beliggende i 2. etasje av en 4-mannsbolig, tilbyr 1 soverom av god størrelse, et romslig bad og en romslig stue/kjøkken med direkte tilgang til egen balkong på 6m².  Det er god lagringsplass i loft, garderobeskap, samt utvendig bod (5m²).

Eiendommen ligger i et trivelig, pent opparbeidet boområde på populære Robergrønningen(nordre Eik). Boligen er beliggende i stille gate uten gjennomgangstrafikk. Kort vei til Eiktoppen med ulike sentrumsfunksjoner, skoler, barnehager, flott idrettsanlegg m.m.

Verdt å merke seg:
* Perfekt førstegangskjøp!
* Solrik balkong
* Elbillader (felles)
* Egen parkeringplass
* Husdyr tillatt
* IN-Ordning
* Kjøkken fra 2012 med barløsning mot stue. Oppgradert med nye benkeplater og vask i 2022.

Velkommen til visning!

Finn.no: Lokalområde

EIK

Adresse

Kongs-Eikveien 5C 3123 Tønsberg 2. etasje

Adkomst

Fra Tønsberg sentrum følger man Hortensveien mot Eik. I rundkjøringen ved gressbanen tar man til høyre og følger Eikveien over i Syrbekkveien hvor man holder til høyre. Deretter tar man til venstre mot Robergrønningen i bunnen av bakken. Ta deretter første vei til venstre inn mot Kongs-Eikveien. Eiendommen ligger inn en liten stikkvei på høyre hånd. V

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Z-Eiendom visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et barnevennlig og rolig boligområde på Robergrønningen i Tønsberg kommune, ca. 5,5 km fra Tønsberg sentrum. I kort avstand finner man barnehager, skoler for alle trinn, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Ved Eik barneskole ligger Eikhallen og fotballbaner. Boligen ligger ca 3 min gange fra populære Greveskogen med bl.a. to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. Fra leiligheten er det sykkelavstand til Byskogen, samt "messeområdet" med ishall og utvendig skøytebane. Sistnevnte er et godt utgangspunkt for fine turer i Frodeåsen.

Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Meny eller REMA 1000 på Eik. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Eiktoppen kjøpesenter spisesteder, frisør, apotek og legesenter m.m. Det er kort vei til Tønsberg sentrum med bymessige servicetilbud, Kilen handelspark og Farmandstredet. Sistnevnte har godt over 100 butikker.

Fra leiligheten er det gangavstand til Eik barneskole og Kongseik ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærheten som f.eks. Wang toppidrett og Greveskogen videregående, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Slottsfjellet byr på attraktive kulturminner, fine turområder og flott, vidstrakt utsikt

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Skaralia som ligger ca. 2 min fra boligen hvor bussen til byen går hvert 10 minutt på dagtid. Det er enkel adkomst til E-18 som tar deg til Oslo eller mot Sørlandet. Fra Tønsberg stasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S med tog er ca. 1 time og 22 min. Ved å benytte bil tar det ca. 12 min til Tønsberg sentrum, 23 min til Horten, 25 min til Sandefjord lufthavn og 50 min til Drammen..

Det er også kort vei til populære Ringshaugstranda, en nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til soling og lek. Tønsberg brettseilerklubb er lokalisert på sørsiden av stranden. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Oseberghaugen og Haugar kunstmuseum anbefales.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1991

Bygninger og byggemåte

Leilighet beliggende i andre etasje i firemannsbolig oppført i 1991, tilknyttet Kongseik borettslag. Prefabrikkerte takstoler i saltaks form. Forenklet undertak. Luftet med ventil i gavl. Etasjeskiller av tre. Malt ytterdør med glass Terrasse på ca. 6 m² med tilgang fra stue. Dekke og rekkverk av tre.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Innhold

2. etasje: Entré / Gang, Bad/vaskerom, Stue/kjøkken, Soverom.
Annet: Bod (ca. 5 m² i felles bygg) og egen P-plass

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 1, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm

Arealer er hentet fra tilstandsrapporten og er ikke kontrollmålt av megler.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Standard

Boligen er oppgradert med bla. montert loftsluke og gulvet deler av loft i 2020, montert skyvedørsgarderobe i gang i 2020, ny wc og servant på bad i 2021. Nye benkeplater og vask på kjøkken i 2022. Montert downlights i gang, stue og kjøkken i 2022.

Entre/gang
Leiligheten har adkomst via utvendig trapp opp til egen inngang. Entreen har skyvedørsgarderobe og gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Her er det god plass til å henge fra seg yttertøyet. Entreen tar deg videre til stuen samt de tilhørende rommene

Stue/kjøkken
Stuen og spisestuen er i åpen løsning med kjøkken. Den åpne planløsningen skaper en bedre flyt i hjemmet som gjør det lettere å bevege seg fra et område til et annet. Det er god møbleringsfrihet i stuen og store vinduer sørger for et flom av naturlig lys hele dagen, som gir en åpen og luftig atmosfære. Fra stuen har du tilgang til egen balkong på ca. 6 m2.
 
