Til innholdet

Romslig selveierleilighet i 1. etasje med garasje. Beliggende i meget familievennlig område.

Tyrihansveien 8A
Prisantydning 2 980 000 , -
Boligtype: Tomannsbolig
P-ROM: 150
BRA: 157 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1989
Tomtareal: 2030 m²
Få salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Finn.no: Lokalområde

Tønsberg/Eik

Adresse

Tyrihansveien 8A 3122 Tønsberg 1. etasje

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man Stenmalen opp til gressbanen og tar til høyre i rundkjøringen mot Eik. Tyrihansveien kommer på venstre side av veien rett før Eiktoppen og eiendommen er beliggende på venstre side av veien i Tyrihansveien 8A.
Eiendommen er skiltet med salgs skilt fra Z-eiendom.
For øvrig se vedlagte nabolagsprofil i salgsoppgaven eller vedlagte kartskisse i FINN-annonsen.

Beliggenhet

Tyrihansveien 8A har kort vei til Granly og Kongseik barne- og ungdomskole, Eik barneskole, Wang toppidrett ungdomsskole, Greveskogen videregående skole, barnehager samt Eiktoppen hvor det finnes Meny dagligvareforretning, spisesteder, frisør, legesenter og andre shoppingmuligheter.
Ved Eiksenteret er det mulighet for å kjøpe sushi, fylle drivstoff og kjøpe mat i Rema 1000 dagligvareforretning.
I nabolaget finnes flere flotte idrettsanlegg med gode idrettsmiljøer. Det er lagt til rette for et aktivt fritidsliv med lekeplass, fotballbane, idrettshall, treningssenter, tennisanlegg, ridesenter og badeplass i nærområde. Fra eiendommen er det blant annet gangavstand til "messeområdet" med ishall, lyssatt akebakke og lyssatt skøytestadio. Det er også kort vei til flotte tur- og friluftsområder, som Greveskogen, med flotte lysløyper og oppkjørte skiløyper på snørike vinterdager, også ideelt for løping og sykling.  
I Jarlsbergs skoger finnes også flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Råkkåsstien. Stedet er også et godt utgangspunkt for fine turer i Frodeåsen. En kort sykkeltur unna ligger Slottsfjellet som byr på attraktive kulturminner, fine turområder og flott, vidstrakt utsikt.
Ellers kan vi nevne god busskommunikasjon med Tønsberg sentrum. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.

Nærområdet byr på et godt fritids- og servicetilbud for en aktivt hverdag sommer som vinter.
Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil i salgsoppgaven.

Type, eierform og byggeår

Tomannsbolig Eierseksjon, oppført i 1989.

Garasje, oppført i 2018.

Bygninger og byggemåte

Bolig oppført i tre på mur. Yttertak tekket med takstein av betong.

Garasje oppført i tre på armert betongplate. Yttertak tekket med glasert takstein av tegl.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven.

Antall rom

Oppholdsrom: 2, Soverom: 2, Bad: 1.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 157 kvm, Bruttoareal: 173 kvm

1. etasje
P-rom med ca. 114 kvm.: Bad, felles entré, gang, kjøkken, stue og soverom.

Kjeller
P-rom med ca. 36 kvm.: Stue, soverom/kontor og vaskerom.
S-rom med ca. 7 kvm.: Bod.

Garasje
Sekundærrom: 19 kvm, Bruksareal: 19 kvm, Bruttoareal: 21 kvm.

Vi gjør oppmerksom på at rom som i dag er innredet og i bruk som varige oppholdsrom i kjeller, er innredet etter byggeår og avviker fra seksjoneringstegninger og godkjente bygningstegninger. Kjellerstuen og kontoret i kjelleren er på seksjoneringstegninger og godkjente bygningstegninger benevnte som trapperom og matbod. Bruksendring til varig oppholdsrom er ikke omsøkt godkjent hos kommunen.
Dører mellom seksjonsnr. 1 og seksjonsnummer 2 i kjeller er blendet. Dette avviker fra tinglyst seksjonering og godkjente bygningstegninger.
Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven.

Standard

En romslig selveierleilighet i 1. etasje med kjellerdel i halvpart av horisontaldelt tomannsbolig. Eiendommen er beliggende i et meget barnevennlig og hyggelig boligområde.
Det er et overbygget felles inngangsparti og trapperom som disponeres sammen med leiligheten i 2. etasje.
Innenfor venter en bolig hvor innervegger er interiørmessig holdt i nøytral fargepalett som tiltaler de aller fleste. Oppholdsrommene er lyse og gir et trivelig inntrykk.

