Til innholdet

VISNING 18.02 - Romslig fritidsidyll venter på deg! 5 sov. Bad m/ badstue. Ekstra wc.

Middagslia 34
Prisantydning 4 450 000 , -
Boligtype: Hytte
P-ROM: 119
BRA: 123 m²
Soverom: 5
Byggeår: 2015
Tomtareal: 948 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

søndag 18. februar Kl 12.00 - 13.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Kort om eiendommen

Velkommen til Middagslia 34!

Opplev hyttelivet på sitt beste i denne fantastiske fritidsboligen, omgitt av en blanding av naturskjønn ro og moderne komfort. Med fem romslige soverom, et flislagt bad med integrert badstue og et ekstra toalett, er det rikelig med plass for familie og gjester. Det innbydende interiøret og en stemningsfull peisovn gir ro og varme.

Kjøkkenet er fullt utstyrt med moderne integrerte hvitevarer, folierte skrog og heltre/finerte fronter. Fra den koselige stuen kan du nyte utsikten gjennom de store vinduene, eller gå ut på den romslige terrassen for å nyte friluftslivet. Med solid byggkvalitet, en vakker beliggenhet, og moderne bekvemmeligheter, er denne fritidsboligen den perfekte flukten fra det travle bylivet.

Ta kontakt med megler for å avtale visning!

Finn.no: Lokalområde

SKRIM

Adresse

Middagslia 34 3648 Passebekk

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Z-Eiendom visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i etablert område for fritidsbebyggelse.

Nærområdet

Skrim byr på flotte turopplevelser både sommer og vinter. Sommerstid er det idylliske badevann, gode fiskemuligheter (med fiskekort) og mye bær og sopp å finne.

Terrenget er hovedsakelig lett kupert, men tilbyr også krevende fjellpartier for den som måtte ønske det. Det er et omfattende merket løypenett, både sommer og vinter, hvor ca. 90 km, skiløyper kjøres opp med to-spors-løypemaskin eller snøscooter. Vintrene er snøsikre på Skrim, og løypenettet er blant de beste i Kongsberg. Løypene er en del av det regionale løypenettet som forbinder Vestfold med Hardangervidda. Turistforeningen har flere hytter innover i fjellområdet og det er fine utfluktsmuligheter til f.eks. "Styggemann" som er et kjent utsiktspunkt.

Fra Skrim er det ca. 40 minutters kjørevei til golfbane og skisenteret i Kongsberg. Således er det ikke problematisk når de yngste søker mere fart og spenning enn de flotte oppkjørte løypene i Skrimfjella kan by på. Alpinløypene i Kongsberg byr for øvrig på turer av varierende vanskelighetsgrad, slik at de fleste vil finne utfordringer som passer for alder, kondisjon eller dagsform. Alpinbakker finnes og så i Bergerbakken (Hvittingfoss) som nås på ca. 30 minutters biltur.

Klikk deg inn på VisitSkrim sin youtube kanal for flotte videoer, både sommer som vinter! Se for øvrig mer informasjon på www.visitskrim.no.
Link (kopieres til nettleser): https://www.youtube.com/channel/UCaaMM-bGEJjO5yrq-2s3mZw


Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil i prospektet.

Type, eierform og byggeår

Hytte Selveier, oppført i 2015

Bygninger og byggemåte

Taket er solid og varig, tekket med asfaltshingel som gir enestående beskyttelse mot vær og vind. Det er også tatt hånd om detaljene, med malt/beisa vindskier og israfter. Et mindre parti nylig utbedret av et profesjonelt byggefirma.

I tillegg kommer renner, nedløp og beslag laget av lakkert/plastbelagt stål, som gir en estetisk tiltalende og funksjonell løsning for vannhåndtering.

Hyttas ytre er bygget med bindingsverk og prydet med stående og liggende villmarkskledning, noe som skaper en autentisk og naturlig estetikk som smelter sømløst inn i omgivelsene. Taket er konstruert med A-takstoler i tre, som gir stabilitet og holdbarhet, og har et luftesjikt under rupanel for optimal isolasjon.

Vinduene av treverk med tolags glass gir både utmerket isolasjon og et flott estetisk uttrykk. Ytterdørene er laget av formpresset materiale, og terrassedøren kommer også med tolags glass.

