Til innholdet

Råstilig enebolig med særpreg og fantastiske detaljer | Vesentlig oppgradert siste 2 år | Stor eiertomt | Flytt rett inn

Herstadveien 7
Prisantydning 3 390 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 81
BRA: 90 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1800
Tomtareal: 785 m²
Få salgsoppgave

Visninger

torsdag 4. juni Kl 18.00 - 19.00
Søk om finansiering Legg inn bud her

Ansvarlig megler
Richard Askjem

Richard Askjem

Finn.no: Lokalområde

Nøtterøy / Herstad

Adresse

Herstadveien 7 3140 Nøtterøy

Adkomst

Fra Tønsberg sentrum kjører man over Kanalbroen og følger høyre kjørefelt (Kirkeveien) i retning Tjøme frem til Herstad skole. Ta her Skarphagaveien opp til venstre og ta 2 vei til venstre inn på Herstadveien. Eiendommen kommer så på venstre side av veien og vil være merket med "til salgs" skilt fra Z-Eiendom.

Se også vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse.

Det vil bli skiltet med meglers visningsbukker frem til eiendommen ved fellesvisning.

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etablert og rolig boligområde på Herstad i Færder kommune. Kort vei til Borgheim hvor det finnes både ungdomsskole, videregående skole, dagligvarebutikk og bakeri m.m. I tillegg er Herstad barneskole i umiddelbar nærhet og fremtidige Labakken barneskole som skal stå ferdig i 2020 blir liggende i gangavstand. Gangavstand også til Rudolf Steinerskolen og barnehage i Vestskogen. Sykkelavstand til diverse badestrender, samt korte avstander til Tønsberg sentrum og Teie torg.

På Borgheim er et nytt trenings-/parkouranlegg (Tuftepark) klart for bruk. Anlegget ligger ved siden av Wilhelmsenhallen som er en av tre idrettshaller på Nøtterøy. Bak hallen er det beachvolleyballbane.

Nøtterøy Golfklubbs flotte baneanlegg ligger på Hella, like ved Borgheim. Fra Borgheim er det gang- og sykkelvei over til Hella og Vestfjorden. Hellastranda er en populær badeplass for både liten og stor, med sandstrand og gresslette. Herfra kan du følge kysstien til Øra badeplass og videre sørover.

Nøtterøy er videre kjent for sin vakre skjærgård, men hovedøya har også fine muligheter for turer i skog og mark. Vinterstid, så fort værforholdene tillater det, kjøres det opp skiløyper i området og spesielt Lysløypa anbefales.

Nærområdet

Boligen ligger med kort vei (ca. 1,7 km) til Teie Torv med nær sagt alle servicetilbud. Det er heller ikke langt til Borgheim med noe sentrumsfunksjoner samt golfbane. Kort sykkeltur fra Tønsberg sentrum (ca. 3 km).

Området ligger både usjenert og i rolige, barnevennlige omgivelser. Gode bussforbindelser innenfor umiddelbar gangavstand. Sykkel-/gangvei hele veien inn til Tønsberg sentrum.

Umiddelbar nærhet til Herstadløkka barnehage (500 meter) og Herstad skole (100 meter), samt gangavstand til ungdoms- og videregående skole på Borgheim.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil som beskriver området fasiliteter og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1800, modernisert i 2019

Bygninger og byggemåte

Enebolig som er av ukjent årgang og trolig bygget på rundt slutten av 1700 tallet. Det er i 1982 etabler tilbygg. Boligen er de to siste årene vesentlig oppgradert. Detter gjelder innvendige konstruksjoner og en del av utvendige konstruksjoner. El-anlegget er fornyet og en del av vvs- anlegget. Noe er gjort i 2007 som gjelder bad, vaskerom, noe på vvs-anlegget, et vindu og en verandadør.

