Til innholdet

Rålekker og modernisert vertikaldelt enebolig I Bo tett på byen i rolig boliggate I Flotte uteplasser I 3 sov I 2 bad! ZOLGT

Hougens gate 18
Prisantydning 5 190 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 128
BRA: 163 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1982
Tomtareal: 189 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG BY - FRODELØKKA

Adresse

Hougens gate 18 3111 Tønsberg

Velkommen til bynære Frodeløkka og denne omfattende moderniserte vertikaldelte eneboligen med suverene utsikt og solforhold

Velkommen til denne lekre vertikaldelte eneboligen ved sentrale Frodeløkka.

Her bor du tett på byen, i et rolig boligstrøk med kort gangavstand til Tønsbergs sentrumsgater.

I denne populære gaten finner du denne innholdsrike boligen over tre etasjeplan. Boligen har vært gjenstand for en rekke oppussingsarbeider de senere år og gir et godt helhetsinntrykk. Den passer for de fleste aldersgrupper og tilbyr godt med plass og praktiske romløsninger. Hjemmet byr blant annet på et stort spisekjøkken med ny innredning fra 2019, en innholdsrik stue med flott utsikt og peisovn, tre delikate soverom, to flislagte bad fra henholdsvis 2019 og 2017, en lys entre/hall med tilknyttet gjestetoalett. Huset har også rikelig med bod-/garderobeplass.

Hagen er lettstelt og har uterom blant annet bestående av et svært hyggelig og skjermet terrassearrangement ut for kjøkkenet på østsiden og en suveren veranda utenfor stuen i vest hvor man kan nyte utsikt mot Slottsfjellet og sen kveldssol.

Familiens kjøretøy kan du trygt parkere i husets integrerte garasje som tilbyr litt "hverdagsluksus".

Kort fortalt om Hougens gate 18

- Romslig vertikaldelt enebolig med moderne og god standard
- Omfattende oppusset og modernisert de senere år
- Sentralt med kort gangavstand til de fleste fasiliteter i Tønsberg by
- Rolig boligmiljø preget av koselig trehusbebyggelse
- Ca. 5 minutter å gå til Tønsberg jernbanestasjon
- Meget usjenert, lettstelt og skjermet tomt fri for gressplen
- Flotte lysforhold med sol fra tidlig morgen til sent ut på kvelden
- Vestvendt veranda på ca. 16 m² m/vakker utsikt mot Slottsfjellet og sen kveldssol 
- Stor skjermet uteplass ut for kjøkken i øst
- Romslig stue med peisovn og gulvvarme
- Innholdsrikt og romslig spisekjøkken med ny innredning fra 2019 og gulvvarme
- Lys og romslig entre/hall med skyvedørsgarderobe og gulvvarme
- To lekre baderom - ett nytt fra 2019 og ett oppusset i 2017
- Tre delikate soverom samlet i øverste etasje
- Gjestetoalettrom gir hjemmet i alt tre toaletter
- Integrert garasje med flislagt gulv (varmekabler og flislagte vegger
- Godt med bodplass både i sokkeletasje, på loft og i kneloft
- Romslig gårdsplass hvor det er rikelig med biloppstillingsplasser
- En "flytt rett inn bolig" med suverent helhetsinntrykk!

Eiendommens sentrale beliggenhet i Tønsberg sentrum

Eiendommen har en tilbaketrukket, skjermet og svært solrik beliggenhet i koselige Hougens gate, i en rolig og sentrumsnær boliggate tett på Tønsberg sentrum.

Her bor man med en svært sentralt og fordelaktig beliggenhet nær hjertet av Tønsberg sentrum, med få minutters gange til alt av sentrumsfunksjoner som buss- og togforbindelser, butikker, caféer, restauranter og Tønsbergs hyggelige bryggeområde - "Brygga". Byens store mangfold av kulturtilbud er også i umiddelbar nærhet. Det er også svært kort vei til Sykehuset i Vestfold og Statens Park.

Kort vei til skoler, barnehager og legesenter m.m. Grønne friområder og flotte tur- og rekreasjonsområder i blant annet Frodeåsen, Greveskogen og en rekke parker trenger du ikke gå langt for å nyte.