For å glede utendørsentusiastene, er det en romslig terrasse laget av impregnerte materialer, solid anlagt på betonggrunn og punkter/murer av betong. En trapp av betong, belagt med elegant skifer, gir adgang til inngangspartiet.

Fritidsboligen står på en byggegrunn av løsmasser, med naturlig drenering i løsmasser av stein og grus. Boligen er oppført på isolerte ringmurselementer, armert og fylt med betong.

Vann- og avløpsledningene er laget av plast, begge med varmekabel for å forhindre frysing i kalde vintermåneder. Vann og avløp er koblet på et privat fellesanlegg i området (andelslag), noe som gir en pålitelig løsning for vann- og avløpshåndtering.

Det tilhører også en frittstående utebod  som gir godt med lagringsplass til ski, ved eller annet utstyr du måtte ønske å ha tilgjengelig på hytta. Boden har et hyggelig overbygget inngangsparti hvor du kan nyte kveldssolen.

Innhold

1. etasje: Stue/kjøkken, Bad, Toalettrom, Entré, Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3, Gang, Badstue, Bod
Loft: Soverom 4, Soverom 5, Loftstue

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Soverom: 5, Bad: 1, Ekstratoalett: 1, Antall rom: 6

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 119 kvm, Bruksareal: 123 kvm

Arealer er hentet fra tilstandsrapporten og er ikke kontrollmålt av megler.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Møblering / utstyr

Kan selges møblert/utstyrt etter nærmere avtale. Hagemøbler og vaskemaskin medfølger i handelen. Gjenstander av affeksjonsverdi og personlige ting medfølger ikke.

Standard

Fritidsbolig oppført i 2015

Innvendig
Fritidsboligen byr på et varmt og innbydende interiør med et ekte hyttepreg. Gulvene er dekket med en kombinasjon av fliser med varmekabler og heltre furu, noe som gir en behagelig og naturlig atmosfære. Vegger og himlinger av beiset panel. Mellom etasjene er det trebjelkelag, mens gulv mot grunn er laget av betong. Fargene som er brukt i hytta er "diskret", "sober" og "dempet sort ", beisen inne er av typen "drivved".

Radonsperre er lagt av typen Optiform. Hytta har en isolert stålpipe, og en peisovn med rentbrennende kammer for å skape varme og kos på kalde dager. Trappen i fritidsboligen er malt, og gir en fin kontrast til det naturlige treverket. Innvendige dører er malte fyllingsdører.

Det er opplegg for vaskemaskin i boden.

Våtrom
Badet har flislagte gulv på betong og sluk av plast, med elektriske varmekabler for ekstra komfort. Veggene er kledd med baderomspanel, og himlingen er dekket med beiset panel. Rommet har mekanisk avtrekk og inneholder innredning med servant, wc og dusj med vegger. Smøremembran er lagt på gulvet, og våtromsplater fungerer som et tett sjikt på vegg.

Toalettet har flislagt gulv med varmekabler, med vegger og himling kledd i panel. Utstyret inkluderer en servant, et wc og en ventil i vinduet.

I tillegg har hytta en badstue med flislagt gulv, panel på vegger og i himling, en isolert badstuedør og en elektrisk ovn fra Tylö.

Kjøkken
Kjøkkenet er utstyrt med innredning med folierte skrog og heltre/finerte fronter. En høytrykkslaminert benkeplate med kum av rustfritt stål gir et solid og funksjonelt arbeidsområde. Integrerte hvitevarer inkluderer en koketopp, stekeovn, kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilatoren sørger for god ventilasjon med avtrekk ut. Kjøkkenet inneholder også en praktisk kjøkkenøy på hjul.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Vannrør av kobber og med rør i rør system. Fordelingskap og stoppekran plassert i bod. Det er avløpsrør av plast. Boligen har ventiler i vegger og i vinduer. Forøvrig naturlig ventilasjon. Varmtvannsbereder med kapasitet på ca 200 l. Elektrisk anlegg med skjult og åpent ledningsnett. Sikringspanel med automatsikringer. 40 amp hovedsikring og 9 fordelingskurser. Hovedinntak i eget utv. skap. Det er påvist brannslukker og brannvarslere.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger en tilstandsrapport datert 06.07.23 med befaringsdato 04.07.23 fra Anders Auen som er en uavhengig og autorisert Takstmann.