Hall med parkett på gulv, malt glassfiberstrie på vegger og malt himling. Trappenedgang til kjeller.
Lyst kjøkken med belegg på gulv, malt glassfiberstrie på vegger og malt himling. Rikelig med hvitprofilert kjøkkeninnredning. Kjøkkeninnredningen er effektivt utnyttet med masse plass i takhøye skap og gode arbeidsflater. Her er avsatt sted til kjøkkenbord ved et av 3 vinduer og er et hyggelig samlingssted for familien til frokost og middag. Ventilator over komfyr med kanal ført ut i vegg. Hvitevarer på kjøkken
Koselig stue med parkett på gulv, malt glassfiberstrie på vegger og malt slett tak. Her er sollys via vindusflater fra tre sider som bidrar til et luftig preg og god romfølelse. Rommet er enkelt å møblere med salong og spisestue slik at man kan dekke dekke opp til langbord ved samvær med venner og familien. En moderne peisovn som gir god varme i hele rommet. Utgang til stor treterrasse med markise som kan trekkes ut hvis behovet for skjerming melder seg. Terrassen fører an videre ut til hagen.
Soverom med parkett på gulv, malt galssfiberstrie på vegger og malt himling. Garderobeskap.
Dersom behov for flere enn 2 soverom, så bør det være tilstrekkelig arealer i stuen til å inndele til et eller to ekstra soverom. Kjøper må selv sørge for rømmningsvei, lysforhold m.m. Dette er ikke nærmere undersøkt av megler.
Flislagt bad med malt himling. Her er gulvvarme, dusjkabinett, WC og baderomsinnredning med heldekkende servant.
I kjelleren er en kjellerstue, et soverom/kontor, et vaskerom og et tørkerom.

Garasje
Halvpart av dobbel garasje med innlagt strøm og kontaktpunkter.
Leddport av stål med elektrisk portåpner.

Diverse
Det er felles sikringsskap med automatsikringer for henholdsvis 1. etasje og 2. etasje. Selger opplyser det er det er en strømavleser til hver leilighet i sikringsskapet.
I følge selger skal et gammelt bygg (seksjonsnr. 5) i sameiet rives og nytt hus bli oppført.

Se for øvrig grundig på vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven da konklusjon og punkter gjeldende drenering, utvendig komplettering vegg, ytterdører og porter, innvendige dører, takkonstruksjoner, taktekking, utvendige beslag, trapper og ramper, balkonger, terrasser ol., overflater på innvendige gulv bad 1. etasje, overflater på innvendige vegger bad 1. etasje, innredning og garnityr bad 1. etasje, kjøkkeninnredning, VVS-installasjoner generelt (røropplegg og bereder) er kommentert eller vurdert med tilstandsgrad 2.
Vinduer (kjeller mot nord) er vurdert med tilstandsgrad 3.

Diverse om sameiet
Sameiet består av 5 seksjoner.
Selger opplyser at det er ingen forkjøpsrett for øvrige seksjonseiere eller inget krav til styregodkjennelse av ny kjøper.
Dyrehold er tillatt i følge selger. 
Pt. er det ingen etablert ordning i sameiet foruten avtale om snørydding/brøyting av felles innkjørsel/gårdsplass med årlig kostnad.

Ny Lov om eierseksjoner er gjeldende fra og med 1. januar 2020:
Alle eierseksjonssameier er forpliktet til i sine vedtekter å ha bestemmelser knyttet til en bytteordning som skal sikre at parkeringsplasser tilrettelagt for funksjonshemmede er tilgjengelig for seksjonseiere som har behov for disse. Sameiet må i sine vedtekter, gjennom en bytteordning eller på annen måte, sikre at parkeringsplasser som i vedtak etter plan- og bygningsloven er krevet opparbeidet til bruk av personer med nedsatt funksjonsevne, gjøres tilgjengelige for disse. En seksjonseier med nedsatt funksjonsevne kan kreve at styret pålegger en seksjonseier uten behov for en tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Bytteretten gjelder bare dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet. Retten til å bruke en tilrettelagt plass varer så lenge et dokumentert behov er til stede. Styret i sameiet er ansvarlig for at lovendringen hensyntas i vedtekter eller ved en vedtektsendring.

