Til innholdet

Rålekker, unik og omfattende oppusset og svært romslig toppetasjeleilighet på hele 142 m². Sydvendt balkong og parkering

St Olavs gate 1B
Prisantydning 3 985 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 142
BRA: 142 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1910
Tomtareal: 1257 m²
Få salgsoppgave

Visninger

tirsdag 18. juni Kl 19.00 - 19.45
Søk om finansiering Legg inn bud her

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG SENTRUM - SØRBYEN

Adresse

St Olavs gate 1B 3126 Tønsberg 2. etasje

Velkommen til Sørbyen og en rålekker, sæpreget og stilfull toppetasjeleilighet på hele 142 m²

Ved rolige Sørbyen midt i Tønsberg sentrum har vi nå har gleden av å presentere en unik mulighet for deg som er ute etter noe utenom det vanlige.
Oppført over to plan, finner man denne spennende leiligheten hvor blant annet grunnflaten i toppetasjen er på hele ca. 95 m².

Man har en svært gunstig plassering med gode solforhold - alle leilighetens vinduer vender nemlig mot syd.
Man bor "midt i smørøyet" med alt landets eldste by har å tilby av sentrumstilbud, parker, småbåthavn i Ollebukta og ikke minst flotte turområder i parker og rekreasjonsområder. Det er også gangavstand til jernbanestasjonen og til Vestfold sin største arbeidsplass, Sentralsykehuset.

Leiligheten er omfattende på-/ombygget og oppusset på 2000-tallet, og inneholder blant annet en svært romslig stue i toppetasjen, separat spisestue sammen med lekkert kjøkken i 2. etasje, 3 soverom, delikat baderom, separat gjestetoalettrom, eget vaskerom og sydvendt balkong. Det er lagringsplass i bod/kneloft og i flere av leilighetens skyvedørsgarderober.

Lyse og moderne farger og gjennomtenkt bruk av materialer på gulver, vegger og i himlinger gir et flott helhetsinntrykk.
Gjennom å bevare deler av opprinnelige detaljer og blande det med moderne materialer, er det skapt en spennende interiørarkitektur som gir et rålekket særpreg. Legg blant annet merke til hvorledes man på en flott måte har kombinert opprinnelig teglstein med nåtidens moderne materialer. Med andre ord tilbyr vi her en sjelden mulighet som må oppleves! 

Bilen din parkerer du ved tilhørende biloppstillingsplass i gårdsrommet ved eiendommen. Denne er avlåst med fjernstyrt port.

På vegne av eier og Z-eiendom AS ved eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes det velkommen til visning.

Fremtredende forhold verdt å merke seg ved leiligheten

* En unik og svært romslig toppetasjeleilighet på hele ca. 142 m² over to plan
* Dette er leiligheten for deg som ønsker noe utenom det vanlige
* Høy standard, særpregede løsninger og massevis av plass
* Omfattende innvendig oppusset og betydelig påkostet i perioden 2006 og frem til i dag
* Lys og svært innbydende med massevis og utelukkende sydvendte vinduer
* To stuer hvorav blant annet en unikt romslig hovdstue i toppetasjen
* Lekkert og innholdsrikt kjøkken i åpen løsning med stor spisestue
* Stort, påkostet og delikat bad med mange flotte løsninger
* Ekstra gjestetoalettrom
* Praktisk separat vaskerom
* Tre soverom hvorav et meget stort hovedsoverom
* Sydvendt balkong med utgang fra kjøkken-/spisestuedel
* Gjennomført og helhetelig farge-/materialvalg gir et flott uttrykk til leiligheten
* Flere innervegger er kledd med gammel, særpreget teglstein som gir et flott stilinntrykk
* Installert deilig gulvvarme i en rekke rom
* Påkostet belysning med utstrakt bruk av integrerte downlights i himlinger
* Leiligheten har nye vinduer fra 2016 i 2. etasje og 2006 i toppetasjen 
* Nylagt yttertak på bygningen i 2016
* Renoverte og etterisolerte yttervegger på de fleste sider
* Egen parkeringsplass i lukket gårdsrom
* Kort gangavstand til alt Tønsberg sentrum har å by på
* Kort gangavstand til Jernbanestasjonen og Sykehuset i Vestfold.
* Her bor man midt i "smørøyet" i rolig og historisk del av sentrumskjernen