Det er fem minutters gange til jernbanestasjon med hurtigtog til Oslo. E-18 fra Tønsberg til Oslo har 4 felts vei på hele stekningen, noe som gjør at kjøreturen fra eiendommen til Oslo gjøres unna på ca. en time. Til Torp Flyplass er det ca. 20 minutter med bil med daglige avganger til en rekke europeiske byer, samt norske byer, som Stavanger, Bergen og Trondheim. Det går også tog og shuttelbuss fra Tønsberg til Torp.

Det er kort vei til bryggeanlegg og derfra videre ut i Færder nasjonalpark med en fantastisk skjærgård, som regnes som et av de mest solrike stedene i landet.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil som beskriver området fasiliteter og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1982

Innhold

Boligen er oppført over tre etasjeplan med funksjonell løsning. Hovedetasjen ligger på midtre plan og har utgang til stor vestvendt veranda mot vest og på terrenget mot øst hvor det bys på en herlig stor og usjenert uteplass.

Husets inndeling er som følger:

Sokkeletasje med integrert garasje:
ENTRE med inngang til GJESTETOALETTROM.
HALL med skyvedørsgarderobe og åpen trappegang til 1. etasje.
BAD/VASKEROM med dusj, toalett og vaskeroms-/garderobeinnredning.
BOD med direkte inngang fra vaskerommet
GANG innerst i etasjen med inngang til nevnte bod og bad/vaskerom.
INTEGRERT GARASJE med motorisert portåpner.

1. etasje-/hovedetasje:
Romslig STUE OG SPISESTUE med utgang til eiendommens herlige vestvendte veranda.
Stort SPISEKJØKKEN med utgang til hage/uteplass på østsiden av huset.

2. etasje-/toppetasje:
SOVE-/BADEROMSGANG med nedgang til hovedetasje. 
Stort BADEROM/WC med dusjnisje, toalett og diverse baderomsinnredning.
TRE SOVEROM hvorav ett med skyvedørsgarderobe.
Det er også gulvet kneloft med lagringsplass.

LOFT:
Lagringsloft med tilgang via nedtrekkbar loftstrapp i sove-/baderomsgang i 2. etasje. Store deler av loftet er gulvet og tilbyr godt med lagrings-/oppbevaringsplass.

Terrasser/uteplasser

Boligen ligger meget solrikt til, og har flott utsikt mot blant annet Slottsfjellet og omkringliggende områder. Den solfylte plasseringen gjenspeiler seg i hjemmets uteplasser.

Fra stue-/spisestue er det utgang til en vestvendt veranda hvor man kan nyte flott utsikt og ikke minst lange soldager, inkludert sene solnedganger.  Elektrisk markise sørger for god overdekning på dager hvor man vil skjerme seg for solen eller duskregn. Den solrike uteplassen har sol til sent på kveld, så her ligger alt til rette for å nyte de lyse og varme sommerkveldene! Både tilfarere og terrassedekket er nytt fra 2019. Skjermvegger mot både syd og nord sørger for usjenanse. Leveggen mot syd er ny fra 2019 og kledningen på nordre levegg er ny fra samme år. Rekkverket er også nytt fra 2019.

Fra kjøkkenet i første etasje er det utgang til en østvendt , usjenert og steinbelagt uteplass/platting med gode solforhold fra morgen og til ut på dagen. Denne sonen er også ypperlig når man vi trekke til skygge på hete ettermiddager i sommerhalvåret. Uteplassen har god plass til flere hyggelige sittegrupper, soner for grilling og andre utendørsaktiviteter.

Bygninger og byggemåte

Enebolig oppført som halvpart av vertikaldelt bolig på selvstendig tomtegrunn bygget i tre over mur i 1982. Boligen er oppført over tre etasjer.

Huset er oppført med grunnmur oppført i pusset Leca/lettklinkerblokker eller tilsvarende. Yttervegger i bindingsverk av tre med liggende trekledning. På sydsiden er trekledningen utskiftet ca. 2011. Det er også skiftet noen trekledning på oppløft mot vest.

Vinduer med isolerglass i trekarmer, fra byggeår, 2009 og fra 2011. Vindu i garasje ble montert i 2017. Vinduer på kjøkken samt begge terrassedører av tre med trelags glass er nye fra 2019.