Kjøkkenet ble pusset opp i 2012. En praktisk barløsning skiller kjøkkenet fra stuen.
Kjøkkeninnredning er i malt profilert utførelse. Laminat benkeplate med vannfaste plater over benk ved koketopp. Integrert koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Ventilator med utlufting.

Bad/vaskerom
Leiligheten har et romslig bad. Badet har vinylbelegg på gulv, malt tapet på vegger og malte slette plater i innvendig tak. Innredet med servantinnredning, dusjkabinett stråleovn på vegg, skap, arbeidsbenk, opplegg for vaskemaskin og wc.

Soverom
Leiligheten har et stort soverom med god plass til dobbeltseng, garderobeskap m.m.

Innvendig standard
Overflater består av laminat på gulv, malte slette plater og panelplater på vegger. Malte slette plater i innvendige tak.

Utvendig standard
Terrasse på ca 6 m2 med tilgang fra stue. Dekke og rekkverk av tre. Vinduer og terrassedør av tre med trelags glass. Malt ytterdør med glass.

Prefabrikkerte takstoler i saltaks form. Forenklet undertak. Luftet med ventil i gavl. Tilgang via trappeluke i stue. Delvis gulvet lagringsloft.

Lagring
God lagringsplass i loft og i utvendig bod.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger en tilstandsrapport datert 03.11.2023 med befaringsdato 01.11.2023 fra Jens Onsrud / Onsrud Taksering som er en uavhengig og autorisert Takstmann.

Takstmannens beskrivelse av eiendommen:
Leilighet beliggende i andre etasje i firemannsbolig oppført i 1991, tilknyttet Kongseik borettslag. I borettslag tilfaller vedlikehold av utvendige konstruksjoner og fellesområder borettslaget. Det medfølger en lagringsbod på ca 5 m2 i felles bygg på gårdsplass og en biloppstillingsplass. Boligen er oppgradert med bla. montert loftsluke og gulvet deler av loft i 2020, montert skyvedørsgarderobe i gang i 2020, ny wc og servant på bad i 2021, nye benkeplater og vask på kjøkken i 2022 og det ble montert downlights i gang, stue og kjøkken i 2022. Leiligheten fremstår i hovedsak som normalt vedlikeholdt, med normal slitasje, men som det fremkommer i rapporten er det enkelte avvik fra normal tilstand. bla. på bad og teknikk som har påløpt alder. Foruten enkelte avvik og aldersrelaterte forhold gir boligen et normalt godt inntrykk.

Det henvises forøvrig til rapportens enkelte poster med ytterligere vurderinger og tilstandsgraderinger.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger:
-  1 stk. tilstandsgrad 0 (TG0 lys grønn) - ingen avvik.
-  9 stk. tilstandsgrad 1 (TG1 - lys grønn) - mindre eller moderate avvik.
-  6 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak
-  2 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak
-  1 stk. tilstandsgrad 3 (TG3 - rød) - store eller alvorlige avvik.
-  0 stk. tilstandsgrad IU - konstruksjoner som ikke er undersøkt.

TG-2 anmerkninger (mørk -gul) er relatert til for:
Tekniske installasjoner -> Varmtvannstank og elektrisk anlegg.

TG-3 anmerkninger (rød) er relatert til for:
Våtrom -> Bad/vaskerom.

Inngående beskrivelse av anmerkningene følger av tilstandsrapporten.

Det er kun TG-2(mørk gul) og TG-3(rød) som kommenteres særskilt, for øvrig vises det til tilstandsrapporten.

Både tilstandsrapport og selgers egenerklæring, utgjør en integrert del av denne salgsoppgaven, som kjøper forventes å gjøre seg kjent med. Tilstandsrapporten gir opplysninger om eiendommens tekniske tilstand.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Oppvarming/teknisk

* Kobber vannledninger.
* Plast og MA avløpsrør.
* Ventilert med mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad.
* Ca 100 liter varmtvannsbereder er montert i benkeskap på kjøkken.
* El-anlegg av varierende alder.
* Sikringsskap er montert i entre.
* Automatsikringer på alle kurser.
* Det er montert røykvarsler og det finnes brannslukningsapparat i boligen.
* Elektrisk oppvarming.

Parkering

Ifølge husordensreglene i borettslaget er det tildelt en merket parkeringsplass til hver andelseier.

Det finnes også åtte ekstra merkede parkeringsplasser tilgjengelig for gjester. For øvrig gjelder kommunale/lokale bestemmelser for parkering i terreng/nærområde.

Areal og eierform

Areal: 2 937 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eier

Ina Langved Koppen

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsforhold

Kommuneplan/Kommunedelplan:
Eiendommen ligger i et område regulert til boliger og frisiktsone med plannavn "Eik Nordre", med plannavn 29.01.1986. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse - nåværende.