Nærområdet og beliggenhet

Eiendommen er koselig beliggende i tradisjonsrike Sørbyen, et meget sentralt og attraktivt boligområde i Tønsberg sentrum. Kort vei til bl.a. byens forretninger, bibliotek, kulturhus, svømmehall og flere idrettsanlegg. Bygningen ligger i enveiskjørt gate uten sjenerende gjennomgangstrafikk, og som en av nærmeste naboer ligger koselig Gunnarsbøparken. 

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.

Dagligvarehandelen kan gjøres blant annet Kiwi, Coop eller Meny, alle i kort gangavstand fra eiendommen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tønsberg sentrum gode shoppingmuligheter, samt en rekke kafeer, restauranter og puber. Kilen Handelspark ligger like i nærheten, samt Farmandstredet som har godt over 100 butikker og bussterminal.

"Stadioen" i Tønsberg ligger i gangavstand fra boligen, og er et godt utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Greveskogen har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. I Jarlsbergs skoger finnes også flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Råkkåsstien.

Fra sentrum er det ca. 10 minutter med bil til populære Ringshaugstranda, en stor, nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til soling. Tønsberg brettseilerklubb er lokalisert på sørsiden av stranden. Slottsfjellet ligger i gangavstand, og byr på attraktive kulturminner, fine turområder, samt flott, vidstrakt utsikt.

Fra Tønsberg stasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S med tog er ca. 1 time. Ved å benytte bil tar det ca. 19 min til Horten, 19 min til Tjøme, 22 min til Sandefjord, 46 min til Drammen og 1 time til Oslo.

Eiendommen har gangavstand til Træleborg barneskole, og for elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Byskogen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 1910, modernisert i 2006

Innhold

Boligen er oppført over to innholdsrike og ikke minst store etasjeplan. Leilighetens grunnflate er på hele ca. 95 m² i byggets toppetasje og leiligheten inneholder gjennomgående interiørarkitektonisk lekre og særpregede rom gir et delikat og spennende stiluttrykk.

Leiligheten særpreges av gjennomgående særdeles romslige og moderne rom som gir et imponerende særpreg. En ypperlig leilighet for deg som trenger mye plass og ikke minst er opptatt av store oppholdsarealer.

Leilighetens planløsning har inndeling som følger:

2. ETASJE - HOVEDPLAN:
Entrè med plassbygget skyvedørsgarderobe og garderobeanheng.
Gang i åpen løsning med entre med videre inngang til lekkert toalettrom med veggmontert toalett og servant.
Meget romslig stue-/spisestue med en rekke ulike møbleringsmuligheter.
Moderne og lekkert kjøkken hvor integrerte hvitevarer medfølger. Kjøkkenet har i stor utstrekning åpen løsning mot stue-/spisestue, og det er kjøkkenøy i sonen mellom disse rommene. Fra kjøkkenet er det også utgang til sydvendt og solrik balkong.
Soverom/kontor med stort vindu mot syd.
Praktisk flislagt vaskerom med lagringsplass og skyvedørsfront for skjult plassering av vaskemaskin/tørketrommel. Rommet har gjennomgang fra soverom/kontor.

3. ETASJE - TOPPETASJE:
Lekker og vid forstue/gang med trappegang til leilighetens hovedplan.
Åpen, meget romslig og svært lys stue m/fransk balkong, massevis av sydvendte vinduer og hvor rominndelingen danner flere naturlige "avdelinger".
To soverom hvorav et meget romslig master bedroom med massevis av garderobeplass.
Flislagt baderom med bl.a. stor dusjnisje m/dobbeldusj, servant i baderomsinnredning samt veggmontert toalett og spotbelysning.
Bod/kott med gulvflate på ca. 5 m². Boden ligger i knevegg med takhøyde under 1,90 meter.