Etasjeskillere med støpt gulv i sokkeletasjen, forøvrig antatt trebjelkelag.

Taktekking med dobbelkrummet betongstein, fra byggeår. Prefabrikkert takkonstruksjon i halvvalms form, bordet undertak med antatt lufting via spalter i gesims. Nedløp og beslag i plastbelagt stål. Takrenner og nedløp ble skiftet i 2019 med unntak av renne langs veranda.

For ytterligere beskrivelse av byggemåte vises det til utarbeidet tilstandsrapport

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 128 kvm, Bruksareal: 163 kvm

1. etasje: P-ROM/BRA: ca. 52/52 m²
2. etasje: P-ROM/BRA: ca. 47/47 m²
Sokkeletg.: P-ROM/BRA: ca. 29/54 m²
Loft.: P-ROM/BRA: ca. 00/10 m²

Primærrom (p-rom) i bolighuset består av følgende rom:
Alle innvendige rom i 1. etasje og 2. etasje er inkludert i oppgitt areal for primærrom (P-rom). I sokkeletasje er entre, hall, gang, toalettrom og bad/vaskerom inkludert i oppgitt P-rom med tilsammen 29 m². I denne etasjen utgjør S-rom (sekundærrom) i etasjen innvendig bod og integrert garasje som ikke er medtatt i P-rom.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jens Martin Onsrud. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende for arealdefinisjon. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Tomt

Tomtens areal: 188,90 m²
Type tomt: Selveiet 

Uterommet og eiendommens tomt bak huset, mot øst, består utelukkende den store steinsatte uteplassen, så her er det helt fritt for hageplen som må klippes og stelles. På denne siden sitter man nærmest i sin egen oase i det svært gjennomtenkte og usjenerte uterommet. Området er "myket opp" av gjennomtenkt beplantning og ikke minst arronderinger som sørger for privatliv og usjenanse. Uterommet på østsiden byr på en iøynefallende variasjon av blomstrende vekster og prydbusker, legg blant annet merke til de velvokste og imponerende frodige Hortensiaene. Disse utgjør et ekstra flott innslag i hagemiljøet. Vintergrønn hekk, forstøtningsmur og levegg kledd i klatreplanter sørger for ekstra god skjerming. Beplantet skråning og vintergrønn hekk er nyanlagt av anleggsgartner i 2020.

Den steinbelagte gårdsplassen gir et godt førsteinntrykk av eiendommen. På syd og vestsiden er det rikelig med biloppstillingsplasser på gårdsplassen som er delvis steinlagt og delvis asfaltert. Ved gårdsplassen er levegg mot nabo kledd med ny trekledning i 2019, året etter er det bygget innhegning for renovasjonsbeholdere. I samme sone er det anlagt beplantningsbed av anleggsgartner, også i 2020.

Alle utelamper er nye og uttak kjøkkenside er nytt i 2019. All utvendig belysning styres automatisk av fotocelle.

For beskrivelse av tomtens grenselinjer; se situasjonskart og matrikkelbrev som følger av vedlegg i salgsoppgave.

Standard

Boligen har en helhetlig og innbydende fremtoning hvor oppussingen har en gjennomført utførelse med moderne funksjonalitet i fin harmoni med husets opprinnelige egenart. De aller fleste innvendige overflater ble malt av fagfolk i 2019. Nyere, lyse og moderne en stavs eikeparkettgulv preger rommene i 1. og 2. etasje mens praktiske flislagte gulv preger rommene i sokkeletasjen.

Stue med utgang til vestvendt uterom:
Stuen vender ut den store og solrik verandaen i vest noe som gir rikelig med naturlig lys til rommet samtidig som det skaper en meget god romfølelse og atmosfære. Her bys det på godt med plass i et rom som er både romslig og møbleringsvennlig. Under eikeparketten er det gulvvarme som gir deilig varmekomfort. Eneste del av rommet som ikke har undervarme er ca. 4 m² ved sonen ved trappeløpet som leder opp til øverste etasje. Stuearrangementet rommer naturlig nok godt med plass for salong/sittegruppe/spisestue/TV-krok. Vinduene mot verandaen og Slottfsfjellet i vest slipper inn dagslys og fin nærhet til uterommet. Det er godt med veggplass, og terrassedøren tar deg ut til verandaen som blir som en "ekstra stue" i sommerhalvåret. Fra stuen kan man også nyte utsikten mot byen, Slottsfjellet og vakre solnedganger når mørket faller på. Sentralt plassert og nærmest inngangen til spisekjøkkenet står den varmeeffektive og rentbrennende peisovnen fra 2019 med glassdør. Denne gir hyggelig varme og peiskos på mørke vinterkvelder.