Grunnmurer er oppført i gråstein og leca på tilbygg. Det er krypkjeller under deler av opprinnelig bolig og krypdel under tilbygg ned utvendig adkomst. Byggeåret tilsier at yttervegger normalt vil bestå av uisolerte trekonstruksjoner. Stort sett tømmer med noe stående plank. Alle yttervegger er isolert med mellom 5 og 15 cm ifølge selger. Isolerglass vinduer er nye de to siste årene. Vindu på badet er fra 2007. Trebjelkelag som etasjeskille. Sperretak med saltaksform som er tekket med enkeltkrum takstein fra mulig 1982. Eier bemerker at taket er lekter, luftet og isolert med 15 cm. Lukket eldre del og adkomst til loft over tilbygg via loftsluke.

Se for øvrig utarbeidet tilstandsrapport som følger av komplett salgsoppgave for ytterligere beskrivelse av boligens byggemåte.

Eiendommens Innhold

Planskisser over boligens inndeling:
Vedlagt følger planskisse som illustrerer inndelingen av boligen. Bod er ikke illustrert.

Disse er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken. Det gjøres oppmerksom på at soverommet på loft ikke er inntegnet iht. godkjente bygningstegninger fra kommunalt bygningsarkiv.

For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr vises det til utarbeidet tilstandsrapport som følger av salgsoppgave.

Antall rom

Oppholdsrom: 2, Soverom: 3, Bad: 1, Ekstratoalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 90 kvm, Bruttoareal: 102 kvm

1. etasje: BTABRA/P-ROM: 91/81/81 m²
Loft: BTA/BRA/S-ROM: 11/9/9 m²

1. etg.: Bad, kjøkken, entré, stue, vaskerom, 2 soverom, wc.
Loft: Soverom og hems.
Soverom på loft har 190 cm i en bredde på 64 cm og er dermed måleverdig. Selve gulvflaten på loftet er på 20 kvm. Hemsen måler 7 kvm. men er ikke måleverdig.

Stor frittliggende bod på 22 kvm.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Standard

Velkommen til Herstadveien 7, en rålekker enebolig med unike detaljer og smakfulle løsninger. Boligen er vesentlig oppgradert de to siste årene og fremstår i dag som moderne og tiltalende.

Man kommer inn lys og hyggelig gang med tidsriktige fargevalg. Hele 1. etg. har gulvvarme med unntakt av soverommene. Soverommene i hovedetasjen er romslige og praktiske med god plass til garderobeskap. Separat toalettrom i gangen med gulvflater av vinylstaver fra 2017 og skap, vask og wc fra 2017.

Særdeles romslig og innbydende stue med særpreg og egenart. Det er tatt vare på og fremhevet husets sjel og detaljer i kombinasjon med moderne fargevalg. Legg merke til de originale bjelkene i taket, spottbelysningen og de store vindusflatene som gir rikelig med naturlig lys. Stuen har en naturlig inndeling med plass til "hele" familien både i TV- og spisestuen. Fra stuen er det utgang til terrasse på hele 70 kvm. som er helt usjenert og har flotte solforhold.

Kjøkkenet er arealeffektivt og tiltalende i moderne stil. Rikelig med skap- og benkeplass, samt helt nytt i 2019. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin, kjøleskap og ventilator. Dette er et kjøkken man blir glad i! Det stilige detaljene er også her i fokus med bjelker, teglsteinsmur og belysning.

Badet er lyst og delikat med flislagte overflater, varmekabler og moderne innredning. Badet ble vesentlig oppgradert i 2007 og inneholder servant i baderomsinnredning, wc og dusjkabinett. Boligen har også et praktisk og pent vaskerom fra 2007 med flislagt gulv, gulvvarme og lyse fargevalg. Vaskerommet inneholder benkeplass og opplegg for vaskemaskin.

Loftsetasjen er noe helt for seg selv. Denne sjarmerende og særdeles tiltalende etasjen har et soverom og en hems med flerbruksmuligheter. Soverommet er romslig og pent med særpreg. Her legger man raskt merke til vinduet ut mot stuearealet for å få gjennomlys i rommet og meget praktisk USB-kontakt på veggen for lading av telefon eller liknende. Hemsen er arealet som kanskje har mest egenart i hele huset med sitt glassrekkverk ut mot stue, trekantvinduene ved kontorplassen og bjelkene med leddstriper.