 
En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  24 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  0 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  4 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  2 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:

Innvendig - Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

Våtrom - Tilliggende konstruksjoner våtrom - Bad: Eier har ikke akseptert hulltaking i vegg bak våtsonen.

Spesialrom - Overflater og konstruksjon - Toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

Spesialrom - Overflater og konstruksjon - Badstue: Det er ikke tilfredsstillende ventilering fra rommet. Anbefalt ventil nede og oppe på vegg.

 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):

Utvendig - Nedløp og beslag: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er ikke montert rekkverk. Lite parti mot vest mangler rekkverk pga avstand ned til grunn. Dette utløser TG 3.
Kostnadsestimat: Under 10 000


Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Oppvarming

Vedovn fra Morsø Jernstøberi A/S (modell: Morsø 2140 N), varmekabler på badegulv samt gulv i hall/gang og wc, ellers øvrig elektrisk oppvarming.
Tilsyn og feiing ble sist utført den 10.10.2022. Det er notert en anmerkning i forhold til bygning / adkomst. Se vedlegg i salgsoppgave for mer informasjon.

Parkering

Parkering på egen eiendom.
For øvrig gjelder kommunale/lokale bestemmelser for parkering i terreng/nærområde.

Areal og eierform

Areal: 948 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Naturtomt med tilnærmet flatt terreng. Gruset gårdsplass/biloppstilling.

Eier

Torill I Pedersen

Vei, vann og avløp

Felles privat vei inn i hyttefeltet. Bomvei fra offentlig vei.
Vann tilknyttet privat anlegg i området.
Helårs privat kloakk/avløp med koblet tilknytning til Skrim Vann og Avløpsselskap AS.

Reguleringsforhold

Kommuneplan/Kommunedelplan:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Fritidsbebyggelse,Nåværende // Kommuneplan (22.06.2022)

Gjeldende regulering:
Eiendommen ligger i område som reguleres av Id 343R, Omholtfjell (11.03.2009), reguleringsformål; Fritidsbebyggelse, Fritidsområde

Bebyggelsesplan:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

Midlertidig forbud mot tiltak:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Kongsberg kommune.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 19.03.2015. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Lovlighet (fra tilstandsrapport):
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Takhøyde på loft er høyere enn på tegninger. Det er i dag oppholdsrom på loftet. På tegning kun loftsrom.

Prisantydning

4 450 000,-

Beregnet totalkostnad

4 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 111 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 450 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 124 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 574 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Anders Auen Takstdato : 04.07.2023 Formuesverdi : 476 000,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  10.000 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Glitre Nett AS og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 6590032 Premie: 3381

Kommunale avgifter

Kr. 4 204,11 pr. år Fakturert beløp i 2022. Komunale avgifter dekker eiendomsskatt, hytterenovasjon og feie- og tilsynsavg.fritid. Løpende gebyr brukes for å fordele en årlig kostnad på flere innbetalinger. Eiendomsskatt er unntatt mva.

Andre utgifter:
Skrim Hytteservice: 2.300 kr betalt for 2023
Vei, vann og kloakk: 12.050 kr betalt for 2023
Frivillig løypekjøring.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:476 000,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: ,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tilrettelegging (Kr.16 950)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Garantiforsikringspremie (Kr.3 100)
Provisjon (kr. 61 875)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelser som skal følge eiendommen:

Dagboknr. 6480-1/26, tinglyst 28.11.2002 -   Fredningsvedtak  
FORSKRIFT OM VERNEPLAN FOR SKRIM
VERN AV SKRIMFJELLA LANDSKAPSVERNOMRÅDE
IFLG. KONGELIG RESOLUSJON AV 08.11.2002
Overført fra: 3006-42/4
Gjelder denne registerenheten med flere

dagboknr. 8226-6/200, tinglyst 07.01.2009 -   ** Diverse påtegning  
Endringer i forskrift 08.11.2002 nr.1283

Dagboknr. 8226-5/200, tinglyst 07.01.2009 -  Fredningsvedtak  
Forskrift om verneplan for skog
Skrim og Sauheradfjella naturreservat iflg. kongelig resolusjon av 19.12.2008
Overført fra: 3006-42/4
Gjelder denne registerenheten med flere

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?