Det store spisekjøkkenet med ny innredning fra 2019 og utgang til hage/uteplass:
På kjøkkenet er det god plass til en hyggelig spisestue, noe som gjør det enkelt å være sosial med gjestene samtidig som man tilbereder dagens måltid. Det er i tillegg plass til spisestuemøbler i stuen. Også i dette rommet er det gulvvarme under eikeparketten. Herfra er det utgang til den østvendt og steinbelagt uteplassen som er et yndet sted for å innta den helgefrokosten eller sommerens grillmiddager.
Kjøkkeninnredningen er i sin helhet utskiftet i 2019 og er et rom som særpreges av godt med skapplass og masse benkeplass. Innredningens stramme og funksjonalistiske linjer fra Sørlandsprodusenten Strai kjøkken harmonerer fint med det øvrige utrykket i rommet. Elegante benkeplater av stein viderefører kvalitetsinntrykket! Morgensolen slippes inn gjennom vinduene og samtidig en fin nærkontakt med uterommet på denne siden av eiendommen. Kjøkkenet er videre et innholdsrikt rom som er pent tilpasset rommets utforming med gode løsninger med bl.a. utstrakt bruk av praktiske kolonialskuffer. Innredningen har klassisk "U-løsning" som gir massevis av benkeplass, elegant avsluttet av en praktisk kjøkkenøy som vender ut mot spiseplassen. Legg også merke til detaljer som takhøye overskap, pent tilpassede klassisk hvite avlange fliser på to sider og den gode belysningen over steinbenkeplatene. Overhenget ved kjøkkenøyen sørger for en hyggelig sitteplass og underlimt vaskekum forenkler rengjøringen og forsterker det moderne uttrykket. På motsatt side av kjøkkenøyen, mot spisestuesonen, sørger skap og hyller for ekstra oppbevaringsplass.

Alt av hvitevarer er integrert og medfølger:
* Separat induksjon steketopp nedfelt i benkeplate
* Integrert stekeovn i underskap
* Helintegrert oppvaskmaskin
* Helintegrert kjøleskap
* Helintegrert fryseskap
* Kjøkkenventilator med uttrekk til yttervegg

Entre og hall med tilknyttet gjestetoalettrom og oppgang til 1. etasje:
Dette rommet møter deg med en gang du kommer innenfor den nyere hovedinngangsdøren som er godt skjermet av over-/innbygd løsning hvor regn og snø holdes unna. Flisene med underliggende varmekabler gir god varme til rommet. Det åpne trappeløpet gjør også sitt til at varmen fra rommet også ledes opp til etasjen over. To dørs skyvedørsgarderobe med takhøye speildører sørger for god oppbevaringsplass for ytterklær og skotøy.
Gjestetoalettrommet, med inngang fra entreen, gjør at hjemmet faktisk har tre toaletter. Også her er det flislagt gulv og rommet er innredet med vegghengt toalett fra 2020 med skjult sisterne og servantskap. Hyllen over den innbygde sisternen er av stein - Nero Asoluto og det er nytt glass i det lille vinduet som vender ut mot vest. Vinduet på toalettrommet har utskiftet glass til "Storstjerne Isoler 4" som sikrer at det ikke er innsyn gjennom glasset.