Flytt rett inn i en enebolig med det "lille" ekstra og et sæpreg man skal lete lenge etter. På toppen av dette får man en stor, barnevennlig selveiertomt som man vil sette stor pris på. Velkommen til visning!

Oppvarming

Boligen varmes opp via ildsted og gulvvarme i hele 1. etasjen men ikke soverommene. Det er varmekabler på bad og vaskerom er fra 2007. Gulvvarme ellers er varmefolie som er fra 2017 og 2019.

Parkering

Eiendommen har rikelig med parkering på egen tomt. Forøvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Areal og eierform

Areal: 785 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Eiendommen har en stor selveiertomt på 785 kvm. som er tilnærmet flat og meget barnevennlig. Tomten er pent opparbeidet med store plenarealer, gruset gårdsplass og hekk rundt store deler av tomten. Solrik vestvendt terrasse fra 2017 på hele 70 kvm. med flotte solforhold og meget usjenert.

Eier

Chris-Andre Lie

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst fra privat vei. Felles vedlikehold og brøyting må påregnes.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Færder kommune av 31.01.2018 er avsatt til "Boligbebyggelse - Nåværende".

Eiendommen ligger ikke i regulert område.

Kommunen opplyser at det ikke eksisterer planforslag som berører eiendommen og der er ikke igansatt planleggingsarbeid som berører eiendommen.

Alle opplysninger er innhentet fra Færder kommune.

Eiendommen er ikke konsesjons -/odelsbelagt.

Eiendommen er registrert i SEFRAK- registeret, men ikke fredet.
Meldeplikt ved endringar for bygningar eldre enn 1850
Bygningane i SEFRAK-registeret er i utgangspunktet ikkje tillagt spesielle restriksjonar. Registreringa fungerar meir som eit varsko om at kommunen bør ta ei vurdering av verneverdien før det eventuelt blir gitt løyve til å endre, flytte eller rive bygninga.
For meldepliktige bygningar (bygningar som er eldre enn 1850), er det lovfesta i §25 i Kulturminnelova at ei vurdering av verneverdien MÅ gjerast før søknad om endring eller rivning kan bli godkjent.
Saksgang for endring på meldepliktig bygning:
"               Eigar må søke kommunen om alle endringar på bygninga.
"               Kommunen sender søknaden til fylkeskommunen som skal uttale seg om søknaden FØR kommunen fatter vedtak.
"               Kommunen skal melde alle endringar på bygninga til fylkeskommunen.
 Kommunen kan gi løyve til riving sjølv om kulturminnemyndigheitene i fylkeskommunen tilrår at bygget bør vernast.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelser
1929/900282-1/91 - Utskifting tinglyst 02.03.1929 
1930/900339-1/91 - Utskifting tinglyst 04.02.1930 - Overutskifting
1978/353-1/91 - Bestemmelse om veg tinglyst 20.01.1978 - rettighetshaver:Knr:0729 Gnr:13 Bnr:99, rettighetshaver:Knr:0729 Gnr:13 Bnr:131. Med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest i kommunens arkiver. Det foreligger tegninger av garasje stemplet av kommunen september 1976 bygn.r.sak: 474/76 og av bolig med bygn.r.sak: 164/82.

Boligen er påbygget i 1982, godkjent tegninger foreligger hos kommunen.

Prisantydning

3 390 000,-

Beregnet totalkostnad

3 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 84 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 390 000,-)) -------------------------------------------------------- 97 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 487 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jan-Erik Rossavik Takstdato : 20.04.2020

Kommunale avgifter

Kr. 15 059 pr. år

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Meglerprovisjon: 1,1% av salgssum
Tilretteleggingshonorar (Kr. 12.995,-)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen. Iht. opplysninger fra VIB er det ikke utført tilsyn i ovennevnte adresse. Dette grunnet ingen hjemme ved varsling den 22.03.2017.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Richard Askjem

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Richard Askjem

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?