UTEPLASSER:
Leiligheten har en svært solrik og koselig balkong mot syd ut fra kjøkken-/spisestue i hovedetasjen. Balkongen er utkraget fra yttervegg og oppført av impregnerte materialer. Gulvdekke av vedlikeholdsvennlige komposittfliser mot tett gulv av vinyl banebelegg. Tett rekkverk/levegg i tre.

I den store stuen i toppetasjen er det i forbindelse med ombyggingen i 2006 laget fransk balkong med innadslående dør. Også denne er orientert mot den solrike delen av eiendommen i syd.

YTRE FELLESROM:
Felles inngangsparti og trappeoppgang til respektive boligetasjer. Det er porttelefon fra hovedinngangsdøren på bakkenivå i gårdsrommet mot syd. Felles inngangsdør er ny fra 2014.

PARKERING
Egen parkeringsplass i lukket gårdsrom på eiendommen. Se for øvrig eget punkt for ytterligere beskrivelse av parkeringsfasilitetene.

Planskisser over leilighetens inndeling

Vedlagt følger planskisse som illustrerer inndelingen av leilighetens to etasjeplan. Skissene er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr vises det til utarbeidet tilstandsrapport som følger av salgsoppgave.

Standard

Leiligheten er tilbygd, ombygd og omfattende oppusset/renovert i 2006-2008. I samme periode ble taket røstet og toppetasjen ble nyinnredet hvor alt utvendig og innvendig var nytt. Øvrige oppholdsrom i leiligheten ble også oppusset i samme tidsrom. Eier har i tillegg gjort en rekke oppussingsarbeider de senere år.

 I Kjøkkenet med innholdsrik og lekker kjøkkeninnredning fra 2010 I
Leiligheten er innredet med et moderne, men likevel klassisk og stilrent kjøkken fra Ikea med mange flotte detaljer. Legg merke til utgangen til den sydvendte balkongen - her har man flott nærkontakt med både den solrike uteplassen og spisestuen på samme etasjeplan mens man kokkelerer.
Innredning i hvit utførelse med høyglansede, slette dørfronter. Det er lagt vekt på detaljer som gir et moderne og praktisk preg, som blant annet takhøye overskap, godt med benkeplater av heltre og variasjon blant underskapene med hovedvekt på praktiske og moderne kolonialskuffer.
Den integrerte kjøkkenøyen med forhøyet anretningsbenk over benkeplaten sørger for at du kan benytte denne som en kombinert spiseplass. Fra øyen, som er kledd med gammel teglstein ut mot spisestuen, har man også flott kontakt med gjester og familiemedlemmer rundt spisestuebordet, og denne sonen blir kanskje hjemmets naturlige samlingspunkt.
Hvitevarer som medfølger; separat induksjon steketopp innfelt i benkeplate, stekeovn i høyskap, mikrobølgeovn i høyskap, helintegrert kjøleskap, helintegrert fryseskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenet har også ventilator med utlufting over tak. Rikelig med stikkontakter.
Rommet har gulvvarme, og lekker glassmosaikk mellom over-/underskap, godt med benkebelysning og porselensvask er med på å sette særpreg i dette delikate rommet.  

I Stue-/spisestue - sammen med kjøkkenet er dette "hjemmets hjerte" I
Stuen med spisestue er virkelig et herlig og stort rom med flott nærhet til kjøkkenet. Dette innholdsrike rommet har fleksible møbleringsmuligheter, men fungerer kanskje aller best som en stor spisestue med plass til langbord. Kombinsjonen kjøkken-/stue gjør nok denne delen av leiligheten til "hjemmets hjerte" med sine sosiale og koselig soner. Også her er det gulvvarme, og det er glassdør mot leilighetens entre/gang. 
Legg merke til detaljer som utstrakt bruk av innfelte downlights i himlinger, rosett i tak og koselige nye vinduer mot syd som slipper inn lyset på en flott måte.

