Til innholdet

Praktisk og lettstelt endeleilighet med carport. Kort vei til flotte turområder og butikker.

Hektors vei 14D
Prisantydning 2 290 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 64
BRA: 67 m²
Soverom: 1
Byggeår: 1975
Tomtareal: 0 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

mandag 23. januar Kl 17.00 - 18.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Jens Erik Wesenberg

Jens Erik Wesenberg

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - EIK

Adresse

Hektors vei 14D 3123 Tønsberg 1. etasje

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Eik i Tønsberg kommune, ca. 4 km nord for Tønsberg sentrum. Det er kort vei til populære Greveskogen med bl.a. to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. Fra boligen er det fin sykkelavstand til Byskogen, samt "messeområdet" med ishall og utvendig skøytebane. Sistnevnte er et godt utgangspunkt for fine turer i Frodeåsen.

Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Meny Eiktoppen og Rema 1000 Eik. Eiktoppen har i tillegg gatekjøkken/kiosk, frisør, apotek, tannlege og legekontor. Rema 1000 har post i butikk. Det er kort vei til Tønsberg sentrum med bymessige servicetilbud, Kilen handelspark og Farmandstredet. Sistnevnte har godt over 100 butikker.

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Slottsfjellet byr på attraktive kulturminner, fine turområder og flott, vidstrakt utsikt. Fra Eik er det ca. 11 minutters kjøretur til populære Ringshaugstranda, en nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til soling og lek. Tønsberg brettseilerklubb er lokalisert på sørsiden av stranden. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Oseberghaugen og Haugar kunstmuseum anbefales.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Sidsels vei som ligger ca. 400 meter fra boligen. Det er enkel adkomst til E-18 som tar deg til Oslo eller mot Sørlandet. Fra Tønsberg stasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S med tog er ca. 1 time og 22 min. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Tønsberg sentrum, 24 min til Horten, 23 min til Sandefjord lufthavn og 49 min til Drammen.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1975

Innhold

1. etasje inneholder:
Gang med garderobe. Bad/wc med dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. 1 soverom. Kjøkken med hvitevarer. Stue med utg til terrassse samt trapp ned til kjeller.

Kjeller inneholder:
2 innredede kjellerrom (disse rommene er opprinnelig boder og er ikke søkt kommunen om bruksendring og er ikke godkjent som oppholdsrom/soverom).

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 1, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 67 kvm

1. etasje:
Totalt: 46 kvm. P-rom: 46 kvm. S-rom: 0 kvm.

Kjeller:
Totalt: 21 kvm. P-rom: 18 kvm. S-rom: 3 kvm.

Sum:
Totalt: 67 kvm. P-rom: 64 kvm. S-rom: 3 kvm.

Standard

Velkommen til Hektors vei 14D, en meget praktisk og lettstelt endeleilighet som holder normal god standard. Veggen mellom stue og kjøkken er fjernet slik at man får et fint natulig gjennomlys i rommet. På gulv er det lagt 1-stavs parkett og veggene er hovedsakelig tapetserte. Badet er flislagt. Borettslaget har gjort følgende vedlikehold de siste årene: 2017: Malt alle fasader og delvis utført drenering. 2020: Takpapp er skiftet ut til type Isola mestertekk på alle husene. Loftene ble tilleggsisolert med 20 cm, samt at det ble etablert ny luftespalte på alle langvegger. Arbeidene ble utført av
Ibygg AS. 2021: Renset nedløp og takrenner. 2021: Malt og vedlikeholdt grunnmurene. For standard forøvrig, se vedlagte tilstandsarpport fra takstmann Gunnar Sverrisson. Selskapet har avtale med Viken Fiber om tv/internett (altibox). Utevendig er det en stor deilig terrasse med utepeis. Leiligheten gir et godt inntrykk og passer ypperlig til enslige eller par. Velkommen til visning!

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-   6 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-   8 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-   8stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-   0stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak: Utvendig> Vinduer kjeller:  Det er avvik: Vinduer gis tilstandsgrad 2 pga. alders slitasje. Innvendig > Rom Under Terreng:
Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Ved hulltaking og hjelp av fuktindikator ble det
registrert forhøye fuktverdier i utforet vegg. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er registrert sprekker i fuger i våtsone, videre ble det ved hjelp av fuktindikator registret fuktighet i vegger i våtsone. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist sprekker i fliser. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på membranløsningen Det er vanskelig å se om membran er tilfredstillende festet ned i sluk. Våtrom > Ventilasjon > Bad: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller
annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap i kjeller. 50 Amp. hovedsikringer, kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer og jordfeilbryter. Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor begrenset
kunnskap om elektrisk anlegg og ikke svart på spørsmål om el-anlegg.
 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):
(fyll inn)

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler i bad/wc.

Parkering

Caport følger leiligheten.

Areal og eierform

Eierform: Fellestomt

Fellesareal og hage

Andel av fellesarealer som er pent opparbeidet og beplantet med prydbusker, hekk, trær og plen.  Stor deilig terrasse med utepeis.

Eier

Anna Karlsen

Vei, vann og avløp

Offentlig.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Plan (vedtaksdato): Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (22.5.2019).

GJELDENDE REGULERING
Ligger eiendommen i et regulert område? Nei

BEBYGGELSESPLAN
Omfattes eiendommen eller en del av eiendommen av en bebyggelsesplan etter eldre PBL? Nei

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK
Ligger eiendommen eller del av eiendommen innenfor et område med nedlagt midlertid forbud mot tiltak? Nei

REGULERING UNDER ARBEID
Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen? Nei

PLANFORSLAG
Eksisterer det planforslag som berører eiendommen? Nei

Ferdigattest

Boligen ha ferdigattest datert 15.09.1976. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Borettslag: Vestre eik borettslag, Orgnr.: 953693879
Andelsnr.: 15
Andel fellesgjeld: 210000

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr    Type  Restsaldo    Restløpetid  Term  Type  Rente
SPARB1  A        4.387.755,-   22 år  2 md.  4         Flyt   3,89%
Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Naboleiligheten opplevde nylig noe vanninntregning i sin kjellerbod, men det er ikke registert noe i denne leiligheten. Borretslagets forsikringsselskap er satt på saken.

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Prisantydning

2 290 000,- / Felleskostnader: 4 059,- pr. mnd Felleskostnader inkluderer: Kommunale avgifter, Tv-bredbånd, strøm i fellesarealer, bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsfører m.m.

Beregnet totalkostnad

2 290 000,- (Prisantydning) 210 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 500 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 6 132,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 506 132,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Gunnar Hilmar Sverrisson

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6589866

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: ,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Provisjon kr. 40.000,-
Tilrettelegging (Kr.16 950)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Jens Erik Wesenberg

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jens Erik Wesenberg

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?