Oppvarming

Gulvvarme i bad, gulvvarme i vaskerom, ved og ellers elektrisk.
Dersom rom/beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette ikke med i handelen.

Parkering

Parkering i halvpart av dobbelgarasje.
I tillegg er det 2-3 gjesteparkeringsplasser for denne seksjonen.

Areal og eierform

Areal: 2 030 kvm, Eierform: Fellestomt

Oppgitt tomteareal er et beregnet areal som er innhentet hos/oppgitt av Tønsberg kommune og må kunne anses som er ca./antatt areal.
Arealet er hentet fra Eiendomsinformasjon og Matrikkelkart som er mottatt fra kommunen.
Det tas forbehold om at arealet kan avvike noe.

Tomt og hage

Felles eiet tomt i sameiet som er opparbeidet med plen og prydbusker.
Seksjonsnr. 2 disponerer hagen på begge sider av inngangspartiet i henhold til seksjonering, og holder dette vedlike.
Ellers er det felles innkjørsel/gårdsplass og felles grøntareal.
Man må kunne påregne kostnad for brøyting og vedlikehold av felles innkjørsel/gårdsplass.

Se for ørvig vedlagte utdrag av tinglyst seksjonering som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Eier

Kristian Fadum

Vei, vann og avløp

Vei
Eiendommen har adkomst fra offentlig vei.

Vann
Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.

Avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen, vedtatt 22.05.2019, er avsatt til boligbebyggelse nåværende.

Eiendommen ligger i et regulert område med gjeldende regulering og reguleringsformål boliger - planID 704 31007 og plannavn Granly skole og eiendommer sør for Tyrihansveien, nord for Granly skole, vedtatt 18.06.1997.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanes arealdel 2018-2030 med planID 0704 99008, vedtatt 22.05.2019, er avstatt til boligbebyggelse nåværende.

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre PBL.
Eiendommen ligger ikke i et område som har midlertidig forbud mot tiltak.
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som inkluderer/berører eiendommen
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger er hentet og opplyst av Tønsberg kommune.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Tingyst heftelse med dagboknr. 11802, tinglyst 03.09.2003 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr: 0704 Gnr. 82 Bnr: 122
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Betsemmmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0704-84/24
Gjelder denne registerenheten med flere.

Tinglyst grunndata med dagboknr. 489709, tinglyst 06.07.2009 - Seksjonering
Opprettet seksjoner
opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Tillegsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 47/300.

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Be om kopi ved henvendelse til meglers kontor.
Utdrag av tinglyst seksjonering med dagboknr. 489709 følger vedlagt i salgsoppgaven.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Det er utstedt ferdigattest for tomannsbolig, datert 09.06.1989.
At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Kopi av ferdigattest følger vedlagt i salgsoppgaven.

Prisantydning

2 980 000,-

Beregnet totalkostnad

2 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 980 000,-)) -------------------------------------------------------- 86 942,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 066 942,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Takst & Byggservice Anders Kjær / Anders Kjær Takstdato : 16.11.2019 Formuesverdi : 800 626,- Sekundær formuesverdi : 2 880 944,- Formuesverdi pr. : 31.12.2018
Formuesverdi er innhentet og bekreftet hos Skatteetaten.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 8423699

Kommunale avgifter

Kr. 9 973,75 pr. år Kommunale avgifter dekker vann, avløp og renovasjon.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Eiendommen er seksjonert og eierforholdet reguleres av "Lov om eierseksjoner".
Det gjøres oppmerksom på at man kun kan erverve to boligseksjoner i sameiet, med unntak av erverv av fritidsbolig.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Markedsføringspakke (Kr.15 995) Kommunale opplysninger tilknyttet snr. 2 (Kr.1 955) Tilretteleggingshonorar (Kr.12 995) Tønsbergs Blad 080120 (Kr.4 500) Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525) Panteattest selger (Kr.387) Tønsbergs Blad 271119 (Kr.4 500) Garantiforsikringspremie (Kr.2 500) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 2 980 000,-) (Kr.41 250) Oppgjør og tinglysning (Kr.4 875) Totalt kr. (Kr.89 482)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Man må kunne påregne kostnad for vedlikehold og brøyting av felles innkjørsel/gårdsplass samt evnt. vedlikehold av felles grøntareal, forsikring bygninger (garasje- og boligbygg) og vedlikehold bygninger (garasje- og boligbygg).
Normalt avholdes dugnad 2 ganger i året i sameier, en på våren og en på høsten, men pt. er det ingen ordning om dette.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?