Baderommet i 2. etasje hvor alt er nytt i 2019:
Hjemmets baderom i 2. etasje har en herlig størrelse og her kan man oppleve litt hverdagsluksus. Rommet ligger sentralt plassert med lettvint tilkomst fra alle de tre soverommene i etasjen. Badet er nytt fra 2019 og er et påkostet rom alt fra tidligere baderom ble revet ned og bygget opp på nytt med unntatt himlingen i rommet. Lekre dekorfliser gir et flott særpreg til rommet - under disse er det "selvsagt" elektriske varmekabler. På veggene er det klassiske bredformatfliser i hvitt. All innredning er også nytt fra 2019, i tillegg er det vegghengte toalettet med skjult sisterne nytt fra 2020. Det ble satt inn dusjvegger med dører av herdet glass, nytt servantskap med to brede kolonialskuffer med god oppbevaringsplass samt servantbenk med nytt blandebatteri. Over servanten er det veggspeil med innfelt LED lys i hver side av speilet. Arbeidet er utført av Bad og Våtromsgruppen AS og Olaf B. Terjesen AS. I himlingen sørger innfelte downlights for suveren belysning til rommet.

Baderom/vaskerom/wc i sokkeletasjen - oppusset i 2017:
Baderommet i sokkeletasjen er oppusset i 2017 har lyse veggfliser og grå gulvfliser med behagelig gulvvarme fra elektriske varmekabler. Dette praktiske rommet har innredningen bestående av en stilren skuffeseksjon med heldekkende servant og speilskap med overlys. Videre er det dusjkabinett og et vegghengt toalett med skjult sisterne. Dusjkabinettet er nytt fra 2023. I skyvedørsgarderoben med takhøy speildør, er det opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.

De tre soverommene i 2. etasje:
Hjemmet har tre lyse og koselige soverom med god plass til garderobeløsninger. Hovedsoverommet er delikat innredet med en meget praktisk skyvedørsgarderobe med speilfronter og samtlige som har tilsvarende nyere en stavs eikeparkett som i stuen og kjøkkenet. Samme type gulv er lagt i sove-/baderomsgangen. På to av soverommene har god plass til både dobbeltsenger og garderobeplass. På det tredje soverommet kan utsikten til Slottsfjellet nytes fra vinduet på sydveggen.

Annet - utstyr/teknisk

* Innervegger på soverom er isolert i veggskille mot nabohus i 2019
* Elektrisk anlegg av varierende alder
* Automatsikringer på alle elektriske kurser
* 50 amp hovedsikring
* 20 anp teknisk kurs
* 16 amp forbrukskurser
* 200 liter varmtvannsbereder - ny Høiax fra 2015
* Varmtvannstanken er plassert i innerste gang i sokkeletasjen
* Utekran er montert på to sider av boligen senere år
* Noe nyere koblinger på kjøkken og tilførsel til bad i 2. etg i 2019
* Nyere innerdører med 3-speilede ferdigmalte dørblad
* De fleste dørkarmer er utskiftet i 2019

Oppvarming

Boligen har oppvarming basert på vedfyring og elektrisitet.

Det er elektrisk gulvarme i entre, hall, stue-/spisestue, kjøkken og på begge baderom. For øvrig elektriske panelovner/opplegg for elektriske panelovner.

Peisovn for vedfyring i stue-/spisestue er installert i 2019.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEF`s normgivende liste over løsøre og tilbehør. Til orientering er det ingen nedgravde oljetanker på eiendommen.

Internett/TV

Det er innlagt fibernett fra Altibox for både internett og TV. Huset har også opplegg fra Telenor.

Parkering

Det er plass til en bil i den integrerte garasjen med automatisk port. I tillegg er det god plass til parkering på den steinbelagte og asfalterte gårdsplassen på egen tomt.

Garasjen byr på en ekstra flott kvalitet med måten den er innredet på - det er faktisk også elektriske varmekabler i gulvet. Det er ny leddet garasjeport i lakkert stål med automatisk portåpner i 2017. Innvendig er vegger kledd med fliser, også gulvdekket er flislagt. De mørke gulvlflisene danner en fin kontrast til de lyse veggflisene. Dybden i rommet sørger for at det er god lagrings-/arbeidsplass innerst i garasjerommet, mens stort sydvendt vindu utskiftet i 2016 sørger for naturlig dagslys. I himlingen hvor det er malt panel sørger rikelig med lysarmaturer for suveren belysning.

Det er også gateparkering etter kommunalt regelverk.

Eier

Ranveig Wigum

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra Hougens gate som er offentlig vei.