I Den enormt store stuen i leilighetens toppetasje I 
Dette er virkelig et herlig og særpreget stort rom hvor rommets utforming, materialbruk og ikke minst alle de sydvendte vinduene gir et unikt særpreg. Rommet har fleksible møbleringsmuligheter, flere avdelinger og takoppløftet mot mot syd gir god takhøyde og ikke minst svært godt med daglys fra alle vinduene i samme himmelretning. Rommets utforming med inndelingen mot tilstøtende rom i etasjen gjør likevel at dette store rommet har en variert planløsning hvor det dannes ulike soner. Kombinasjonen av svært rikelig med innfelte downlights i himlinger og vindusrekken mot syd gjør rommet svært lyst, mens variert bruk av gammel teglstein gir sæpreg i massevis. En flott detalj er at man på solfylte dager kan man åpne døren mot den franske balkongen.

  I Det lekre baderommet i leilighetens toppetasje I
Badet er etablert i forbindelse med etablering av etasjen i 2006. Her er det lune fliser på gulv og vegger med varmekabler i gulvet, og innfelte downlights i himling samt veggspeil m/integrert LED-lys gir god belysning.
Rommet er innredet med stor og solid dusjnisje med skyve-/glidedører av herdet glass. Legg merke til delikate "spa detaljer" med vegghengt dobbeldusj og elvesten på gulvet i dusjsonen.
Baderommet inneholder også veggmontert toalett med innbygget sisterne med skjermvegg mot dusjsonen samt baderomsskap m/underskap og overliggende servant. Ventilasjon fra elektrisk vifte over tak.

 I Entre og gang i hovedetasjen I
Entreèn har praktiske fliser på gulv, og det er glassdør inn til oppholdsrommene i etasjen. Plassbygget skyvedørsgarderobe m/speildører ført opp til himling gir god plass for yttertøy, skotøy osv. Det er i tillegg noe plass til anheng i rommet. Her er for øvrig leilighetens dørtelefon plassert, og leiligheten har B-30 dør ut mot innendig gang i fellesareal.
Leilighetens innvendige gang ligger i forlengelse av entrèen og fører frem til hovedetasjens gjestetoalettrom. 

I Gjestetoalettrommet på hovedplanet I
Gjestetoalettrommet i hovedetasjen ligger i sammenheng med entre/hall og har flislagt gulv. Romslig rom innredet med veggmontert toalett med skjult sisterne og bred servant med underskap. Legg merke til den flotte detaljen med uforing fra vegg som danner en flott "hylle" hvor man har lagt dekorstein. Veggmontert speil medfølger, og gulvet i rommet er flislagt.

I Vaskerom på hovedplanet I
Vaskerommet har flislagt gulv, og innehar blant annet et montert tørkestativ, noe lagringsplass og veggmontert vaskekum. Innenfor 2-dørs plassbygget skyvedørsgarderobe med takhøye dører er det avsatt plass til "vasketårn" for vaskemaskin og tørketrommel.

I Leilighetens tre soverom I
Soverommene er strategisk plassert i forhold til hverandre, og leilighetens "master bedroom" er det første rommet man kommer til i toppetasjen. Dette er et svært romslig soverom med god plass for stor dobbelseng og en rekke soveromsmøbler. Rommet særpreges av svært godt med plassbygde skyvedørsgarderober med speildører, innfelte downlights i himling og ikke minst svært godt med sydvendte vinduer. Det er også kneloftsluke i rommet.

Soverom 2 ligger vegg-i-vegg med hovedsoverommet, har to sydvendte vinduer og avsatt plass for garderobeplass.

Soverom 3/kontor ligger mellom kjøkken og vaskerom på hovedplanet med stort vindu mot syd. Her er det avsatt plass for både seng og arbeidsplass. Innfelt skap i vegg.

I Gulv - innervegger - himlinger - belisning I
Leiligheten særpreget av utstrakt bruk av gulvvarme som gir deilig komfort til leiligheten. Det er gulvvarme på bad, vaskerom, soverom/kontor, kjøkken og i stue-/spisestue i hovedetasjen. All gulvvarme er termostatstyrt.
På hovedplanet er det lagt ny og påkostet parkettlaminat i lekker gråfarge i de fleste oppholdsrom. I entre og på vaskerom er det flislagt gulv. I toppetasjen har gulvflatene i oppholdsrom og i soverommene mørk parkettlaminat fra etableringen i 2006.