Gjeldende regulering:
Det eksisterer ingen reguleringsplan for eiendommen/området innenfor eiendommen.

Bebyggelsesplan:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

Midlertidig forbud mot tiltak:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Tønsberg kommune.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 01.06.1992.
 
Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det gjøres oppmerksom på at det forekommer en feil i forhold til matrikulering i borettslaget. Andelsnummer stemmer ikke overens med adresser registrert hos kommunen. I henhold til plassering har eiendommen adresse Kongs-Eikveien 5C, mens på Kartverkets sider er andel 7 registrert med adresse Kongs-Eikveien 7C. Det gjøres oppmerksom på at borettslaget er i dialog med kommunen vedr. feil i forhold til matrikulering i borettslaget.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Fremlagte tegninger er speilvende, men stemmer forøvrig med dagens bruk ellers er det ingen vesentlige avvik.

Diverse opplysninger

Borettslag: Kongseik Borettslag - Består av 16 andelsleiligheter., Orgnr.: 994526413 - Andelsnr.: 7 - Andel fellesgjeld: 413000.

Borettslaget har forretningskontor i Tønsberg kommune og forretningsfører i borettslaget er OBOS.
Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Tor-Sigve Bjørndal.
Styreleder i borettslaget er Geir Hiller.

TV/Internett: Borettslaget har fellesavtale med Telenor / Canal Digital for bredbånd og kabel-TV (via Nordre Eik Antennelag) som er inkludert i felleskostnadene. Andelseier kan selv kontakte Telenor / Canal Digital for å bestille/betale tillegg til avtalen.

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja
Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger.

Sameiet har hatt vedlikehold av rekkverk på balkonger, felt 2 bjørketrær. Styret har hatt en vedlikeholds befaring av bygningene.

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Sameiets totale lån:
Lånenr: HUS301-11513014
Type: A
Restsaldo: 2.162.309,-
Restløpetid: 9 år 3mnd.
Term pr. år: 4
Type: FLYT
Rente: 3,37%

Lånenr: OBBK01-98207517275
Type: A
Restsaldo: 1.533.231,-
Restløpetid: 17 år 8mnd
Term pr. år: 12
Type: FLYT
Rente: 5,99%

Lånenr: OBBK02-98207517283
Type: A
Restsaldo: 2.908.328,-
Restløpetid: 16 år
Term pr. år: 12
Type: FLYT
Rente: 5,99%

Sameiets resultatregnskap:
Inntekter 2022:
Driftsinntekter var til sammen kr. 1 235 894,-

Kostnader 2022:
Driftskostnader var til sammen kr. 579 000,-

Resultat 2022:
Årets resultat var på kr. 483 489,- som fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Prisantydning

Kr. 1 800 000,- / Felleskostnader: Kr. 7 810,- pr. mnd

Felleskostnader dekker: Kommunale avgifter, Tv/bredbånd(internett), renter og avdrag på fellesgjeld, felles bygningsforsikring, div. honorarer, kontingenter, drift og vedlikehold, energi/fyring i fellesareal og andre driftskostnader.

Felleskostnader er p.t. kr. 7 559,-, men disse vil øke med 5,4 % fra 01.01.2024 og vil da utgjøre kr. 7 810,-.

Beregnet totalkostnad

1 800 000,- (Prisantydning) 413 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 213 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 6 132,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 219 132,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 01.11.2023 Formuesverdi : 584 301,- Sekundær formuesverdi : 2 103 482,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Estimert strømforbruk: 5 578 kwh pr. år.

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til ca. 5 578 kWt utfra et snitt forbruk siste 3 år. Forbrukstallet er innhentet fra Lede og gir kun en indikasjon av forbruk gitt situasjonen over denne perioden. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, forbruksmønster etc. Det gjøres oppmerksom på at oppvarming av gulv i stue-/kjøkken og hall/gang ikke omfattes av strømforbruket da dette har annen energikilde, se egen beskrivelse.

Forsikring

IF skadeforsikring Polisenummer: 587846

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene er inkludert i fellesutgifter pr. mnd.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:584 301,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 2 103 482,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tilrettelegging (Kr.16 950)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Garantiforsikringspremie (Kr.3 100)
Provisjon (kr. 35 000)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Servitutter:
Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelser som skal følge eiendommen (borettslaget):

Dagbok nr. 3292-2/91, tinglyst 12.03.1992 -  Best. om vann/kloakkledn.  
Med flere bestemmelser

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Feie og tilsyinsopplysninger (svarbrev):
Ovennevnte eiendom ligger ikke i vårt dataregister, grunnen kan være at de ikke har ildsted eller at ildstedet ikke er meldt inn til VIB.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

John Marius Eia Thollefsen

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt John Marius Eia Thollefsen

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?