Vann og avløp er offentlig tilknyttet. Det er ikke septiktank på eiendommen.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 3. juni 1982. Kopi av denne følger av salgsoppgave. På generelt grunnlag opplyses det at selv om slik attest eksisterer finnes det ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Eventuelle avvik mellom byggemeldte tegninger og faktisk bruk

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Bygningstegninger for sak 160/1981 er datert med godkjenning fra bygningssjefen i Tønsberg kommune den 15. juni 1981 - disse er vedlagt i salgsoppgave.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Tønsberg kommune som er vedtatt 22.5.2019 avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende.

GJELDENDE REGULERING:
Området er regulert i reguleringsplan 3803 - 62201; "Kvartal begrenset av Stenmalvn-Eckersbergsgt-Grønvoldsgt + noen eiendommer av 19.8.1988" med reguleringsformål "boliger". Plan med bestemmelser følger av salgsoppgaven.

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Tønsberg kommune.

Prisantydning

5 190 000,-

Beregnet totalkostnad

5 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 127 500,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 140 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 330 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger et tilstandsrapport datert med befaringsdato 2. august 2023 fra Jens Martin Onsrud som er uavhengig og autorisert Takstmann.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 21 stk. tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 4 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak (TG 2 "lys orange").
- 13 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak (TG 2 "mørk orange").
- 2 stk. tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik.

TG-3 anmerkninger er relatert at deler av trapp er mer enn 50 cm over bakkenivå, og mangler rekkverk og innvendig trapp hvor det mangler rekkverk samt at åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Begge anmerkningene er kostnadsberegnet til under 10 000,- for hver av avvikene. Nærere beskrivelse av disse avvikene følger av tilstandsrapporten.

De to TG-2 - mørk orange anmerkningene er relatert til utvendig nedløp/beslag, veggkonstruksjon ved oppløft, levetidsbetraktninger for enkelte vinduer, rekkverkshøyde balkong (ikke tilbakevirkende kraft), rom under terreng, mansjett på bad/vaskerom, levetidsbetraktninger for vannledninger, varmtvannstank, grunnmur/fundamenter og levetidsbetraktning for drenering. Beskrivelse av forholdene fremkommer av rapporten.

TG-2 "lys orange" og TG-1 vurderinger er ikke kommentert her i salgsoppgaven, men angitt og beskrevet i tilstandsrapporten.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 6 987 kWt. Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon.

Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster, volum for bruk av ikke strømdrevne oppvarmingskilder etc.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 76323136

Selger holder boligen forsikret frem til og med tidspunktet for kjøper sin overtagelse. Kjøper må deretter selv besørge egen bygningsforsikring.

Kommunale avgifter

Kr. 15 989 pr. år

Kommunale avgifter er oppgitt som prognose for totalt årlig beløp for 2023 og dekker Tønsberg kommune sin leveranse av vann, avløp, feiing og renovasjon (søppel). Det er ikke installert vannmåler på eiendommen.

Eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt i denne delen av Tønsberg kommune.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Formuesverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: kr 957 576
Formuesverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr 3 447 275

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2021.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Formuesverdien (ligningsverdien) av sekundærboliger for inntektsårene 2022 og 2023 er henholdsvis 95 og 100 prosent av boligverdien. Til sammenligning er formuesverdien for primærboliger satt til 25 prosent av boligens verdi.

Pliktig medlemskap i velforening/sameie

Det foreligger ingen pliktig medlemskap til noen form for velforening

Adgang til utleie

Boligen består av en boenhet, og den har ingen egen/separat utleiedel i tillegg til denne.

Boligen kan fritt leies ut dersom ønskelig. Det opplyses for ordens skyld at det ved utleie skal det foreligge dokumentasjon på at rommene som leies ut har forsvarlige radonnivåer.

Skolekrets

Skolekrets 10 - Byskogen.

For evt. spørsmål anbefales det å ta kontakt med Skolekontoret ved Tønsberg kommune på telefon 333 48 308.

Konsesjon/odel/boplikt

Det er ikke boplikt på eiendommen, konsesjonsplikt eller odelsbestemmelser knyttet til eiendommen.

Forholdet til evt. forkjøpsrett

Det foreligger ingen forkjøpsrett ved salg av eiendommen.