Veggflater har i det vesentlige malt mdf-panel. Flere vegger med opprinnelig teglstein. Det er også innslag av tapetserte overflater, blant annet på kjøkken og soverom/kontor på hovedplanet.

Det er hvitmalt MDF-panel med ustrakt bruk av innfelte downlights med dimmere i begge etasjer som gir en flott og moderne helhetsfølelse.

Bruk av hvitmalt, profilert listverk rundt dører, vinduer, langs himlinger og langs gulv gir et helhetelig og stilfullt uttrykk til leiligheten.

Øvrig utstyr og teknisk anlegg: 
* Utvendig solskjerming til alle vinduer i begge etasjer inkl. en av balkongdørene
* Solskjermingen er nyere, påkostede screengardiner som reduserer ca. 90% av varme
* Brannvernsystem med sprinkleranlegg
* OSO varmtvannsbereder på 200 liter plassert i skap på vaskerom
* El-skap med automatsikringer plassert i bod innenfor stue i 3. etasje
* Det elektriske anlegget
* Digital el-måler fra juni 2018
* Alt av VVS og elektrisk anlegg i 3. etasje er nytt ca. 2006
* Nytt inntak, sikringsskap og omlegging av det meste av opprinnelig elanlegget i 2004
* Øst, nord og vestvegg er renovert og etterisolert i perioden 2011-2015
* Nye vinduer i toppetasje inkl. balkongdør fra 2016
* TV-uttak fra parabol på kjøkken, i hovedsoverom og i stue i toppetasjen

For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr vises til det utarbeidet tilstandsrapport fra byggmester/takstmann Hans Holt - Norsk takst.

Antall rom

Oppholdsrom: 4, Soverom: 3, Bad: 1, Ekstratoalett: 1

Arealer og angivelse av primærrommene

Primærrom: 142 kvm, Bruksareal: 142 kvm, Bruttoareal: 153 kvm, Grunnflate: 95 kvm

Arealfordeling som følger:
2. etasje: BTA/BRA/P-rom: ca. 58/54/54 m²

3. etasje: BTA/BRA/P-rom: ca. 95/88/88 m² 

I primærrom er alle innvendige rom i leiligheten medtatt i beregningen.
Kott på 5 m² gulvareal er ikke medtatt i noen del av arealoversikten på grunn av takhøyde under 1,90 cm.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av byggmester/ takstmann Hans Holt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst - hvordan finner du frem til St Olavs gate 1B

Fra Nedre Langgate følger du veien og tar til venstre i lyskrysset "Zeiner tomta" v/bensinstasjon og Rema 1000. Ta så til venstre igjen, og St. Olavs Gate til høyre. Leiligheten vil så ligge på høyre side. Det vil bli skiltet med Z-Eiendoms visningsskilt ved annonserte visninger og med tilsalgs skilt.

Se også vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse.

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Byggemåte

Bygget er opprinnelig oppført ca. 1910, og på 1990-tallet ombygget til flere boenheter. I følge innhentede tegninger fra Tønsberg kommune, er leilighetens hovedetasje ombygget i 1997, mens 3. etasje er om-/påbygget iht. byggetegninger fra 2005.

Yttervegger i teglstein kombinert med tre bindingsverk/reisverk og malte overflater av mur og tre. Etasjeskiller i betong mellom 1. og 2. etasje. Etasjeskiller i tre bjelkelag mellom 2. og 3. etasje. Vinduer i 2.etasje fra 2016 og vinduer i 3. etasje fra 2006. Yttertak med saltakskonstruksjon som er tekket med nylagt betongtakstein fra 2016.

For ytterligere og utfyllende opplysninger om eiendommens byggemåte, vises det til tilstandsrapport fra byggmester-/takstmann Hans Holt som følger av komplett salgsoppgave.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming hvor det er varmekabler på bad, vaskerom, soverom/kontor, kjøkken og i stue-/spisestue i hovedetasjen.