Adkomst - slik finner du frem til eiendommen

Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Huset merkes med "til salgs skilt" fra Z-eiendom.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Kommunale opplysninger E-plassen + Formuesverdi fra Infoland (Kr.2 734) Markedspakke (Kr.12 150) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.45 900) Tilrettelegging (Kr.16 950) Markedspakke utlegg - støste type Finn.no annonse inkl. Blink (Kr.6 100) Grunnboksutskrift - ingen serviutter innhentet da ingen er tinglyst (Kr.250) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.94 604)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Utdrag fra selgers egenerklæring

Selgers egenerklæring er vedlagt i salgsoppgave og denne inneholder viktig informasjon om eiendommen. I denne har selger avgitt følgende kommentarer knyttet til følgende spørsmål:

Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? SVAR: JA. "Da jeg tok over huset hadde det vært lekkasje fra bad i 2. etg. Dette ble utbedret. Alt ble revet og bygd opp på nytt. Forsikringssak som forrige eier var ansvarlig for. Arbeidet ble utført av BOVG Bad og Våtromsgruppen, Kobbervikdalen, høsten 2019".

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? SVAR: JA. "Utført av faglært. Bad 2. etg. Alt ble revet unntatt taket og bygget opp på nytt. Det ble satt inn dusjvegger/nytt servantskap m/blandebatteri, speil m/lys, elektrisk vifte bekostet av nåværende eier. Arbeidet utført av Bad og Våtromsgruppen AS. WC 1. etg. satt inn nytt servantskap 2019 og nytt toalett 2020. Tilkobling kabinett bad/vaskerom. Utført av Olaf B. Terjesen AS. Utført av: Bad og Våtromsgruppen AS, Kobbervikdalen og Olaf B. Terjesen AS, Teie".
Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? SVAR: JA "Hele badet i 2. etg. ble bygget opp fra grunn av"

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? SVAR: JA "Arbeid ved installasjon av kjøkken 2019, samt diverse arbeider pga. generell oppussing av boligen utført av Elektro1, Tønsberg. Ny elektrisk uttrekksvifte bad 2. etg. Ansvar Bad og Våtromsgruppen AS. Utført av faglært - Elektro 1".

Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? SVAR: JA. "Alt ble revet på terrasse front. Det ble satt opp ny levegg venstre side, nytt rekkverk og bekledning mot nabo høyre side, samt nytt gulvdekke. Ny kledning på levegg ved inngangsparti mot nabo. Innebygd plass til søppelkasser i treverk. Ny inngangsdør. Blikkenslager byttet en del takrenner og satte opp nytt "luftuttak" over kryploft ved bad 2. etg. Blikkenslagerarbeidet ble bestilt av Sandås Bygg AS. Utført av faglært - Sandås bygg AS".

TILLEGGSKOMMENTARER: "4 m² i stue har ikke gulvvarme. Området fra terrassedør til trapp og inn til vegg nabo. Små sprekker i glassur toalett bad 2. etg. som ikke ble byttet ved renovasjon i 2019. Kant mellom benkeplate og vegg vindussiden er ikke pen etter bytte til steinbenkplate 2020. I tillegg et lite hakk i flis mellom benkeplate og fliser vegg under hylle. Underdel servant bad 2. etg. ble byttet høsten 2020 pga. lekkasje fra rør koblet til blandebatteri. Jeg oppdaget først i mars i år at øverste skuff (høyre side) ikke går helt inntil kant og at håndtak er litt skjevt. Dette var en forsikringssak med Recover som ansvarshavende. Jeg har reklamert overfor leverandør av underdel servant, først tatt det opp personlig med leverandør og deretter pr mail uten å ha mottatt noe svar. Der står saken pr dd. Det tar noe tid før det kommer varmt vann i servant WC underetg. og servant/dusj bad 2. etg. Dører i hjørnet på dusjkabinett bad/vaskerom går ikke helt sammen".

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, denne er vedlagt i salgsoppgaven.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Vennligst angi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av kjøpetilbud.

Tinglyste rettigheter, servitutter/heftelser og grunnboksdata

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Servitutter/heftelser/rettigheter:
Det er ingen servitutter eller heftelser tinglyst på eiendommen utover selgers eventuelle frivillige pant som vil bli slettet ved overdragelse. Det er heller ingen registrerte rettigheter.

Grunndata:
1981/3633-1/91 - 01.06.1981 - Registrering av grunn.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?