For øvrig elektrisk oppvarming med panelovner/opplegg for panelovner.

Det medfølger ikke varmekilder på rom som ikke har dette fastmontert på visning. Det er ikke pipe/skorstein tilknyttet leiligheten.

Parkering

Parkering i lukket gårdsrom. Det følger med 1 parkeringsplass til leiligheten, og gårdsrommet er avlåst med elektrisk, fjernbetjent port.
Porten styres via telefonen ved at man kan ringe eller sende sms fra egen telefon. Videre kan den lukkes opp via porttelefonen i leiligheten.

Sameiet disponerer felles bakgård og port med nabosameiet hvor forholdet er avtaleregulert.

Det er også gateparkering i nærmiljøet iht. kommunalt regelverk. Man kan også søke kommunen om såkalte beboerparkering for kjøretøy utover den plassen som tilhører leiligheten. Den 1. september 2009 innførte Tønsberg Parkering beboerparkering i sentrum. Dette innebærer at alle som er folkeregistrert beboere i Tønsberg sentrum og eier av motorvogn, kan søke om beboerparkeringskort. Kortet gir tilgang til parkering på offentlige avgiftsplasser, og koster kr. 380,- pr. mnd. evnt. kr. 1980 kr ,- pr. halvår (tar forbehold om prisendringer).

Areal og eierform

Areal: 1 257 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Ideell andel av 1.266 m² felles eiertomt for sameiene St. Olavs gate 1a og St. Olavs gate 1b som ligger i hver sin bygning på eiendommen.

Tomten er I all hovedsak opparbeidet med asfaltert innkjørsel/gårdsplass. Sameiet har bruksrett til grøntarealet i bakgården.

For beskrivelse av tomtens grenselinjer, se situasjonskart som følger av vedlegg til komplett salgsoppgave.

Eier

Pål Skar

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei.

Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Tønsberg kommune av 3/2-2016 er avsatt til "Boligbebyggelse - nåværende".
St. Olavs gate 1b ligger innenfor kommunedelplan  - sentrum - byplan 2014-2026 av 3/2-2016.

Eiendommen omfattes ikke av noen reguleringsplan.

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.
Eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.
Det er ikke igansatt planleggingsarbeid som inkluderer/berører eiendommen, dog opplyser kommunen at eiendommen ligger nærliggende til  byplan 90019 for Sentrum, byplan 2018 - 2030.

Alle opplysninger er innhenet fra Tønsberg kommune.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Heftelser  - 2016/830283-1/200 
Bruksrett av 13.09.2016 
Bestemmelse om bruksrett til to parkeringsplasser og plass til søppelcontainer
Gjelder denne registerenheten med flere.
 
2016/830283-2/200  Best. om adkomstrett av 13.09.2016 
Rettighetshaver: Knr:0704 Gnr:1002 Bnr:426 Snr:1  
Bestemmelser vedr. adkomstrett til parkeringsplass. Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0704-1002/426/0/1-5

Rettigheter i eiendomsrett - 2016/830283-3/200 
Bestemmelse om bebyggelse av 13.09.2016 
Bestemmelse om garasjeport. Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 0704-1002/426/0/1-5, Rettigheter i eiendomsrett
2016/830283-4/200  Best. om adkomstrett  av 13.09.2016 
Bestemmelse om adkomstrett i forbindelse med vedlikeholdsarbeid på yttervegg
Gjelder denne registerenheten med flere

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest.

Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Sameie: Sameiet St. Olavsgate 1b, Orgnr.: 997191919 Andel fellesformue: 87201, Total formue: 210396, Oppdatert pr: 31.12.2018

Sameiet St. Olavs gate 1b består av i alt 6 boligseksjoner som ligger i felles bygning. Eiendommen deler tomt med avtaleregulert forhold med sameiet St. Olavs gate 1a som ligger på samme grunneiendom, men med selvstendig ansvar for egen bygning. 

Formann i sameiet: 
Espen Fevang
Tlf: 977 15 886
Mail: espenfevang@gmail.com

Vedtatte arbeider i sameiet
Det er vedtatt drenering av deler av byggets nordvegg. Sameiet har midler til å dekke dette arbeidet. Ingen økning i felleskostnader er forventet.

Ytterligere informasjon om sameiet finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører og følger som vedlegg i salgsoppgave.
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 1G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider).

Det må påregnes trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

I følge innhentede opplysninger fra sameiets formann er dyrehold tillatt.

Prisantydning

3 985 000,- / Fellesutgifter: 2 240,- pr. mnd

Beregnet totalkostnad

3 985 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 620,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 985 000,-)) -------------------------------------------------------- 107 942,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 092 942,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Felleskostnader og hva de inkluderer

Felleskostnader: 
Kr. 2 240,- pr. måned.

Leilighetens andel av felleskostnader dekker blant annet følgende: 
* Ytre vedlikehold
* Sparing/avsetning til vedlikehold
* Drift av felles port til gårdsplass
* Felles bygningsforsikring
* Snøbrøyting
* Forsikring av bygg

Det bemerkes at det pr. 31/12-2018 var kr 210 396,- avsatt til vedlikehold i sameiet hvorav kr 87 201,- utgjør denne andelens oppsparte midler.
Leilighetens eierbrøk i sameiet er 378/1096 iht. tinglyst seksjoneringsbegjæring.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport

Utført av : Hans Holt Byggmester/Takstmann
Takstdato : 27.12.2018

Formuesverdi

Ligningsverdi : kr 1 000 363,-
Sekundær ligningsverdi : kr  3 601 307,-
Ligningsverdi pr. : 31.12.2017

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til ca. 17 947 kWt  utfra et snitt forbruk siste 3 årene.

Forbrukstallet er innhentet fra energileverandør og gir kun en indikasjon av forbruk gitt situasjonen over denne perioden.

Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper.

Forsikring

Landbruksforsikring Polisenummer: 27569439

Kommunale avgifter

Eiendommen har vannmåler og man betaler vann og avløp etter målt forbruk.

Kommunale årsgebyrer for 2018 fordelte seg på følgende måte over 4 terminer:

Vann - Areal/m³ - Kr. 9,925 ,- pr.m³.
Vann - Fastledd - Kr. 638,75,- pr. år
Avløp - Areal/m³ - Kr. 17,55 ,- pr.m³
Avløp - Fastledd - Kr. 1093,75,- pr. år
Renovasjon - Kr. 2478,75,- pr. år

For seneste år var forbruket målt til ca. 67 m³ hvilket resulterte i en årlig kommunal avgift på ca. kr 5.300,-.  Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper.

Det er for tiden ikke eiendomsskatt i Tønsberg kommune.

Forholdet til konsesjon/boplikt og odel

Det er verken odel eller boplikt på eiendommen.

Forholdet til utleie

Eiendommen er registrert med en boenhet og den har ingen separat utleiedel.

Selve leiligheten kan fritt leies ut dersom ønskelig.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 3 985 000,-) (Kr.39 850) Tilretteleggingshonorar (Kr.12 995) Markedspakke (Kr.12 200) Tønsbergs Blad 160119 (Kr.4 500) Tønsbergs Blad 060219 (Kr.4 500) Tønsbergs Blad 080519 (Kr.4 500) Tønsbergs Blad 120619 (Kr.4 500) Opprykk på finn.no 12. juni (Kr.1 000) Kommunale opplysninger, sikringsobligasjon, gunnbok og servitutter. (Kr.3 865) Oppgjørshonorar (Kr.4 750) Totalt kr. (Kr.92 660)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Protecor Forsikring ASA, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen  dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Fullstendige vilkår for boligselgerforsikringen kan hentes på www.protectorforsikring.no. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger. Løs veggmontert biopeis i hovedetasje og løst biopeismøbel i toppetasjen medfølger ikke med mindre dette avtales særskilt.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Vennligst angi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra boligsalgsrapport på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføreskan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z-Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?